מתלבט לגבי מזגן חדש

• פותח הנושא 1030
  • פורסם בתאריך

1030

Member
ברצוני להתחדש במזגן חדש לממ"ד/חדר שינה 9 -12 ממ"ר שיחליף מזגן תדיראן 1.25 כ"ס בן 10 שנים שעדיין תקין. המזגן בממ"ד אמור למזג מעט את החלל מחוץ לממ"ד כשהדלת פתוחה. מזגני אלקטרה, תדיראן וטורנדו הם במחיר פחות או יותר זהה אך האחריות לטורנדו היא 7 שנים לעומת השאר שהם 5 שנים. יוסי זיו היועץ הבלתי נלאה אתה מוזמן לתרום מנסיונך המקצועי והאמין וגם שאר באי הפורום. מקווה שהסברתי נכון. תודה.

1030

Member
הבנתי . רק רציתי תמיכה . נותרו אלקטרה ותדיראן. אני רק עוד שאלה ואולי עוד אחת בהמשך. . איזה מזגן מקביל ל-1.5 כ"ס של פעם במונחים של BTU?? תודה.

1030

Member
מדובר על מזגני תדיראן? המזגן שבממ"ד ימזג גם מעט מהחלל הקרוב אליו כשהדלת פתוחה .

1030

Member
למביני עניין וליוסי זיו היועץ האמין : עדיין בענייני מזגנים: שקם אלקטריק מתמקדים במזגני תדיראן אפולו שהם מעט זולים ממזגני תדיראן solo שנמכרים בא.ל.מ. הפרש מחירים כ-150 ש"ח לטובת שקם. מה ההבדל באיכות אם בכלל קיימת? תודה.

1030

Member
למרות שהם משווקים ע"י תדיראן שניהם לא מאותו יצרן? אלך על סולו בכל מקרה.

יוסי זיו1

Active member
המשותף זה המשווק תדיראן , היצרן בסין הוא אחר לא גריי שמייצר עשרות שנים לתדיראן ואפילו יש עוד דגם של תדיראן שמיוצר על ידי יצרן שלישי,

1030

Member
עכשיו ברור. תודה על ההסבר והסבלנות. אגב, התעניינתי אצל מתקין מזגנים שבעבר התקין אצלי מזגן והוא נתן לי הצעת מחיר להתקנת מזגן במחיר כ-600 ש"ח עם חור קיים בקיר. סביר? אברר איתו אם המחיר כולל צנרת של 4-5 מ'.

יוסי זיו1

Active member
לא סביר, נמוך מדי, אמור להיות סביב ה 1000 ש"ח מאחר וחובה לעשות ואקום לפחות חצי שעה, אלו מזגני אינוורטר שמאד רגישים לאי ביצוע ואקום עד כדי התפוצצות של ממש ואם תרצה אשלח לך סרטון אחד או שתיים ,ושלא יספר לך סיפורים אחרים , חובה של ממש !!! אני מלמד את המקצוע מטעם משרד העבודה לצורך רישוי ממשלתי כמו למתקיני גז או לחשמלאים למשל שיהיה חובה לכל מי שיגע במזגן אפילו ניקוי, כעת החובה ברישוי מ 14.4.25 רק למזגנים ומקררים הפועלים בגזים דליקים כמו המזגנים החדשים בגז 32 שנכנסים עכשיו לשוק ומקררים בגז 600 וגז 290.

למעלה