מתלבטת

someone343

New member
מתלבטת

אם לכתוב, כי כבר במשך שבועיים לא מצאתי מילים
אני מתחילה לא להאמין לעצמי, לכאב שברח
או אולי שם, קהות חושים.
(אין מה לומר לי.. באמת שלא צריך
רק לשים את זה איפושהו, שיעלם, שיאביק).

בטח, בטח לכתוב, מומלץ בחום

רגישה1855

New member
לכתוב ולהוציא הכל החוצה

ואנחנו ניהיה כאן - להקשיב,לתמוך ולחבק.... ולא נעזוב!

medialuna

New member
כמישהי ששומרת הכל לעצמה

אני אומרת לך בכנות, תספרי, תוציאי הכל.
אנחנו מפתחות אדישות גדולה כלפי עצמנו וזה לא נכון-אפשר גם אחרת.

עדיף להוציא את הרגשות החוצה, אפילו בשלבים. בייחוד ב מקום ניטרלי שכזה

someone343

New member
ט

תודה לכולן , אתן מקסימות אחת אחת

אבל.. אין מה לומר..
ואני כל כך בטוחה שהכל בסדר, בקרוב חוזרים לשגרה
ובשבועים האחרונים ביליתי במיטה , ומעט בחוץ, הייתי בלי טיפול ואחזור אליו בשבוע הבא, ולא יהיה מה לומר. אולי.
לא מרגישה כמעט כלום. כמעט.
ולמרות שהעיסוק הוא סביב פציעה עצמית והרס (לא שזה בא לידי ביטוי במעשה כי אסור) , ובגלל שאין לי את הדחף המיידי ללכת לקצה המסוכן,
אני בטוחה, שאכן, הכל בסדר. ואני מגזימה. אולי.
ואם יש קצת רצון לעשות משהו (טוב) מעבר, אני שונאת את עצמי קצת יותר.
יש לי רק עובדות. פרטים יבשים של מה שאני עושה ומה שקורה.
אולי זה הזמן לעבוד חזק יותר ולהסתיר חזק יותר, אם כבר, להתיש.
תחייכי, מריונטה.

אויש

שתי המילים האחרונות כבר אומרות הכול, והן שברו לי את הלב.
את לא מריונטה, את מקסימה, ואנחנו לא מוותרים עלייך בשום אופן!!!

כשכתבת בהודעה הראשונה

שאת רוצה לשים את זה כאן כדי שיעלם ויעלה אבק,
רציתי להגיד שאני דווקא רוצה בשבילך בדיוק את ההפך.
שתשימי את הדברים כאן כדי שיהיה להם קיום,
כדי שיהיה מקום שבו גם כשאת מתבלבלת, מכחישה, מסתירה מכל העולם, יודעים עד כמה כואב וקשה לך.
ואלו גם המחשבות שלי כשאני קוראת את ההמשך.
הרצון שלך להסתיר את כל מה שעובר עלייך הוא לא טוב לך.
יכולת להמשיך לתפקד היא טובה. העובדה שאת מצליחה לצד כל הקושי גם לשמור על שגרת תפקוד ועל בית הספר וכו', זה חשוב.
אבל זה שאת מסתירה את הכאב שלך ואת המצב שלך עד כדי כך שגם את בעצמך מפסיקה להאמין שאת בבעיה,
זה לא טוב.

אנחנו כאן להזכיר את זה.
לשמור לך את הידיעה הזו כשאת שוכחת.
ואני מקווה שיום יבוא ותוכלי להכיר גם את בכאב של עצמך,
להאמין לו,
להאמין שאת לא מגזימה, לא ממציאה, לא מפונקת,
אלא באמת כואבת,
ומותר לך לכאוב,
ומותר לך לקבל עזרה.

עד אז...

someone343

New member
(ט)

כואב ורועש ושקט ואובדנות בראש.
ומחר שגרה, שזה משו שחיכיתי לו, אבל אלוהים איך אשרוד.
(כאב)
אני עומדת מול התיבה הלבנה של ההודעה, ורק רוצה לכתוב מילה ולשלוח, חסרת אונים מול כל ניסיון כושל לנסות להסביר. [מצמצמת את השורות שלא יראה הרבה]
אז צרחה. שנבלעת חזק. ואוטומט ו...

לשתוק. לצרוח. לבלוע כאב. לפחות כואב לי קצת. ודמעות בעיניים בחוץ אבל לא ניתן להבחין מוסתרות הן היטב. אתקלח אתארגן ולישון.

מקווה

שהלילה עובר עלייך ביותר קלות.
אני אישית מרגישה כמוך בקטע של החזרה לשיגרה...
אוהבת אותך וכאן!

someone343

New member
תודה
(אולי ט)

היום היה קשה ביותר, כל כך
כמעט בלתי נסבל
קשה לראות אנשים , לתקשר, לתפקד
מחר טיפול, מפחדת וכל כך רוצה לדבר
לצעוק
לצרוח
ולשתוק יחדיו
הזמן עובר לאט ואני נשברת
[הכל בסדר, הכל בסדר, הכל בסדר.]
לצרוח.

someone343

New member
אולי זה יקפוץ ט

היה לי יום סוער במיוחד. וכרגע אני לא יודעת איך עוברים אותו
בפגישה דיברתי, צעקתי, אמרתי, כאבתי ( אולי לא המון אבל יחסית למקודם)
והיה מקום שיכיל ויקבל ויגן.
בחוץ הכל עוין ואני מרגישה כמו גוויה מהלכת שמחייכת.
הייתי כל כך נסערת היום, שלא חשבתי על איך וכמה אני מתנהגת
דיברתי בגסות רוח וכעס , אני רגילה לא לומר וקשה לי עם זה שאמרתי ולא הסתרתי ( לא מהמטפלת, אפילו סתם התנהגות בוטה לאחרים לא בפירוש לומר מה העניין).
אני שונאת לדבר עם אמא על זה ( מוות וכדומה)
אני רוצה להרוג את עצמי( לא במובן האובדני) רק על זה שבמקרה פלטתי, כי היא צוחקת איתי ואני לא יודעת מה היא חושבת באמת, פעם זה היה מפחיד אותה. גם לא ממש דיברנו אבל רק משפט אחד של " מה.. עוד פעם רוצה למות, לא אתן לך" הורג אותי שהיא יודעת. גם שנה אחרי. ואני חייבת להסתיר אלוהים, מה עובר עליי, פתחתי את הפה יותר מדי.
אז אמרתי " אם אני צוחקת אז תדעי שהכל בסדר" ( צוחקת על הנושא)
אני כל כך מקווה שזה עבד. אלוהים למה היא יודעת.
אני כל כך סוערת מכל כיוון שאפילו לישון אני לא רוצה, איך עוברים את היום הזה? ואת מחר? ואת מחרתיים?
אני לא מסוגלת
היה לי מאד קשה להחליט לכתוב את זה כאן, יותר משני משפטים וקצת יותר עליי, אבל החלטתי שכן כי אין לי מקום אחר ולקרובים שלי אין מצב שאספר גם ככה אני רותחת על המילה-שתיים שאמרתי
(לא הודעה אובדנית)
אני לא מוצאת את עצמי משום כיוון וזה משגע אותי. כל כך משגע אותי.
אני יודעת שאין מה להגיב לי, הייתי חייבת לכתוב את זה איפושהו, אז תודה על המקום..

תמרה45

New member
טוב, אז אולי אני טיפה מבינה אותך

ואת הסערה שאת נמצאת בה.. קודם כל- מברוק על "פתיחת הפה" כביכול, על שהיה בך את הכוח להוציא ולפרוק!! זה דבר גדול בעיניי, וצעד חשוב! לראות שאנחנו כואבים ושומדבר רע לא קורה, וגם העולם לא מת (או אנחנו עצמנו..)
גם אני כרגע בימים של אוי מיי גאד! מבולבלת מה יהיה מחר / מחרתיים וכו' וכו'... אבל אני יודעת שאני בדרך מסויימת אז אני לא נותנת לעצמי ליפול או להתייאש.. אני יודעת שהעיקר הוא שאני מנסה הכי שאני יכולה לעשות טוב ונכון עבור עצמי מצד הכוחות והאפשרויות שנתונות לי!
כ"כ שמחה שכתבת פה!!!
זה חשוב מאוד!!!
מקווה שיעבור עלייך הערב יותר בנחת וברגיעה ושמחה..
מחבקת אותך!
תמרה

היי, את

אני מבינה שאת כועסת על עצמך שסיפרת.
אני מבינה כמה מפחיד להראות,
ואז להרגיש חשופה, להרגיש שכולם רואים את מה שיש לך בפנים ויכולים לגעת בו, ולהרגיש כמה זה יכול להכאיב כשנוגעים...

מתרגשת לשמוע שהצלחת יותר בטיפול. וגאה בך מאוד על האומץ הזה.

אני מקווה שהטיפול יצליח להפוך למקום כזה שתוכלי לעשות בו את הדברים האלו יותר ויותר, ואני מקווה שכשזה יקרה, תהיי גם ביותר שליטה על מה שאת מראה בחוץ.
לפעמים זה לא קל בהתחלה, כשמתחילים להראות דברים, כמו תיבת פנדורה שקשה לסגור עליה את הדלת כשדברים התחילו לצאת החוצה. אבל לאט לאט לומדים גם לווסת את זה, ואז השליטה חוזרת אלייך.

אל תהססי לכתוב פה ואל תטרידי את עצמך באם יש מה להגיב אלייך.
את יכולה לכתוב, ואם נגיב או לא זו דאגה שלנו...

נוגה 1234

New member
..

(סליחה מראש שאין לי יותר מידי מילים.. אני גם ככה מנסה כרגע לא לפגוע.. ככה שאשתדל שההודעה שלי לא תהיה טריגרית מידי.. פשוט הזדהיתי עם מה שכתבת, והיה חשוב לי לכתוב לך.)
(ולא רגילה אפילו לדבר עם מישהו על הנושא הזה, קצת קשה לי.)
קודם כל, אני אגיד לך, שנגיד בכיתה שלי, זה נושא שנורא רגילים לדבר עליו. בין אם בציניות "אם אני לא אעבור תמבחן במתמטיקה אני אתאבד", ובין אם "אם אני הייתי עובדת כאן הייתי אולי יותר מנצלת את הפוטנציאל של החלון הזה". כשהגעתי לכיתה הזאת, הייתי בשוק, אבל באיזשהו מקום זה גם ניחם קצת, כי זה גרם לי להבין שזה משהו שלא רק אני חושבת עליו. וכן, בסביבה כזאת נגיד, יותר נוח להגיד "אפשר למות אולי?!" או "תהרגי אותי וזהו". כי זה משהו שכולם אומרים. כי זה נשמע כ"כ ציני בשביל לא לעורר חשד. (לא שבאמת הייתי קרובה ללעשות משהו מכל אלה, לא צריך לדאוג.)
ומשהו שאני למדתי בקשר להפרעת אכילה, כששואלים אותי נגיד "תגידי, לא רזית?" ובאמת מכוונים לשיחה רצינית, למדתי להסיט את הנושא לצחוקים, ללהגיד נגיד "כן, אבל גם התחלתי לנמוך, אז עוד מעט אני בכלל אעלם". ושוב, זה רק במקרה שזה נושא שגורם לך להרגיש נורא לא בנוח.. אז תמיד יש תאפשרות להסתכל על זה מהמקום הציני, כזה לצחוק על זה. (כמובן, רק בתנאי שזה לא משהו רציני, שאת לא באמת הולכת לעשות עם זה משהו, ורק עצם הדיון עם מישהו קרוב מעמיד אותך במצב נורא נורא לא נוח).
ואולי גם שווה לחשוב למה זה גורם לך להרגיש כ"כ לא נוח? נגיד לדבר על זה עם אמא שלך?
(ואם להגיד את האמת, אני יכולה להגיד שאני מבינה אותך.. בסוף שנה שעברה, תחילת השנה, הנושא הזה גם היה נורא דומיננטי אצלי. אני ממש זוכרת תפעם ההיא שהפסיכיאטרית החליטה שהיא פותחת הכל מול ההורים- הנושא הזה, ההקאות, צמצומים, פגיעה. וזוכרת איך הכחשתי הכל. והיא רצתה לאשפז. והלכתי לשירותים, שמעתי ג'ניס גופלין, וחתכתי. מזל, שבסופו של דבר ניצלתי מאשפוז. אבל אני זוכרת תתחושה המאוד חזקה של לא יכולתי לשאת את המחשבה שאמא תדע על משהו מזה.)

someone343

New member
מודה לך על התגובה

על היחס ועל המאמץ שעשית בכדי לכתוב, מעריכה מאד

למעלה