מתלבט בין 2 דו"שים

השדון....

קיבל השראה ממר אלפרד לעניין...אבל כולם חקיינים עלובים
השדון

Raffael

New member
פיייי קורפו וחצי... יש שזוכרים ../images/Emo13.gif

גישן גם מקפיד על קונטרה בהגה כשהוא נוהג?

גישן מקפיד על קונטרה לדברי חידודין

ועל קונטרה בתשמישי מיטה. ה"קונטרה" המפורסמת של קורפו היתה על משהוא בעניני חגורת בטיחות? הלא כן?

Raffael

New member
אכן כן...

בימים ההם, קורפו התנגד לדרישה לחייב חגירת חגורות בטיחות בעיר. לדבריו, במהירות 50 קמ"ש מספיק שהוא נותן "קונטרה" עם הידיים בהגה. אחחחח, היו זמנים... היינו קוראים אוטו, טורבו וקוואטרו, לטל שביט היה טור באוטו לפני צאת מוטו לאור, סובארו XT טורבו היתה החלום ולי היו שערות על הראש !!

XDR

New member
פעם מוטו היה עמוד אחד בסוף אוטו..

וניצוץ בעיניים של טל שביט. הוא היה כותב שם על כל מיני אופנועים שלא היה סיכוי לראות אותם בארץ (רוב האופנועים בעולם היו כאלה) ואמא שלי לא הבינה למה הילד שלה לא מחזיק חוברות פלייבוי מתחת למזרון - מי צריך פלייבוי בגיל 16 כשיש עמוד כרומו מבהיק ממנו מציצות מתכות אצילות שלפנטז עליהם זה הדבר הכי משמעותי שאפשר לעשות בנושא ......עד שבגיל 22 קניתי ווספה.

dmx_must_fly

New member
על יכולות השטח של ה KLE

כתבתי כבר פעמים רבות. נכון הוא כבד ורך. אבל אפשר לעשות איתו גם עם הצמיגים המקוריים לא רק שבילים כבושים. אני עשיתי את זה ואני מדבר מניסיון אנישי שלי. לגבי הטרנסאלפ. יש נטיה בשנים האחרונות ליצר דושי"ם עם נטית כביש ברורה. הצורה נשארת של דו"ש עם כל היתרונות: ישיבה זקופה. רגליות במקום הנכון ולא איפהשהו בגרון, כידון רחב ונוח ועוד... את הטרנסאלפ לא בחנתי מקרוב כמו את ה TDM אבל גם הוא חיית כביש ולא שטח. אם תתעקש תוכל לרדת איתו לשטח. אבל זה יהיה יקר. הKLE לרכיבת שבילים רגועה יהיה טוב ובכביש עם שיפורים מינימלים כמו ריפוד מושב (אני לא הרגשתי בזה צורך) והקשחת טלסקופים קידמיים - רק אם אתה רוכב חזק.

dmx_must_fly

New member
אם היתה היסטוריה של יואל

אז יכולתי להעתיק את מה שכתבתי שם לפה. אך מאחר ואין ננסה לשחזר. באחד מביקורי במטרושופ בחנתי מקרוב את הTDM החדש של ימהה. הדבר הראשון שקפץ לי לעיניים זה הגלגל הקידמי. 17" כן כן 17 אינצ´ים. גלגל כביש לכל דבר ועיניין. לאחר מיכן זרקתי מבט לעבר החלק התחתון. חיפשתי וחיפשתי מרווח גחון. הTDM הביט עלי ופרץ בצחוק מזלזל. הוא צעק מירווח??????? גחון??????? מהזה?????????????????? הוא פשוט דבוק עם דבק אפוקסי לשטיח בתצוגה במטרו. ונחש מה עוד??? האגזוז 4 ל 1 עובר איפה??? מתחת למנוע. האגזוז יוצא מהצילנדרים בחלק הקידמי של הבלוק מנוע עובר לפני המנוע ויורד למטה. שם מתחת למנוע נמצא גם הדוד הראשון. מה לעשות מערכת פליטה שעומדת בתקנות יורו 1995.768. וממשיך עד מאחורי המנוע. מאוחר יותר נודע לי שהאגזוז מתוכנן כך כדי להגן על המנוע. אם תרצו להתקין מגן מנוע אז זאת אגדה. אין בעיה לייצר מגן מנוע איכותי בארץ אבל תהיה בעיה קשה להתקינו. תצטרכו לחפור מתחת לאופנוע כדי להתקינו ואז 2 הגלגלים יעמדו להם בניחותה באויר. ולא רק זה אלא גם המגן צריך להתחיל בקידמת המנוע ולהגמר בגלגל האחורי שם נמצא הדוד. האופנוע מוקף מכל צדדיו בפלסטיקים יקרים ומהודרים. מקדימה , מהצדדים ואפילו רחמנא ליצלן מאחור. זנבו של האופנוע לא יבייש טווס אפריקאי העת מנוסת העדרים השנתית. (דרך אגב ידעתם שטווסים ישנים על צמרות עצים ועושים קולות של חתול בהתקף אסטמה מתקדם?) לסיכום: אפשר לרדת עם הTDM לשטח (אני כבר שומע את הצעקות של תמיר "מתעלל באופנועי כביש שכמוך) אבל הירידה לשטח תגמר בדיוק שם. במפגש כם האבן הראשונה. היא לא חיבת להיות גדולה במיוחד - האבן. ואחריה יבוא הטלפון לחילוץ. בקיצור לך על סינגל לשטח.

ספייק ®

New member
אני מבין שתגובתך היתה ...

... כמענה לשאלה "האם TDM טוב לשטח?" או משהו כזה, אבל יותר לגבי הכביש, כיון שדי-ברור שזה אופנוע כביש בלבד, מה היתה דעתך עליו בנסיעת מבחן בכביש? ספייק, הריר כבר מוכן ...

הכRוב לא ישכח לDMX את ההודעה

בה DMX הצהיר על גבי דפי IOL שהוא יכול לעשות נפלאות עם TDM בשטח.. מתי כבר תפסיק לבצע את הניסיונות לראות בו כאופנוע שטח ?!? כתבת שם שעם צמיגי קוביות תוכל א-ת-ה לעשות עימו נפלאות... זה לא ספיד טריפל או דייטונה 955 שיכולים לרכב עם צמיגי כביש (לכל מי שראה "משימה בלתי אפשרית 2") - הTDM לא יכול לנעול צמיגי קוביות כי אין לו בכלל מקום בין הצמיג לכנף הקדמית כדי להכיל קוביות שטח! הוא (הTDM) אופנוע כביש לכל דבר וש-ו-ם דבר בו לא מצביע על כוונות שטח ! גם לא התנוחה הזקופה ! (להזכירכם , גם לבנדיט שלי יש כידון רחב , תנוחת ישיבה זקופה , מיקום רגליות "נורמאלי" ואפילו מסיכה קדמית של אופנוע שטח ומשום מה , אף אחד לא שוקל איך יהיה לעלות איתו דיונות..

alfred

New member
אכן, גם אלפרד זורכ את ההמלצה...

להרכיב "17" קדמי עם נטיית שטח...

dmx_must_fly

New member
בגלל שאין היסטורי ליואל

אז אין לי הוכחות שלא היה ולא נברא. מה שכתבתי זה שאפשר להחליף לצמיגים עם נטית שטח לא קוביות גם סהרה 3 או אנדורו 4 יהיו מספיק טובים ולצאת לשטח כמובן עם התחשבות בנזק הכלכלי הכבד שיכול להגרם. וזה היה לפני שראיתי מקרוב את ה TDM המדובר. ובקשר לנסיעת מבחן. אני משער שאני יכול לקבוע לי אחת עם הקשרים המפוקפקים אך קיימים שיש לי במטרו. אבל בשביל מה??? מה רע לי במה שיש לי?? דו"ש לכביש עם יכולת שטח לא מבוטלת בכלל. נראה אותכם בשבת בשבילים.

אח...איזו דיפלומטיות...

קלטתם איך יובב DMX החליק את העובדה שהוא טעה לגבי יכולות השטח של הTDM? לא נורא...אנחנו עדיין אוהבים אותך..
יום טוב!

למעלה