מתלבטת

אליה107

New member
מתלבטת

היי בנות אני חדשה בפורום , קצת קראתי והתעדכנתי ....מאחלת לכולן הצלחה!! אני רוצה לשתף אותכן בהתלבטות שלי ,לכל אחת יש סיפור וזה הסיפור שלי...אני בת 40 אמא ל-2 בנות מקסימות ולפני 3 שנים חליתי בסרטן השד בדיוק שתכננתי להרחיב את המשפחה(תמיד רציתי משפה גדולה) ,היום אני במצב שהאפשרות הזאת קיימת אבל רק באמצעות תרומת ביצית....גיששתי קצת מסביב וראיתי שהחברה לא מקבלת את זה כל כך(בגלל שיש לי כבר 2 ילדות משלי) הרצון עדיין קיים בי ,אני יודעת שבעלי גם מעוניין אבל משאיר את ההחלטה בידיי....ההייתי רוצה לדעת מה אתן חושבות? ואילו קשיים לפי דעתכן יכולות להיות בדרך? בהתחלה גם אני שללתי את זה כי כבר יש לי 2 אבל זה משהו מבפנים שקיים ולא ניתן להסביר במילים.....(דבר נוסף וחשוב הריון לא מסכן אותי).

האמת היא שלא כל כך הבנתי מה זה עניינה של החברה?

בעיניי הרחבת המשפחה או אי הרחבת המשפחה היא עניין פרטי ולא עניין חברתי. אם לומר לך את האמת לא היה עולה בדעתי לבדוק מה דעתו של מישהו (פרט לבעלי) על הרצון שלי להרחיב את המשפחה, או לא להרחיב את המשפחה. את רוצה להרחיב את המשפחה? מרגישה צורך בילד נוסף? לכי על זה. וזה בכלל לא משנה כמה ילדים יש לך. עולה בך הצורך לחבק ילד נוסף? אז קדימה. אין שום צורך בלגיטימציה מצד משהו אחר. אם אדם אחר שאינו בעלך לא יאהב את זה, זאת הבעיה שלו. זה לגמרי לא צריך להעסיק אותך. את לא צריכה רשות מאיש.
מבחינה רגשית : האהבה לילד היא אין סופית, וזה בכלל לא משנה מאיזה ביצית הוא. לא מגדלים ביצית או זרע. מגדלים ילד בשר ודם.

אליה107

New member
תודה

תודה ...תודה...תודה.....הצלחת לרגש אותי ולעודד אותי יחד!!

זאת החלטה שלכם בלבד
הרצון בעוד ילד הוא שלכם לא של אף אחד אחר וזה לא עניינו של אף אחד הדרך שתיבחרו בה. יש לי לא מעט חברות שעברו טיפולי פוריות רבים לילד שלישי, כאלו שעברו תרומת ביצית או כאלה שבחרו לאמץ. בסופו של עניין זה יהיה הילד שלכם.
שיהיה בהצלחה
איילת

אשרת 1972

New member
החלטה לא פשוטה את צריכה להחליט מה את רוצה

מכירה הרבה נשים שעברו הפריות וטיפולים רבים כולל תרומה לילד שלישי , לא בטוחה שאני עצמי הייתי עוברת טיפולים לילד שלישי , אבל אם רצון אי אפשר להתווכח תשאלי את עצמך כמה את רוצה ילד שלישי ומה את מוכנה לעבור בשביל כך , התשובה היא שלך בלבד , שימי לב שברב הקופות אין השתתפות בתשלום עבור תרומה לילד שלישי וכמו כן אין סבסוד התרופות קטן יותר , בהצלחה .

אליה107

New member
תשובה

תודה,אני ממש חדשה בנושא הידע שלי ממש מועט ...עדיין לא נחשפתי לתהליך ולעלויות ,הידע של מסתכם בזה שהבנתי שיש צורך להכין את הרחם להחזרה ולאחר מכן אצטרך לקחת כדורים ....אני כרגע בשלב ההפנמה והקבלה ונכנסתי לפורום כדי לקבל מידע מורחב על הנושא וגם לדעת מה דעתכן בנושא בגלל שיש לי ילדים שלי...

מספר דברים ששווה לך לבדוק טיפולים לילד שלישי (אלא אם הוא ראשון מנישואים או קשר חדש) ממומנים מאוד חלקי על ידי המושלם של הקופות. בתרומת ביצית ממה שזכור לי כללית ומכבי משתתפים חלקית לילד ראשון ושני בלבד, אני לא זוכרת איזו קופה כן משתתפת חלקית , נדמה לי מאוחדת.
אני לא יודעת מה הדין לגבי תרומת ביצית מתורמת ישראלית(לא ראיתי שבאתר משרד הבריאות מזכירים משהו בנושא)
יש טיפול הורמונאלי גם בתרומת ביצית שמבוסס על אסטרוגן ופרוגסטרון שווה לבדוק גם את זה
והכי חשוב, תעשי בדיקה עם עצמך מה מתאים לך
בהצלחה
איילת

למעלה