מתלבטת

danitush1988

New member
מתלבטת

היי, אני מעוניינת בלימודי קולנוע. מכמה שיחות שערכתי עם אנשים, הם יעצו לי ללכת ללמוד קולנוע ותסריטאות בלבד ולא את השילוב של קולנוע ותקשורת מפני שאלו לימודים נטו בתחום ולא מערבים תחום שאולי נשמע על פניו קשור, אבל בפועל הוא שונה , בטח שבמובן הפרקטי (זה ההסבר שנתנו לי). בקיצור נהייתי מבולבלת לגמרי. מה דעתכם בעניין? תודה, דנית

mosdan

New member
למה? לאן?

דנית את מעוניינת בלימודי קולנוע כי? איפה את רוצה להיות בעוד 10 או 15 שנים? לאן את רוצה להגיע? אם יש לך תשובות אז נהדר! תהיה ממוקדת בכוון ותבררי איזה מסלול הוא המתאים ביותר כדי שתוכלי להגיע לאותו מקום שאת רוצה להגיע....לדוגמא: אם את רואה את עצמך בעוד 10 שנים במאית תבררי מה נדרש ורצוי כדי להיות במאית - לדוגמא (אל תתפסי אותי במילה זאת רק דוגמא) צריך רקע כללי בעריכה, הפקה וחשוב שיהיה גם רקע גם בתקשורת אם הידע הזה לכי לברר איך ואיפה את יכולה לרכוש את ההשכלה ההתחלתית..... אם אין לך בהירות כזאת שווה להתחיל לברר עם עצמך ומשם לבחור מה ללמוד? מכירה את הסיפור של עליסה והשפן? עליסה בארץ הפלאות המגיעה לפרשת דרכים ביער, ופוגשת שם את השפן. עליסה: "באיזו דרך עלי ללכת?" השפן: "לאן ברצונך להגיע?" עליסה: "לא משנה לי" השפן: "אם לא משנה לך לאן תגיעי, לא חשוב באיזו דרך תבחרי" בהחלט אם לא בהיר לך לאן את רוצה להגיע לא חשוב כל כך באיזה מסלול לימודים תבחרי. בהצלחה! אריאלה מוזדן - כוכב הים מאמנת קריירה ויועצת ארגונית מומחית למיקוד ויצירת בהירות הקשבה כבסיס להצלחה! למצוא את המקצוע הנכון בשבילי!?!?

giladofri

New member
לדניתוש :)

היי דנית, בהנחה שאת באמת רוצה להיכנס לעולם הקולנוע, להכיר אותו, להתמקצע ולעבוד בו, אז בהחלט אני ממליץ לך ללמוד לימודי קולנוע ותסריטאות נטו. בגלל שהתחום הזה מורכב מכל מיני אספקטים (תסריטאות, בימוי, עריכה, צילום, הקלטה ועוד) אז לדעתי לא רק מספיק ללמוד את התחום העיוני אלא גם ממש להתנסות בזה בשטח. בשביל זה את תצטרכי סדנאות עבודה, ציוד מקצועי מתקדם שיעמידו לרשותך במהלך הלימודים, חונכים טובים שיעזרו לך וכמובן שמרצים מנוסים. רק ככה בעצם מבינים מה דורשים ממך ואיפה את צריכה להשתפר. בדקת כבר מקומות לימוד? אני אישית לומד במדרשה לאמנות, מכללת בית ברל. אני מאוד מבסוט כאן ולומד המון. מה שמצחיק הוא שלפני הלימודים חשבתי שאני כבר יודע לא מעט, אבל אפשר לומר שדי מהר הבנתי שיש לי המון מה ללמוד וזה דווקא אחלה. עוד טיפ קטן שכדאי לך לבדוק לפני שאת מחליטה איפה ללמוד זה לראות מה קורה עם הבוגרים. הרי בסופו של דבר אם למקום יש שם ואת מספיק מוכשרת, זה רק יכול לעזור לך בהמשך הדרך. מבחינתי זה היווה עוד שיקול בבחירת המקום. בהצלחה

למעלה