מתלבט ורוצה להתייעץ

student881

New member
מתלבט ורוצה להתייעץ

שלום לפורום,
אני בן 26, סטודנט שנה שניה להנדסת אלקטרוניקה במכללה,הציונים שלי רובם נמוכים.כמו כן חזרתי על שנה ראשונה,אז סך הכל אני לומד שנתיים וחצי.
המקצוע הזה לא מעניין אותי,בחרתי אותו רק בגלל שיקולים של תעסוקה ומשכורת ולא ביררתי על הלימודים עצמם בצורה מעמיקה לפני התואר.המצב הוא שכבר מתסכל אותי לקבל ציונים נמוכים וזה עוד במכללה ובכללי הלימודים לא מושכים אותי. יש לי בגרות מלאה עם חמש יחידות בהכל פסיכומטרי 650 עם פטור באנגלית,למרות שבמתמטיקה אף פעם לא ההיתי חזק(יחסית לאנשים ריאליים).
התלבטות שלי היא בין אפשרויות הבאות:
1-להמשיך בתואר למרות הכל ולקוות לטוב.
2- לעבור לתעשיה וניהול-תואר יותר קל ויש אותו במכללה.
3- ללמוד להנדסאי חשמל.
4- להפסיק את הלימודים,לקחת פסק זמן ולהחליט מה לעשות הלאה.
אני גר לבד וממן את עצמי לבד,אז יש גם שיקול כספי.
כמה שאני מכיר את עצמי הולך לי טוב עם שפות,מקצועות שדורשים הגיון בסיסי ולזכור הרבה מידע כמו ביולוגיה,כימיה,שפות תכנות.בעל חוש טכני.עם מתמטיקה אני מסתדר למרות שברמה גבוה וכאשר המושגים כבר פחות מוחשיים יותר קשה לי.
המסקנה שלי שאני יותר ריאלי מהומני אבל לא ברמה מאוד גבוה,אני גם נמשך יותר לדברים טכניים.
תודה לעונים

שלום סטודנט
אני פותחת במשפט חשוב :

אני מעזה להגיד כאן משהו כולל ושחשוב לי להדגיש אותו כי הוא חוזר וחוזר וחוזר בשאלות:
בחירת מקצוע שיש לכם עניין אמיתי בו היא תנאי הכרחי (לא בהכרח מספיק אך הכרחי) להצלחה.
ללא ה"רכיב" הזה - רוב הסיכויים שתחוו לאחר הלימודים שנים של תסכול וחוסר סיפוק.

עכשיו אליך:
ברור מהדברים שלך שאין לך עניין במסלול שאתה לומד, כמובן שזה מתבטא בציונים ומתסכל, ואני חושבת שברור לך באותה מידה שלעסוק במקצוע שאינך מוצא בו עניין, ימשיך לתסכל אותך הלאה ולא יענה על כל הצרכים שלך.
יפה מאוד שאתה רואה ומבין את הדברים ומה לא עובד בשבילך.
אני רוצה להדגיש שאין זו המלצה לעזוב את הלימודים, יתכן שיהיה לך טוב לפחות לסיים את השנה ואז לעשות פסק זמן - כדאי לשקול את הדברים בכובד ראש, אני לא מצדדת בלהפסיק דברים באמצע. יתכן שמה שאתה לומד עכשיו כן יוכל לשרת אותך בהמשך בדרך כזו או אחרת. כדאי לחשוב קודם מה אתה כן רוצה ולפעול בהתאם.

כדי להגיע להחלטה (על מסלול) שתהיה נכונה עבורך, אני מציעה לך להשתמש בדיוק בנסיון מהלימודים הנוכחיים כדי לגבש לך מטרות שיהלמו את הצרכים שלך:
מה לא עובד לי כאן, מה מתסכל אותי כאן - ולגזור מזה את כל מה שאתה מצפה שכן יתקיים בשבילך.
למשל, תחום שיהיה לך עניין בו, תחום שאתה מתחבר אליו, שיש לך רצון ללמוד אותו, שיש בו אפשרויות תעסוקה, וכיו"ב, כל מה שבאמת חשוב לך . חשוב שהחלטתך תיקח בחשבון את כל הצרכים שלך (ולא רק אחד מהם).
ואז לבחון כל מסלול שחשבת עליו לפי קריטריונים אלה. תעשיה וניהול? האם זה מעניין אותך? אם אין לך מספיק מידע, תשאל אנשים שלמדו, תחקור את הנושא, תחקור את תכנית הלימודים. ללמוד מקצוע אחר רק כי הוא קל יותר ושאינך מתחבר אליו - לא מומלץ.

מקוה שעזרתי, המון הצלחה!!

למעלה