מתלבט בין

Happytom

New member
נרשמתי ליום הפתוח- מתרגש !

אני שומע יותר ויותר מאנשים שלומדים תיירות בכנרת- שממש כיף להם !
&nbsp
לגבי תקשורת- מבחינה אינטואטיבית פחות נמשך לזה, אבל מבחינת כשרון, אם יש לי כשרון טבעי במשהו שבא לי בקלות- זה כושר הבעה ותקשורת.
כשהייתי בן 14 הקמתי תחנת רדיו, והייתה לי תכנית שידור פיראטית עם 400 מאזינים, יש לי גם כריזמה להחזיק מסך- בקיצר תקשורת זה משהו שאני טוב בו בטבעיות.
&nbsp
דברים אחרים פחות באים לי בטבעיות.
&nbsp
שמעתי שהרצליה יש חוג איכותי לתקשורת- אבל החוג עצמו גם מאוד יקר, ואני גם מחפש לעזוב את הבית של ההורים, ואני לא יכול להרשות לעצמי מחיה במרכז.
בכלל זאת מכללה של קל"ב ואוכלוסייה שאני פחות מחפש.
&nbsp
מעבר לחוג הלימודי, אני גם מחפש חוויה, לגור לבד, אנשים חדשים, חיי חברה וכו וכו...

oromer

New member
מנהל
בכנרת יש חיי חברה

אבל שמעתי שהרמה שם לא גבוהה במיוחד.
יכול להיות שדברים השתנו. מציעה לבחון את הדברים. אני מבינה שאתה מחפש חיי חברה. זה חשוב. מאוד. זו תקופה משמעותית.
אבל זה לא יכול לבוא על חשבון הרמה האקדמית. שלא תמצא את עצמך לומד,
ובסוף מתוסכל כי לא תמצא עבודה.
לבינתחומי יש שם מצוין. אבל זה מעבר לשם. יש להם תוכניות טובות שיכולות לקדם ממש.
חלק מהעיניין זה פרקטיקה. והם לא מתעלמים מזה. נכון זה יקר מאוד.
אני חושבת שאולי שווה לדחות את הלימודים בשביל הגדלת ההסתברות למציאת עבודה.
אם אתה לא רוצה לעסוק בתקשורת אל תלמד את זה. אבל תלמד במקום שיקדם אותך. לא רק מבחינה חברתית

Happytom

New member
מתלבט בין

מתלבט בין מסלול דו חוגי בתל חי: מזרח אסיה ומשאבי אנוש
ל-
מסלול דו חוגי במכללת אשקלון: תיירות וארץ ישראל\מדעי המדינה

המטרות שלי:
1. התרחקות מבית ההורים\סביבת הנוחות שלי
2. מסגרת יציבה *להרגיש שייכות למקום כלשהו*
3. חומר מרחיב אופקים ודעת- התפתחות אישית
4. כלים לפרקטיקה מקצועית
5. חיי חברה

בסופו של דבר ההחלטה שלי, ותמיד תמיד הלכתי בדרך שלי.
אך אשמח לשמוע הגיגים, רעיונות והכוונות.

שבת שקטה לכולם.

Happytom

New member
בואי אני אספר לך סיפור

היה בחור שבמשך שנתיים היו שרוי במשבר נפשי עמוק, הוא ניסה לחפש עבודה- אבל רק עבודה שתקדם אותו ותתרום לו ל=X Y Z.
&nbsp
אחרי חצי שנה של ייאוש, הוא התחיל לעבוד בחברה מתחום האינסטלציה, משהו שרחוק מאוד מהעולם שהוא בא ממנו... אחרי חודשיים מינו אותו למנהל שם, תחושת היציבות והבטחון חזרה לחייו, התשוקה חזרה לחייו, דברים התחילו ללכת אליו... הוא התחיל להאמין ביכולות שלו... הוא התחיל לתכנן תוכניות שוב... והוא נרשם ללימודים אקדמאיים מה שהוא לא דמיין..
&nbsp
הסיפור הזה הוא אמיתי.. והוא עליי.. ממש מעכשיו...
&nbsp
לא מעניין אותי מ"השם" של המוסד, כל החשיבה הזאת היא אוסף של פרדיגמות מישנות וחשיבה מתוך הקופסא.
&nbsp
אני נרשם כדי לפתוח את הראש, כדי להרחיב את עצמי ומשמה להתפתח לכיוונים שאני כרגע אפילו לא יכול לדמיין...
&nbsp
הרמה הלימודית כן חשובה לי... חשוב לי להיות מאותגר אינטלקטואלית...
&nbsp
חוץ מזה שציוני הבגרות שלי לא מאפשרים לי להיות בררן...
&nbsp
אם הייתי יכול- הייתי הולך ללמוד היסטוריה בבן גוריון- ולא, לא בגלל השם של האונברסיטה, או שאני יוכל לתלות תעודה ממוסגרת בעץ יוקרתי על הקיר.. ולא בשביל להיות מורה להיסטוריה....
&nbsp
אף על פי זאת, אני מודה על נכונותך לעזור ולתרום, אין ספק שאת עושה כמיטב יכולותך. אני מעריך מאוד מאוד את הכוונה, ואסיר תודה על כך.

oromer

New member
מנהל
אתה בא להתייעץ... אני כותבת לך את דעתי

אתה יכול לעשות במידע מה שנראה לך לנכון. אנחנו אנשים שונים. זה בסדר שהשיקולים שלי לא רלוונטים עבורך.
בנודע לשם של המוסד. זה לא נובע מאגו, גאווה, כבוד, או התנשאות. זה נובע מהמציאות שאני נתקבלתי בה.
כשיש משרות שדורשים בוגרי אוניברסיטאות או בוגרי הבינתחומי או המכללה למנהל, אז חשוב איפה אתה לומד. למה להקטין את אפשרויות התעסוקה.
השם של המוסד מושפע לא מעט מהרמה. יש קשר הדוק בינהם.
ואני שמעתי דברים על כנרת. גם ממרצים שלימדו שם.
זה תלוי במה אתה מצפה שתואר יקנה לך. אם רק התפתחות אינטלקטואלית: כל ידע חדש יכול להקנות לך את זה.
אם אתה רוצה להשתלב בתעסוקה במקצוע מתגמל, תשקול היטב.
ציוני בגרות אפשר לשפר

Happytom

New member
המשך

השם של המוסד שאני לומד בו- לא מעניין אותי (גם לא הרושם שכביכול את מאמינה שהוא עושה על מעסיקים)- לדעתי כשבעל חברה מראיין אותך לתפקיד- מה שהוא מחפש זה לא השם שעל חתיכת נייר, אלא יותר על האישיות שלך, הכישורים שלך, ומה אתה יכול לתת ולתרום לו.
&nbsp
רמת הלימודים זה משהו שאכן לא אהיה מוכן להתפשר עליו. אני לא אשלם 30,000 שקל על חרטא.
גם אם אני לא תמיד מסכים עם דעותייך, אני לוקח לתשומת ליבי את כל עצותייך ובודק כל פעם מחדש.
&nbsp
בדקתי באתר של אוניברסיטת אריאל את החוג לתקשורת- והוא אכן נראה הרבה יותר על רמה, מקצועי ומכוון למקצוע.
&nbsp
שיפור בגרויות או לימודי פסיכומטרי זה משהו שלא אוכל לעשות השנה לצערי.
&nbsp
כנרת- נראה פשוט מקום מדהים וכיף, וחוויה אדירה ב-3 שנים הקרובות, המקום פשוט מדהים, על הכנרת.
&nbsp
עכשיו כשאני חושב על זה- מלונאות ותיירות זה משהו נחמד.
אבל מה שאני באמת טוב בו, והוא חלק מהטבע שלי- זה תקשורת. תמיד היה מאז ומעולם. אני גם שואף לעבוד כפרילנסר. אך לימודי תקשורת בכנרת נראים פחות כדאיים.
&nbsp
מעבר לידע איכותי וכלים שאני שואף לרכוש, אני מעוניין גם בחוויה מעצבת. של מגורים עצמאים, מסגרת, חברה, אני חושב שכל אלה יכולים לעצב ולפתח אותי לא פחות מכלים כאלה או אחרים אקדמאיים וגם לתרום רבות להצלחתי בחיים.
&nbsp
זה כמו לשרת בבסיס פתוח ולשרת בבסיס סגור. בבסיס סגור ההוי והחיבור למקום באופן טבעי יותר חזק.
&nbsp
לבית ספר תיכון- לא הלכתי. לצבא- בקושי אפשר לקרוא לה צבא למה שעשיתי.
יש לי חסך במסגרת- וזה גם חשוב לי. אני לא רוצה מכללה של "שכירי חרב".
יחד עם זאת, אני לא רוצה שעוד 3 שנים לא יהיה לי כיוון מקצועי ואני אחיה כקבצן- אחרי גיל 30 זה כבר פתטי.
&nbsp
כשאני חושב על זה, מאוד מאוד- הייתי רוצה לעסוק בתקשורת.
לכתוב דברים, לשווק דברים, להפיק תכניות- לגעת בכל מה שקשור לעולם התוכן.
מעבר לאהבה שלי לזה, גם סגנון העבודה הוא הרבה יותר מתאים לי- אני אחד שהרבה יותר אוהב לעבוד לבד.
&nbsp
הלוואי והייתה לי הזדמנות לעשות פסיכומטרי ולהיות פתוח למגוון רחב יותר של אפשרויות.
&nbsp
מאוד מסקרן אותי.
מה שמעת על מכללת כנרת?
(אני לא יודע על הרמה, אבל שמעתי הרבה- שזה מקום פשוט כיפי ומהנה ללמוד בו)

oromer

New member
מנהל
המשך

אני שמחה שאתה חושבת שמעסיק חושב על הכישורים, היכולת, האישיות ולא על
התואר.
אני לא כותבת לך על סמך מחשבות. אני כותבת לך על סמך עובדות בשטח.
רוב העבודה של בוגרי תקשורת היא במרכז. תנסה להתחרות על מציאת עבודה מול בוגרי מקום נחשב. גם כפרילנסר- מישהו יצטרך לבחור אותך שתעשה עבורו עבודות.
כדאי לך לשקול לבדוק את החוג לתקשורת בעמק יזרעאל.
מה לעשות רמת הלימודים משפיעה על שם המוסד. הרבה פעמים מוסד עם שם טוב ילמד ברמה גבוהה. קח לדוגמא את הטכניון. בוגרי הטכניון ימצאו עבודה מהר יותר מבוגרי מכללות. זה בהכללה. אבל לרוב זה מה שיקרה.
אני שמעתי על מראיינים שמראש לא מזמינים בוגרי מכללות לראיון.

אני חושבת שהסברתי את זה. החווית לימודים היא חשובה מאוד. בכנרת יש את זה.
אני שמעתי על כל מיני דברים שמצביעים על רמה אקדמית ירודה במקצת בכנרת.

יש מקומות שתוכל להשיג גם חיי חברה, וגם רמה מספקת. וזה מעבר לשם של המוסד. זה קשור לפרקטיקה ולכישורים שתפתח שם.

Happytom

New member
כשאין לך משהו "מיוחד"

אז ברור- שהוא יסתכל על התעודה שלך.

אם תגרמי למעסיק שלך להבין שאת יכולה להביא לו עוד X לקוחות בחודש שהוא רוצה, או תוכיחי לו שאת יכולה להכניס לו עוד מיליון שקל לרבעון- את חושבת שיעניין אותו איפה למדת?

שוב, זה לא סותר. אני ארצה לבחור מוסד שרמת הלימודים גבוהה, שיאתגר אותי, ויתן לי את הכלים הנכונים- אבל בזה זה מסתיים. לא מעניין אותי "השם" של המכללה ולא על זה אני שם את הדגש.

אני מאמין לך שאת מדברת מתוך נסיון, אבל זה שהיה לך נסיון "רע"- זה לא אומר שזה נכון.

זה כמו בחור שיגיד לי... תשמע בחורות מסתכלות רק על מראה או על כסף, סמוך עליי ניגשתי כבר לאלף בחורות.
אם הוא לא צבר את הנסיון הנכון, זה לא משנה שהוא צבר נסיון. עד עכשיו הוא צבר נסיון רע. אבל אם אני אלמד אותו את הגישה ה"נכונה" לתקשורת וחיזור עם נשים- הוא יתחיל לצבור "טעויות נכונות" ונסיון "טוב".
את כרגע מקבלת בדיוק את אותה התוצאות כי את מחזיקה באמונות.
את מאמינה שהתעודה- זה מה שחשוב- את לא מציגה את מה *שבאמת* המראיין מחפש- ואז כל מה שנותר לו "לבחון" זה את התעודה שלך- ואז את מקבלת אישוש לפרדיגמות שלך ויכולה לבוא ולהגיד לי- הנה אתה רואה- זה קרה לי במציאות.

אני התקבלתי למשרות בחיים שלי ולא עניתי על אף אחת מהדרישות, יתרה מכך- עשיתי הפוך ממה שהרכזת בכח אדם הכינה אותי לראיון- לא שמתי בכלל דגש על הדברים האלה, לפעמיים הפכתי את זה גם ליתרון.

ברור שאם הייתי בא בגישה שהנסיון שהם דורשים זה מה שחשוב (ואין לי אותו) אז הייתי נכשל בראיון- ואז הייתי אומר לעצמי- נו אתה רואה, אי אפשר להתקבל לעבודה הזאת בלי נסיון.

זה כמו ששואלים אותך בראיון עבודה, כמה אתה מצפה להרוויח?
והמרואיין חושב שהוא צריך לדעת את התשובה "הנכונה".

במקום לשאול את המעסיק, אם אני אגרום בחברה ל-XYZ כמה זה שווה *בעינייך*?

התאוריות שאת לומדת במוסד פותח לך איזה דלת, אבל את המעשי תצטרכי ליצור בעצמך.

האם את חושבת שתלמיד שעבר תאורייה לנהיגה, מוכן עכשיו לנהוג?
האם יש קשר בין התאוריה שלומדים למבחן נהיגה, למה שנדרש ממך בנהיגה עצמה?

תחשבי על כל הדברים האלה, אולי אצליח לפורר לך את הפרדיגמות המיושנות שהחברה ואבא ואמא החדירו לך מאז שהיית קטנה.

בכל מקרה- אקח בחשבון את עמק יזרעאל- אבל אני לא חושב שאעמוד בתנאי קבלה.
ושוב, לעשות פסיכומטרי השנה- לא יתאפשר לי.

oromer

New member
מנהל
תעשה מה שאתה מבין

אם זה מצליח לך אל תשנה.

הרבה פעמים אם לא תענה על הדרישות לא יתקשרו אליך אפילו. יש מעסיק שהמניפולציות האלו יעבדו עליו. יש כאלו שלא.
המעסיק יודע למה הוא מצפה מעובד ושואל מה הציפיות שכר. ראיון עבודה הוא דו כיווני.

Happytom

New member
מיצינו

את הדיון לדעתי. בשלב זה בואי נסכים שלא להסכים :)
מקווה בשבילך שתתחילי לזנוח את כל הפרדיגמות שאת מחזיקה. ושתגיעי להגשמה מלאה.
תודה על העזרה :)

oromer

New member
מנהל
אתה לא חייב להסכים

אני לא מקווה בשביל עצמי לזנוח את הפרדיגמות האלו. הם ריאליות לחלוטין ומשקפות את המציאות.
יש לי ניסיון 5 שנים באקדמיה. ב 2 מוסדות שונים. יצא לי לדבר ולשמוע לא מעט סטודנטים במסגרות שונות.
וגם לדבר עם מעסיקים ולהגיע לראיונות עבודה.
אני יודעת מה אני אומרת. מניסיון: אישי ושל אנשים מהסביבה שסיפרו לי.

אל תסכים איתי. אתה אדם מבוגר. תשקול ותעשה מה שמתאים לך. אבל אל תתן טיפים ועצות במשהו שאתה לא מבין.

Happytom

New member
רק משפט אחד יש לי לכתוב

"being realistic is one of the most commonly roads to medicrity"
&nbsp
בהצלחה בחיים.

oromer

New member
מנהל
באופן אישי אני משתדלת

להימנע ממתן המלצות כאלו. אנשים שונים חווים דברים אחרת, ומבינים דברים אחרת.
יחד עם זאת אני אשתדל לענות נקודות התייחסות מנקודת המבט שלי.
1. אני למדתי בתל חי את התואר הראשון שלי. זו סביבה שונה ממה שהכרתי לפני וצריך להתחבר לזה. באופן אישי לקח לי זמן להתחבר למקום. אבל כשהתחברתי היה לי ממש כיף ללמוד שם.
2. יש שם בעיה של תחבורה ציבורית. כדאי לקחת בחשבון כשבאים לשם. מי שמגיע ללא רכב, יצטרך להסתמך לא מעט על טרמפים.
3. חומר מרחיב אופקים- אני מניחה שכל דבר חדש שלא ידעת קודם, ומעניין אותך ללמוד ולהתעמק בו ירחיב את האופקים שלך. זה רלוונטי לכל תחום.
שמתי לב שיש עלייה בסטודנטים שלומדים מזרח אסיה. הרבה סטודנטים חושבים שהעתיד נמצא בסין. החוג למשאבי אנוש- ממה שהבנתי, באופן יחסי הוא הכי פחות הרחיב את האופקים של הסטודנטים.
4. חיי חברה- בתל חי יש חיי חברה. בעיקר אם אתה מהסוג שמתחבר למה שיש לאזור להציע.
5. כלים לפרקטיקה מקצועית- מתוך מה שציינת רק שירותי אנוש זה מקצוע. אני חושבת שבתל חי יש לימודי שדה. אבל ממה שהבנתי התוכנית של שירותי אנוש לא ממש איכותית. הרבה שם לא גבוהה. אבל אולי זה השתנה. אני מציעה לך ללכת ליום הפתוח, לדבר עם סטודנטים שנמצאים במקום. תנסה לבחון באופן ביקורתי. מה למדת בתואר? עד כמה עזר?
במזרח אסיה יש לך אפשרות ללמוד סינית או יפנית. לדעת סינית, ולהכיר את המנטליות בסין, עשוי לעזור לך אם תעבוד בחברה שתרצה להיכנס לסין.
בנוגע ללמודי תיירות וא"י- זה כולל תעודה של מורה דרך?

אני חושבת שקודם כל תבחר במה אתה רוצה לעסוק. אח"כ תבחר את הדרך שתקדם אותך לשם.

Happytom

New member
תשובה מעולה

"להימנע ממתן המלצות כאלו. אנשים שונים חווים דברים אחרת, ומבינים דברים אחרת.
יחד עם זאת אני אשתדל לענות נקודות התייחסות מנקודת המבט שלי. "
קבלי ח"ח חזק.
&nbsp
"1. אני למדתי בתל חי את התואר הראשון שלי. זו סביבה שונה ממה שהכרתי לפני וצריך להתחבר לזה. באופן אישי לקח לי זמן להתחבר למקום. אבל כשהתחברתי היה לי ממש כיף ללמוד שם."
מאיזה סביבה הגעת ואיזו סביבה יש בתל-חי?
ומה למדת שם?
שתי התשובות לשאלות שלי מאוד מסקרנות אותי, בעיקר הראשונה. אשמח לתשובות ממך :) כי הסביבה במוסד (הן של התלמידים והן של המוסד) היא הגורם המכריע בקבלת ההחלטה שלי.
&nbsp
"3. חומר מרחיב אופקים- אני מניחה שכל דבר חדש שלא ידעת קודם, ומעניין אותך ללמוד ולהתעמק בו ירחיב את האופקים שלך. זה רלוונטי לכל תחום. "
נכון. אבל משהו בחוויה האקדמאית מאוד מושך אותי (יכול להיות שאני סתם בונה לי מגדלים בראש וזה לא באמת ככה)- פשוט בא לי להיות בסביבה עם אנשים מצויינים וטובים.
חסרה לי מסגרת, ורע לי בבית הוריי- אני רוצה מקום לעשות חוויה מתקנת ללימודי בתיכון.
&nbsp
"4. חיי חברה- בתל חי יש חיי חברה. בעיקר אם אתה מהסוג שמתחבר למה שיש לאזור להציע. "
מה יש לאזור להציע?
מרגישים שאתה חלק ממסגרת ושייכות, או שכל אחד בעבודה שלו ובחיים שלו?
אם כך את זה אני יכול ליצור גם כאן...
&nbsp
"5. כלים לפרקטיקה מקצועית- מתוך מה שציינת רק שירותי אנוש זה מקצוע. אני חושבת שבתל חי יש לימודי שדה. אבל ממה שהבנתי התוכנית של שירותי אנוש לא ממש איכותית. הרבה שם לא גבוהה. אבל אולי זה השתנה. אני מציעה לך ללכת ליום הפתוח, לדבר עם סטודנטים שנמצאים במקום. תנסה לבחון באופן ביקורתי. מה למדת בתואר? עד כמה עזר? "
כן. מאוד מבאס אותי השירותי אנוש, אבל זה או החוג הזה או החוג לרב תחומי שאני יכול לשלב לפי התנאי קבלה שלי.
&nbsp
"במזרח אסיה יש לך אפשרות ללמוד סינית או יפנית. לדעת סינית, ולהכיר את המנטליות בסין, עשוי לעזור לך אם תעבוד בחברה שתרצה להיכנס לסין. "
אני הכי רוצה ללמוד היסטוריה או מדעי המדינה- אבל אני לא עומד בתנאי קבלה.
וזה נראה משהו שהוא קרוב ושאני אהנה ממנו. חוץ מזה, לדעתי זה יכול לפתוח לך ערוץ להדריך טיולים אולי באסיה (יפן מושכת אותי בטירוף) או אפילו לקחת קורס במנהל עסקים ולהתחיל לייבא דברים מסין... אני יותר בגישה של לבוא פתוח ולזרום.. ולא להיות מקובע על "מקצוע".
&nbsp
"בנוגע ללמודי תיירות וא"י- זה כולל תעודה של מורה דרך? "
צריך לבדוק.
מאז שאני קטן יש בי יצר ליזום דברים, ואני יודע שהייתי רוצה להיות יזם, הכי מפחיד אותי לעבוד בשגרה, בתוך משרד עם שעות קבועות ואנשים קבועים.
אבל התואר תיירות נראה לי סתם... אקדמציה למלצרות...
ונראה לי האיכות של האנשים שמה מאוד נמוכים (עבדתי באילת... וראיתי מקרוב את סוג המנהלים שעובדים במלונות- לא איכותיים)
&nbsp
הכיוון שלי... זה ללמוד משהו קל ומהנה... לעשות תואר שני במנהל עסקים... ולהיות יזם...
אבל נראה לי אני יוותר על זה... ואלך ללמוד משהו יותר מעשי אולי נדלן או השקעות...
&nbsp
זה מתחיל לייאש...
&nbsp

oromer

New member
מנהל
המשך

1. למדתי בתל חי את התואר הראשון שלי.למדתי כלכלה. אני גרב באחת הערים הגדולות בארץ. יש הבדל משמעותי, מסביבה מאוד עירונית, שהכל נגיש, לסביבה יותר כפרית. שמה נעזרתי כל הזמן בטרמפים.
האווירה היא אחרת. הכל יותר איטי. אני מציעה לך לבקר ביום הפתוח.
3. לא הבנתי מה הקשר בין חומר מרחיב אופקים, לבין העובדה שאתה רוצה סביבה של אנשים איכותיים, ושרע לך בבית הורייך.
אתה תמיד יכול לשכור דירה.
4. בתל חי יש חיי חברה. אל תשכח שמעבר ללימודים, יש אנשים שעובדים, אנשים עושים מלגות למשל. זה לא שכל היום זה ככה. אבל כן, בגלל שרחוקים מהבית יש חיי חברה.
5. דווקא נשמע לי שמזרח אסיה זה מאוד מעניין, מעשיר ושאפשר ללמוד סינית. זה חוג שבה רק במסגרת של דו חוגי. תבחר חוג שנותן כלים פרקטים.
אין בעיה שאתה רוצה להיות יזם.אני מכירה משהי שלמדה אנתרופולגיה ועושה סדנאות ואירועים. אבל אתה צריך ללמוד משהו שיפתח אותך ויתן לך כלים. ביזמות- יש יזמות טכנולוגית, יש יזמות בספורט. יש כל מיני סוגי יזמויות אבל אתה צריך את הידע והכלים. כם אם תלמד מזרח אסיה, תוכל לעשות חוגי סינית לילדים, לעשות סדנאות, חוגים

Happytom

New member
צמצמתי לשתי אפשרויות

לימודי תקשורת- זה משהו שבאופן טבעי אני מאוד מאוד טוב בו.
ואם תשאלי אנשים שקרובים עליי מה אני צריך לעסוק- יגידו לך תקשורת.
&nbsp
לימודי ניהול תיירות- תמיד נמשכתי לתיירות ולארח אנשים- זה משלב הרבה דברים שאני אוהב- גאוגרפיה, אנשים, יזמות, טיולים וזה נראה לי אחלה מקצוע ויציבות..
מה גם שכולם אומרים שזה לימודים מאוד מהנים...
&nbsp
*אני לאו דווקא מחפש לצאת עם כלים פרקטיים או תעודה שתפתח דלתות, אלא חוויה שתעצב, תשפר, ותפתח אותי באופן אישי.
&nbsp
לגבי המכללה- בחרתי בכנרת- נראית לי המכללה שאני מחפש מבחינת החוויה הסטודנטיאלית. למרות שאם ללמוד תקשורת- זה לא המקום.
&nbsp
בסוף אני אגיע בדיוק למה ש*אני* רוצה.

Happytom

New member
שאלה נוספת

אם הוצאתי בבחינת הבגרות בכלכלה 2 יח"ל 89, האם זה מנבא לי גם הצלחה בלימודי תואר לכלכלה\מנהל עסקים?
&nbsp
מעולם לא נמשכתי בצורה חורצת דעת למספרים, אינני זוכר אם אני טוב בכלל בזה או לא.
אבל יש לי צורך להוכיח לעצמי שאני יכול להיות טוב עם כסף, וללמוד כסף.
&nbsp
בגיל ההתבגרות סבלתי מהרבה קשיים רגשיים ולא הגעתי בכלל לבית ספר, סחבתי הרבה חרדות והסתגרתי בחדר.
אני זוכר חודש לפני הבחינת בגרות, המחנכת שלי לחצה ותמכה עליי שאתחיל ללמוד... ולי הייתה מטרה להשיג את המינמום הנדרש- ולמדתי בצורה עצמאית לבגרות איזה 3 שבועות לפני... (אחרי שלא ביליתי יום אחד בכל ה-6 שנים שלי בתיכון)...
&nbsp
לקחתי 3-4 שיעורים פרטיים במתמטיקה והצלחתי להוציא 100 ב-3 יח"ל.
תנך- לקחתי שיעור אחד פרטי והצלחתי להוציא עובר.
אנגלית- למדתי מהטלוויזיה- הוצאתי 5 יחל בציון 70
אזרחות (זה היה השיעור היחיד שהגעתי אליו) הוצאתי 85
ספרות- קניתי מיקוד, הוצאתי 60 ומשהו....
לשון- היה לי מבחן של ליקוי למידה- מבחן די קל.. שמי שיש לו הגיון פשוט יכול להצליח בקלות- הוצאתי 80 ומשהו...
היסטוריה- קניתי מיקוד הוצאתי 80 בבחינה...
פסיכולוגיה עשיתי 2 יח"ל- נורא אהבתי אז זה היה לי קל- הוצאתי 92 בבחינה
כלכלה- אבא שלי לימד אותי.... הוצאתי 89...
&nbsp
אני מניח שאם לא הבעיות הנפשיות שלי... היתי יכול להיות עילוי אקדמי...
&nbsp
הקטע הוא... שאני מרגיש די נכשל וטיפש.... וקשה לי מאוד להתרכז ולזכור דברים... יש לי פוביה מדברים טכניים ומספרים.....
&nbsp
&nbsp

oromer

New member
מנהל
לא ממש

אני גם למדתי 2 יחידות בכלכלה מתוך 5 במדעי החברה.
אני יכולה להגיד לך מניסיון שזה לא מנבא. זה ייתן לך רקע. בסיס. את המונחים הבסיסיים אתה תכיר. אבל כל נושא זה ה 5-10 דקות בכל הרצאה.
אני לא מכירה אותך ולא יודעת עם מה אתה מתמודד, אבל חשוב לי להדגיש, שהפער בין הציפיות בתיכון ובבגרויות ולבין האקדמיה הוא די גדול.
אני ממש לא מזלזלת או משהו אבל לא בהכרח שהיית עילוי אקדמי. אל תשכח שגם סטודנטים אחרים עמדו בתנאי קבלה ויש אלמנט מסוים של יחסיות בציונים.

למעלה