מתלבטת, רוצה לשמוע....

דסי אשר

New member
מתלבטת, רוצה לשמוע....

הי, נכנסה השבועלמשפחתון קטנה מתוקה. כאשר היא נפרדת מהוריה, קשה לה, אבל גיליתי שהמטה מספקת לה ביטחון, ואחרי דקה או שתיים, היא מפסיקה לבכות. כך היא מעבירה את זמנה במיטה. כאשר אני מנסה להוציא אותה- מתחילה לבכות. כאשר אני עוזבת אותה שוב במיטה- היא נרגעת. שם עוברת עליה ארוחת הבוקר, שם יושבת ומסתכלת על הילדים, שם מקבלת פירות וכו'. אם נרדמת(היא עוד לא בת שנה, רק בסוף החודש), ישנה טוב, ומתעוררת ילדה חדשה, שמבקשת לצאת מהמיטה. היא שרה לעצמה שירים, פעילה מאד בין הילדים, בגינה עצמאית מאד- נהנית ונינוחה לגמרי. ביום חמישי, נשארה ערה עד השעה 12.00 ואז נרדמה. כאשר התעוררה, שוב, הייתה חופשיה על השטיח, שיחקה עם פרלה, התייחסה אלי, אבל, מאחר ובעצם הייתה עייפה מאד - הלכה לישון. מהם הלבטים שלי? מצד אחד- חשוב לי שיהיה לה טוב, שתהיה רגועה, והמיטה היא פתרון טוב עבורה, שם היא מרגישה בטוחה. מצד שני, משום שהיא לא במגע פיזי איתי, היא כאילו משהה את יצירת הקשר איתי. התוצאה- ההסתגלות אלי עלולה להיות ארוכה יותר. מה דעתכן- להמשיך ככה? מה שמנחה אותי- שהיא מרגישה בטוחה. זה ממש מדהים- השינוי אחרי שינת הבוקר. דסי

לאה_מ

New member
כמה זמן היא נמצאת בבוקר במיטה?

והאם ההורים מודעים לכך? למה אני שואלת? כי אם הילדה במיטה כל יום 5 שעות - זה נשמע די בעייתי. לעומת זאת, אם היא שעה במיטה, ונראה שהיא מרוצה שם - יכול להיות שזה כרגע מה שהיא זקוקה לו. ולגבי ההורים שאלתי, משום שאני הייתי רוצה להיות מודעת להעדפה כזו של הבת שלי. הנטיה שלי, אפילו לפני שאני שומעת את התשובות שלך לשאלות שלי, היא לאפשר לה להיות במיטה - אני מבינה שהמיטה נמצאת בחדר המרכזי, היכן שכל הפעילות מתרחשת, ולא בחדר נפרד - כלומר, היא לא "מבודדת" - היא פשוט צריכה את המרחב האישי שלה, שאיש אינו יכול לחדור אליו, ואת מאפשרת לה את זה. מכיוון שאחרי שהיא מתעוררת משנת הבוקר, היא משתלבת בפעילויות המשפחתון, ומכיוון שהיא גם מתייחסת אליך אחר כך - אני לא רואה בכך בעיה, במיוחד לאור גילה הצעיר מאד.

דסי אשר

New member
האם מאד בתמונה, ויודעת הכל

ביום חמישי הייתה עד 12, כי לא נרדמה. הבוקר, משום שינה בבית עד מאוחר, ואני לא פותחת המחשב בזמן העבודה, החלטתי להוציא אותה מהלול, ולאפשר לה להיות איתי, ולא עם הלול. הסיבה: גם בלול די קטרה, וחשבתי, שאולי אם תהיה עוד יותר קרובה לילדים, לצעצועים, וגם לגוף שלי, לקול שלי, לריח שלי- תתחיל להתרגל. בפועל, זה אכן עבד. לאט לאט החלה פחות ופחות לקטר, הייתה מוכנה לקבל ממני אוכל(היא תמיד מוכנה...), בגינה חגגה, וכאשר חזרנו הבייתה מהחצר שוב ביקשה להכנס למיטה/לול. לא רצתה לאכול צהריים, למרות שבימים הקודמים האכלתי אותה בעודה יושבת בלול.. העדיפה פרי, וקיבלה. נרדמה בין 1.00 ל2.00 ותהעוררה במצב רוח מצוין. תקשרה איתי, עשתה לי פרצופים, אכלה פרי וגם עוף(שילוב ...), אבל כל הזמן הודיעה לי- אני רוצה להשאר בלול. רק בשעה 3.30 הסכימה לצאת מהלול. דסי

מה היו הרגליה קודם לכניסה למשפחתון?

אולי ההורים הרגילו אותה להרדם לבד במיטה והיא מחפשת את השלווה בדרך כזו? אולי היא רגילה לישון "על הבוקר" ומתקשה להרדם במשפחתון? אולי יש לה דרך מסויימת להרדמות שהרגילו אותה אליה? הייתי מתחילה בשיחה עם ההורים... ואשר להסתגלות- יש ילדים שבוחנים מרחוק ולא תוך מגע. לגיטימי, לא?

דסי אשר

New member
נכון מה שכתבת, על בחינה מרחוק...

ואני שמחה שמצאתי שיש משהו שמרגיע אותה. כי לקטנה אחרת, שהסתגלה בחודש הקודם, היה קשה הרבה יותר- כי עבורה מיטה היה מקום אסוני.... הילדה רגילה להרדם בעצמה במיטה, ללא שום בעיות. בודאי שבראשית תקופת ההסתגלות, קשה להרדם במקום אחר, חדש, בלי אבא ואמא-במשפחתון. אני חושבת שעצם העלאת הדברים בפניכן, עזרה לי יותר להבין היכן אני נמצאת עם הסיפור. סך הכל-טוב לה, והיא חביבה וחמודה מאד, בעלת כוחות והומור, ועוד מעט נשכח ממה שהיה, כמו עם קודמתה, שהיה לה קשה מאד.... ד.א- שתיהן הפתיעו אותי.ואת הוריהן. לא היו סימנים מוקדמים לכך שיהיה קושי. ברוב המקרים אני יכולה מראש לצפות קושי. כאן, אתה וגם עם האחרת, הייתה לי ולהורים הפתעה. תודה. דסי

דסי אשר

New member
לדיווח נוסף- התפתחות....

היום , כאשר אביה הביא אותה, בכתה, חזק מאד(היא מאד חזקה, בגוף ובנפש...), הצעתי לה לאכול תירס- והיא הרי אוהבת מאד לאכל, הסכימ הלשבת על הכיסא. מיד פעם נזכרה שהיא עצובה, בכתה והמשיכה לאכול בתענוג. כאשר בקשה לרדת, ירדה, והמשיכה להיות חברה רגילה במשפחתון- מצטרפת לצוות המנהלות(ישנן עוד שתיים, והיא עוד לא בת שנה...). מאוחר יותר ראיתי שהיא עייפה, הכנסתי אותה למיטה, והיא צעקה שהיא רוצה לצאת..... ברור, פחדה להרדם, למרות שנראתה מוטשת. נרדמה, קמה חדשה, וכל היום נמשך נפלא, כולל ארוחת צהריים כשהיא טורפת מג'דרה, וגם הולכת לישון בצהריים ללא קושי. היא נפלאה, אדירה, ותתגבר על הפרידה תוך כמה ימים. דסי

דסי אשר

New member
והיא באמת מקסימה, שלא מתמסרת

היום היה יום יפה נוסף,. היא עסוקה, מקשיבה לי, עירנית מאד מגיעה לאוכל ואוכלת, אבל לא באה להתרפק עלי. מאד עצמאית. לא מתמסרת בקלות.... מזמן לא היו לי כאלה תינוקות..... דסי

למעלה