מתלבט בין שני זוגות נעליים.

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
וההתלבטות כל-כך קשה שהיא אשכרה החזירה אותי מפרישה של למעלה מ-150 יום רק בשביל להיעזר בכם :)

מה אתם אומרים? :unsure:

אלו?:

9CRUpPE12HliBBP_SwWO4_54.jpeg

או אלו?:

AADS-MSC4005-PLE029P_02_pair_s34f.jpg

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
וההתלבטות כל-כך קשה שהיא אשכרה החזירה אותי מפרישה של למעלה מ-150 יום רק בשביל להיעזר בכם :)

מה אתם אומרים? :unsure:

אלו?:

צפה בקובץ המצורף 140408

או אלו?:

צפה בקובץ המצורף 140409
בפורום המקביל ייעצו לי על הנעליים הראשונות. נעתרתי לעצה שקיבלתי ובאתי לקנות אותן, רק בשביל לגלות שהאתר לא שולח לישראל.

ההתלבטות עכשיו נפתחת מחדש, הפעם בין הנעליים השניות, לבין הנעליים האלו:

1766767698588.png

אשמח לעצת החברים :)

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
הנעליים המוזהבות מאוד מיוחדות.
הנעליים המוזהבות הראשונות או השניות? או אם שניהן, אילו העדפת?

סליחה, אני יודע שאני עושה לכם סלט, אבל בסוף קצת קשה לי לוותר על הנעליים המוזהבות הראשונות, במיוחד אחרי איך שמישהו הדליק אותי עליהן בשרשור המקביל בפורום השכן, אז בסוף שלחתי מייל לחנות של הנעליים המוזהבות הראשונות והסברתי להם שאני לא מצליח לשלם כי הם עובדים עם שני פלטפורמות תשלומים דיגיטליים שאף-אחת מהן לא עובדת עם ישראל, זאת למרות שתיאורטית לחנות עצמה אין בעיה עם ישראל ועם משלוחים אליה, אז כתבתי להם מייל ושאלתי וביקשתי אם הם יכולים לעזור לי לקנות מהם את הנעליים, ולתת לי אופציה שלישית מלבד שני פלטפורמות התשלומים הדיגיטליים שלא עובדות עם ישראל, אז תיאורטית, ועד שהחנות תגיד לי אחרת, הנעליים המוזהבות הראשונות עוד פעם בתמונה והן עוד פעם אופציה ממשית שנמצאת על השולחן, עד שיעדכנו אותי סופית אחרת.

אז כאילו, כן, עוד פעם, סליחה שאני עושה לכם סלט, אבל כאילו, מה אתם חושבים? גם אני פה מסתבך.

אתה יודע, זאת לא הפעם הראשונה שאני שוקל לקנות את הנעליים האלו, ואפילו לא השנייה. הן יצאו כבר במרץ של 2023, ומאז יציאתן הייתה את רכישתי בסוף 2023 את הנעליים היקרות ששימשו אותי בתור הנעליים היקרות לשנת 2024, וגם את רכישתי בסוף 2024 את הנעליים היקרות ששימשו אותי בתור הנעליים היקרות לשנת 2025 ושהן הנעליים היקרות הנוכחיות שלי, ובשתי הפעמים שקלתי לרכוש את הנעליים האלו, אבל בסוף בחרתי אחרות.

ועכשיו כשאני סוף-סוף באמת הולך על זה, זה מה שקורה לי. זה מה שמגיע לי שלא רצתי לקנות כשרק יצאו. עכשיו ובחלוף למעלה משנתיים וחצי מאז יציאת הנעליים, האתר המקורי, ורסצ'ה, לא מוכר אותן יותר, והסיכוי היחיד שלי זאת החנות הצדדית האחת הזאת שמצאתי בכל האינטרנט, שזה לא שהיא היחידה שעדיין מוכרת את הנעליים האלו, זה עוד מילא, כי יש עוד חנויות שעדיין מוכרות אותן, רק לא החנות המקורית, ורסצ'ה, אלא היא היחידה שגם עדיין מתיימרת למכור את המידה שלי-47, אז זה או הם, או שאבוד לי, ואז באמת אלך על הנעליים הזהובות השניות, בהתאם להמלצתך, ובהתאם להמלצתו של אדם נוסף על הנעליים הזהובות הראשונות, ושאלו השניות, הן בסגנון דומה, כמו גם האפשרות הקרובה והדומה ביותר מכל הבחינות האפשריות-אותה חברה מייצרת (ורסצ'ה), אותו צבע, ורק כמה עשרות דולרים יותר זול, אם העניין עם הנעליים המוזהבות הראשונות לא יסתדר, זה הכול תלוי בתשובה שאקבל למייל ששלחתי לחנות הפיזית.

נערך לאחרונה ב:

SupermanZW

Well-known member
הנעליים המוזהבות הראשונות או השניות? או אם שניהן, אילו העדפת?

סליחה, אני יודע שאני עושה לכם סלט, אבל בסוף קצת קשה לי לוותר על הנעליים המוזהבות הראשונות, במיוחד אחרי איך שמישהו הדליק אותי עליהן בשרשור המקביל בפורום השכן, אז בסוף שלחתי מייל לחנות של הנעליים המוזהבות הראשונות והסברתי להם שאני לא מצליח לשלם כי הם עובדים עם שני פלטפורמות תשלומים דיגיטליים שאף-אחת מהן לא עובדת עם ישראל, זאת למרות שתיאורטית לחנות עצמה אין בעיה עם ישראל ועם משלוחים אליה, אז כתבתי להם מייל ושאלתי וביקשתי אם הם יכולים לעזור לי לקנות מהם את הנעליים, ולתת לי אופציה שלישית מלבד שני פלטפורמות התשלומים הדיגיטליים שלא עובדות עם ישראל, אז תיאורטית, ועד שהחנות תגיד לי אחרת, הנעליים המוזהבות הראשונות עוד פעם בתמונה והן עוד פעם אופציה ממשית שנמצאת על השולחן, עד שיעדכנו אותי סופית אחרת.

אז כאילו, כן, עוד פעם, סליחה שאני עושה לכם סלט, אבל כאילו, מה אתם חושבים? גם אני פה מסתבך.

אתה יודע, זאת לא הפעם הראשונה שאני שוקל לקנות את הנעליים האלו, ואפילו לא השנייה. הן יצאו כבר במרץ של 2023, ומאז יציאתן הייתה את רכישתי בסוף 2023 את הנעליים היקרות שישמשו אותי בתור הנעליים היקרות לשנת 2024, וגם את רכישתי בסוף 2024 את הנעליים היקרות שישמשו אותי בתור הנעליים היקרות לשנת 2025, ובשתי הפעמים שקלתי לרכוש את הנעליים האלו, אבל בסוף בחרתי אחרות.

ועכשיו כשאני סוף-סוף באמת הולך על זה, זה מה שקורה לי. זה מה שמגיע לי שלא רצתי לקנות כשרק יצאו. עכשיו ובחלוף למעלה משנתיים וחצי מאז יציאת הנעליים, האתר המקורי, ורסצ'ה, לא מוכר אותן יותר, והסיכוי היחיד שלי זאת החנות הצדדית האחת הזאת שמצאתי בכל האינטרנט, שזה לא שהיא היחידה שעדיין מוכרת את הנעליים האלו, זה עוד מילא, כי יש עוד חנויות שעדיין מוכרות אותן, רק לא החנות המקורית, ורסצ'ה, אלא היא היחידה שגם עדיין מתיימרת למכור את המידה שלי-47, אז זה או הם, או שאבוד לי, ואז באמת אלך על הנעליים הזהובות השניות, בהתאם להמלצתך, ובהתאם להמלצתו של אדם נוסף על הנעליים הזהובות הראשונות, ושאלו השניות, הן בסגנון דומה, כמו גם האפשרות הקרובה והדומה ביותר מכל הבחינות האפשריות-אותה חברה מייצרת (ורסצ'ה), אותו צבע, ורק כמה עשרות דולרים יותר זול, אם העניין עם הנעליים המוזהבות הראשונות לא יסתדר, זה הכול תלוי בתשובה שאקבל למייל ששלחתי לחנות הפיזית.
הראשונות יותר מיוחדות, אבל גם השניות מרשימות.

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
הראשונות יותר מיוחדות, אבל גם השניות מרשימות.
תודה על הבהרת סדר ההעדפה שלך את שני זוגות הנעליים הזהובות.

אתה יודע, יש לך עין טובה לזה.

השם של החברה או הדגם הוא לא בהכרח הדבר העיקרי, בטח שלא היחיד, שאני מסתכל עליו, אבל הדגם של הנעליים המוזהבות הראשונות נקרא "אודיסאה", והדגם של הנעליים המוזהבות השניות נקרא "ביגי באסקט", ושניהם ורסצ'ה, אבל הדגם "אודיסאה" אכן קצת יותר נחשב ומוערך, בקרב מביני דבר ואנשים שמבינים באופנה, מאשר הדגם "ביגי באסקט".

שכאילו, שוב, לא החברה ולא הדגם זה הדבר העיקרי שאני בהכרח מסתכל עליו, אבל בכל מקרה נראה שאתה והבחור השני מהשרשור המקביל בפורום השכן באותו הראש בדיוק, והעדפות שניכם תואמות את מה שנחשב לסדר החשיבות של שני הדגמים, ועל כן החלטנו על סדר העדיפויות המדויק שלנו.

קודם האודיסאה, אחרי זה הביגי באסקט, ואחרי זה הפיליפ פליין, כאשר מכיוון שהביגי באסקט זה דגם עדכני שנמכר כרגע באתר של ורסצ'ה, אין סיכוי שלא נצליח להשיג את הביגי באסקט, אם לא נצליח להשיג את האודיסאה, מה שאומר שהפיליפ פליין מחוץ לתמונה, כך שעכשיו זה בין האודיסאה לבין הביגי באסקט, והכול תלוי בתגובת החנות של האודיסאה.

sage-kuenstliche-intellgenz.jpg

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
את נעלי הפיליפ פליין ב-12,750 שקל לפני משלוח, מיסים ומכסים שעשויות מעור נחש, היו הולכות נהדר עם חולצות הפיליפ פליין שלי ועם החגורה שלי שעשויה מעור תנין, אמרתם לי לא לקנות; נעלי האודיסיאה המוזהבות של ורסצ'ה ב-3,350 שקל לפני משלוח, מיסים ומכסים שהיו הולכות נהדר עם חולצות הורסצ'ה שלי, היו המועדפות עלינו, אבל נתקלתי בקשיים בשלב הרכישה והחנות של האודיסיאה לא חזרו אליי במייל; אז בסוף כאמור וכפי שסיכמנו קניתי את הביגי באסקט מטאליק סניקרס המוזהבות של ורסצ'ה, שגם כן ילכו נהדר עם חולצות הורסצ'ה שלי.

20251230_104845.jpg

את המשלוח הם נתנו לי בחינם ובעמוד המוצר היה כתוב שכל המיסים והמכסים כבר כלולים במחיר, אז אני מניח שזה המחיר הסופי.

4,250 שקל.

כלום כסף.

אתם יודעים, אני יודע שיצא לי שם של אחד שאוהב את הכי טוב והכי יקר בגלל ארוחת פירות היער היומית הקבועה שלי ביותר מ-80 שקל לאחת, המלתחה שלי המלאה בבגדי, נעלי ואביזרי מותגי-על באלפי שקלים לפריט, הטיסות שלי לכל היעדים הכי נחשבים, השהייה שם במלונות חמש כוכבים והטיסות לשם במחלקת העסקים בעלות של אלפי דולרים מרובים לכרטיס בודד, וכאילו, אתם יודעים, כל שאר השטויות שלי מסביב בתור ילד מוסקבאי עשיר עם חיבה אל החיים הטובים, אבל אני דווקא אפתיע אתכם, זה דווקא מוצא חן בעיניי.

זה מוצא חן בעיניי שהשנה לא שמנו הרבה כסף על הנעליים היקרות.

לא כל שנה צריך נעליים של פוזה.

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
את נעלי הפיליפ פליין ב-12,750 שקל לפני משלוח, מיסים ומכסים שעשויות מעור נחש, היו הולכות נהדר עם חולצות הפיליפ פליין שלי ועם החגורה שלי שעשויה מעור תנין, אמרתם לי לא לקנות; נעלי האודיסיאה המוזהבות של ורסצ'ה ב-3,350 שקל לפני משלוח, מיסים ומכסים שהיו הולכות נהדר עם חולצות הורסצ'ה שלי, היו המועדפות עלינו, אבל נתקלתי בקשיים בשלב הרכישה והחנות של האודיסיאה לא חזרו אליי במייל; אז בסוף כאמור וכפי שסיכמנו קניתי את הביגי באסקט מטאליק סניקרס המוזהבות של ורסצ'ה, שגם כן ילכו נהדר עם חולצות הורסצ'ה שלי.

צפה בקובץ המצורף 140551

את המשלוח הם נתנו לי בחינם ובעמוד המוצר היה כתוב שכל המיסים והמכסים כבר כלולים במחיר, אז אני מניח שזה המחיר הסופי.

4,250 שקל.

כלום כסף.

אתם יודעים, אני יודע שיצא לי שם של אחד שאוהב את הכי טוב והכי יקר בגלל ארוחת פירות היער היומית הקבועה שלי ביותר מ-80 שקל לאחת, המלתחה שלי המלאה בבגדי, נעלי ואביזרי מותגי-על באלפי שקלים לפריט, הטיסות שלי לכל היעדים הכי נחשבים, השהייה שם במלונות חמש כוכבים והטיסות לשם במחלקת העסקים בעלות של אלפי דולרים מרובים לכרטיס בודד, וכאילו, אתם יודעים, כל שאר השטויות שלי מסביב בתור ילד מוסקבאי עשיר עם חיבה אל החיים הטובים, אבל אני דווקא אפתיע אתכם, זה דווקא מוצא חן בעיניי.

זה מוצא חן בעיניי שהשנה לא שמנו הרבה כסף על הנעליים היקרות.

לא כל שנה צריך נעליים של פוזה.
עכשיו קניתי 4 חולצות ורסצ'ה חדשות, שוב פעם המשלוח בחינם, ושוב פעם כל המיסים והמכסים כלולים במחיר.

15,450 שקל.

כסף קטן.

במיוחד כשאמא זאת שמשלמת.

מה שכן, שניים מהן עלו יותר מהנעליים.

כמעט עצוב לחשוב שאני אלבש כל אחת מהן עשר פעמים, חמש-עשרה פעמים, מקסימום-מקסימום עשרים פעם.

אבל אתם יודעים, זה לא כאילו שהיו לי יותר מידי ברירות.

עכשיו כשאני עובר מנעלי דולצ'ה לנעלי ורסצ'ה, זה ברור שחולצות הורסצ'ה שיש לי כבר לא מספיקות יותר.

כל אחת מהמלתחות שלי, המלתחה הזולה והמלתחה היקרה, מוגבלת כל אחת על-פי הכללים שקבעתי לעצמי לעשרים חולצות, כך שכמו מה שארבע חולצות יקרות חדשות נכנסות למלתחה היקרה, ארבע חולצות יקרות ישנות צריכות ללכת.

מגבלת החולצות למלתחה נועדה למנוע מצב שבו אקנה בגדים ולא אלבש אותם אף לא פעם אחת לפני שאיפטר מהם לבסוף.

כי כאילו, די.

כי כאילו, בסדר, הבנו, ילד שמנת עשיר ומפונק אירופאי-רוסי-מוסקבאי זין-מניאק אשכנזי לבן פריבילגי אליטיסטי ובורגני מהאריסטוקרטיה חובב מותגי יוקרה ובגדי מעצבים, אבל יש גבול לגועל הנפש.

אני לא מוכן להיות אמא שלי.

אני לא מוכן לקנות בגדים באלפי שקלים לפריט רק כדי לעולם לא לשים אותם ואז לזרוק מבלי שלבשתי אותם בכלל.

אוקיי, אז בואו נראה.

ארבע חולצות יקרות נכנסות, ארבע חולצות יקרות צריכות ללכת.

קודם כל, נתחיל מהמובן מאליו.

עכשיו כשאני עובר מנעלי הדולצ'ה משובצות האבנים ב-6,000 שקל לנעלי ורסצ'ה מוזהבות ב-4,250 שקל, אני כבר לא צריך יותר כזאת כמות של חולצות דולצ'ה כמו מה שיש לי, אז אנחנו זורקים שני דולצ'ה. עד כאן כולנו בהסכמה?

מלבד זה נזרוק גם...אני אפתיע אתכם, אבל ורסצ'ה אחת, כי היא כבר ישנה, זה בסדר, בחישוב הכללי עם הארבע ורסצ'ה שעכשיו קניתי זה עדיין שלוש ורסצ'ה יותר ממה שיש לנו עכשיו.

ובסוף...לא נזרוק את הגוצ'י, כי אני לא אוהב גוצ'י, אז יש לי רק אחת, אז אני צריך אותה.

לא דיסקוורד, כי הדיסקוורד זה החולצות היקרות הכי זולות שלי, הזולות שבהן בכלל שייכות למלתחה הזולה, את היקרות שבהן אני צריך בשביל אירועים שאני רוצה להגיע לבוש טוב ויקר אבל לא בהגזמה מידי.

קדימה מאור, קדימה, תחשוב. נשאר לך לזרוק רק עוד חולצה יקרה אחת.

החולצה היקרה הישנה הרביעית והאחרונה שאני אזרוק תהיה...

נדמה לי שאחת מהאלכסנדר?

כן, נראה לי שכן.

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
עכשיו קניתי 4 חולצות ורסצ'ה חדשות, שוב פעם המשלוח בחינם, ושוב פעם כל המיסים והמכסים כלולים במחיר.

15,450 שקל.

כסף קטן.

במיוחד כשאמא זאת שמשלמת.

מה שכן, שניים מהן עלו יותר מהנעליים.

כמעט עצוב לחשוב שאני אלבש כל אחת מהן עשר פעמים, חמש-עשרה פעמים, מקסימום-מקסימום עשרים פעם.

אבל אתם יודעים, זה לא כאילו שהיו לי יותר מידי ברירות.

עכשיו כשאני עובר מנעלי דולצ'ה לנעלי ורסצ'ה, זה ברור שחולצות הורסצ'ה שיש לי כבר לא מספיקות יותר.

כל אחת מהמלתחות שלי, המלתחה הזולה והמלתחה היקרה, מוגבלת כל אחת על-פי הכללים שקבעתי לעצמי לעשרים חולצות, כך שכמו מה שארבע חולצות יקרות חדשות נכנסות למלתחה היקרה, ארבע חולצות יקרות ישנות צריכות ללכת.

מגבלת החולצות למלתחה נועדה למנוע מצב שבו אקנה בגדים ולא אלבש אותם אף לא פעם אחת לפני שאיפטר מהם לבסוף.

כי כאילו, די.

כי כאילו, בסדר, הבנו, ילד שמנת עשיר ומפונק אירופאי-רוסי-מוסקבאי זין-מניאק אשכנזי לבן פריבילגי אליטיסטי ובורגני מהאריסטוקרטיה חובב מותגי יוקרה ובגדי מעצבים, אבל יש גבול לגועל הנפש.

אני לא מוכן להיות אמא שלי.

אני לא מוכן לקנות בגדים באלפי שקלים לפריט רק כדי לעולם לא לשים אותם ואז לזרוק מבלי שלבשתי אותם בכלל.

אוקיי, אז בואו נראה.

ארבע חולצות יקרות נכנסות, ארבע חולצות יקרות צריכות ללכת.

קודם כל, נתחיל מהמובן מאליו.

עכשיו כשאני עובר מנעלי הדולצ'ה משובצות האבנים ב-6,000 שקל לנעלי ורסצ'ה מוזהבות ב-4,250 שקל, אני כבר לא צריך יותר כזאת כמות של חולצות דולצ'ה כמו מה שיש לי, אז אנחנו זורקים שני דולצ'ה. עד כאן כולנו בהסכמה?

מלבד זה נזרוק גם...אני אפתיע אתכם, אבל ורסצ'ה אחת, כי היא כבר ישנה, זה בסדר, בחישוב הכללי עם הארבע ורסצ'ה שעכשיו קניתי זה עדיין שלוש ורסצ'ה יותר ממה שיש לנו עכשיו.

ובסוף...לא נזרוק את הגוצ'י, כי אני לא אוהב גוצ'י, אז יש לי רק אחת, אז אני צריך אותה.

לא דיסקוורד, כי הדיסקוורד זה החולצות היקרות הכי זולות שלי, הזולות שבהן בכלל שייכות למלתחה הזולה, את היקרות שבהן אני צריך בשביל אירועים שאני רוצה להגיע לבוש טוב ויקר אבל לא בהגזמה מידי.

קדימה מאור, קדימה, תחשוב. נשאר לך לזרוק רק עוד חולצה יקרה אחת.

החולצה היקרה הישנה הרביעית והאחרונה שאני אזרוק תהיה...

נדמה לי שאחת מהאלכסנדר?

כן, נראה לי שכן.
נתחיל מהערה חשובה.

יש דברים מסוימים שיותר נוח, או אפשרי, או נכון, להגיד אותם בפורום מסוים אבל לא בפורום אחר.

לכן התגובה הזאת קיימת גם בשרשור המקביל בפורום השכן, אבל כאן, התגובה הזאת עברה צנזור עצמי.

בשביל מי שמעוניין בתגובה המלאה, ניתן לפנות לתגובות 33 ו-34 בעמוד השני של השרשור המקביל בפורום השכן, ולעצור את הקריאה של התגובה הזאת בפורום הזה, חורזים וכותבים, כבר כאן ועכשיו.

לעניינינו.

כישראלי ממוצא רוסי, בצורה לא מפתיעה במיוחד, ניחנתי בערכים של צניעות, ענווה, איפוק; ולכן אני לא אוהב לדבר יותר מידי על דברים שלא צריך לדבר עליהם, אבל גם לא נמנע מכך בכוח אם הדבר מתבקש, ובסופו של דבר זאת אשמתי שפתחתי את השרשור הזה, אז אם בכל זאת ואם בקצרה...

כישראלי ממוצא מוסקבאי, אני אולי מגיע מהמעמד הסוציו-אקונומי הגבוה, ואולי אפילו היה לי אפילו עוד יותר מזל מזה, ואם לחלק כל אחד משלושת המעמדות לשלוש תתי-מעמדות, אני אולי לא מגיע מתת-המעמד הנמוך של המעמד הגבוה (כלומר למעלה ממיליון דולר אמריקני ופחות מ-3 מיליון דולר אמריקני), אלא אולי אני מגיע מתת-המעמד הבינוני של המעמד הגבוה (למעלה מ-3 מיליון דולר אמריקני ופחות מ-30 מיליון דולר אמריקני); אבל אפילו אני לא קונה הנעלה ובגדים בעלות של 20,000 שקל מידי יום ביומו, ולכן ובתוך ההתרגשות וההמולה של אירועי היום, ההתרגשות וההמולה שלי ושלנו; ובמיוחד לנוכח עצם ההתלבטות הקשה באשר לנעליים היקרות המדויקות שנקנה לבסוף, והעובדה שהשאלה על אילו נעליים בדיוק אלו יהיו הייתה קיימת ותלויה באוויר ממש עד הרגע האחרון; לנוכח כל זה, נראה ונדמה ששכחנו לדבר ולהזכיר כמה נקודות חשובות שאולי היה אפשר, אולי אפילו צריך, לדבר עליהן עוד קודם; אז ברשותכם, נסיים את השרשור עם מספר אנקדוטות מעניינות/משעשעות, קודם כל באשר לנעלי הורסצ'ה ב-4,250 שקל שקניתי היום בבוקר (הקודמות עלו 6,000 שקל, משמעותית יותר ממחיר אלו שקנינו השנה, אבל הצניעות, הענווה והאיפוק המאפיינים אותי כרוסי הם לא סיפור חדש [כל זה מלפני מה שאמרנו שרק כסף חדש ונובורישים מסתכלים על המחיר בתור הפקטור העיקרי או אפילו הבלעדי], אם כי כמובן שהעושר שלי כמוסקבאי כמובן גם לו יש את השפעתו ומושך אותי הוא מצידו אל הכיוון השני); מלבד זה, באשר לארבעת חולצות הורסצ'ה ב-15,450 שקל שקניתי בצהריים בשביל שילכו עם הנעליים האלו, כמה משעשע ומבדר, שניים מהן עלו 4,750 שקל כל אחת ועלו יותר מנעלי הורסצ'ה ב-4,250 שקל עצמן שרכישתי אותן הניעו אותי לרכוש את אותן חולצות; ולבסוף, גם באשר לכל מה שמסביב.

1. בגלל התנגדות עקרונית לכרטיסי אשראי ממניעים אידיאולוגיים, כמו לדוגמה כל עניין הפגיעה בפרטיות, במשך שנים ארוכות לא היה לי כרטיס אשראי, עד שלאחרונה "נשברתי" כי ככל שהשנים עוברות והחברה רק הופכת יותר טכנולוגית, יותר ויותר קשה להתנהל בלי, ובסופו של דבר אני לא יכול ללכת נגד כל העולם, ועל אדם לבחור את מלחמותיו בקפידה.

בכל מקרה, בתהליכי הוצאת כרטיס האשראי התחלתי בחודש שעבר, באמצע נובמבר, והכרטיס הפיזי הגיע באזור סוף נובמבר (דרך אגב, מגבלה חודשית בכרטיס של חמש ספרות זה בסדר לילד בן 27 בלי עבודה? תעדכנו אותי), וביצעתי רק רכישה אחת ב-30 בנובמבר, אז אני דווקא עוד עדיין מתלהב יחסית מכל העניין של עצם זה שיש לי כרטיס אשראי, ולכן לא התאפקתי ואת הנעליים רכשתי בעצמי עם הכרטיס שלי, אם כי על החולצות שילמתי עם הכרטיס של אמא, כי יש גבול, ואין לי סכומים כאלו בבנק.

בכל מקרה, אמא תחזיר לי כמובן את הכסף על הנעליים. זה הרי הנעלה לילד שלה, לא אני ולא אמא לא באמת חושבים שהכסף הזה צריך לבוא ממני, ואמא הופתעה ששילמתי עם הכרטיס שלי בגלל ההתלהבות שלי מזה שיש לי כרטיס אשראי, אבל זה בסדר, כי כאמור, אמא תחזיר הכול עד השקל האחרון.

האתגר עכשיו מהצד שלי, הוא לא "להישבר" ולדרוש את הכסף יחדיו עם דמי הכיס הקרובים בראשון לחודש, מה שיביא את דמי הכיס שלי באופן חד-פעמי ל-8,250 שקל (4,000 שקל הדמי כיס החודשיים שלי, עוד 4,250 שקל הנעליים).

למה לא להישבר? למה זאת תהיה בעיה?

כי אין לי כזה הרבה כסף בחשבון בנק. את הכסף שלי בחשבון בנק, אני צריך בחשבון בנק, כדי להיות מוכן לכל מקרה שלא יהיה, ולכן את ה-4,250 שקל ששילמתי היום באופן אישי על הנעליים היקרות החדשות שלי, אני לא רק צריך אותם בחזרה, אלא אני צריך אותם בחזרה ספציפית בחשבון בנק שלי.

הבעיה היא שבגלל ה"בזבזנות שלי" יש שיגידו, יש לי חולשה לכסף, והפיתוי של לקבל מחרתיים במזומן ליד 8,250 שקל דמי כס חודשיים, הוא מאוד מפתה. זה עוד יותר מפתה בהתחשב בעצם העובדה שזה החודש יום-הולדת שלי שבפתח וצריך לחגוג, ככה שדמי כיס מוגדלים יבואו לי עכשיו מה זה טוב, וזה בעצם הפיתוי וזה המאבק שלי עכשיו ביני לבין עצמי.

לדרוש מאמא החזר לחשבון בנק שלי, ולא במזומן ליד יחד עם דמי הכיס החודשיים הרגילים.

2. זה מצחיק, אבל היום קניתי את הנעלי ורסצ'ה החדשות שלי ב-4,250 שקל, והיום ה-30 בדצמבר, וזאת הקנייה השנייה שלי בכרטיס אשראי אי-פעם בסה"כ; ואת הקנייה הראשונה שלי בכרטיס אשראי אי-פעם, ביצעתי גם כן, בדיוק היום, לפני חודש, ב-30 בנובמבר. איזה קטע.

מתי תהיה הקנייה השלישית שלי עם הכרטיס אשראי? ב-30 בינואר? LOL 😂

3. הייתי צריך להחליט על נעליים ולקנות אותן עוד קודם, כדי שזה יסתדר פחות או יותר כמה שאפשר עם תחילת השנה. כגאון רב-עיסוקים ורב-פעלים, זה לא הסתדר, קנינו את הנעליים היקרות לשנת 2026 ממש בסוף 2025 (מצחיק-משהו, בשנים האחרונות הקדמתי) ואני צפוי, על-פי הקבלה, לקבל את הנעליים בערך עד יום שני ה-12 בינואר.

טוב, לפחות נקבל תמורה מקסימאלית למחיר ששילמנו על נעלי האבנים היקרות, וטוב שכך, אלו הנעליים הכי יקרות שקניתי מאז ומעולם, הן עלו 6,000 שקל. כמו משכורת מינימום חודשית של עובד במשרה מלאה.

4. גילוי נאות, כל הנעליים שדיברנו עליהן, כל השלוש; האודיסיאה, הפיליפ פליין, ולבסוף הביגי באסקט; אף-אחת מהן לא הייתה העדיפות הראשונה שלי השנה.

רציתי נעליים סופר-מיוחדות וסופר-נדירות שיוצרו בייצור מוגבל ביותר, לא נשארו כאלו מיד אפס, אבל קיים שוק יד שנייה שלהן, ושמן "אוקטובר האדומות".

מצאתי נעליים כאלו במידה שלי ב-ebay ב-100,000 שקל.

נשמע כמו שוד לאור יום, אבל לא, באמת שלא.

מחיר דווקא סביר לנעליים שכאלו, מבוקשות כל-כך, בייצור מוגבל ביותר, ועוד במידה מבוקשת ופופולארית כמו שלי-מידה 47.

הלכתי לאמא ואבא.

הם צחקו לי בפרצוף.

אני לא רגיל לשמוע "לא". אני גדלתי בשיטת הורות מתירנית מופלגת. אמא ואבא ליטרלי חושבים שאני המלך שלהם.

כשאני שומע "לא", מה שלא קורה הרבה, אני רגיל להיזעף, לכעוס, להשיב מלחמה, אבל הפעם לא.

כי הבנתי אותם.

כי באמת הבנתי אותם.

וכשאפילו אני, העשיר כל-כך, המפונק כל-כך, הפריבילג כל-כך, האליטיסט כל-כך, הבורגני כל-כך, האריסטוקרט כל-כך, שהביטוי "נולד עם כפית של כסף בפה" לא עושה איתו צדק, והביטוי הזה קטן עליו; כשאפילו אני יודע ומבין למה אומרים לי "לא", אז זה כבר אומר הכול, וכשהם אמרו לי "לא", וראיתי ושמתי לב איך שאיכשהו אני לא זועף, לא כועס, יחסית מבין לליבם, זה היה הרגע שבו אפילו אני הבנתי שאולי באמת הלכתי קצת רחוק, ושלא כהרגלי, ויתרת בקלות.

באופן נדיר אני מצידי, קיבלתי בהכנעה, בלי ויכוחים ובלי דיונים את גזר הדין והחלתי בחיפושים אחרי נעליים חלופיות, עד שמצאתי את האודיסיאה המוזהבות של ורסצ'ה שהתלבטתי בנוגע אליהן כבר בשנתיים הקודמות שהייתי צריך לקנות נעליים יקרות, ופעמיים הלכתי על נעליים יקרות אחרות, קודם הדולצ'ה וגבאנה האדומות ב-3,000 שקל ואז הדולצ'ה וגבאנה השחורות-לבנות ב-6,000 שקל; ואת הפיליפ פליין ב-12,750 שקל.

הייתה רק בעיה אחת. הנעליים הכי יקרות שאי-פעם היו לי, אלו הנעליים היקרות שיש לי עכשיו, ושעלו 6,000 שקל.

הפיליפ פליין שמצאו חן בעיניי, בעלותן 3,400 אירו, עולות יותר מכפול, עוד מלפני משלוח, מיסים ומכסים.

גם זה שאמא תרשה לי את הנעליים האלו, אם אלו הנעליים בהן תחפוץ ותחשוק נפשי על-פני האודיסיאה כאשר אגיע להחלטתי, גם זה לא היה מובן מאליו.

הלכתי אל אמא וביקשתי שתרשה לי לקנות את הנעליים האלו, בסכום הזה, אם אלו הנעליים שארצה לבסוף.

אמא נזעפה-משהו.

אמרה לי "לא".

אבל ה"לא" שלה לא נשמע לי מאוד משוכנע כמו ה"לא" שהיא אמרה לי כשהיא ואבא סיימו לצחוק כשאמרתי להם ימים אחדים קודם לכן שאני רוצה נעליים ב-100,000 שקל.

ה"לא" שלה לא נשמע משוכנע.

ואני, שאני רוסי, שאני מוסקבאי, שאני בן לאבא לספורטאי בינלאומי זוכה פרסים ושאני בן לאמא אשת החברה הגבוהה עם כישורים חברתיים מהמעלה הראשונה ואינטליגנציה רגשית גאונית, וכאילו שכל זה לא מספיק, אני נכד של סבא מולטי-מיליונר ועוד סבא גיבור מלחמה...

שילוב מוצא, תכונות והיסטוריה משפחתית מסוכנים וקטלניים מאין כמוהם...

אני...

שאני כריש עמלץ לבן שיכול להריח טיפת דם בודדת במים ממרחק שלוש קילומטרים...

זיהיתי את החולשה...

ידעתי שזה "לא" מהסוג שהופך ל"כן" אם מתעקשים...

ותקפתי על 3,000.

אחרי כמה ימים של דיונים נמרצים אמא נשברה.

הפיליפ פליין הפכו לאפשרות ממשית.

אך התקשיתי להחליט בינן, הפיליפ לפיין ב-3,400 אירו, לבין האודיסיאה ב-1,050 דולר.

מצאתי עצמי חוזר לתפוז ופותח את השרשור הזה בשביל להתייעץ עם החברים.

החברים דווקא לא אהבו את הפיליפ פליין, ובחרו באודיסיאה במקומן.

ניסיתי לעשות כדברי החברים.

אני ילד טוב.

אני עושה מה שאומרים לי.

והחברים?

החברים דיברו בקול רם וברור.

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
החברים דיברו בקול רם וברור.
למרבה ההפתעה והכעס, נתקלתי בקשיים בשלב התשלום.

עמדתי לעשות את הדבר המובן מאליו יחסית ולקנות את הפיליפ פליין ב-12,750 שקל כ"מנצחות" מתוך ברירת מחדל, אבל אחרי שהחברים לא התלהבו מהן, היססתי, וזה גם לא הרגיש נכון שהן ינצחו מתוך ברירת מחדל.

הבאתי לכם את הביגי באסקט ב-4,250 שקל ואמרתי לכם לבחור שוב.

בחרתם בביגי באסקט.

אך התקשיתי לוותר על האודיסיאה.

שיניתי את דעתי, עשיתי ניסיון נוסף.

כתבתי לחנות של האודיסיאה, ניסיתי ללכת לקראתם, אמרתי להם לתת לי פיתרון.

הם לא חזרו אליי.

קניתי את הביגי באסקט.

איזה סיפור.

איזו סאגה.

כמו "האודיסיאה" מאת הומרוס, עכשיו כשאני חושב על זה 😅

5. בהתחלה והיום בבוקר, כשהחנות של האודיסיאה לא חזרו אליי ובאתי לקנות את הביגי באסקט, גם את הביגי באסקט התקשיתי לקנות משום מה, עד שנזכרתי שהאתר האמריקאי של ורסצ'ה לא עובד עם ישראל, ושאני צריך לקנות אותן מהאתר האירופאי של ורסצ'ה. זה מה שמגיע לי ומה שאני מקבל על זה שלא קניתי ורסצ'ה כבר יותר מידי זמן, ובמשך חודשים ארוכים, עד ששכחתי מהו אתר הורסצ'ה שאני אמור לעבוד איתו. מסקנה-להשתדל לקנות ורסצ'ה לעיתים קרובות יותר.

6. כפי מה שנאמר מוקדם יותר, שתיים מארבעת ההחולצות עלו יותר מהנעליים. משעשע-משהו. יש תיקו במחיר על המקום הראשון. שתיים מהחולצות עלו כל אחת 4,750 שקל. אחת מתוך אותן שתי חולצות דווקא לא כל-כך מתאימה ליום-יום. חולצה עם שרוולים קצרים, כמו האחרות, אבל לא כמו האחרות, מכופתרת. יותר מתאימה לחופשות בחו"ל מאשר מתאימה לארץ. עם דגש על החופשות שלי באמריקה בקיצים, ופחות דגש על החופשות שלי באירופה בחורפים. ככל הנראה, דווקא אותה אלבש הכי פחות, בערך עשר פעמים. כאילו שילמתי 475 שקל על כל פעם שאלבש אותה. משעשע-משהו. לפחות בעיניי.

7. בתוך כל ההתרגשות וההמולה, שכחנו לשים קישורים עבור הנעליים, דבר שיש בו מן הראוי, אחרי שהראיתי תמונות של הנעליים כדי שתעזרו לי לבחור, ופיתיתי מי-יודע-מי מבין החברים לקנות מי מהנעליים הם בעצמם.

לא לכל החברים יש את הממון הדרוש בשביל לקנות נעליים שכאלו, וגם מי שכן, הם לא בהכרח יהיו מוכנים לשים סכומים כאלו, אבל יש מי שאולי כן, וזה מספיק.

האודיסיאה המוזהבות ב-1,050 דולר, למרות שהם לא עושים משלוחים לארץ, אבל בכל זאת:

Versace Gold Odissea Sneakers – ICETIME LUXE

הפיליפ פליין עשויות עור הנחש ב-3,400 אירו:

Python Leather Mid-Top Sneakers Studs | Philipp Plein

הביגי באסקט שקניתי היום, נראה שלקחתי את האחרון במידה שלי, מידה 47, כי נראה שהמידה שלי בדיוק נגמרה להם, אבל זמינות עוד הרבה מידות, והם גם עוד עלולים לחדש מלאים:

Biggie Basket Metallic Sneakers Gold | VERSACE

8. כמוסקבאי אני מגיע מחתך סוציו-אקונומי גבוה, אך כרוסי ניחנתי בערכים של צניעות, איפוק, ענווה. מדובר בסתירה קשה, כואבת, אכזרית.

לפעמים אני מרגיש לא בנוח.

במיוחד אחרי רכישות גדולות ויקרות.

כמו לדוגמה היום.

יש איזה אתיופי אחד שנוהג לעמוד ליד המכולת של הרוסים ולקבץ נדבות.

כבר פעמיים נתתי לו שטר של 200.

נראה לי שבקרוב תהיה הפעם השלישית.

הרי אחרי הרכישות היקרות האלו, והצורה שבה הן סותרות לפחות חלק מהערכים המאפיינים אותי כרוסי, צריך לעשות משהו נחמד, ולהחזיר משהו בחזרה לעולם.

9. קניות לא אמורות להיות סיפור מיוחד או עניין גדול, אך יוצאי הדופן אלו הקניות של העשירים. כי כשיש כסף גדול שמעורב, זה פשוט יותר מעניין.

זה למה לדוגמה הטרגדיה היוונית עוסקת רק באנשים בעלי שררה וממון.

זה למה מאחורי הרבה רכישות יקרות של אנשים, ובטח שלי, יש סיפורים מעניינים, אבל הסיפור השנה, של רכישת הנעליים היקרות החדשות שלי, פשוט שבר את כל השיאים.

בסיפור הזה גם יש לדעתי סימבוליות מטורפת.

הנעליים ה"זהובות" כאילו כמו מייצגות את הכסף בעולם הזה ובחיים האלו.

ניסיתי לקנות את נעלי האודיסיאה הזהובות בהתאם לעצת החברים (ניסיתי להשיג את הכסף), אך נתקלתי בקשיים.

לא ויתרתי, התעקשתי, ולא הצלחתי להשיג אותן עצמן, אבל בסוף קניתי נעליים זהובות אחרות מאוד דומות של אותה חברה (לאחר עבודה קשה ומאמץ, בסוף כן השגתי את הכסף).

יש פה שיעור מטורף לחיים.

הדבר לא נעלם מעיניי ואני מתייחס לסיפור הזה ולסימבוליות המטורפת שבו בשיא הרצינות.

הרכישה הזאת והסיפור שמאחוריה לא יישכחו.

10. בין היתר גם בגלל הסתירה בין החתך הסוציו-אקונומי לבין הערכים, השנה נטינו לקחת נעליים צנועות יחסית בהשוואה לאלו שלקחנו בסוף השנה שעברה, וזאת בהשפעת הערכים.

ובגלל שהחיים הם מטוטלת, בסוף 2026 כבר ננטה לכיוון השני.

בשנה הבאה אני לא לוקח נעליים יקרות-זולות כמו מה שעשינו השנה.

בשנה הבאה אני לוקח נעליים יקרות-יקרות.

הכי יקרות שהיו לי אי-פעם.

לפחות חמש ספרות.

אני חושב בכיוון של לפחות לואי ויטון.

אבל מכיוון שלואי ויטון הוא מותג-העל הכי יוקרתי ויקר בעולם, זה עלול להישמע כאילו אני קובע את המקסימום האובייקטיבי בתור המינימום הסובייקטיבי שלי.

לא. דווקא לא.

יש מותגי-על מאוד מסוימים שיש להם דגמים ספציפיים שמתעלים על רוב הדגמים של לואי ויטון, גם אם לואי ויטון כחברה, היא חברת האופנה היקרה והיוקרתית בתבל.

אנחנו יכולים לקחת לדוגמה אחד מהם.

נראה לי שבפעם הבאה אנסה שוב לשכנע את אמא ואבא לקנות לי את אוקטובר האדומות.

אולי בפעם הבאה יהיו יותר פתוחים לרעיון.

נראה באמת מה יגידו.

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
1. בגלל התנגדות עקרונית לכרטיסי אשראי ממניעים אידיאולוגיים, כמו לדוגמה כל עניין הפגיעה בפרטיות, במשך שנים ארוכות לא היה לי כרטיס אשראי, עד שלאחרונה "נשברתי" כי ככל שהשנים עוברות והחברה רק הופכת יותר טכנולוגית, יותר ויותר קשה להתנהל בלי, ובסופו של דבר אני לא יכול ללכת נגד כל העולם, ועל אדם לבחור את מלחמותיו בקפידה.

בכל מקרה, בתהליכי הוצאת כרטיס האשראי התחלתי בחודש שעבר, באמצע נובמבר, והכרטיס הפיזי הגיע באזור סוף נובמבר (דרך אגב, מגבלה חודשית בכרטיס של חמש ספרות זה בסדר לילד בן 27 בלי עבודה? תעדכנו אותי), וביצעתי רק רכישה אחת ב-30 בנובמבר, אז אני דווקא עוד עדיין מתלהב יחסית מכל העניין של עצם זה שיש לי כרטיס אשראי, ולכן לא התאפקתי ואת הנעליים רכשתי בעצמי עם הכרטיס שלי, אם כי על החולצות שילמתי עם הכרטיס של אמא, כי יש גבול, ואין לי סכומים כאלו בבנק.

בכל מקרה, אמא תחזיר לי כמובן את הכסף על הנעליים. זה הרי הנעלה לילד שלה, לא אני ולא אמא לא באמת חושבים שהכסף הזה צריך לבוא ממני, ואמא הופתעה ששילמתי עם הכרטיס שלי בגלל ההתלהבות שלי מזה שיש לי כרטיס אשראי, אבל זה בסדר, כי כאמור, אמא תחזיר הכול עד השקל האחרון.

האתגר עכשיו מהצד שלי, הוא לא "להישבר" ולדרוש את הכסף יחדיו עם דמי הכיס הקרובים בראשון לחודש, מה שיביא את דמי הכיס שלי באופן חד-פעמי ל-8,250 שקל (4,000 שקל הדמי כיס החודשיים שלי, עוד 4,250 שקל הנעליים).

למה לא להישבר? למה זאת תהיה בעיה?

כי אין לי כזה הרבה כסף בחשבון בנק. את הכסף שלי בחשבון בנק, אני צריך בחשבון בנק, כדי להיות מוכן לכל מקרה שלא יהיה, ולכן את ה-4,250 שקל ששילמתי היום באופן אישי על הנעליים היקרות החדשות שלי, אני לא רק צריך אותם בחזרה, אלא אני צריך אותם בחזרה ספציפית בחשבון בנק שלי.

הבעיה היא שבגלל ה"בזבזנות שלי" יש שיגידו, יש לי חולשה לכסף, והפיתוי של לקבל מחרתיים במזומן ליד 8,250 שקל דמי כס חודשיים, הוא מאוד מפתה. זה עוד יותר מפתה בהתחשב בעצם העובדה שזה החודש יום-הולדת שלי שבפתח וצריך לחגוג, ככה שדמי כיס מוגדלים יבואו לי עכשיו מה זה טוב, וזה בעצם הפיתוי וזה המאבק שלי עכשיו ביני לבין עצמי.

לדרוש מאמא החזר לחשבון בנק שלי, ולא במזומן ליד יחד עם דמי הכיס החודשיים הרגילים.
לא עמדתי בפיתוי וחצי "נשברתי" 😂

בהתאם להנחיותיי, אתמול וביום דמי הכיס, אמא נתנה לי עוד 2,250 ביחד עם הדמי כיס הרגילים, ככה שהחודש הדמי כיס באופן חד-פעמי עומדים על 6,250, הכי הרבה אי-פעם, שזה דווקא בא לי מה זה טוב בגלל החודש יום הולדת שלי.

רק 2,000 שקל ממחיר הנעליים, אמא הפקידה לי בחזרה לחשבון הבנק.

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
לא עמדתי בפיתוי וחצי "נשברתי" 😂

בהתאם להנחיותיי, אתמול וביום דמי הכיס, אמא נתנה לי עוד 2,250 ביחד עם הדמי כיס הרגילים, ככה שהחודש הדמי כיס באופן חד-פעמי עומדים על 6,250, הכי הרבה אי-פעם, שזה דווקא בא לי מה זה טוב בגלל החודש יום הולדת שלי.

רק 2,000 שקל ממחיר הנעליים, אמא הפקידה לי בחזרה לחשבון הבנק.
מכיוון שעדיין התלהבתי מזה שיש לי כרטיס אשראי ושסוף-סוף הוצאתי אחד, ומכיוון שקניתי איתו רק דבר אחד, 7 זוגות תחתונים בקצת פחות מ-700 שקל, קצת יותר מ-800 שקל אחרי המע"מ; ומכיוון שלא התאפקתי, וקניתי בעצמי את הנעליים, ואמא פשוט החזירה לי את הכסף, כחלק מזה שקניתי בעצמי, שמתי את כל הפרטים שלי במקום מה שבכל פעם, שאני שם את הפרטים של אמא, וכחלק מזה, שמתי את המייל שלי.

עכשיו, בגלל ששמתי את המייל שלי, ובגלל שקניתי נעליים בלמעלה מ-1,300 דולר, אתמול בבוקר קיבלתי למייל כל מיני מסמכים שצריך למלא וכתבו לי "בגלל שקנית חבילה בלמעלה מ-1,000 דולר..." כי מסתבר שחבילה בלמעלה מ-1,000 דולר זה עניין גדול מבחינתם בלה בלה בלה ומסתבר שאם אתה קונה חבילה בלמעלה מאלף דולר הם שולחים לך מסמכים, "אז אנחנו צריכים שתמלא טפסים, ייפוי כוח לחברת המשלוחים/עמיל המכס/סוכן המכס" מה שזה לא היה בלה בלה בלה "טופס 165" בלה בלה בלה.

תמיד ידעתי שחלק קטן וספציפי מהקניות שלי, בין אם בגלל סכום גבוה, ובין אם בגלל שקניתי מוצר מסוג מסוים, ובין אם בגלל שני הדברים, גורמים מידי פעם בפעם לשליחת טפסים שצריך למלא, טפסים של מכס, או ייפוי כוח, או מה שזה לא יהיה, אני לא מבין יותר מידי וגם לא מעניין אותי.

זה פשוט שמאז ומתמיד, ומכיוון שתמיד השתמשתי בכרטיס של אמא, שמתי את כל הפרטים של אמא, כולל המייל שלה, ככה שתמיד כשהגיעו טפסים, ככל שהגיעו וככל שביצעתי קניות מסוג או בסכום שמחייבים טפסים, זאת הייתה אמא שהייתה ממלאת הכול ומטפלת בהכול, והיא גם תמיד בקושי הייתה אומרת לי משהו, אם בכלל, ככה שאני תמיד בקושי הייתי מודע בכלל.

עכשיו כששמתי לראשונה, וקיבלתי לראשונה, טפסים כאלו אני בעצמי למלא אותם, וכשראיתי עכשיו איזה דבר מציק ומעצבן זה, אני יודע איזו טרחה גרמתי לאמא.

ורגע, אני מבין גם שאמא מצידה בטח קיבלה ומילאה כבר, או עומדת לקבל ולמלא, טפסים כאלו היא בעצמה בגלל שעוד באותו יום קניתי בהזמנה נפרדת ארבע חולצות ורסצ'ה ב-4,800 דולר שקניתי בעקבות הנעליים האלו וכדי שילכו עם הנעליים האלו, ובגלל שהפעם השתמשתי בכרטיס של אמא ומילאתי את הפרטים שלה כמו בדרך כלל?

שרמוטות. בני זונות.

כי כן, ממש כיף לי ולאמא לפתוח ככה את הבוקר :rolleyes:

מה כואב לכם? מה שורף לכם? הזמנתי שני חבילות, בחבילה אחת נעליים ובחבילה שנייה ארבע חולצות? אז תביאו לי אותן.

למה אתם מציקים לי ולאמא?

צרות של עשירים.

תרתי משמע 😅

למעלה