מתלבטת...

אלונה 11

New member
מתלבטת...

אני בת 23. מאז השחרור רק עבדתי, טיילתי, וחסכתי המון. לימודים אף פעם לא היו בתכנון שלי, למרות שאני בחורה מאוד חכמה. הבעיה היא שאני שונאת ללמוד ולהתעסק עם דברים שלא מעניינים אותי. לאחרונה התחלתי להשלים עם העובדה שזה לא יעזור- חייבים ללמוד. מה הבעיה? הבעיה היא שאני לא מצליחה למצוא אף מקצוע שאני ממש רוצה ללמוד. שום דבר שמעניין אותי. הדבר היחיד שכרגע עומד על הפרק זה לימודי תקשורת (מכללת אריאל), כי זה עוד איכשהו נותן לי כמה קורסים שכן יעניינו אותי. התואר הזה יחסית חדש שם, ואין ממש ממי להוציא פרטים :( הבעיה השניה היא שעם תואר כזה אין ממש מה לעשות. אם אני לא מתכננת להתעסק במקצוע (ואני באמת לא יודעת עם מה אני רוצה להתעסק בעתיד), התואר הזה לא "שווה" כמו כל תואר ראשון "פשוט" אחר (כלכלה, מנהל עסקים וכלאה). מישהו היה במצב שלי ויש לו איזו מילה טובה לתרום?

mopitop1

New member
ממליצה בחום

היי אני לומדת תקשורת באריאל ואני ממש ממש מרוצה! השנה אני מסיימת בעז"ה ואני לומדת במסלול של דיגיטלית. יש עוד מסלולים ויש אפשרויות תעסוקה רבות.

mosdan

New member
למתלבטת

שלום לך המתבלטת! "הבעיה היא שאני שונאת ללמוד ולהתעסק עם דברים שלא מעניינים אותי" - משום מה נשמע לי שבראש יש לך הקשר, שלימודים זה משהו שלא מעניין אותך, ושאי אפשר לעסוק וללמוד במשהו שיכול לעניין אותך - כך זה נשמע לי ואולי אני טועה!?!..... אני ממליצה לך לא ללכת ללמוד ממקום של השלמה עם העובדה , כי את חייבת ללכת ללמוד, כי לוחצים עליך או כי ככה מקובל, אלא לעשות זאת ממקום של אני רוצה!! כי אחרת בעיני לא תפיקי ערך מהלימודים, אלא תלמדי לשם לימודים ובעוד שלוש שנים תעמדי באותו מקום רק יותר מסובך כי כבר "בזבזת" כסף וזמן על לימודים שלא מעניינים ולא היית רוצה לעסוק בזה.... אני מזמינה אותך לעצור כרגע, ולעשות עבודת חקירה והתבוננות מה את רוצה להיות כשתהי גדולה רוצה לעשות תרגיל איתי? דמייני איתי עצמי עיניים - שימי בצד את הצורך ללמוד ... בואי נניח שאת לא צריכה ללמוד, נניח שהכל אפשרי, ואת יכולה לרכוש מקצוע ולבנות קריירה ללא לימודים, כל מה שאת צריכה את כבר יודעת ...... מה היית רוצה להיות, נגיד בעוד 5 שנים? - רישמי את הדברים הראשונים שעולים לך בראש בלי לחשוב בלי פילטר של מחשבות. מה היית רוצה לעשות היום? מאיזו עשייה את מאד נהנית ומרגישה סיפוק? - כל דבר לאו דווקא עשייה שמקבלים עבורה כסף. איזה עבודות/עיסוקים נראה לך שהיית נהנית לעשות אותם והיית מקבלת סיפוק בהם? תכתבי הכל - קראי אולי יתבהרו לך דברים, אם אין לך סבלנות לעשות זאת - אולי את עדיין לא מספיק בשלה לקבל החלטה, אולי שווה לחכות עוד קצת בהצלחה! אריאלה מוזדן מנהלת פורום הכוונה מקצועית וקריירה ב-start

למעלה