מתלבטת

liatam38

New member
מתלבטת

שלום, לפני כחודש חזרתי לעבודה אחרי חופשת לידה של 1/2 שנה. במקצועי אני נמצאת כבר 18 שנה ובמקום העבודה הנוכחי 2 שנים. אני לא מרוצה ולא מסופקת מהעבודה כיום. ההתלבטות שלי היא האם זה הזמן לשנות תחום עבודה או רק חברה, ואם לשנות תחום עבודה למה?! ואיך עושים את השינוי הזה בכלל?! אשמח לקבל רעיונות והצעות

שינויים

הסלוגן שלי הוא "תמיד יש מקום לשינוי ושיפור", אך האמת - צריך לבחון היטב. ראשית - איחולי מזל טוב (לזה תמיד יש מקום ואין מאוחר). רק עכשו עשית שינוי גדול בחייך - לידה (ילד ראשון?) וצריך לבחון כיצד השינוי הזה משתלב עם שינויים אחרים. האם את מרגישה שנכון לך להתחיל עכשו עבודה חדשה או שצריכה זמן הסתגלות להורות? ואם כן - כמו שכתבת - תחום או מקום? למה? את יודעת עד כמה את אוהבת את תחום עבודתך, מהם הסיכויים למצוא עבודה מספקת בתחום במקום אחר. מהם הדברים שגורמים לך לאי שביעות רצון, כיום? כיצד תוכלי למצוא משהו אחר שלא יהיו בו את גורמי אי שביעות הרצון? תחשבי על שאלות אלו, תני לעצמך תשובות, תבחני אלו שאלות נוספות עולות. איל עושים את השינוי? לאט, בבחינה ובדיקה ובשיקול דעת. בהצלחה וכל טוב

שינוי מקום עבודה

הי ומזל טוב לך. ראשית העובדה שאת מרגישה חוסר סיפוק לצד התלבטות אם זה העיתוי הנכון לשנות מקום עבודה מצביעה על מודעות עצמית, על רצון מבורך להתפתח ולממש את עצמך, על שיקול דעת ואחריות אישית. מוסיפה לך עוד כמה שאלות ורעיונות שעשויים לסייע לך בדרך: ממה בעצם את לא מרוצה כיום? איזה צורך לא מקבל מענה ומה עוד נחוץ לך כדי להרגיש סיפוק בעבודה? מה יקרה אם תמשיכי במקום העבודה הנוכחי? - על מה את מוותרת? מה הרווח והמחיר או היתרונות והחסרונות של המקום הנוכחי? נסי לדמיין עיסוק ומקום עבודה אופטימלי בו תרגישי סיפוק והנאה - בעוד כחמש שנים מהיום. צאי מנקודת הנחה שאין מגבלות והכל אפשרי. איפה את רואה את עצמך מבחינה מקצועית במבט לעתיד? מה מאפשר לך להרגיש סיפוק והנאה במקום האופטימלי שדמיינת? נסי לסמן אבני דרך או שלבים לביצוע, צעדים שיסיעו לך להתקדם בדרך אל העיסוק האופטימלי. זכרי שכל תהליך מתחיל בצעד אחד קטן ואחריו עוד אחד ועוד אחד. התשובות לשאלות הללו יכולות להבהיר לך מה בעצם את רוצה ומשם להתקדם. בהצלחה כרמית אלון

תמיד זה הזמן המתאים להתחיל לבנות את השינוי

ושאלה מורכבת יותר, היא, מתי בדיוק לעשות את הצעדים השונים. למעשה, אם את אומרת שאת לא מסופקת כיום - אז כבר התחלת את תהליך השינוי, אני חושבת... לפחות בראש. תשובות מוגדרות קשה לתת לך בלי להכיר אותך קצת יותר. האם זה הזמן המתאים כרגע לחפש עבודה חדשה, האם עבודה חדשה או רק חברה חדשה, ולאיזה תחום לשנות? זה כמו להציע איזה פתרון אחד שמתאים לכולם, one size fits all (שעליו ידיד שלי אומר: one size, either too big or too small)... אבל השאלה מורכבת מנתונים פנימיים - מה מרגיש לך נכון כרגע, מה את רוצה עכשיו, מה הכי חשוב לך עכשיו... וגם מנתונים חיצוניים - מה האפשרויות הזמינות כרגע. כל אחד מאיתנו ישמח ללוות אותך בתהליך החיפוש שלך - אל עיסוק שכן תהיי מסופקת ממנו!

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
שינוי כיוון

נשמע שאת זקוקה לריענון. ברור שקל יותר להחליף מקום עבודה ולא עיסוק. איך זה מרגיש כאשר את מדמיינת את עצמך עוסקת באותו תחום במקום אחר? האם זו תחושה טובה או שיש בזה את אותו אי שביעות ואי נחת שיש לך היום? אם את מצליחה לדמיין שעבודה במקום אחר תהיה לך טובה יותר, שווה לך להתחיל מהכיוון הזה - להתחיל לחפש בנחת עבודה חילופית. אם לעומת זאת התחושה היא שכבר מיצית את העיסוק הזה ואין לך שום רצון והתלהבות להמשיך ולעסוק בו, שווה להתחיל לחשוב על דברים אחרים. מה היה מלהיב אותך? מה אהבת בעבר? מה היו חלומות שויתרת עליהם? אילו כיוונים לראות היכן האנרגיה שלך נמצאת. את מוזמנת לשתף ונוכל להמשיך ולבדוק זאת ביחד.

כמו בכל-דבר,

התשובות נמצאות רק אצלך: תשאלי את עצמך, למה את לא מסופקת מהעבודה כיום? איך תדעי אם את צריכה לשנות תחום או חברה- אם לא תדעי בכלל מה המקור לבעיה? שאלי את עצמך, האם זו החברה שאת עובדת בה שממנה אינך מסופקת? לשנות זה מצוין, זה נהדר ואדם תמיד צריך להיות בצמיחה מתמדת. אבל כדי לשנות בחכמה- צריך לרדת לעומק המצב ולהבין אותו עד הסוף. במידה ותחליטי שהחברה היא הבעיה ואת רוצה להחליפה- זה קל, פשוט תעברי לעבוד בחרה אחרת, תראי להם את הניסיון שרכשת בחברה הקודמת. במידה ומדובר בשינוי תחום-עבודה (בהנחה שאת זמן רב באותו התחום), כאן נדרשת עבודה מעמיקה יותר ואז אני ממליץ לך לפנות לבעל-מקצוע. בכל-מקרה שהוא, תחשבי על העובדה שעכשיו עוד נפש במשפ' נכנסה לתמונה וצריך להתחשב בה... אולי לא כדאי למהר לקפוץ מעל הפופיק ולעשות שינוי-קיצוני.

tapuachcoach

New member
אימון אישי הוא פתרון מצוין לזה

ההתלבטות שלך יכולה מאד להתאים לתהליך אימון אישי. המלצה שלי - מצאי מאמן/ת שתהיה לך כימיה טובה איתו/ה וכנסי לתהליך. תהליך כזה עשוי לעורר אותך לחשיבה חיובית ומקדמת, לאתר את היעד החדש בחיים ולמצוא את הדרך המתאימה לך להגיע לנחלתך במהרה. בהצלחה !

לא מרוצה ולא מסופקת, זמן ללידה מחודשת

היי ליאת, דבר ראשון, הרשי לי לברך אותך בהמון מזל טוב להולדת הדור הבא. דבר שני, הגיע הזמן ללידה חדשה, הלידה של עצמך. ההתלבטות שאת ניצבת מולה היא התלבטות שקיימת בהרבה מאוד אנשים. בשלב מסוים רבים מגיעים להבנה שמשהו תקוע ולא מתקדם. לפעמים הם ממשיכים במקום ופשוט מסובבים את הגלגל ללא תזוזה קדימה. אבל אפשר גם אחרת. תחום האימון האישי יכול בהחלט להרים אותך, לפקוח את עינייך ולאפשר לך להסתכל פנימה. את תביני בעצמך איפה את תקועה. אולי זאת לא העבודה או לא החברה שבה את עובדת, אולי זה משהו אחר שמקבל את צורתו בהרגשה של תקיעות בעבודה. את השינוי עושים דבר ראשון בשלבים, זהו תהליך מתמשך, כמו לידה. השלב הראשון הוא להיות כאן ועכשיו. כלומר, להפסיק לחשוב ולנתח, פשוט להיות כאן ועכשיו, לחוות את הרגע. זה השלב הראשוני להיפתח ולהתחיל לראות את עצמך. ואז צריך להסתכל פנימה, לבחון את המציאות שלך היום, להכיר את עצמך, מי ומה את, ומכאן להתחיל בתהליך של בריאת מציאות חדשה. ושוב, זה לא חייב להיות דווקא בעבודה. לא כולם יכולים לעבור את התהליך בעצמם ורצוי לקחת מאמן לצידך. שיהיה לך המון בהצלחה ואשמח לקבל עדכון. סופ"ש מהנה.

למעלה