מתלבטת!

Nightmare19

New member
מתלבטת!../images/Emo4.gif

אני בהתלבטות לגבי הלימודים האקדמיים... כרגע אני בצבא,אבל בקרוב אני אצטרך להתחיל ללמוד לפסיכומטרי ולשפר בגרויות אז הייתי רוצה לדעת לאן לשאוף... אני מאוד מתעניינת במקצועות המדעיים :ביולוגיה,גנטיקה ,מקצועות שסובבים רפואה וכו' (הכל חוץ ממחשבים,לא אוהבת) יש לי ראש מתמטי,ותמיד התחברתי יותר למקצועות הראליים מאשר להומניים... בהתחלה רציתי ללמוד ביולוגיה,אבל אחרי התייעצות הבנתי שפשוט אין בזה עבודה לא אחרי תואר ראשון\שני\שלישי
חשבתי ללמוד רפואה משלימה-נטורופתיה, אבל אני באמת לא רוצה "לבזבז" 4 שנים מהחיים בשביל לימודי תעודה! אח"כ חשבתי על לימודי תזונה (בפקולטה ללימודי חקלאות ברחובות של האוניברסיטה העברית),אחרי התייעצות עם מישהי שמבינה בזה קצת הבנתי שאין היצע גדול מידי של עבודה וגם האפשרויות להתקדם לא קיימות כ"כ... אני כבר מאוד מבולבלת,ורוצה להסגר על כיוון!
חשבתי אולי כימיה (יש עבודה בתחום) אבל אני פשוט לא יודעת...אולי הנדסה כלשהי. אני רוצה מקצוע שיהיה לאן להתקדם בו,שיהיו אפשרויות תודה!מצטערת על החפירה

תשובה את כותבת על מקצועות אשר אינם מכשירים לעבודה (ביולוגיה, כימיה וכ"ו). מה בקשר למקצועות פארא-רפואיים- אחיות, ריפוי בעיסוק, פיזיותרפיה, רנטגן ועוד?

Nightmare19

New member
פחות רואה את עצמי מתעסקת במקצועות כאלה...

אולי פיזיותרפיה, אבל אני רוצה תואר.. בכל אופן אני יותר רואה את עצמי במעבדה או מתעסקת במחקר או בחברת תרופות מאשר אינטרקציה עם אנשים למרות שלא כ"כ חשבתי על זה,אני אברר עוד בנושא ומה הכוונה לא מכשירים לעבודה?

תואר בביולוגיה, כימיה וכ"ו ישנם לימודים אשר מכשירים אותך לעבודה-כמו למשל לימודי תעודה, לימודי רפואה (לאחר סיום הסטאז') ועוד. תארים בביולוגיה, כימיה, פיזיקה אינם מכשירים אותך לעבודה מסוימת אלא נותנים לך רקע שעלי ואת יכולה לבסס עבודה בהמשך. אם את רואה את עצמך במעבדה ישנם תחומים כמו לימודי מעבדה רפואית, ביוטכנולוגיה שהם יותר ישומיים. כמובן שאת לא צריכה לפסול תואר בביולוגיה/כימיה וכדומה. את פשוט צריכה להיות מוכנה להמשך לימודים לתואר שני ושלישי (הכרחי לעיסוק במחקר). כמו כן אני מאמין שבעתיד מקומות העבודה בתחום יתרבו.

אולי הנדסה ביו-רפואית?

הרעיון הוא לפתח טכנולוגיה לשימוש רפואי, שזה בפני עצמו מגניב!! זה יותר נוטה לתחום הראלי של פיסיקה מאשר לביולוגיה, מבינים את הביולוגיה בצורה פיסיקלית. חסרונות זה שהדרישות קבלה גבוהות, יש מתמטיקה ברמה של הנדסת חשמל והצעירות של המקצוע, לא תמיד מעסיקים מבינים מה מהנדס ביו-רפואה יודע ומעדיפים לקחת משהו יותר קלאסי כמו מהנדס חשמל/מכונות. בבכל מקרה נראה לי ששווה בדיקה.

למעלה