מתלבטת

32103210

New member
לא הולך לעכב ?????

תגיד ,אתה רציני, תראה כמה זמן הכביש בתיכנון ,42 שנה ,מה האנשים לא מבינים שכל תוכנית המנהרה היא שכיביכול ההפקעות יהיו יותר קטנות ?? אחדש לך משהו ,לפי תמ"א , בדרך ארצית ההפקעה היא של 120 מטרים ( אל תתפוס אותי על המטר ) גם אם הכביש הוא רק 50 מטרים . ככה שאותה כמות קרקע תופקע .

../images/Emo32.gif יש לי כוונה טובה לענות למסריך

רק שכנראה חסמת אותי בטעות מתיבת המסרים ואני לא יכולה לשלוח לך תשובות. מתנצלת - ואנא בדוק את רשימת החסומים...

lul5

New member
לא טועה שכן לדעתי חופרי נתן למלי יותר מידי

קרדיט כאשר הוצג לו כי ניתן לשנות את המכרז בזמן קצר לכשהבין שהמהלך לא הצליח וישנה סכנה בדחיה של הכביש והרכבת לשנים רבות והדבר פוגע בפיתוחה של העיר החליט לפעול לטובת כלל תושבי העיר והאנטרס הכללי העירוני ולשתף פעולה עם הגורמים במשרד התשתיות הלאומי מכוון שגם הוא רואה את התמונה הכוללת ואת כמות תוכניות הבניה שלא מקודמות ע"י ראשויות התכנון הלאומיות בגלל אי סלילת הכביש כמו שציינתי שכונות שלמות לאורך הכביש מדרום לעיר והוא שלא כמו מלי לא הולך להקריב את עתיד העיר בשנים הקרובות למען המאבק למינהור מלי לא חשבה על התקציב העירוני והחיסכון כשהציע לראש העיר להכנס למאבק משפטי מהקופה הציבורית זה בסדר אבל כשבונים בריכה עירונית שתשרת את כלל האוכלוסיה אז זה בזבוז כספים כבר הבנו את המתמודדת שדואגת לכאורה רק לאנטרס של עצמה ומתרפדת את האנטרסים של כלל התושבים בטענת בזבוז כל ההשקעה המשפטית לעורכי דין ועתירות לבגץ מהקופה הציבורית עם זה למלי אין בעיה אבל מה ....הופעות תרבות לכלל התושבים בחינם זה בזבוז כספים למקורבים בניית בריכה עירונית שתשרת במחיר הוגן את כלל התושבים זה בזבוז למקורבים לכאורה השקעה בשבלי אופניים זה בזבוז נו באמת זו כבר חוצפה לדעתי מלי שחררי אותנו מעצמך ותני לעירייה לפתח את העיר לבנות שכונות לקדם רכבת מופעי תרבות ונוער לקדם שבילי אופניים ולתת לצעירים הזדמנות למצוא בעיר בית תומך ושוויוני ולא שכל העיר תעצור עד שמלי תשיג את מבוקשה

הילית111

New member
היי

מי מדבר על חדש? אפילו ישן מצוקמק עולה היום למעלה ממליון שקל !!! כולל בניני רכבת

nesi happy

New member
מה עוד שתוך חצי שנה צופים 20%-25% ירידה.

חייב להסכים עם חנה ועם הנתון בכותרת זה בהחלט יהיה סביר.

הילית111

New member
הלוואי

כבר הרבה זמן מדברים על הירידה הזו אם אכן יתממש אז דירה ברעננה יהיה בר ביצוע אבל לא כיום

הילית111

New member
תמא מעוכב ברעננה

גם בנושא תמא עירית רעננה מערימה קשיים ועוד חוץ משלטים אין שום דבר באופק. עוד לא ראיתי בניין אחד שתמא בוצע בפועל לא רק שמו שלט בעתיד יהיו מעלית בעתיד גם תהיה רכבת בירושלים

לא נכון, ואם את שואפת למימוש התמ"א

הייתי מניחה את הגישה הצינית בצד. היא חוטאת למציאות ומעכבת אותה יותר מכל רשות. תמ"א 38 בחיתוליו בכל הארץ. דווקא ברעננה אושרו לפני חודש ומשהו 4 פרוייקטים - יותר מבכל מקום אחר. העיכובים לא נבעו מהועדה העירונית אלא ממכבי אש שדרשו פיר מילוט בבניינים - מה שלא אפשרי פיזית בבניין ישן שמדרגותיו מצטמצמות גם ככה בשל המעלית. הפשרה שנמצאה היא מדרגות מילוט חיצוניות כמו בחו"ל. יש לפחות בניין אחד (לדעתי בקרן היסוד) שכבר הספיק מאז האישור להכנס לעבודה. אלו הבניינים שחוו את חבלי הלידה. כנראה שהשאר יעברו תהליך קצר ויעיל יותר. כאן בפורום דיווחו שניים - אני וארז - על תחילת תהליך בבנייניהם. ועוד היד נטויה.

ארזS

New member
יש כבר בניין שהעבודה התחילה בו ?

לא ידעתי. אפשר בבקשה לקבל את הכתובת כדי שאוכל להתרשם ממראה עיניים ?

כתוב לחופרי

שמעתי אותו מספר את זה ברחוב לתושבים. קרן היסוד, איפהשהו. אפשר גם לשאול את גואטה, שהזכיר בפני בזמנו את כתובות ארבעת הבניינים שאושרו (לא זוכרת אותן).

ארזS

New member
לא כותב לחופרי.

לא צריך לשאול אותו שאלות על בניינים שעושים תמ''א 38... אני מעדיף לשאול אותו דברים יותר חשובים. חשבתי שאם את כותבת יש לך נתונים מדוייקים יותר.

ארזS

New member
אני דווקא שמעתי מידע אחר

שאומר שאף בניין טרם התחיל בביצוע עצמו של השיפוץ/שדרוג ושיש כמה בניינים בשלבים מתקדמים של לפני הביצוע. אני עדיין ממתין לראות בניין שהתחיל בביצוע [ובקרן היסוד טרם התחילו]. דרך אגב היה בניין באחוזה קרוב לצומת רעננה שהיה שלט על תחילת עבודות והשבוע השלט נעלם. מתברר שעם כל הרצון הטוב בינתיים זה לא כל כך הולך.

הילית111

New member
גם אני ארצה לראות ולו בנין אחד ברעננה

שבפועל התחילה עבודה שם במסגרת תמא אני לא צינית אני פשוט מציאותית והרבה אנשים שדיברתי איתם אמרו שהעיריה מערימה קשיים אשמח לקבל כתובת הבניין כדי לחזות במו עיני !!!!!

ארזS

New member
העניין הוא שזה לאו דווקא בגלל העיריה

שמערימה קשיים. יש בניינים רבים שהדיירים מערימים קשיים, יש את הבעייה של חוסר במקומות חניה שבלעדיהם אין ביצוע [למרות שהעיריה מוכנה לקבל כופר במקום חניה אין מי שרוצה לקנות פנטהוזים חדשים בלי שני מקומות חניה לפחות...] וכו' וכו' . . . לא חסרות בעיות שאינן קשורות בעיריה.

32103210

New member
תמ"א 38 מדרגות .

בקשר למדרגות את זה שמעתי באופן אישי מחופרי ,ויכוח ( אני מקווה מיקצועי ) בין פיקוד העורף למכבי אש ,עוד נימסר ע"י חופרי שיש כ 4 בינינים בקרן היסוד לקראת אישור סופי , לאחר הסרת המגבלה הטכנית העיקרית ,מימוש תמ"א 38 יהיה הרבה יותר פשוט ,

ariklev5

New member
בענין תמ"א 38-חיים ברוידא כתב מאמר מענין

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3611807,00.html

למעלה