מתלבט בהחלפת הרכב ....

קצאמוטו

New member
מתלבט בהחלפת הרכב ....

יש לי מאזדה לאנטיס שנת 1977 מנוע 1840 . הרכב עצמו מצויין ,בתקלות עד היום לא נקלעתי(טפו טפו טפו) אבל הדלק ,הדלק קורע אותנו (שני אנשים). המחירון שלו אם אינני טועה עומד על 34000 . אני מחפש רכב אמין והחלפים ותיקונים שלו סבירים ,צריכת הדלק מאוד משמעותית אצלי אז אני חושב על דיזל או רכב עם מנוע קטן ולא כל יומיים להיכנס למוסך ,רכב עד שנת 2000 . חשבתי על פונטו ספייס שהחליפם שלו זולים אבל הבנתי שיש לו די הרבה תקלות (לא יודע עד כמה זה נכון). מה לגבי סוזוקי יורו סוויפט (עם מנוע 1500)דייאסטו שרייד ,קאיה נחשב חרכב אמין ? אופל אסטרה נראה לי רכב טוב אבל מה עם החלפים ? פולקסווגן פולו הקטנות ,איך החלפים ? זה רכב אמין ? ומה עם הדיזל למניהם מנוע 1900 איך הטיפולים חלפים ? בקיצור אני לא יודע ,אני מחפש רכב יחסית אמין ומנוע קטן (אלא עם כן זה דיזל אז מנוע יותר גדול) וכמה שפחות בעיות .... עוד שאלה ,רכב עם מנוע למשל של 1840 אוטומט שהצריכה שלו גבוהה כמו שלי יש ,לעומת למשל סוזוקי סוויפט מנוע קטן 1500 אוטומט זה עדיין אותה צריכה בגלל האוטוטמט או שיש הבדל בגלל שהמנוע קטן ?מישהו אמר לי שההבדל הוא מאוד קטן בצריכה שני סוגי הרכב צורכים הרבה דלק זה נכון ? אשמח לייעוץ ............. תודה

wil

New member
הלנטיס 1800 אוט' ידועה כחובבת דלק.

מכל המכוניות שהזכרת - פונטו. חסכונית מאוד, חלפים זולים, וגם האמינות (ברכב שלא התעללו בו וטופל כמו שצריך) - לא רעה בכלל. ובנוסף גם המחיר לא יקר. לך על זה.

TomaC

New member
../images/Emo45.gif

בעיות מינוריות בפונטו כמו שציינתי בהודעה אתמול (בעיה במשאבת מים וצינור מים שנקרע). זניח כשמתפזר לאורך של 5 שנים. צריכת דלק נמוכה באופן מפתיע, במיוחד במהירויות חוקיות (הידנית מגיעה גם ל20-22 ק"מ לליטר בנסיעה ארוכה במהירות 80+/-, בערך 13 ק"מ לליטר במהירות כפולה)

enigo

New member
אמור להיות אמין

אבל חוץ מזה אין לו ולו מעלה אחת ככלי רכב.

קצאמוטו

New member
מה עוד אפשר להציע ?

הפונטו ,2001 ומעלה זה לא רכב שמבקרים איתו הרבה במוסך ? איזה רכב יש אוטומט עם מנוע קטן שלא צורך הרבה דלק ? יש הבדל רציני בין מנוע 1800 אוטומט ומנוע קטן נגיד 1500-1300 עם אוטומט ? יש הבדלים בצריכת דלק ? מה לגבי הפולו הקטנות מנוע קטן,אופל קורסה דייאסטו שרייד (מנוע קטן) איך הרכבים הללו ? מה יש חוץ מפונטו רכב קצת יותר אמין ?מנועים קטנים . אופל אסטרה דיזל ,החלפים/טיפולים יקרים ? תודה

wil

New member
הפולו 1400 אוטומט עגלה מתה

אחרי שנהגת במזדה 1800 אתה תחשוב שהפולו בכלל לא זזה מהמקום. מה התקציב שלך, והאם אוטומט חובה?

קצאמוטו

New member
זה נכון אבל ...

אולי זה נכון שאחרי מנוע 1800 אני יעבור לרכב קטן או משפחתי עם מנוע קטן אולי אני ירגיש בהתחלה כמו בעגלה אבל אין לי תקציב לאלף ומשהו לדלק בחודש אז ככה שאני לא רואה ברירה אחרת. הרכב שלי שווה 34000 ואני יכול להוסיף איזה 2000-2500 ש"ח לרכב אחר .

TSpot

New member
וגם בור ללא תחתית

מבחינת הוצאות אחזקה ותיקונים בדגמים של המחצית השניה של שנות ה-90.

liko2

New member
כנס

מנוע קטן זה לא תמיד תוכנית חיסכון נהפוך הוא דוגמא: מניסיון יונדאי גטס 1300 אוטומט תוחנת דלק כמו 1800 סמ"ק עוד דוגמא נתוני צריכת דלק שגודל מנוע לא בהכרח זולל יותר דלק מזדה 323 1600 אוטומט 9.3/1 " " 1800 " 8.8/1 " " 2000 " 8.3/1 מזדה 626 2000 " 9.4/1 ענין של כיול גיר מנוע נכונים עושים את ההבדל זה מה שמנסים היום לעשות ליונדאי גטס החדשה ולא הכי מצלחים

קצאמוטו

New member
לא הבנתי...

לא הבנתי כל כך מה שאמרת ?.. הכל ענין של "כיול" גיר מנוע ,מה הכוונה ?

שש שבע

New member
דיזל כבר מזמן הפסיק להיות כלכלי

הדיזל עולה כמעט כמו בנזין(המסחרית שלנו על דיזל), ואגרת הרישוי שלי עולה כמעט פי שלוש מהרגיל,

wil

New member
לא מדוייק

הסולר עולה שקל וחצי פחות, פלוס מינוס (מחיר סופי אחרי הנחה) אגרת הרישוי היא כ-1400 שקל יותר מהרגיל, אבל ה"קנס" הזה הולך ויורד, נדמה לי שבראשון לחודש זה יורד בכמה מאות שקלים (במקביל לייקור מסויים של מחיר הסולר) התוצאה הסופית תהיה מחיר דומה לסולר ובנזין, ואגרת רישוי זהה. מה שלא ישתנה הוא העובדה הפשוטה שמנוע דיזל חסכוני יותר בכ-30% בקילומטרים לליטר.

שש שבע

New member
ומנוע דיזל מרעיש יותר

עשינו חשבון, לא כלכלי, אני לא בטוחה לגבי שריפת הדלק, בהשוואה לוואן אחר (לנו יש יונדאי, ולחבר יש מרצדס) הצריכה לקילומטר דומה, כך שאני לא רואה חיסכון. ואם יש חיסכון כלשהו, הוא מפסיק להיות משמעותי, לפני עלית מחירי הדיזל עשיתי חשבון החסכון בא לידי ביטוי רק מעל 25000 ק"מ- לשנה, והמחיר של אגרת הרישוי לא יורד לנו, הוא רק עולה עם המדד.

enigo

New member
לא ברור לי

השווית צריכת דלק בין איזה וואן של יונדאי לאיזה וואן של מרצדס? למי מהם יש מנוע בנזין? (למיטב ידיעתי - לא אחד מהם). מה בדיוק רצית ללמוד מהשוואה שכזו? בין שתי מכוניות זהות, אחת עם מנוע דיזל ואחת עם מנוע בנזין, בהספקים דומים, לדיזל יהיה יתרון בצריכת הדלק. כמה בדיוק? בערך 20% מנסיוני, אבל יכול להיות שיותר במצבים מסוימים. סף הכדאיות משתנה לפי צריכת הדלק הבסיסית של הרכב, כי הוא תלוי בעצם בכמות הליטרים בשנה ולא במספר הק"מ השנתי. ברכבי שטח, שצריכתם גבוהה, העניין נעשה כדאי בערך ב-15K, אפילו פחות. בסופרמיני, שחסכוניות למדי גם עם מנוע בנזין (והבדל האגרה וירידת הערך בהן משמעותי יותר) זה נמצא באזור 20K וצפונה.

קצאמוטו

New member
אמת אבל..

כפי שהבנתי האגרת רישוי על הדיזל רק יורדת. ונכון שהדיזל עולה כמעט כמו הבנזין ,אבל עדיין הדיזל לא צורך דלק באותה מידה כמו הבנזין. זה לפי מיטב ידיעתי.

נקודה חשובה

שכחתם דבר אחד חשוב .... מנוע בנזין עושה על מנוע כ 250-300 אלף קילומטר... ומנוע דיזל עושה 500 אלף בלי בעיה בכלל... וגם יותר

למעלה