אפשר לשאול שאלה?
האם יש לך עניין עיקרי בפיסיקה, או שאולי במדעי החיים\כימיה?
ככה או ככה אתה תלמד קצת פיסיקה תחת תואר בכימיה.
לדעתי, שילוב מדעי החיים ופיסיקה זה קצת פספוס. במקום להעמיק באחד הנושאים (אישית אני חושב שלהתמקד בפיסיקה לעומת מדעי החיים זה עדיף) אתה מתפזר על שני נושאים שהקשר ביניהם מבחינת תחומי העבודה\מחקר הוא לא ישיר. שלא לדבר על זה שאם אי פעם תרצה להמשיך לכיוון מחקרי תצטרך להשלים יותר מאחר ובכל נושא הרקע שלך קטן יותר.
כימיה ופיסיקה, למרות שניתן לחשוב שקרוב מאוד, עדיין זה קצת להתפזר. למרות שפיסיקה ברמה גבוהה יותר יכולה לעזור מאוד בהבנה של תיאוריות פיסיקליות בתחום של כימיה, חשוב להבין שכימיה פיסיקלית (התחום בכימיה שכולל תרמודינמיקה, קינטיקה, ספקטרוסקופיה, כימיה קוונטית ועוד) הוא מאוד מתמטי ביחס לתחומים האחרים בכימיה ולא מתאים לכל אחד.
אם נסכם מבחינת ההמשך: אם תרצה למצוא עבודה, אני חושב שזה עשוי לפגוע בך קצת, אלא אם כן אתה מסיים עם ממוצע גבוה ויש לך אישיות כובשת (כריזמתי וכו')
אם תרצה להמשיך למחקר סביר מאוד שידרשו ממך להשלים קורסים כאלה ואחרים, אתה יכול להסתכל על הדרישות לתארים מתקדמים במוסדות השונים. אני יודע להגיד לך שחלק מהקורסים שמופיעים בתור חובה באוניברסיטת בן גוריון עבור תואר שני הם כאלה שסטודנטים לתואר ראשון כבר לוקחים במרבית המקרים. מיותר לציין שעדיין, תצטרך ממוצע טוב כדי להתקבל לתואר שני. תצטרך ממוצע ממש טוב אם תרצה גם שיממנו לך את זה (תשאף ל-85 לפחות).
אני מתנצל אם לא נכנסתי לפירוט עמוק מדי על האפשרויות, זה מרגיש לי קצת מיותר לאור העובדה כי מדע החיים\פיסיקה\כימיה הם שלושה תחומים ענקיים ולכן כוללים הרבה נושאים בתוכם.
אני גם אסייג שוב ואגיד שאני בעצמי לומד למסלול של תואר כפול (לא דו חוגי, כלומר אני לוקח מראש הרבה יותר נקודות) שיש בין 2 התארים לא מעט קורסים משותפים גם ככה. ללכת על מסלולים שכוללים כמה מחלקות לא תמיד עומד לטובתך בטווח הרחוק.