מתלבט בין 3 מכוניות...

vizido

New member
מתלבט בין 3 מכוניות...

שלום חברים, אשמח לקבל חוות דעת על 3 מכוניות. אני רוצה לקנות מכונית ב 100,000 ש"ח. מתחבט בין טויוטה קורולה 1.6, מזדה 323 1.6, או ניסאן אלמרה 1.8. מה דעתכם? חשוב לי במיוחד בטיחות, אמינות, חלקי חילוף זולים וניצולת דלק גבוהה.

rigi

New member
תראה...תשמע...

אתה מדבר על מכוניות ´עממיות´ משפחתיות, פחות או יותר החלפים של שלושת החברות באותו סדר גודל של מחיר, בתור אחד שחובב מזדה (בין עוונותי), אני הייתי הולך על האלמרה מכייון שהם (ניסאן), עושים את התרגיל של מזדה . נותנים רכב 1.8 ליטר במחיר של 1.6 ממוצע . אם אתה שואל למה אני אוהב את מזדה...זה מכיוון שהם תמיד נתנו דברים כמו כריות אוויר וABS כסטנדרט !, ולא בתור תוספת כמו בהונדה או מיצובישי, עכשיו יקפצו כל אלה שטוענים שמזדה יבשה....יכול להיות שהם צודקים , אבל תלוי למה אתה משווה בתור רכב משפחתי הוא נותן את מה שהוא צריך ! הטויוטה גם נותנת ,מנוע חזק , אמינות , אבל היא הרבה יותר יקרה שלפי דעתי כמעט כמו ההשוואה של אודי-פולקססוגן תשלום של-10K יותר על מה ? רמת האמינות שווה בין כל הרכבים הנ"ל אישית הייתי הולך על האלמרה בהצלחה

vizido

New member
עוד שאלה

האם אתה לא חושב שבגלל שהאלמרה פחות פופלרית יהיה בעתיד הרבה יותר קשה למכור אותה? האם זה נכון שהמנוע יותר מרעיש באלמרה במהירויות גבוהות?

מצמץ

New member
בקצרה

הטיוטה היא העדיפה מבין המכוניות שבהם אתה מתלבט, המנוע החדש (VVTI) כמו ה VTEC של הונדה (תזמון משתנה...) מורגש ונכנס לפעולה במהירויות נמוכות (או בסל"ד נמוך אם להיות יותר טכני) לעומת ההונדה שככל שאתה מעלה את הטורים והמהירות פועל טוב יותר, ולכן מתאים יותר לחיי היום-יום. בטיוטה יש גם הרגשה של נוחות בערך כמו במתחרות האירופאיות. יש דגם חדש של הקורולה שכבר הושק בחו"ל ויגיע לכאן בזמן הקרוב אולי כדאי לך להמתין לה (אני אצרף לך בקובץ את התמונה שלה). למאזדה 323 (אמרת נכון, לנטיס זה 626 בעולם) יש סחירות גבוהה בארץ אבל חוץ מכמה תוספות חשמליות אין לה יתרון על פני מתחרותיה. האלמרה היא מכונית טובה לא פחות מהמאזדה והטיוטה אבל אין לה ביקוש רב בתור משומשת והיא אינה מצטינת ממתחרותיה בתחום כלשהו. כמעט כל היפניות נחשבות למכוניות אמינות אבל אם בטיחות (והנאה מנהיגה) חשובה לך אז אולי כדאי לך לשקול לקנות פולקסוואגן גולף, פורד פוקוס או פיז´ו 307.

למעלה