מתלבט בין שני זוגות נעליים.

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
וההתלבטות כל-כך קשה שהיא אשכרה החזירה אותי מפרישה של למעלה מ-150 יום רק בשביל להיעזר בכם :)

מה אתם אומרים? :unsure:

אלו?:

9CRUpPE12HliBBP_SwWO4_54.jpeg

או אלו?:

AADS-MSC4005-PLE029P_02_pair_s34f.jpg

רוב הזמן נח

Well-known member
אולי פעם אחת בחיים העלובים שלך תראה וידאו רציני ולא רק דברים ברמה של בוקי.

אחרי שתראה אני מבטיח להידיין איתך בדברים שנראים לך חשודים בוידאו,לשביעות רצונך.
לץ קונספירציות, היית מת להביא משהו שיש לו אפילו רבע מהרצינות של האיטמים של בוקי.

:giggle:

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
צרכנות היא לא שכלול של העבדות.

צרכנות מבוססת חוב בכלכלות מבוססות חוב היא שכלול של העבדות.

גם אז אנחנו מדברים ספציפית על אנשים לא חכמים, שהביאו עצמם לכזה מצב שהם הכניסו עצמם לחוב כה גדול בהשוואה ליכולת ההחזר שלהם שהם משתעבדים אל החוב שלהם; ודרכו אל בעלי ההון, להם הם חייבים את החוב; בעלי הון שמשתמשים בחוב של בעלי החוב בשביל להפוך את בעלי החוב עצמם למוצר צריכה של המכונה הקפיטליסטית בשביל להשתמש בהם (בעלי החוב) בתור כוח עבודה זול העובד עבורם (עבור בעלי ההון, שהם בעלי המכונה הקפיטליסטית) למשך כל חייו בשביל להחזיר את החוב שלו.

כך לפחות לפי פילוסופיות חברתיות-כלכליות מסוימות.

עוד אותן פילוסופיות טוענות שמעמד בעלי ההון נוקט בצעדים אקטיביים ממש בשביל להבטיח את נחיתות המעמד הנמוך ולהבטיח את המעמד של עצמם, כמו לדוגמה בתי-ספר נפרדים לעניים ועשירים, כאשר בבתי-הספר של העשירים לומדים את "הידע המיוחס" (ידע סודי ו/או חשוב השייך באופן בלעדי למעמד העשיר והשליט) ובבתי-הספר של העניים לא לומדים את הידע המיוחס, כאשר אותו ידע מיוחס, הוא בין היתר אבל לא רק, אוריינות פיננסית, שמאפשרת למעמד השליט להמשיך להתעשר על גבם של העניים, ושמניעתה של האוריינות הפיננסית מהמעמד הנמוך מונעת מהם מלשנות את המצב של עצמם ומשמרת את קשיי הניידות החברתית המשרתים את המעמד השליט.

בהקשר הישראלי של תיאוריות ופילוסופיות אלו, מוכר חוק חינוך חובה, שמדבר על חינוך שוויוני לכולם, אך בפועל החוק מופר וכן יש בישראל בתי-ספר לעשירים (לדוגמה הבית-ספר הריאלי בחיפה, לדוגמה הבית-ספר הבינלאומי באבן יהודה) ובתי-ספר לעניים, כאשר הפערים ביניהם גדולים, אך החוק הכתוב בספר החוקים של מדינת ישראל לוקה בחסר, ולא כתוב בו העונש עבור בתי-הספר המפרים את החוק, מה שמאפשר לבתי-הספר האלו לפעול.

הרבה אנשים חושבים שזה מקרי, פשוט טעות/כשל בחוק הישראלי, אבל תומכי התיאוריות והפילוסופיות עליהן אנו דנים טוענים שהמחוקק, המזוהה עם בעלי ההון בגלל קשרי ההון-שלטון, כשל במכוון בכתיבת החוק, על-מנת שהחוק ייכשל במבחן התוצאה, מה שמאפשר את הפרת החוק ואת בתי-הספר השונים ברמתם למעמדות החברתיים השונים ומנציח את העבדות החדשה שדרך החברה והכלכלה מבוססות החוב, שירות מפוקפק שהשלטון נותן להון בתמורה לכספים שהוא מקבל ממנו כחלק מהיחסים הלא חוקיים והמפוקפקים של ההון-שלטון.

כן, אפשר להגיד שאני מבין דבר או שניים בנושא.

אתה מבין, בתור אחד מבעלי ההון בעצמי כילד מוסקבאי עשיר מן הצד האחד, ועוד בתור מי שמגיע ממדינה עם מתחים סוציו-אקונומיים חמורים ועבר קומוניסטי, לא תמצא עוד הרבה אנשים כמוני שם בחוץ שמשתווים לי בהבנתם, בטח שלא מתעלים עליי בהבנתם, אם לא תדבר עם אנשים עם תואר ראשון בכלכלה לפחות, אז אפשר להגיד שאני מכיר את דרכי מסביב לנושאים עליהם אתה מדבר.

נערך לאחרונה ב:

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
בדיעבד החלום שלך של הזהב מתחת למיטה רמז לך לקנות זהב ולא הבנת.
סמכתי עליך ובאתי לקנות את הורסצ'ה הזהובות, אבל מסתבר שהאתר שבאתי לקנות ממנו לא עושה משלוחים לישראל.

זה מה שאני מקבל על זה שבפעמיים הקודמות גם אז שקלתי את הנעליים האלו, אבל בסוף הלכתי על נעליים אחרות.

עכשיו ועד שבאמת החלטנו שאני סוף-סוף באמת הולך על הנעליים האלו, האתר של ורסצ'ה כבר הורידו את הדגם הזה מהאתר שלהם, אני צריך לנסות לקנות מאתר צדדי, ומגלה שהוא לא שולח לישראל.

וזאת מה שקוראים אותה אירוניה.

תיאורטית עכשיו אנחנו יכולים לפנות ישר אל הפיליפ פליין השחורות, "המנצחות" כביכול מתוך ברירת מחדל, אבל אני לא יודע, אני מרגיש כאילו פסלנו את הורסצ'ה בנסיבות לא הוגנות שהיו מחוץ לשליטתנו, ואתה בכל מקרה אמרת לי זהב.

אני אגיד לך מה, אני אביא עוד זוג, ואתה שוב תבחר ביניהם.

למרות שנראה לי שאתה צודק שצריך צבע זהב, ובמיוחד עכשיו שניסיתי לקנות את הורסצ'ה הזהובות ולא הצלחתי, דווקא זה הדליק אותי על צבע זהב עוד יותר.

לכן גם הנעליים הנוספות שאני מביא הן ורסצ'ה זהובות וגם עולות רק כמה עשרות דולרים פחות מהראשונות, הבדל זניח ביותר במחיר, ובאמת נראה לי שבסוף אלך עליהן, אבל בוא בכל זאת נשמע מה אתה אומר.

או הפיליפ פליין השחורות, או אלו, עוד נעליים של ורסצ'ה, עוד פעם בצבע זהב כמו מה שאהבנו ובחרנו בפעם הראשונה, הפעם דגם עדכני שנמכר ברגע זה באתר של ורסצ'ה בזמן אמיתי:

1766767698588.png

נערך לאחרונה ב:

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
סמכתי עליך ובאתי לקנות את הורסצ'ה הזהובות, אבל מסתבר שהאתר שבאתי לקנות ממנו לא עושה משלוחים לישראל.

זה מה שאני מקבל על זה שבפעמיים הקודמות גם אז שקלתי את הנעליים האלו, אבל בסוף הלכתי על נעליים אחרות.

עכשיו ועד שבאמת החלטנו שאני סוף-סוף באמת הולך על הנעליים האלו, האתר של ורסצ'ה כבר הורידו את הדגם הזה מהאתר שלהם, אני צריך לנסות לקנות מאתר צדדי, ומגלה שהוא לא שולח לישראל.

וזאת מה שקוראים אותה אירוניה.

תיאורטית עכשיו אנחנו יכולים לפנות ישר אל הפיליפ פליין השחורות, "המנצחות" כביכול מתוך ברירת מחדל, אבל אני לא יודע, אני מרגיש כאילו פסלנו את הורסצ'ה בנסיבות לא הוגנות שהיו מחוץ לשליטתנו, ואתה בכל מקרה אמרת לי זהב.

אני אגיד לך מה, אני אביא עוד זוג, ואתה שוב תבחר ביניהם.

למרות שנראה לי שאתה צודק שצריך צבע זהב, ובמיוחד עכשיו שניסיתי לקנות את הורסצ'ה הזהובות ולא הצלחתי, דווקא זה הדליק אותי על צבע זהב עוד יותר.

לכן גם הנעליים הנוספות שאני מביא הן ורסצ'ה זהובות וגם עולות רק כמה עשרות דולרים פחות מהראשונות, הבדל זניח ביותר במחיר, ובאמת נראה לי שבסוף אלך עליהן, אבל בוא בכל זאת נשמע מה אתה אומר.

או הפיליפ פליין השחורות, או אלו, עוד נעליים של ורסצ'ה, עוד פעם בצבע זהב כמו מה שאהבנו ובחרנו בפעם הראשונה, הפעם דגם עדכני שנמכר ברגע זה באתר של ורסצ'ה בזמן אמיתי:

צפה בקובץ המצורף 140414
סליחה, אני יודע שאני עושה לכם סלט, אבל בסוף קצת קשה לי לוותר על הנעליים המוזהבות הראשונות, במיוחד אחרי איך שהמומחה הדליק אותי עליהן, אז בסוף שלחתי מייל לחנות של הנעליים המוזהבות הראשונות והסברתי להם שאני לא מצליח לשלם כי הם עובדים עם שני פלטפורמות תשלומים דיגיטליים שאף-אחת מהן לא עובדת עם ישראל, זאת למרות שתיאורטית לחנות עצמה אין בעיה עם ישראל ועם משלוחים אליה, אז כתבתי להם מייל ושאלתי וביקשתי אם הם יכולים לעזור לי לקנות מהם את הנעליים, ולתת לי אופציה שלישית מלבד שני פלטפורמות התשלומים הדיגיטליים שלא עובדות עם ישראל, אז תיאורטית, ועד שהחנות תגיד לי אחרת, הנעליים המוזהבות הראשונות עוד פעם בתמונה והן עוד פעם אופציה ממשית שנמצאת על השולחן, עד שיעדכנו אותי סופית אחרת.

אז כאילו, כן, עוד פעם, סליחה שאני עושה לכם סלט, אבל כאילו, מה אתם חושבים? גם אני פה מסתבך.

אתם יודעים, זאת לא הפעם הראשונה שאני שוקל לקנות את הנעליים האלו, ואפילו לא השנייה. הן יצאו כבר במרץ של 2023, ומאז יציאתן הייתה את רכישתי בסוף 2023 את הנעליים היקרות ששימשו אותי בתור הנעליים היקרות לשנת 2024, וגם את רכישתי בסוף 2024 את הנעליים היקרות ששימשו אותי בתור הנעליים היקרות לשנת 2025 ושהן הנעליים היקרות הנוכחיות שלי, ובשתי הפעמים שקלתי לרכוש את הנעליים האלו, אבל בסוף בחרתי אחרות.

ועכשיו כשאני סוף-סוף באמת הולך על זה, זה מה שקורה לי. זה מה שמגיע לי שלא רצתי לקנות כשרק יצאו. עכשיו ובחלוף למעלה משנתיים וחצי מאז יציאת הנעליים, האתר המקורי, ורסצ'ה, לא מוכר אותן יותר, והסיכוי היחיד שלי זאת החנות הצדדית האחת הזאת שמצאתי בכל האינטרנט; שזה לא שהיא היחידה שעדיין מוכרת את הנעליים האלו, זה עוד מילא, כי יש עוד חנויות שעדיין מוכרות אותן, רק לא החנות המקורית, ורסצ'ה, אלא היא היחידה שגם עדיין מתיימרת למכור את המידה שלי-47; אז זה או הם, או שאבוד לי, ואז באמת אלך על הנעליים הזהובות השניות, שמבחינתי עברו להוביל על-פני הפיליפ פליין השחורות, אחרי שבשרשור המקביל בפורום השכן SupermanZW העדיף אותן על-פני הפיליפ פליין השחורות, מה שאומר שהפיליפ פליין השחורות מחוץ לתמונה.

עוד בהתאם להמלצותיו של החבר SupermanZW בשרשור המקביל, הנעליים המוזהבות הראשונות הן טובות יותר וראויות יותר מאשר השניות, ולכן מקבלות עדיפות עליהן.

השאלה האם אקנה דווקא את הנעליים הזהובות השניות, שהן בסגנון דומה, כמו גם האפשרות הקרובה והדומה ביותר מכל הבחינות האפשריות לנעליים הזהובות הראשונות-אותה חברה מייצרת (ורסצ'ה), אותו צבע, ורק כמה עשרות דולרים יותר זול; תלויה בשאלה האם העניין עם הנעליים המוזהבות הראשונות יסתדר או לא, זה הכול תלוי בתשובה שאקבל למייל ששלחתי לחנות הפיזית של הנעליים הזהובות הראשונות.

נערך לאחרונה ב:

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
בדיעבד החלום שלך של הזהב מתחת למיטה רמז לך לקנות זהב ולא הבנת.
מצאתי את השרשור שהתייחסת אליו, בו דיברתי על החלום על הזהב.

זה לא היה זהב מתחת למיטה. בחלום אני שכבתי ער במיטה, הייתה איתי קופסת נעליים, והיא הייתה מלאה בזהב.

כלומר אפילו יותר סימבולי וקרוב למציאות ממה שחשבנו.

לא רק חלמתי על זהב, חלמתי על זהב בתוך קופסת נעליים, ועכשיו ובצורה בלתי תלויה ובחלוף זמן אני עומד לקנות נעליים בצבע זהב, בין אם זה יהיה דגם "האודיסיאה" של ורסצ'ה (הנעליים הזהובות הראשונות) ובין אם זה יהיה דגם "הביגי באסקט" שלהם, שיגיעו כמובן בתוך קופסת נעליים.

אולי היה מדובר בחלום נבואי?

אתה יודע, בהנחה שאנחנו בכלל מאמינים בדברים כאלה.

גם אם כן, הייתי מעדיף להאמין שהנבואה שבחלום היא שבעתיד יהיה לי מלא זהב ואני אהיה ממש עשיר, מאשר שהנבואה שבו היא שאני אקנה נעליים בצבע זהב.

חלמתי בלילה שאני שוכב ער במיטה, ולידי קופסת נעליים שמלאה בעשרות רבות של אונקיות זהב, במשקל כולל של כמה קילוגרמים. מנין החלום הזה הגיע? למה חלמתי אותו? | תפוז פורומים

נערך לאחרונה ב:
מצאתי את השרשור שהתייחסת אליו, בו דיברתי על החלום על הזהב.

זה לא היה זהב מתחת למיטה. בחלום אני שכבתי ער במיטה, הייתה איתי קופסת נעליים, והיא הייתה מלאה בזהב.

כלומר אפילו יותר סימבולי וקרוב למציאות ממה שחשבנו.

לא רק חלמתי על זהב, חלמתי על זהב בתוך קופסת נעליים, ועכשיו ובצורה בלתי תלויה ובחלוף זמן אני עומד לקנות נעליים בצבע זהב, בין אם זה יהיה דגם "האודיסיאה" של ורסצ'ה (הנעליים הזהובות הראשונות) ובין אם זה יהיה דגם "הביגי באסקט" שלהם, שיגיעו כמובן בתוך קופסת נעליים.

אולי היה מדובר בחלום נבואי?

אתה יודע, בהנחה שאנחנו בכלל מאמינים בדברים כאלה.

גם אם כן, הייתי מעדיף להאמין שהנבואה שבחלום היא שבעתיד יהיה לי מלא זהב ואני אהיה ממש עשיר, מאשר שהנבואה שבו היא שאני אקנה נעליים בצבע זהב.

חלמתי בלילה שאני שוכב ער במיטה, ולידי קופסת נעליים שמלאה בעשרות רבות של אונקיות זהב, במשקל כולל של כמה קילוגרמים. מנין החלום הזה הגיע? למה חלמתי אותו? | תפוז פורומים
פרשנות לא נכונה לדעתי,

הפרשנות הנכונה היא במקום נעליים שאתה אוהב לקנות נעליים יקרות לקנות זהב...

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
פתאום הבנתי משהו. יכול להיות שהבנתי לא נכון ושאין קשר ושזה אקראי, אבל האימוג'י ששמת הוא אימוג'י של לא סתם נעליים, אלא נעליים של high-top (נעליים גבוהות), כמו נעלי הפיליפ פליין השחורות, וזאת בניגוד לשני זוגות הורסצ'ה הזהובות.

כעיקרון כבר די התקבעתי עד עכשיו על שני זוגות הורסצ'ה הזהובות וכנראה אקנה אחת מהן, איזו מהן שאצליח להשיג, זה הכול תלוי בתשובת החנות של נעלי הורסצ'ה הזהובות הראשונות כפי מה שכתבתי בתגובה 7, אבל רק לפרוטוקול, יכול להיות שרמזת לי ללכת על הפיליפ פליין ולא הבנתי? :unsure:

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
אתם יודעים,

השרשור הזה היה אמור להיות מן משהו חד-פעמי כזה,

אבל השרשור הזה, והשרשור המקביל שלו בפורום חורזים וכותבים,

הזכירו לי את חדוות הכתיבה בתפוז וההנאה שבשיחות עם החברים.

שיניתי את דעתי!

אני חוזר לכתוב בתפוז בקביעות!

איזו הפתעה מתוקה ומפנקת מחכה לכל שומרי השבת כשהשבת תצא.

111.jpg

אבל אם אני חוזר, אז בחשבון חדש.

מאסתי בחשבון של "hrpbiiapnrpeltework".

אם אני חוזר, הגיע הזמן לחשבון חדש, המסמל תקופה חדשה בכתיבתי בתפוז :)

נערך לאחרונה ב:

jackie111

Well-known member
יש לי עיצה בשבילך. לעולם אל תקנה נעלים ומזרון ברשת האינטרנט.
אלה שני מוצרים שחייבים לנסות אותם קודם ואז לקנות.

ולכן אם אתה רוצה לקנות נעלים שאין בארץ טוס לרומא או פריז וקנה שם.
(אני טס לשוק הבדואי בבאר שבע. קונה כל שנה זוג חדש וזורק את הישן)

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
יש לי עיצה בשבילך. לעולם אל תקנה נעלים ומזרון ברשת האינטרנט.
אלה שני מוצרים שחייבים לנסות אותם קודם ואז לקנות.
בנוגע למזרון, אין לי מושג. בנוגע לנעליים, אני נוטה שלא להסכים, כי אם אתה יודע את המידה שלך, אין סיבה שיגיע במידה לא נכונה, וגם אין סיבה שהן ירגישו לא נוחות.

יוצאות הדופן הן נעלי הבית, שלא מפרידות גרביים בינן לבין כפות הרגליים, ואז יש הרבה חשיבות לצורה המדויקת שבה הנעליים יושבות על הרגליים, כמו גם לחומר של הנעליים ואיך החומר הזה מרגיש על הרגליים וכדומה', ושם באמת הייתה לי תקרית של נעלי בית לא נוחות שהוזמנו מהאינטרנט, במזל נעלי בית זולות ב-200 שקל, אז לא נגרם הרבה נזק.

מצד שני, יכול להיות שאתה צודק ואני טועה, וגם נעליים רגילות זה סיכון גדול יותר ממה שנדמה לי, אבל לי באופן אישי עוד לא הייתה בעיה עם נעליים רגילות שהוזמנו מהאינטרנט, אבל זה רק אני, ואולי היה לי מזל, ובכל מקרה יש לך יותר ניסיון חיים ממני, אז אני לא פוסל על הסף, אבל בכל מקרה נעליים רגילות זה פחות סיכון מנעלי בית.
ולכן אם אתה רוצה לקנות נעלים שאין בארץ טוס לרומא או פריז וקנה שם.
(אני טס לשוק הבדואי בבאר שבע. קונה כל שנה זוג חדש וזורק את הישן)
"ולכן אם אתה רוצה לקנות נעליים שאין בארץ...".

וכאן קלעת בדיוק לנקודה, וברשותך אף נרחיב את נקודתך ונבהיר את ההבהרות הנדרשות.

בתור רוסי, ניחנתי בערכים של צניעות, ענווה, איפוק; אז אני לא אוהב לדבר על זה יותר מידי, אבל בתור מוסקבאי, אני מגיע מחתך סוציו-אקונומי אנחנו יודעים איזה, שכשלעצמו זה לא אמור להיות "אישיו" ושכשלעצמה זאת לא אמורה להיות בעיה, אז למה בכל זאת הדבר מעורר קשיים?

בתור מישהו ממעמד סוציו-אקונומי לא נגיד איזה אבל אנחנו יודעים, המלתחה שלי מתחלקת לשתי מלתחות-המלתחה היקרה, ומלתחה הזולה.

המלתחה היקרה מורכבת ברובה הגדול ומן הסתם, ממותגים וממותגי-על, הנרכשים פיזית או אינטרנטית, מאותן חנויות של אותם מותגים ומותגי-על.

הבעיה היא שישראל היא המדינה הכי גרועה בעולם הראשון (בערך), ולכן אין פה עושר כמו במדינות עולם ראשון אחרות.

גם העושר שכבר כן יש פה, וכדרכן של מדינות עולם ראשון גרועות אחרות, וגם מדינות עולם שני, זה לא עושר ברמת האנשים הפרטיים כמו עושר ברמת המדינה וברמת הלאום, ככה שזה לא האנשים שעשירים כמו מה שהמדינה עשירה, ואחוז האנשים העשירים הוא לא גבוה, ביחס לאחוז העושר הלאומי של המדינה. מלבד ישראל, עוד אנחנו רואים את זה לדוגמה ברוסיה, בסין, בעוד מדינות.

על כל זה, תוסיף את זה שאנחנו מדינה קטנה של עשר מיליון איש בלחץ, ובין כה וכה אין פה וגם לא היו יכולים להיות פה הרבה אנשים מחתך סוציו-אקונומי גבוה, גם אם לא היינו המדינה הכי גרועה בעולם הראשון וגם עיקר העושר של המדינה לא היה מתגלם בעיקר ברמת העושר הלאומי של המדינה ופחות ברמת העושר הפרטי של האנשים.

התוצאה הטבעית והמובנת של כל זה, היא שבישראל יש מעט מאוד חנויות בשביל אנשים כמוני, כלומר מעט מאוד חנויות מותגים, בטח שחנויות מותגי-על (לחלק מהמותגים ומותגי-העל אין נוכחות בישראל בכלל), ועד שכבר יש, אם כבר התבייתת על מוצר ספציפי מסוים מהאתר שלהם, רוב הסיכויים שאין להם אותו בחנויות הפיזיות בארץ.

וכאן נכנס האילוץ שלי לקנות את המותגים שלי ומותגי-העל שלי בעיקר מהאינטרנט, שהאמת היא שאין לי עם זה בעיה, גם לא כשזה מגיע לנעליים, אבל גם אם הייתה לי עם זה בעיה, לא היה לי יותר מידי מה לעשות עם זה (אז מזל שאין לי בעיה. גם אם אנחנו מדברים על חנויות פיזיות בחו"ל דרך אגב, תמיד יהיו להם חוסרים. לכן את המגוון הגדול ביותר, תמיד נמצא וכבדרך קבע, בחנויות האינטרנטיות).

ועכשיו, אתה בא עם הרעיון הזה של לטוס לחו"ל ולקנות משם, אבל תחשוב על זה קצת ותבין כמה הרעיון תלוש.

לטוס לחו"ל במיוחד בשביל חולצה, מכנסיים, נעליים, או מה שלא יהיה, מדגם מסוים של מותג מסוים? אפילו אם זה מותג-על?

אתה בטח מבין לבד ומצליח לשמוע לבד כמה טיפשי זה נשמע ברגע שאני רק חוזר על הרעיון בקול רם. מדובר בהגזמה בוטה מבחינת מאמצים, ביחס לתועלת.

הדרך היחידה שבה הרעיון שלך היה יכול להיות אפילו קצת הגיוני, זה אם כבר אנחנו בונים חופשה שלמה מסביב לאירוע, ואז בסדר, זה כבר רעיון אחר, אבל גם אותו יש לפסול לאחר מחשבה, כי למה שאני אתן למוצר מסוים שאני רוצה להכתיב לי את יעדי החופשות שלי?

נערך לאחרונה ב:
למעלה