בפורום המקביל ייעצו לי על הנעליים הראשונות. נעתרתי לעצה שקיבלתי ובאתי לקנות אותן, רק בשביל לגלות שהאתר לא שולח לישראל.וההתלבטות כל-כך קשה שהיא אשכרה החזירה אותי מפרישה של למעלה מ-150 יום רק בשביל להיעזר בכם
מה אתם אומרים?
אלו?:
צפה בקובץ המצורף 140408
או אלו?:
צפה בקובץ המצורף 140409
הנעליים המוזהבות הראשונות או השניות? או אם שניהן, אילו העדפת?הנעליים המוזהבות מאוד מיוחדות.
הראשונות יותר מיוחדות, אבל גם השניות מרשימות.הנעליים המוזהבות הראשונות או השניות? או אם שניהן, אילו העדפת?
סליחה, אני יודע שאני עושה לכם סלט, אבל בסוף קצת קשה לי לוותר על הנעליים המוזהבות הראשונות, במיוחד אחרי איך שמישהו הדליק אותי עליהן בשרשור המקביל בפורום השכן, אז בסוף שלחתי מייל לחנות של הנעליים המוזהבות הראשונות והסברתי להם שאני לא מצליח לשלם כי הם עובדים עם שני פלטפורמות תשלומים דיגיטליים שאף-אחת מהן לא עובדת עם ישראל, זאת למרות שתיאורטית לחנות עצמה אין בעיה עם ישראל ועם משלוחים אליה, אז כתבתי להם מייל ושאלתי וביקשתי אם הם יכולים לעזור לי לקנות מהם את הנעליים, ולתת לי אופציה שלישית מלבד שני פלטפורמות התשלומים הדיגיטליים שלא עובדות עם ישראל, אז תיאורטית, ועד שהחנות תגיד לי אחרת, הנעליים המוזהבות הראשונות עוד פעם בתמונה והן עוד פעם אופציה ממשית שנמצאת על השולחן, עד שיעדכנו אותי סופית אחרת.
אז כאילו, כן, עוד פעם, סליחה שאני עושה לכם סלט, אבל כאילו, מה אתם חושבים? גם אני פה מסתבך.
אתה יודע, זאת לא הפעם הראשונה שאני שוקל לקנות את הנעליים האלו, ואפילו לא השנייה. הן יצאו כבר במרץ של 2023, ומאז יציאתן הייתה את רכישתי בסוף 2023 את הנעליים היקרות שישמשו אותי בתור הנעליים היקרות לשנת 2024, וגם את רכישתי בסוף 2024 את הנעליים היקרות שישמשו אותי בתור הנעליים היקרות לשנת 2025, ובשתי הפעמים שקלתי לרכוש את הנעליים האלו, אבל בסוף בחרתי אחרות.
ועכשיו כשאני סוף-סוף באמת הולך על זה, זה מה שקורה לי. זה מה שמגיע לי שלא רצתי לקנות כשרק יצאו. עכשיו ובחלוף למעלה משנתיים וחצי מאז יציאת הנעליים, האתר המקורי, ורסצ'ה, לא מוכר אותן יותר, והסיכוי היחיד שלי זאת החנות הצדדית האחת הזאת שמצאתי בכל האינטרנט, שזה לא שהיא היחידה שעדיין מוכרת את הנעליים האלו, זה עוד מילא, כי יש עוד חנויות שעדיין מוכרות אותן, רק לא החנות המקורית, ורסצ'ה, אלא היא היחידה שגם עדיין מתיימרת למכור את המידה שלי-47, אז זה או הם, או שאבוד לי, ואז באמת אלך על הנעליים הזהובות השניות, בהתאם להמלצתך, ובהתאם להמלצתו של אדם נוסף על הנעליים הזהובות הראשונות, ושאלו השניות, הן בסגנון דומה, כמו גם האפשרות הקרובה והדומה ביותר מכל הבחינות האפשריות-אותה חברה מייצרת (ורסצ'ה), אותו צבע, ורק כמה עשרות דולרים יותר זול, אם העניין עם הנעליים המוזהבות הראשונות לא יסתדר, זה הכול תלוי בתשובה שאקבל למייל ששלחתי לחנות הפיזית.
תודה על הבהרת סדר ההעדפה שלך את שני זוגות הנעליים הזהובות.הראשונות יותר מיוחדות, אבל גם השניות מרשימות.

עכשיו קניתי 4 חולצות ורסצ'ה חדשות, שוב פעם המשלוח בחינם, ושוב פעם כל המיסים והמכסים כלולים במחיר.את נעלי הפיליפ פליין ב-12,750 שקל לפני משלוח, מיסים ומכסים שעשויות מעור נחש, היו הולכות נהדר עם חולצות הפיליפ פליין שלי ועם החגורה שלי שעשויה מעור תנין, אמרתם לי לא לקנות; נעלי האודיסיאה המוזהבות של ורסצ'ה ב-3,350 שקל לפני משלוח, מיסים ומכסים שהיו הולכות נהדר עם חולצות הורסצ'ה שלי, היו המועדפות עלינו, אבל נתקלתי בקשיים בשלב הרכישה והחנות של האודיסיאה לא חזרו אליי במייל; אז בסוף כאמור וכפי שסיכמנו קניתי את הביגי באסקט מטאליק סניקרס המוזהבות של ורסצ'ה, שגם כן ילכו נהדר עם חולצות הורסצ'ה שלי.
צפה בקובץ המצורף 140551
את המשלוח הם נתנו לי בחינם ובעמוד המוצר היה כתוב שכל המיסים והמכסים כבר כלולים במחיר, אז אני מניח שזה המחיר הסופי.
4,250 שקל.
כלום כסף.
אתם יודעים, אני יודע שיצא לי שם של אחד שאוהב את הכי טוב והכי יקר בגלל ארוחת פירות היער היומית הקבועה שלי ביותר מ-80 שקל לאחת, המלתחה שלי המלאה בבגדי, נעלי ואביזרי מותגי-על באלפי שקלים לפריט, הטיסות שלי לכל היעדים הכי נחשבים, השהייה שם במלונות חמש כוכבים והטיסות לשם במחלקת העסקים בעלות של אלפי דולרים מרובים לכרטיס בודד, וכאילו, אתם יודעים, כל שאר השטויות שלי מסביב בתור ילד מוסקבאי עשיר עם חיבה אל החיים הטובים, אבל אני דווקא אפתיע אתכם, זה דווקא מוצא חן בעיניי.
זה מוצא חן בעיניי שהשנה לא שמנו הרבה כסף על הנעליים היקרות.
לא כל שנה צריך נעליים של פוזה.
נתחיל מהערה חשובה.עכשיו קניתי 4 חולצות ורסצ'ה חדשות, שוב פעם המשלוח בחינם, ושוב פעם כל המיסים והמכסים כלולים במחיר.
15,450 שקל.
כסף קטן.
במיוחד כשאמא זאת שמשלמת.
מה שכן, שניים מהן עלו יותר מהנעליים.
כמעט עצוב לחשוב שאני אלבש כל אחת מהן עשר פעמים, חמש-עשרה פעמים, מקסימום-מקסימום עשרים פעם.
אבל אתם יודעים, זה לא כאילו שהיו לי יותר מידי ברירות.
עכשיו כשאני עובר מנעלי דולצ'ה לנעלי ורסצ'ה, זה ברור שחולצות הורסצ'ה שיש לי כבר לא מספיקות יותר.
כל אחת מהמלתחות שלי, המלתחה הזולה והמלתחה היקרה, מוגבלת כל אחת על-פי הכללים שקבעתי לעצמי לעשרים חולצות, כך שכמו מה שארבע חולצות יקרות חדשות נכנסות למלתחה היקרה, ארבע חולצות יקרות ישנות צריכות ללכת.
מגבלת החולצות למלתחה נועדה למנוע מצב שבו אקנה בגדים ולא אלבש אותם אף לא פעם אחת לפני שאיפטר מהם לבסוף.
כי כאילו, די.
כי כאילו, בסדר, הבנו, ילד שמנת עשיר ומפונק אירופאי-רוסי-מוסקבאי זין-מניאק אשכנזי לבן פריבילגי אליטיסטי ובורגני מהאריסטוקרטיה חובב מותגי יוקרה ובגדי מעצבים, אבל יש גבול לגועל הנפש.
אני לא מוכן להיות אמא שלי.
אני לא מוכן לקנות בגדים באלפי שקלים לפריט רק כדי לעולם לא לשים אותם ואז לזרוק מבלי שלבשתי אותם בכלל.
אוקיי, אז בואו נראה.
ארבע חולצות יקרות נכנסות, ארבע חולצות יקרות צריכות ללכת.
קודם כל, נתחיל מהמובן מאליו.
עכשיו כשאני עובר מנעלי הדולצ'ה משובצות האבנים ב-6,000 שקל לנעלי ורסצ'ה מוזהבות ב-4,250 שקל, אני כבר לא צריך יותר כזאת כמות של חולצות דולצ'ה כמו מה שיש לי, אז אנחנו זורקים שני דולצ'ה. עד כאן כולנו בהסכמה?
מלבד זה נזרוק גם...אני אפתיע אתכם, אבל ורסצ'ה אחת, כי היא כבר ישנה, זה בסדר, בחישוב הכללי עם הארבע ורסצ'ה שעכשיו קניתי זה עדיין שלוש ורסצ'ה יותר ממה שיש לנו עכשיו.
ובסוף...לא נזרוק את הגוצ'י, כי אני לא אוהב גוצ'י, אז יש לי רק אחת, אז אני צריך אותה.
לא דיסקוורד, כי הדיסקוורד זה החולצות היקרות הכי זולות שלי, הזולות שבהן בכלל שייכות למלתחה הזולה, את היקרות שבהן אני צריך בשביל אירועים שאני רוצה להגיע לבוש טוב ויקר אבל לא בהגזמה מידי.
קדימה מאור, קדימה, תחשוב. נשאר לך לזרוק רק עוד חולצה יקרה אחת.
החולצה היקרה הישנה הרביעית והאחרונה שאני אזרוק תהיה...
נדמה לי שאחת מהאלכסנדר?
כן, נראה לי שכן.
למרבה ההפתעה והכעס, נתקלתי בקשיים בשלב התשלום.החברים דיברו בקול רם וברור.
לא עמדתי בפיתוי וחצי "נשברתי"1. בגלל התנגדות עקרונית לכרטיסי אשראי ממניעים אידיאולוגיים, כמו לדוגמה כל עניין הפגיעה בפרטיות, במשך שנים ארוכות לא היה לי כרטיס אשראי, עד שלאחרונה "נשברתי" כי ככל שהשנים עוברות והחברה רק הופכת יותר טכנולוגית, יותר ויותר קשה להתנהל בלי, ובסופו של דבר אני לא יכול ללכת נגד כל העולם, ועל אדם לבחור את מלחמותיו בקפידה.
בכל מקרה, בתהליכי הוצאת כרטיס האשראי התחלתי בחודש שעבר, באמצע נובמבר, והכרטיס הפיזי הגיע באזור סוף נובמבר (דרך אגב, מגבלה חודשית בכרטיס של חמש ספרות זה בסדר לילד בן 27 בלי עבודה? תעדכנו אותי), וביצעתי רק רכישה אחת ב-30 בנובמבר, אז אני דווקא עוד עדיין מתלהב יחסית מכל העניין של עצם זה שיש לי כרטיס אשראי, ולכן לא התאפקתי ואת הנעליים רכשתי בעצמי עם הכרטיס שלי, אם כי על החולצות שילמתי עם הכרטיס של אמא, כי יש גבול, ואין לי סכומים כאלו בבנק.
בכל מקרה, אמא תחזיר לי כמובן את הכסף על הנעליים. זה הרי הנעלה לילד שלה, לא אני ולא אמא לא באמת חושבים שהכסף הזה צריך לבוא ממני, ואמא הופתעה ששילמתי עם הכרטיס שלי בגלל ההתלהבות שלי מזה שיש לי כרטיס אשראי, אבל זה בסדר, כי כאמור, אמא תחזיר הכול עד השקל האחרון.
האתגר עכשיו מהצד שלי, הוא לא "להישבר" ולדרוש את הכסף יחדיו עם דמי הכיס הקרובים בראשון לחודש, מה שיביא את דמי הכיס שלי באופן חד-פעמי ל-8,250 שקל (4,000 שקל הדמי כיס החודשיים שלי, עוד 4,250 שקל הנעליים).
למה לא להישבר? למה זאת תהיה בעיה?
כי אין לי כזה הרבה כסף בחשבון בנק. את הכסף שלי בחשבון בנק, אני צריך בחשבון בנק, כדי להיות מוכן לכל מקרה שלא יהיה, ולכן את ה-4,250 שקל ששילמתי היום באופן אישי על הנעליים היקרות החדשות שלי, אני לא רק צריך אותם בחזרה, אלא אני צריך אותם בחזרה ספציפית בחשבון בנק שלי.
הבעיה היא שבגלל ה"בזבזנות שלי" יש שיגידו, יש לי חולשה לכסף, והפיתוי של לקבל מחרתיים במזומן ליד 8,250 שקל דמי כס חודשיים, הוא מאוד מפתה. זה עוד יותר מפתה בהתחשב בעצם העובדה שזה החודש יום-הולדת שלי שבפתח וצריך לחגוג, ככה שדמי כיס מוגדלים יבואו לי עכשיו מה זה טוב, וזה בעצם הפיתוי וזה המאבק שלי עכשיו ביני לבין עצמי.
לדרוש מאמא החזר לחשבון בנק שלי, ולא במזומן ליד יחד עם דמי הכיס החודשיים הרגילים.
מכיוון שעדיין התלהבתי מזה שיש לי כרטיס אשראי ושסוף-סוף הוצאתי אחד, ומכיוון שקניתי איתו רק דבר אחד, 7 זוגות תחתונים בקצת פחות מ-700 שקל, קצת יותר מ-800 שקל אחרי המע"מ; ומכיוון שלא התאפקתי, וקניתי בעצמי את הנעליים, ואמא פשוט החזירה לי את הכסף, כחלק מזה שקניתי בעצמי, שמתי את כל הפרטים שלי במקום מה שבכל פעם, שאני שם את הפרטים של אמא, וכחלק מזה, שמתי את המייל שלי.לא עמדתי בפיתוי וחצי "נשברתי"
בהתאם להנחיותיי, אתמול וביום דמי הכיס, אמא נתנה לי עוד 2,250 ביחד עם הדמי כיס הרגילים, ככה שהחודש הדמי כיס באופן חד-פעמי עומדים על 6,250, הכי הרבה אי-פעם, שזה דווקא בא לי מה זה טוב בגלל החודש יום הולדת שלי.
רק 2,000 שקל ממחיר הנעליים, אמא הפקידה לי בחזרה לחשבון הבנק.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.