מתלבטת מה ללמוד

yana1005

New member
מתלבטת מה ללמוד

שלום שלום...אני זקוקה לעזרה כיוון שאני לא באמת יודעת את ההבדלים במקצועות ובביקוש היום. אני בת 20, עושה פסיכומטרי ועוד מעט משתחררת. אני יודעת שהכיוון שאני רוצה ללכת בו הוא אנטומיה, וביולוגיה, ובעיקר גנטיקה. שמעתי על שלושה מקצועות בתחום: הנדסת ביוטכנולוגיה, ביולוגיה מדעי החיים וגנטיקה. כולם בבן גוריון. מה יעזור לי יותר למצוא תעסוקה? (אני רוצה לעבוד בהנדסה גנטית, או במכון הזרע דברים כאלו) מה נחשב עדיף באופן כללי? אשמח לתשובה שתכווין אותי. תודה מראש!

לידול

New member
היי

אם את רוצה למצוא מקצוע שיעזור לך למצוא עבודה אמיתית במציאות הממשית אז תוותרי לגמרי על הכיוון של ביולוגיה וגנטיקה כי אין בזה עבודות מעניינות מקסימום להיות לבורנטית. האמת, אני לא מבינה מה יש לבנות עם ביולוגיה. אחד מהמקצועות שאין בהם עבודות בארץ, אז למה כולן רוצות ללמוד את זה. מקצועות טובים הם: הנדסת חשמל, הנדסת מכונות, ראיית חשבון, מחשבים. גם ריפוי בעיסוק וקלינאות תקשורת זה סבבה. ויש עוד כמה מקצועות טובים.

rozmari100

New member
אני מהמרת פה

אבל נראה לי שהפופלריות של ביולוגיה נובעת מהעובדה שלומדים את זה כמקצוע ראשי בתיכון והרבה תלמידים/ות אוהבים/ות את התחום. זה לא מדיוק שאין מה לעשות בתחום אבל לרוב הדרישה היא לתואר שני. אפשר להמשיך באקדמיה, במחקר, בחברת תרופות, בחברות הייטק שמשלבות תחומי ביולוגיה (ויש כאלו), במעבדות בחברות מסחריות (פארמיות למיניהן), במערכת הבריאות כמובן בעיקר בתחום המעבדות... קיצר יש מה לעשות עם זה. זה לא מדוייק שאין... זה פשוט אולי קצת פחות זוהר

לידול

New member
היי

חברות שלי שלמדו ביולוגיה מאוד מתוסכלות. ויש להן תואר שני. הן לא מכירות את כל המשרות האלו שאת מדברת עליהן שכנראה הן מאוד נדירות. ובסה שהמצב הוא ככה.

yana1005

New member
אבל...

אולי בנות נמשכות לביולוגיה כי זה מדבר על גוף האדם ובאמת מתעמק בו וזה ממש מעניין, לפחות לדעתי. ורפואה זה קצת כבד מדי. מה עם פיזיותרפיה? יש בזה עבודה? מומלץ?

לידול

New member
היי

פיזיותרפיה נשמע לי באינטואיציה סבבה אבל אני לא מכירה ממש תחום זה. אני ממליצה לך לחפש פורום של פיזיותרפיסטים כדי לשאול ולברר עוד.

למעלה