מתלבטת

true color

New member
מתלבטת

שלום אני חדשה בפורום הזה ורציתי לשאול: א . האם יש קישור כלשהו למצע של מרץ לבחירות הקרובות? ב. בגלל שמצע המפלגה לא ממש ברור לי אני בהתלבטות אם להצביע למרצ או לעבודה ביחוד בימים אלו כשאולמרט עלול לתפוס את השלטון... אני אשמח אם "תשכנעו" (או אפילו רק תסבירו לי) למה באמת כדאי לתת קול למרצ ולא לעבודה.

nlth

New member
באמת למה לתת???

http://www.hazit.co.il/ קישור שיעזור לך להבין למה באמת לא כדאי מרצ ועבודה. חובה להפעיל רמקולים.מוזיקה טובה.

eyeCoof

New member
למה לתת?

בשביל שפסיכים סהרוריים כמו מרזל לא ינהלו את המדינה, זה למה...

eman70

New member
שלום. את המצע אפשר למצוא בקישור

מתוך אתר הפלגה שבתחתית ההודעה. גם העבוד,ה במיוחד עם פרץ וחלק מאנשין היא לא אופציה רעה. אבל השאלה היא מה יקרה שם אחרי הבחירות, והאם באמת יהיה שינוי, או שפרץ ימוצנע, ושהיא שוב תהיה שפחה חרופה של אולמרט ומופז, כמו שהיא היתה בממשלות שרון השונות. יש פה בעיתיות - ככל שיותר יציבעו בשבילה יש פחות סכנה שזה יקרה. אבל אם את תצביעי וזה לא יעזור, הקול שלך עלול ללכת למפלגה שמאוד לא תהיי מרוצה מאיך היא תשתמש בו.

Skipper666

New member
תשובה

את יודעת שאת רוצה שמאל. כדי להשפיע יותר את צריכה לבחור את המפלגה הקיצונית גם אם הדיעות שלך יותר מתונות. תחשבי שיש לו בסיס במרכזו. ככל שתניחי משקולת יותר שמאלה, ככה המקל יטה יותר שמאלה.(הסבר פיזיקלי P:)

Nellie Bly

New member
כי מרצ לא תשב בממשלה

שסותרת את האידיולוגיה שלה.ותמכור את הערכים שלה תמורת כיסא-כמו שעשתה מפלגת העבודה בשנים האחרונות. את באמת רוצה להצביע למפלגה שלא הוכיחה את עצמה?שלא נאמנה לעצמה ולבוחרים שלה. הם מתחייבים לעקרונות שביום לאחר הבחירות יעמדו למסחר בשוק?

מפלגה וראש ממשלה

הצבעה למפלגת העבודה ולא למרצ כדי לנסות לגרום לפרץ להיות ראש ממשלה ולא לאולמרט אינה קשורה לשיטת הבחירות בישראל. שיטת הבחירות בישראל היא רשימתית-מפלגתית, את מצביעה למפלגה ולא לראש הממשלה, אבל את זה את כבר יודעת. מי אם כך בוחר מי יהיה ראש הממשלה? הנשיא מטיל את המשימה על האדם עם הסיכוי הטוב ביותר להרכיב את הממשלה. כיצד קובע זאת הנשיא? הוא מזמן לעצמו את נציגי כל הסיעות בכנסת ושואל אותם לאיזו ממשלה יסכימו להצטרף. מרצ כמובן תעדיף את עמיר פרץ כראש ממשלה ולא את אולמרט (אם כי מרצ כבר הודיעה, כמו מפלגת העבודה, שתסכים גם לשבת תחת ממשלת אולמרט אם זו תקבל קווי יסוד מסוימים), ניתן אף לטעון שמרצ תומכת יותר בעמיר פרץ כראש ממשלה מאשר שמפלגת העבודה תומכת. היזכרי ב-92 וב-99 כאשר אנשים שרצו עם מפלגת העבודה עברו לליכוד. דבר כזה לא יכול לקרות עם אנשי מרצ. ככה שאם ההתלבטות שלך נובעת מכך שאת רוצה לראות את פרץ ראש ממשלה, אבל ההעדפה האמיתית שלך למפלגה היא מרצ - שימי "מרצ" בקלפי.

למעלה