מתלבט בין 2 עדשות

תומאס

New member
מתלבט בין 2 עדשות

אני רוצה לקנות עדשת זום מקורית של קנון 75-300 אבל יש שני דגמים ואני מתלבט ביניהם. הראשון - כולל בתוכו stabilaizer (מייצב) שאמור להפחית את הרטט בזמן הצילום. השני - בלי המרכיב הזה. ההתלבטות נובעת מזה שיש הבדל משמעותי במחיר ואני לא יודע האם התוספת של המרכיב הזה היא באמת חשובה ומועילה. מה דעתכם?

איתיבכר

New member
הטכנולוגיה

הזו עובדת טוב, ומאפשרת לצלם באור נמוך יותר ו\או במהירויות נמוכות יותר. סוג של פינוק, שכשמתרגלים אליו, אי אפשר בלי, וכשלא מכירים, אז פשוט לא. (...). אם יש כסף אז כן, אין אין.

I R I S C

New member
באורך מוקד כזה-אם אתה מצלם ללא

חצובה ולאו דווקא באור חזק,מייצב הוא שימושי,כי מאפשר לרדת שתי דרגות מתחת למהירות הסגר המומלצת לפי כלל האצבע,ובזום המקסימלי (300 בפילם ו460 בדיגיטלית,של קנון למשל) היא אמורה להיות לפחות 300\1 ~ 250\1 בפילם,או 400\1~450\1 בדיגיטלית. מייצב מאפשר לצלם בשתי דרגות מתחת.נוח מאוד. ואם מוסיפים לכך סרט מהיר או הגברת רגישות החיישן,מרוויחים עוד. לדעתי שווה,אם יש תקציב. מבחינה אופטית הן שוות.

תומאס

New member
המון תודה!

נראה לי שאני אלך על זה. המליצו לי על עדשות מסדרה יותר איכותית של קנון (סדרת L) עם צמצם 4 או 2.8 אבל למרות שהן אמורות להיות יותר טובות - הן שוקלות כמעט פי 3 ואני צריך את זה בעיקר לטיולים אז נראה לי שאני אסתפק בדגם הזה.

I R I S C

New member
לגבי המשקל-עדשת קנון ה70-200 צמצם 4

שוקלת בערך אותו הדבר כמו ה70-300 עם המייצב (בסביבות ה700 גר',למספר המדויק תראה באתרים השונים). מה שכן,צבעה לבן.ויש אנשים שזה מפריע להם.מה צבע ה70-300 ? גם האוטופוקוס הרבה יותר משובח ומהיר-יחד עם זאת,אורך המוקד-100 מ"מ פחות,אם זה חשוב לך. נכון שבילבלתי אותך? אם מדובר על מצלמת רפלקס דיגיטלית,הייתי מציעה עדשת L . זו ההמלצה הרווחת.

תומאס

New member
עכשיו ההתלבטות באמת קשה...

המצלמה שיש לי היא קנון EOS 500. לא המילה האחרונה אבל עושה את העבודה כמו שצריך... הצבע של ה75-300 הוא שחור. אין ספק שהיא לא באותה ליגה של ה 70-200 L אבל לצד החסרון באיכות יש לה את יתרון ה - 100 מ"מ (שזה לפעמים ההבדל בין תמונה טובה ליותר טובה...) מבחינת המשקל היא שוקלת 650 גרם שזה כמעט כמו ה 70-200 L ששוקלת 700 גרם. עכשיו נשארה רק השאלה האם שווה לוותר על 100 מ"מ הבדל לעומת האיכות. עוד בעיה קטנה היא של 70-200 (צמצם 4) אין מייצב. וכמובן תוספת של 150$ על ה 75-300. אני עובר למצלמה אוטומטית וזהו......:)

I R I S C

New member
כעת התמונה הרבה יותר ברורה

בפילם-ההבדל בין עדשת L לעדשה מהרמה הנמוכה יותר פחות מודגש-תלוי בצמצמים שמישתמשים בהם. לעומת זאת-את קצה הטלה-צריך ולא מעט פעמים ,ודווקא שם-מהירות הסגר קובעת ומשפיע על חדות התמונה, וכאן נכנס המייצב. ונדמה לי שה75-300 זולה יותר מה70-200 - 400 דולר לעומת 540 דולר לאחרונה? בזמנו נמכרה אצל B&H באגף המשומשות (מצב 10) ומחיר טוב-כדאי לבדוק שוב. ולא,לא מנסה לשכנע אותך-זו החלטה שלך. נקודות נוספות לשיקול: אורך מוקד עד 200 מ"מ - הכי נוח והוא כבר גבולי-לצילום בהחזקת יד, מעבר לכך,מומלץ מייצב או חצובה הבוקה-טשטוש הרקע-נהדר ב70-200 ,בשניה-קצת פחות,אם כי לא תמיד זה ממש משנה או קריטי.אז-עד כמה זה חשוב לך? בצילום פורטרטים,למשל. לצילום נושאים רחוקים-נאמר,ציפורים,או בע"ח בגן החיות - ה70-200 מספיקה בקושי (צריך להוסיף לה מכפיל) ,ה300 כבר מתקרבת (צריך כמובן יותר) איכות ההפרדה בין פרטים-יש נושאים שה ממש ברור ובולט-איכות ההפרדה של עדשת L עולה על איכות ההפרדה של עדשה מרמה נמוכה יותר.מה לעשות,מרכיבי הזכוכיות,ולכן גם ממשלמים יותר על כך.על רפלקס דיגיטלי ההבדל מורגש,בפילם-הרבה פחות,כמו שציינתי,כי זה תלוי גם בפילם בו משתמשים. מבנה-הL: משוריינת,אם זה חשוב לך,מתכתית כמעט כולה-הגוף החיצוני. השניה-עדינה יותר. פילטרים-בפילם משתמשים בהם.ככל שעולים בקוטר גם מחירם עולה. ל75-300 קוטר 58 מ"מ,נוח למדי ל70-200 קוטר 67 מ"מ-יותר יקר,אז לקחת בחשבון,ואם רוכשים כזו-לרכוש יחד כבר את הפילטרים המתאימים. במצלמת פילם-לעשות חושבים איזה פילם ישמש אותך בכל עדשה-והאם מתאים לצרכיך.(באור חזק או מלא זה לא עקרוני)

תומאס

New member
נראה לי שהחלטתי

יותר חשוב לי 300 מ"מ כי המטרה היא לצלם בטיולים ובד"כ האובייקט המיועד לעדשת זום הוא לא נוף אלא בע"ח (בראיה הצילומית שלי בלבד. אולי אצל אחרים זה אחרת...) - נכון שגם ה 300 לא תמיד מספיקה אם רוצים לראות את הלבן בעיניים של הבע"ח אבל בשביל זה צריך עדשת 1200 ששוקלת 15 ק"ג ועולה כמו משכורת שנתית... לגבי פילטרים - אני ממעט להשתמש ועוד פחות נראה לי שאשתמש בעדשת זום כזו. לגבי סוג הפילם אני בד"כ משתמש בסרטי פוג'י 400 או 800 אסא. ה - 800 שלהם בכלל לא גרעיני (לדעתי כמובן) ואני אוהב את הצבעים שלו. לגבי המחירים את צודקת. אלו הם המחירים . 400 $ ב B&H עוד לא בדקתי בארץ אבל נראה לי שזה יהיה פי 2. איפה לקנות? אצל יוגנד? סתם שאלה - את היית משתתפת פעם בפורום באתר שנקרא "בעין המצלמה"?

למעלה