מתלבט בקניית נייד

regevaz1

New member
מתלבט בקניית נייד

שלום אני עומד לקנות מחשב נייד שישמש אותי בתור סטודנט. הדרישות הבסיסיות שלי מהנייד הן : 1)סונומה ולפחות 1.7 גה"צ 2) DDR2 ולא(!!!) DDR (האם התעקשות זאת מוצדקת?) 3)HD SATA ולא EIDE (שוב - האם התעקשות זו מוצדקת?) 4)כרטיסי רשת ואלחוטי על השאר אפשר להתפשר לדעתי אז מכיוון שאתם אוהבים לראות מפרטים אז הנה 3 דגמים שמצאו חן בעיני אך לכל אחד החיסרון שלו: 1)דגם: Fujitsu Amilo PRO V2040 Intel Pentium M 740 Dothan 1.73GHz מסך: 1024X768 XGA 15.1". זיכרון:512MB DDR2 533 ניתן להרחבה עד 2G. כרטיס מסך:Intel Graphic Accelerator 900 up to 128MB. דיסק קשיח:60GB SATA. קורא כרטיסי זיכרון למצלמות – SD/MS/MMC. כונן צורב DVD פנימי בפורמט DVD+/R/RW. תקשורת: מודם 55K, כרטיס רשת 10\100\1000. כרטיס אלחוטי מובנה: Intel Pro/Wireless 2200b\g. כרטיס קול עם יציאות לרמקולים ולמיקרופון חיצוני. משקל נשיאה: 2.8 ק"ג. מימדים: 330x281x32.2 מ"מ. סוללה:Li-Ion 4400mAH עד כ-4 שעות. יציאות:4xUSB2.0, TV-Out, IEEE 1394. כניסת PCMCIA. מערכת הפעלה: Windows XP PRO MUI. תוכנות נוספות בחבילה: חבילת תוכנה Microsoft Works Suit הכוללת: מעבד תמלילים Microsoft Word משרד ממוחשב Microsoft Works אנציקלופדיה Microsoft Encarta® עריכת תמונות Microsoft Picture It!® בנקאות ממוחשבת Microsoft Money אוסף תמונותMicrosoft Works Clipart הקרנת סרטים InterVideo Win DVD צריבת תקליטורים Nero CD-Creator מציג מסמכים Adobe® Acrobat Reader הגנה מפני וירוסים F-Secure anti-virus software אחריות בינלאומית: שנה במעבדות Fujitsu Siemens. 2) דגם:Dell Inspiron 6000 Intel Pentium M centrino (sonoma 1.73GHz , 533MHz FSB ,2MB Cache 15.4 Wide " TFT 1280x1024 Integrated Intel® Media Accelerator 900 Graphics Up to 128MB SoundBlaster® compatible voice and music sound card 512MB זיכרון (לא בטוח שזה DDR2) 80G EIDE מודם 56K כרטיס רשת 10/100 כרטיס אלחוטי Wi-Fi 802.11b/g DVD+/-RW קבוע, לא כולל כונן 1.44" רמקולים פנימיים 4 כניסות USB2.0 קיים Bluetooth Microsoft Windows XP Home 53WHr, 6-cell "Smart" Lithium Ion battery 3 ק"ג 356x265x38.7 מ"מ אחריות לשנה במעבדת היבואן 3)דגם : HP PAVILION DV4282EA PUMA מעבד: Intel M Processor 750 1.8GHz Sonoma . זכרון: 512MB DDR2 533MHz. מסך: 15.4" WXGA 1280x800. דיסק קשיח: 80GB.(EIDE) כונן: צורב DVD. קורא זיכרונות: Digital Media Reader (6 in 1) תקשורת: מודם 56K, כרטיס רשת 10/100Intel . כרטיס אלחוטי מובנה: Wireless LAN 802.11b/g התקן Bluetooth מובנה. קול: 3D Sound Blaster Pro compatible with Altec lansing Speakers זכרון מסך: Intel Graphics Media Accelerator 900 Up to 64MB. יציאות: VGA ,4XUSB 2.0, S-video out, PS/2,RJ 11,R J45 סוללה: 6 cell Lithium משקל נשיאה: 2.97 ק"ג. מערכת הפעלה: WIN XP Home אחריות: שנה ע"י HP.

senseBOP

New member
אם תשאל את רוב האנשים כאן,

הם יגידו לך ללכת על ה-Dell. אני לעומת זאת ממליץ לך ללכת על הדגם הקצת יותר חזק של HP. זה הדגם שאני הולך לקבל בעוד כשבוע שבועיים - Pavillion DV4296EA. הוא עולה 8500, ובעבור עוד 500 שקל אתה מקבל 1GB זכרון.

regevaz1

New member
ומה עם הפוגי'טסו?

ומה עם הפוגי'טסו? למה כולם מתעלמים ממנו או פוסלים אותו ישר? זה מחשב חזק בכל אופן ה-HP יקר מדי בשבילי ואני לא צריך 1 ג'יגה זיכרון

senseBOP

New member
מתעלמים מהפוג'י כי...

הם עדיין לא הוכיחו עצמם ככוח בשוק. עד היום הדגמים שלהם היו לא משהו. לי אישית יש נייד שלהם, והוא היה בתיקון 4 פעמים בחצי השנה הראשונה שלו, כי המגעים של המסך לא היו טובים, ובמעבדה לא ידעו לעשות את העבודה שלהם. בגדול אם כבר אתה מתלבט בין Dell ו-HP אז עדיף לפסול את פוג'י, אלא אם יש לך איזה מחיר מטורף עליו.

senseBOP

New member
ממש לא, בייחוד אם אתה לא

צריך סוס עבודה. אני מתעסק הרבה עם וידאו וגרפיקה (דברים כבדים) ואני מסתדר בלי SATA. SATA רק נותן לך העברת נתונים מהירה מ-HD ואל ה-HD. הוא גורם למחשב שלך לעבוד יותר מהר, ברמה כזו שתשים לב אליה. השיפור הוא זניח ביחס לצרכים שלך.

regevaz1

New member
תראה,אני רוצה מחשב

שיעבוד מהר וטוב גם עוד שנתיים שלוש

senseBOP

New member
עד אז יהיה כבר SATA2

כך שזה לא משנה. גם עוד שנה שנתיים, המחשב שלך יהיה מספיק טוב בלי SATA. זה באמת לא הבדל חשוב. מה גם, שמאחר ולא תוכל לשדרג את שאר הרכיבים (ברמה מוגמזת) כל הרכיבים יהיו באותה רמה, והדרישות של הגרסאות החדשות של ווינדוס (רוב הסיכויים) יהיו יותר מדי בשבילו גם ככה, כך שזה לא משנה. דרישות מערכת אף פעם לא כוללות סוג מסויים של HD, כך שאין לך מה לדאוג. אם שאר הרכיבים יתאימו, אז גם ה-HD יתאים.

regevaz1

New member
אז בקיצור...

אתה ממליץ על ה-INSPIRON של DELL מבין השלושה? שמעת על מישהו שקנה אותו? (ההצעה שיש לי לגביו היא 7000 ש"ח,סביר לא?) האם יש הבדל משמעותי גם לגבי ה-DDR2?

senseBOP

New member
אני אישית ממליץ על HP

אני לא אוהד גדול של Dell. ההצעה לגביו היא בהחלט סבירה, אבל אם לא בדקת, אז תקפוץ לזאפ (zap.co.il) ותבדוק. לגבי ה-DDR2 - יש הבדל משמעותי, ובהחלט מומלץ ללכת עליו. זה משהו שכן הולך לשנות בעתיד.

regevaz1

New member
איזה HP?

הדגם שהצעת Pavillion DV4296EA קצת מעל לתקציב שלי (שהוא בסביבות 7000-7200) ה-HP שכתבתי בהתחלה (תסתכל במפרט שלו) הוא DDR2 ולא SATA ,עליו אתה ממליץ? נ.ב. שמעתי מיותר מדי אנשים (בוא נאמר ששאלתי כ-20 אנשים בסיטואציות שונות ,לפחות חצי מהם אמרו לי) שהשרות של HP גרוע בארץ וגם נתנו סיפור לדוגמא...שירות זה דבר חשוב בשביל מחשב נייד שהוא מוצר מאוד עדין ופגיע.. מה דעתך על זה?)

senseBOP

New member
כן, ה-HP שמצאת

אני ממליץ לך עליו. נכון, ל-HP יש סיפורי זוועה על השירות, אבל זו בדיוק הסיבה למה כדאי לרכוש מהם עכשיו ניידים. כתבו עליהם כל כך הרבה בעיתון, והם ספגן כל כך הרבה ביקורות רעות, שהם חייבים עכשיו לעשות שינוי, מה שאומר שלא יהיו יותר בעיות בשירות שלהם. פוג'יטסו, דרך אגב, מקבלים שירות גם במעבדות של HP, וכמן כן כמה ניידים של יצרנים אחרים. אני נתקלתי בשירות הרע שלהם בעצמי, ובכל זאת ממליץ עליהם. מעבר לזה, רק עכשיו רכשתי מחשב של HP, על אף הנסיון שלי. אני בהחלט מאמין שהשירות הרע הולך להיות נחלת העבר בחודש-חודשיים הבאים. אחרת הם ייפשטו את הרגל, ו-HP העולמית לא תסכים לכך.

regevaz1

New member
שוב אני ימשיך ...

אז אם ככה לגבי ה-SATA ,למה לא לקנות את ה-DELL? שהרי היא חברה יותר נחשבת ויותר "ידידותית" ?והמפרט שלהם כמעט זהה ,לא?

senseBOP

New member
איכות החומרים

Dell נותנים מחרים נמוכים בגלל שהם מתפשרים על איכות החומרים, ומתמקדים בביצועים ובמחיר. זו הסיבה העיקרית שאני לא אוהב אותם. לראוב האנשים זה לא פריעה, ולכן היא מדורגת כל כך גבוה בקרב הקהל. תראה, בגדול ל-Dell יש רזולוציה יותר גבוהה, אם זה חשוב לך, אבל איכות הרמקולים שלו שווה לתחת, וכך גם כמעט כל שאר החלקים. אני ממליץ לך לחפש בגוגל ביקורות על ה-Ispiron6000, ולראות מה אנשים אומרים להאיכות שלו. בגדול, ממה שקראתי, אנשים נורא אוהבים את הדגם הזה, והוא מאוד מאוד פופלארי בחו"ל. אם יש לך רגשות מעורבים לגבי HP, אז אני ממליץ לך ללכת עך Dell, ולהיות עם לב שלם. זה הרבה יותר חשוב מזה שאחר כך תאשים איזה מישהו באיזה פורום שאמר לך לקנות את הדרק הזה שאתה עובד איתו. :)

regevaz1

New member
טוב נראה לי שאני ילך על הפוג'יטסו

אז הנה ההזדמנות של כל מי שרוצה להשמיץ/לבקר/להלל/להמליץ/להזהיר על/מפני/את הדגם הנ"ל (המפרט כתוב למעלה,הדגם:V2040 ) מוזמן לפני שאני יתחרט... בכל מקרה המחיר שלו הוא 6500 +/-

regevaz1

New member
מישהו יכול לעזור?

כן ,אז מה אתם אומרים חבר'ה? מה לעשות?

Jan22

New member
כנס ..

תראה ,פוג'יטסו מנסיוני האישי עם כמה ניידים שלהם הם לא משהו מיוחד , אין להם רפוטיישן והם די ממוצעים ,אמנם רבים הדגמים העשירים ברכיבים איכותיים אך בשורה תחתונה לא הייתי קונה נייד שהוא לא ממותג ולא איכותי. בנוגע לHP - אמנם היה להם שם רע בנוגע לשירות לקוחות ורבים האנשים שלא סובלים אותם ,אך הניידים שלהם מעולים והרבה יותר איכותיים משל DELL הן מבחינת האיכותיות של החומרים והן מבחינת החומרה . אני ממליץ בחום על HP גם בגלל ששירות הלקוחות שלהם עבר שינוי מאסיבי בגלל כל הקטילות והביקורות שהם עברו ,תבדוק את הדגמים העסקיים שהם המובחרים ביותר - דגמי הNX - כגון 6110NX 6220NX ודגמי ה8000 .

למעלה