מתלבטת

מתלבטת

בני בן ה9 בעוד זמן קצר, הוא ADD נוטל חצי כדור רטלין ששיפר את הריכוז שלו הוא עולה לכיתה ד וטרם עשיתי לו אבחון דידקטי. שמעתי על מאבחנת מעולה רינה גורן וחברה טובה אמרה שזה שווה כל אגורה שמשלמים כי היא יורדת לפרטי פרטים ומדגישה להורים גם את נקודות החוזק ונותנת תחושה מאד טובה הבעיה היחידה איתה היא המחיר שהוא מאד מאד יקר לביתי בת ה11 עשיתי אבחון דידקטי לפני שנתיים ב"ניצן" והאבחון היה בסדר לא ממש יכולה לאמר שירדו לפרטי פרטים אם כי הוא ממש לא היה חפיפניקי. האם יש למישהו מכןם המלצה היכן לעשות אבחון דידקטי באזור השרון?......

זהבה נ

New member
אם הפרחים, שלום, מזמן לא קראתי אותך

אז בקשר לפסיכולוגית רינה גורן, היא ערכה לבני אבחון והיא באמת איש מקצוע מיומן ומאוד מקצועית בתחומה. לדעתי אבחון פסיכולוגי חינוכי מכסה ומקיף יותר שטחים מאשר אבחון דידקטי של מאבחנת דידקטית, מפסיכולוגית חינוכית מומחית נדרש לימודים מעמיקים בתחום(יותר ממאבחנת דידקטי), כך שלדעתי אבחון יותר מעמיק. רינה גורן גם מרצה ומלמדת פסיכולוגים באוניברסיטת ת"א (למיטב זכרוני). מסקרן כמה זה עולה היום???

אבחונים, יש כמה אופציות

קודם כל אבחונים בניצ"ן בדרך כלל מכוונים ללקויות למידה. אבחונים להפרעות קשב וריכוז הם מעט שונים, האבחון הפדידקטי בדרך כלל אמור לאתר את המיומנויות החסרות לביצועים הדידקטיים וכיצד הם משפיעות על התוצאות שהילד משיג בתחומים אלו. נשאלת השאלה האם את מרגישה צורך בכך, האם הילד מתקשה בלימודים או בהפנמת שיטות הלימוד בבית הספר? האם את מרגישה שהוא מתקשה בקריאה/הבנת הנקרא/עשיית שיעורים/ כתיב רצופה וכיו"ב? אם כן, הרי שאבחון דידקטי יעזור בהחלט. אם את שואלת אותי, הכי כדאי לבצע אבחון פסיכודידקטי אצל מאבחנת התפתחותית חינוכית כיון שאז תוכלי ללמוד היכן הילד נתקל בבעיות רגשיות בנוסף לבעיות ביצועיות וכיצד לעזור לו. הירידה לפרטים עליה את מדברת קשורה יותר לפירוש האבחון - מאבחנים פרטיים לרוב מקדישים את מלוא תשומת הלב לעניין וזה חשוב ביותר כדי לעזור להורים או למאובחנים לעשות את הצעד הבא. בכל מקרה לשאלתה של זהבה - אבחונים פסיכודידקטיים מתחילים בסביבות ה1500 ש"ח ומשם המחיר עולה ועולה... יש עוד מאבחנים מצוינים באזור השרון, תוכלי לפנות אלי במסרים לקבל שמות.

מחיר......

האבחון נכון לשנה הנוכחית(חברה שלי עשתה אצלה השנה) אצל נירה גורן הוא 3,500 ש"ח היא עורכת 7 מפגשים וכל מפגש הוא 500 ש"ח.

זהבה נ

New member
אני לא מאמינה!!! זה הון של כסף!!!!!

מי בכלל יכול לעמוד בכזה סכום?!. ממש יקר, (לפחות זה תקף לשלוש שנים) ואם צריך עדכונים לאבחון תבררי אם היא תתחשב בכם(בכיסכם) בעתיד, זו נקודה חשובה מאוד. אני הייתי משלמת כל מחיר,אכן כך נהגתי בעבר,(חוסכת מדברים אחרים) בידיעה שעשיתי את הטוב ביותר עבור ילדיי. במצב הכלכלי השורר היום במדינה יש אנשים שמרוויחים סכום כזה לחודש עבודה!!!. בהצלחה, נשמח לשמוע את עקרי תוצאות האבחון(לאחר שהוא ייערך, הכניסי כאן את הסיכום שלו). להתראות,

למעלה