מתלבט בין LG E500 ל- DELL 1525

מתלבט בין LG E500 ל- DELL 1525

שלום לכולם! אני מתלבט בין E500 של LG לבין DELL 1525. בשני המקרים מדובר על הדגמים עם מעבד T7250 - ראו מפרטים מצ"ב. יש למישהו המלצה לכאן או לכאן? מצד אחד, ה- LG קורץ לי בגלל המקלדת המלאה וגם בגלל שבאופן כללי יש י תחושה יותר טובה לגביו, אבל מצד שני ל- DELL יש מפרט יותר מוצלח (כולל 3 שנות אחריות), יותר זול וממה שראיתי - יותר אפשרויות לבחירת מערכת ההפעלה ( אני עדיין לא בטוח אם אני הולך על XP או ויסטה) במיוחד מעניין אותי: - טיב השירות והאחריות של שתי החברות - נוחות השימוש באופן כללי (מקלדת, עכבר, מסך) - עוד לא הצלחתי למצוא אף אחד מהם בתצוגה כלשהי, אז שני המקרים הם קצת "על עיוור" בשבילי. - זמן סוללה - אני יודע שאין לי רבה למה לצפות, אבל בכל זאת הייתי רוצה לקבל כמה שיותר זמן עבודה. אני יודע שהתקנת XP במקום ויסטה יכולה להשפיע מאוד פה, וגם כמות הזיכרון וסוג המעבד. - האם המסך המבריק בסדר? (בשניהם) כמו-כן אני תוהה אם אני באמת צריך את הדגמים של ה- T7250 או שאפשר להסתפק בדגמים המקבילים עם מעבדי ה- T2XXX (גם מצ"ב מפרט). מישהו יודע לומר מה באמת הבדלים ביניהם בשטח? (מבחינת זמן סוללה, מהירות עבודה וכו'). אה - ולגבי השימוש הצפוי: אני מתכנת במקצועי. אני לא צפוי בעתיד הנראה לעין להשתמש בו למשחקים (אולי עם הזמן הילדים ירצו לשחק קצת, אבל דברים בסיסיים כמו זומה ולא לא משהו של גיימרים כבדים). סרטים ומוסיקה זה גם לא השימוש העיקרי למחשב. בעיקר הוא ישמש לעבודה משרדית (אופיס, אינטרנט), עבודה מרחוק על מחשב מרוחק (דרך Remote Desktop וכאלה) ואולי בעתיד גם להריץ עליו סביבות פיתוח (Visual Studio ודומיו), אבל לא בהכרח. הרבה חיבוריות עם WiFi. בכל מקרה המחשב לא אמור להחליף את המחשב הנייח אלא לאפשר לי קצת ניידות - גם בתוך הבית וגם קצת מחוץ, בנסיעות ופגישות. תודה! מפרטים: (למרות שהפנייה היא בעיקר למי שמכיר את המחשבים האלה - אני בטח לא מחדש לכם כלום עם המפרט) LG E500 עם מעבד T7250: http://www.netshops.co.il/product.asp?productid=2934 LG E500 עם מעבד T2330: http://www.netshops.co.il/product.asp?productid=2642 DELL 1525 עם מעבד T7250: http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-1525-t7250-160.htm DELL 1525 עם מעבד T2330: http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-1525-t2330.htm

DMoR

New member
--->

אהלן, לפני תקופה מסויימת, הייתי בהתלבטות בדיוק כמו שלך. בחרתי ב - LG, ואני מרוצה עד השמיים... מחשב מעולה, חזק ואיכותי (ממליץ על שדרוג ה - RAM ל - 2GB), בעל אחריות מ-ח.י. שידועים בשירות הטוב שלהם. אני מאד מרוצה. לך על הלב... זה מה שאני עשיתי בסופו של דבר
. בהצלחה!

פרטים על ה- LG?

תודה. באמת גם לי יש תחושת בטן טובה מה- LG, אבל אולי אתה יכול לחזק לי את התחושה עם קצת פרטים מנסיונך? למשל: - איך ה- LG מבחינת זמן סוללה? - האם המסך המבריק נוח? יש מצבים שהוא בעייתי? - המקלדת המלאה באמת שווה את זה או שזה מיותר? - איזה דגם לקחת? (את ה- T7XXX או T2XXX) שוב תודה

bar666xp

New member
לגבי המעבדים...

אם ניראה לך כי בעתיד תעשה שימוש ב64BIT אז ברור T7### {אישית אגב מעדיף את הT7300 צפונה} אם אין וגם לא יעשה שימוש ב64BIT אז אפשרי בהחלט T2###.

תותית42

New member
לידיעתך ב 1525 אין תמיכה ל XP

ואם כבר LG אז עדיף הדגם E500-S.AP7DE T7500(2.2GHz) 800MHz 2GB (667MHz NVIDIA GeForce Go 8400M אין בכלל מקום להשוואה מול ה DELL 1525

אין תמיכה ל- XP?

זה מנסיון? אם כן, אשמח לשמוע פרטים. ממה שקראתי, ב- 1525 אפשר להתקין XP ואם מחפשים מספיק, מוצאים גם דרייברים, למרות שבאתר של DELL אין דרייברים רשמיים. לעומת זאת, ב- LG הבנתי שהסיפור עגום יותר - קראתי שלמרות שיש דרייברים ל- XP, יש בעיה עם הדרייברים של ה- WiFi ועוד לא מצאתי מישהו שדיווח על פתרון, כך שבאופן כללי התמונה היא שב- 1525 ההתמודדות עם XP קלה יותר מאשר עם LG. כאמור, אשמח לשמוע מנסיונך בנושא. גם הייתי שמח לשמוע למה אין מקום להשוואה מול ה- DELL1525. לגבי ה- T7500 - לו הייתי רוטשילד...
תודה

bar666xp

New member
א. זה שאין תמיכה באתר הרשמי לא אומר שאין...

הוא ניתמך ע"י המערכת הפעלה! בין אם היא איכסטה XP לינוקס UNIX ואפילו OS X... {בלי קשר לשאלת החוקיות ושות}. ב. לידעתך אתר LG הוא בין האתרים הכי מעצבנים שאני מכיר... ולדעתי האתר הוא שלב א' של רמת השירות! והכי חשוב מה בדיוק יועיל הG8400? אם השימושים הם אינטרנט אופיס ושות? לפי התיאור המשחקים שאולי ישוחקו יהיו כאילו שאפילו האינטלי 950 לא ירגיש אותם... ומה יועיל הT7500 כשבפועל כל T2### יתן את אותה התפוקה +-. טוב שלא אמרת ללכת על איזה T9### ואיזה G8800GTS/X כמו איזה Alienware Area-51 m15x
או איזה... http://www.sagernotebook.com/product_customed.php?pid=29186&action=customize האמת היא שרק ביגלל השימוש בקומפיילרים והאפשרות למעבר למערכות 64BIT הייתי חושב על מעבד T7300 ואולי אפילו על T7500 אבל ממש לא רואה סיבה לכ.מסך מעבר ל950 האינטלי.

ומבחינת ביצועים?

בהינתן אותן משימות אין הבדל משמעותי בין המעבדים? טוב לדעת... זה גורם לי לחשקול ברצינות את ה- T72330 שהוא זול יותר באופן משמעותי (בסביבות ה- 1000-2000 פחות מה- T7XXX) נ.ב. אני יודע של- T7300 יש יותר L2 cache מאשר ל- T7250 וזה פחות או יותר ההבדל היחיד. אני מתאר לעצמי שבמצבי עומס כבדים זה יכול להיות מורגש, אבל ביום-יום אתה באמת מרגיש בהבדל? תודה

bar666xp

New member
אני יגיד זאת אחרת קצת...

T7250 ההבדל בינו לבין הT2### {לא זוכר בדיוק} היא עבודה ב32BIT או ב64BIT... החל מהT7300 כבר מדובר במעבד 64BIT בעל קאש גבוה לכל המשתמע מכך... האמת היא שאם T725 מעוד הייתי שוקל מעבד מקביל מבית AMD דיי סביר שיתן אותם ביצועים בעד פחות $$$. {מעבדי AMD TURION X2}. אישית עני עדיין עם הATHLON 64BIT העתיק שלי {ראה חתימה} הוא כבר דורש החלפה מזמן המחשב הזה {אם מדברים על השימושים שלי} אבל בנתיים אני שורד איתו וכניראה שאחליפו בעתיד עם משהו בסיגנון הSAGER NP5792... אבל אני חולה בראש אני לא דוגמה טובה
A - Display: 17" WSXGA+ LCD with Matte Finish Surface (1680X1050) - Processor: 45nm Intel® Core™ 2 Duo Processor T9300 / 6MB L2 Cache, 2.50GHz, 800MHz FSB - Video & Graphics Card: Nvidia GeForce 8800M GTX Graphics with 512MB DDR3 Video Memory - Operating System: Genuine MS Windows® VISTA Home Premium 32/64-Bit Edition - Memory: 4GB Dual Channel DDR2 SDRAM at 667MHz - 2 X 2048MB - Primary Hard Disk Drive: 200GB 7200rpm SATA 300 Hard Drive - Optical Drive: 8X DVD±R/RW/4X +DL Super-Multi Drive & Software - Wireless Network Card: Intel PRO/Wireless 4965AGN - 802.11A/B/G/N Wireless LAN Module - Bluetooth: Internal Bluetooth Module - Intel Robson Technology: Intel 1GB TurboMemory Module - Primary Battery: Smart Li-ION Battery Pack - TV-Tuner: TVT-6010, USB ATSC HDTV / ANALOG TV TUNER - Integrated Security Device: Fingerprint Reader - Microsoft Office: Microsoft Office Ready with Free 60-Day Trial - Warranty: Sager 1 Year Limited Parts and Labor Warranty with Three-Day Shipping Both Ways Paid Additional Power Adapters: CAR-1010-2, Car Adatper Additional Battery Pack: BAT-5792, NP5792 Smart Li-ION Battery Pack Carrying Bag: Standard Carrying Bag Carrying Bag: TXL617, Targus 17" XL Notebook Backpack כרגע המחיר שלהם בUSA כ3K$ על המפרט הזה.

bar666xp

New member
עד כמה שידוע לי אין ../images/Emo10.gif

אבל מפרט כזה ב3K$ יתכן מעוד שאני ישקול לעשות לו יבוא עצמאית.

NoFear4e

New member
לגבי 1525

יש לי את המחשב .... עם המעבד T7250 2GB RAM מחשב חזק מריץ את הויסטה כמו מים (בלי AERO) .. לגבי דרייברים של XP , התקנתי עליו XP ומחקתי .. למה ?? הדרייברים עבדו כמו שצריך אבל ... יש בעיה עם הגדרת ה SATA של הכונן הקשיח .. ואתה לא תוכל להשתמש בקורא הזכרונות במחשב כשאתה על XP כי אין לו דרייבר .. חיפשתי חיפשתי לא מצאתי .. סה"כ אני מבסוט מהויסטה , ובכלל אחרי ה SP1 אין קראשים(הייתה בעיה של מסך כחול כל הזמן) והמחשב עובד כמו שצריך ..

למעלה