מתלבטת...

hilaco4

New member
מתלבטת...

היי חברים, השנה אסיים תואר בפסיכולוגיה ואני מאוד מעוניינת לנסות להתקבל ללימודי רפואה. בכדי להתקבל למסלול הארבע שנתי אצטרך להשלים מספר קורסים ולעשות מבחן GRE, איזה עוד מבחנים יש?
לדעתי ייקח לי לפחות שנה להשלים הכל ואולי כבר היה עדיף לי לנסות להתקבל דרך המסלול הרגיל. הבעיה היא שממוצע הבגרויות שלי תשעים ומשהו והפסיכומטרי 730 ולפי מה שזכור לי שבדקתי בעבר זה לא מספיק בכדי להתקבל. האם עכשיו שאני אחרי תואר ישקללו גם את הציון של התואר? האם עדיף לי לנסות לשפר פסיכומטרי במקום לגשת ל-GRE? עד כמה ה-GRE קשה לדעתכם?
בנוסף, חשוב לציין שיש לי ילדה בת חצי שנה ואני בת 28, אני מאוד מפחדת שיהיה לי קשה מידיי לשלב לימודי רפואה עם אימהות ושאולי אני מטפסת על עץ גבוה מידיי. אשמח לדעתכם ותשובתכם (-: תודה מראש..

PantherettePitz

New member
לדעתי

מאוד יכול להיות שאת צודקת וכדאי לך ללכת על המסלול הרגיל ולא על הארבע שנתי, כי ההשלמות יקחו לך אולי אותו זמן ש"תרוויחי" ב-4 שנתית, ובנוסף ה-4 שנתית היא תוכנית מאוד עמוסה ואם יש לך ילדה בבית יכול להיות שתעדיפי תוכנית פחות עמוסה.
&nbsp
לגבי התואר מול הבגרויות: האוניברסיטאות בוודאות מתחשבות בממוצע התואר שלך (עוד לפני שיש לך תואר מלא, אגב). השאלה היא מה הממוצע שלך - עם פסיכומטרי 730 תצטרכי ממוצע בגרויות די גבוה כדי שיהיה לך סיכוי להתקבל. יכול להיות שגם אם הממוצע לא מספיק גבוה כדי להתקבל עם 730 הוא כן מספיק כדי להתקבל עם ציון קצת יותר גבוה, ואז אולי עדיף לעשות פסיכומטרי שוב ולא לעשות בגרויות/השלמות ל-4 שנתית כי זה עדיין יהיה יותר מהיר (וכנראה גם יותר פשוט).
&nbsp
מבחינת הגיל, יש הרבה סטודנטים בגיל שלך ויש גם סטודנטים שהם הורים (כאלה שהתחילו את הלימודים הורים וכאלה שנעשו הורים בשנים הראשונות ללימודים). זה לא שזה מאוד פשוט, אבל זה בהחלט אפשרי ועושים את זה. אני לא חושבת שזה צריך למנוע ממך ללכת על זה.

hilaco4

New member
תודה רבה

תודה רבה על תשובתך. עקרונית אני בעצמי מעדיפה לגשת למסלול הרגיל. אולי כדאי שאברר מול הפקולטה אם זה שסיימתי תואר בממוצע 96 עוזר לי להתקבל בלי לשפר פסיכומטרי ובגרויות (למרות שאני בספק).

PantherettePitz

New member
עם ממוצע 96

לדעתי יש לך סיכוי ריאלי להתקבל גם עם ציון הפסיכומטרי הנוכחי.
כשיש לך תואר ראשון האוניברסיטאות (כולן או לפחות רובן) מתחשבות בו ולא בממוצע הבגרות.

hilaco4

New member
אם כן זה יהיה חלום (-: שוב תודה! אני אברר הכל בתחילת שבוע

למעלה