מתלבטת

מתלבטת

ראיתי אתמול יחידת דיור, שמכל הבחינות חוץ מבחינה אחת ממש מתאימה לנו: היא מרווחת, חדשה, מרוהטת לגמרי, מזגן חדש, מטבח גדול ומאובזר באופן מלא, המחיר מעולה - בול בתקציב שלנו ואפילו חוסך לנו כסף כי הוא כולל הכל חוץ מחשמל (מים, ארנונה ואפילו כבלים). בעלי הבית נראים מקסימים והם שומרים על פרטיות. יש כניסה נפרדת ליחידה, יש גינה קטנה והכל מושלם. רק מה? זאת דירת מרתף. יש חלון אחד צר וארוך, קרוב לתיקרה של הדירה מצד אחד, וקרוב לריצפה מבחוץ של הכניסה לבית. עוד חלון אחד (גדול יחסית) יש בשירותים, אבל השירותים מאוד רחוקים מהסלון והאור לא מגיע משם עד לסלון/חדר שינה. ממה שאני ראיתי, דווקא נכנס די הרבה אור מהחלון - הרבה מעבר למצופה, והדיירים שגרים שם עכשיו גם משאירים את הדלת שלהם פתוחה כדי שיכנס עוד אור. זה די בטוח יחסית, כי הכניסה לשטח נעולה ע"י שער, ומחוץ לדלת יש מעקה גבוה שחוסם אותנו לאנשים רחוב או למי שנמצא בכניסה לבית. בהתחלה מאוד התלהבתי כי הכל לכאורה מושלם. אבל אז התחלתי לחשוב - נניח נבשל משהו, והוא ישרף, נרצה לפתוח חלון לאוורר את הדירה. נניח יבואו חברים ויעשנו אצלנו. נניח נגיע הביתה באמצע היום בשיא החום ונרצה לאוורר. נניח שמישהו יתקע פלוץ ונרצה שתהייה תחלופת אוויר מהירה... בקיצור, מה דעתכם? מישהו התנסה בלגור בדירת מרתף? מחר כנראה נראה את הדירה שוב, ואז אני אבקש גם לפתוח את החלון כדי לראות עד כמה זה ריאלי לפתוח אותו (נראה שלא כל כך, כי כמו שאמרתי הוא די צמוד לריצפה של הכניסה לבית, בטח תיכנס משם זוהמה). השאלה אם שווה להתפשר על זה כדי לקבל את כל השאר. והשאלה אם אפשר להחזיק מעמד יותר משנה-שנתיים בכזאת דירה, כי אנחנו מתכננים להישאר בדירה לטווח ארוך, לפחות עד שהחבר יסיים את הלימודים שלו - אז מדובר על לפחות שלוש שנים של לחיות עם חלון צר וארוך כמקור איוורור יחידי. וכמובן שהכוונה שלנו היא לא רק להחזיק מעמד, אלא להישאר בכייף בדירה ולא להרגיש שהתפשרנו יותר מדי.מצד שני, מי מבטיח לנו שנמצא עוד דירה כל כך יפה ומושקעת, במחיר כזה, ועם בעלי בית כאלה (שזה הדבר הכי חשוב כששוכרים יחידת דיור). לצערי אתמול כשהייתי שם לא הצלחתי לתפוס דיבור עם הדיירים לבד, כי בעל הבית היה איתי.

habubnik

New member
מניסיון יד שניה, ובערך ראשונה

הרבה אנשים היו אומרים לך יאללה! מושלם מושלם, מה זה כבר חלון? אז תשדעי לך שזה ה-מ-ו-ן! זה לא רק סירקולציה במקרה של שריפה או פלוץ (למרות שיפה שחשבת על סיטואציות כאלה
) - זה הרבה יותר. אני חושבת שעד שלא חיים עם 90% אור מנורה, ללא אור שמש, לא יודעים כמה שזה משפיע על הגוף ועל רמת החיים. ראשית, אור שמש חשוב לגוף שלך (מכל בחינה אפשרית). שנית, אני גרה כיום בדירה שחדר העבודה (אני עובדת על המחשב, ונמצאת בחדר הזה כ-80% מהיום שלי) ללא חלונות - רק מנורה. אני לא יכולה להתחיל לתאר לך כמה שזה מעיק. גם אני חשבתי בהתחלה ש"מה זה מפריע? נכנס אור מהסלון...יש מנורה...יהיה בסדר". בנוגע לאוויר - אתם תרצו לאוורר את הדירה הרבה יותר מפעם ב... ותגלו שזה בלתי אפשרי. אתם באמת רוצים לחיות עם דלת פתוחה כל הזמן? (ובקיץ כמה אוורור זה יספק לכם? ובחורף יכנס גשם... ואולי באמצע גם כמה ג'וקים ולכלוך מבחוץ). בקיצור, אני יודעת שזה נשמע ממש מוזר לפסול דירה בגלל משהו כזה, אבל מניסיון ולא רק שלי (חמי גר בדירת מרתף ותיאר לנו רבות איך זה) - לא הייתי הולכת על זה.

זה בכלל לא נראה לי מוזר

אני ממש שמחה שסיפרת מהניסיון שלך, כי זה נותן לי פרספקטיבה. פשוט אני מתה לסיים עם כל העניין של חיפוש הדירה. בכלל, מזל שאני מחפשת עם החבר שלי, כי אני מתאהבת בכל דירה, מתאהבת דירה עצמה, בדיירים, בבעלי הבית וכו'... תביני - ראיתי דירה, קומה ראשונה, מאוד מאוד זולה יחסית למחירים באותה עיר, הארנונה מאוד נמוכה וכו'. כשבאתי ראיתי את השכנים (מטורפים ומפחידים) ואמרתי לעצמי, נו שטויות, זה לא מפריע. נכנסתי לסלון של הדירה - אין בו חלון, אבל יש חלון במרפסת שפונה לקיר פנימי. אז אמרתי לעצמי, נו שטויות, וכו'... החבר שלי רק ראה את הדירה וכבר ידע שהוא לא רוצה אותה. לא הסכים בשום אופן. רק אחרי כמה ימים הבנתי שהרעיון הוא שצריך לדמיין את עצמך גרה בדירה, ואז דמיינתי את עצמי איך אני חוזרת בלילה מבילוי ומפחדת ללכת מהחנייה עד לדירה עצמה כי השכנים שם ממש מפחידים. או רוצה בבוקר לראות אור שמש, ומקבלת רק חצי אור מהמרפסת שפונה לקיר פנימי. בגלל זה גם עם הדירה הזאת מצד אחד התאהבתי, מצד שני ניסתי לדמיין את עצמי גרה בה.... כי זה מה שהחבר שלי עושה, וככה הוא יודע לא להיקשר לדירה ולהמשיך לחפש בלי להתייאש. אבל אני מצידי רק רוצה לדעת איפה אני גרה
חברה שלי אמרה לי שלמצוא דירה זה כמו לחפש בנזוג - החיפוש הוא נוראי, מייאש, מעצבן ומדכא וכו', אבל כשמוצאים את הדירה המתאימה - חווים אושר ואהבה. פשוט אין לי כבר סבלנות לחיפוש (ואנחנו לא מחפשים הרבה זמן, רק התחלנו לפני שבוע לראות דירות). מזלי שאני עם החבר, שהוא לא פשרן כמוני, ויש לו סבלנות לחפש עד שנמצא מקום מתאים.

habubnik

New member
רק שבוע וכבר נמאס לך? ../images/Emo6.gif

את יודעת כמה זמן חיפשנו דירה עד שמצאנו את זו שאנחנו עוברים אליה עוד 8 ימים? כמעט 3 חודשים! נכון שהמצב בשוק לא להיט עכשיו, אבל את מתארת דירה שאתם הולכים לגור בה כמה שנים טובות - וואלה נראה לי ששבוע זה לא הרבה זמן לחפש בשביל 3 שנים
אגב, "לדמיין איך יהיו החיים בדירה" זו שיטה לא רעה בכלל. יש לה מגרעות, כי תכלס יש דברים שלא מגלים עד שלא עוברים, ויש דברים שפשוט אי אפשר לדמיין באמת. אבל ככה או ככה נשמע שיש מי שיאזן אותך בחיים. והאמת, לראות דירות זה באמת קצת כמו לצאת להרבה בליינד-דייטים (רק שעוד לא שמעתי שמישהו ביקש לראות תלוש משכורת בדייט).

גם ממני עוד לא ביקשו תלוש משכורת,

וטוב שכך. אבל כן שואלים אם אנחנו זוג נשוי או לא נשוי, למה אנחנו רוצים לעבור דווקא לעיר הזאת ועוד ועוד... אבל בסך הכל עוד לא היה לי משהו לא נעים. תראי, אנחנו לא בלחץ למצוא דירה, כי לחבר שלי יש חוזה עד סוף אוגוסט בדירה שלו, ואני אצל ההורים. אז יש לנו עוד חודשיים למצוא. אבל אני בנאדם שצריך לדעת הכל מראש, איפה אני אגור, איפה אני אעבוד ועוד ועוד... כשחיפשתי בו זמנית גם עבודה וגם דירה אני התחרפנתי לגמרי. למזלי מצאתי עבודה מאוד מהר, ועכשיו אני מחכה לעשות "וי" על מציאת דירה... לפחות החבר באמת מאזן אותי בעניין הזה ועושה לי הרצאות שאי אפשר לתכנן הכל מראש.

מותר לי

New member
ודעתי...

היא נאמרת אחרי שקראתי את תגובתה של habubnik... אני גרתי שלושה חודשים בדירה בלי חלונות בכלל!!! (אם לא מחשיבים חלון אחד בתקרה...) אבל היתה לנו מרפסת, ולפעמים גם ישבנו על המדרגות- אני, השותפה, השכנים, ודיברנו, כך ששמש לא היתה חסרה (וגם לא ירח ולא אוויר לנשום קצת...) מה אני אומרת? אם יש לך מרפסת שאפשר לשבת בה אז לא סוף העולם אם יהיה בבית אור חשמל, השמש הרי לא תחסר! (ובחורף מה? בימים גשומים חסרי אור?) לגבי האוויר והריחות- זו אכן בעיה, ולא נראה לי גם שמאוורר יפתור אותה. שיקול שלך, אני סה"כ הבאתי עוד זוית ראיה

תודה על נקודת המבט ../images/Emo13.gif

בעיקרון, מדובר ביחידת דיור בוילה. אז לבעל הבית יש מעין מרפסת סגורה שבה הוא ומשפחתו ומשתמשים, והוא אמר לי שלדיירים יש מעין פיסת דשא כזאת ליד הכניסה לבית שאפשר לשבתשם בכייף. אבל זה בכל זאת ממש בתוך הבית של המשפחה של בעל הבית, ולכן אני לא בטוחה אם נשתמש בזה. מה שכן, אפשר לשבת על המעקה בכניסה לבית וזה די נחמד שם, סוג של מרפסת. טוב, אני בטוחה שהחבר שלי ידע יותר טוב ממני לבחור, כי הוא הרבה יותר החלטי ממני. ובינתיים אני מחפשת עוד מודעות... אשמח לשמוע מעוד אנשים על החוויות שלהם מלגור בבית כמעט חסר חלונות...

nickey

New member
אני שנה גרתי בדירה כזו

בדירה חסרת חלונות, רק שני חלונות מצ'וקמקים, אחד מעל למטבחון הזעיר ועוד אחד במקלחת+שירותים.. היה נורא חם בקיץ, אפילו המאוורר שעמד מולי לא ממש עזר למצב ובחורף... ברררר כמעט קפאתי למוות והבנתי למה הבעל בית רשם בחוזה שאאין אפשרות לצאת לפני סיום החוזה אפילו אם אני מביאה מישהו אחר שייכנס במקומי..

תראה,

קודם כל יש בדירה מזגן חדש, וגם אנחנו מביאים איתנו תנור חימום ומאוורר. אבל לחתום על חוזה שאין אפשרות לצאת ממנו בשום אופן? על זה לא הייתי מתפשרת. אף פעם אי אפשר לדעת מה יקרה במשך השנה. בדיוק עכשיו חברה שלי, שמצאה דירה במחיר טוב בעיר שגם אני מחפשת בה דירה, פוצצה את החוזה וויתרה על הדירה כי בעלת הבית הכניסה כל מיני סעיפים פסיכים כדוגמת מה שהיה לך, ולא הסכימה להתפשר.

muesli

New member
צריך לזכור

שמזגן, מאוורר ותנור זה נחמד, אבל צריך גם להחליף את האויר לאויר נקי מידי פעם. וגם שיש חשבון חשמל בסוף החודש...

למעלה