מתלבטת יחד איתכם

מתלבטת יחד איתכם

החלטתי להתחיל טיפול אצל פסיכולוג כי המצב שלי כבר בלתי נסבל. עצבנית, מתפרצת בקלות, צוחקת אבל כל מילה "לא במקום" זורקת לבכי. ציפרלקס וקלונקס כבר מזמן לא עוזרים. רוצה להיות עצבנית בבית ופחות לוקחת הכל ללב, ובכלל, בהמשך לנקיון לפסח אני ממשיכה לנקיון הגוף והנפש. יודעת שיש כמה סוגי פסיכולוגים ומתלבטת בקול. יש פסיכולוגים ש"חופרים" בעבר, ויש כאלה שעובדים יותר על תובנות לעתיד. (אין לי מושג לגבי ההגדרות שלהם, סוג אחד הוא פסיכולוג קליני, והשני?) יש גם מאמנים אישיים. לא יודעת מה כדאי יותר? מצד אחד לא בא לי לחפור בעבר, מצד שני אולי בלי זה אי אפשר להמשיך... מה דעתכם?

שכחתי להוסיף שאני די בדכאון

ואשמח לקבל המלצות על מטפלים מתאימים באזור חולון/בת-ים/ראשון. אני מעדיפה כאלו שלא אצטרך לקחת משכנתא בשביל טיפול, כי חלק מהבעיה התחילה אצלי מאז שבעלי מובטל...

גרא.

New member
חוזרת בגדול1,מאחר ואת טופלת בתרופות,חשוב לדעת

האם הטיפול ניתן לך על ידי פסיכיאטר? מן הסתם אחרי הכרות איתך,או שזו המלצה של רופא משפחה? במילים אחרות,האם יש לך כבר היסטוריה של טיפול?

זה עניין מאוד אישי

היום ה"מודה" היא לחשוב ש"חפירה בעבר" לא נותנת כלום ואולי אף מזיקה ולכן יש יותר נהירה אחרי הטיפול ב-CBT (טיפול קוגנטיבי התנהגותי) שמתמקד בשינוי דפוסי חשיבה והתנהגות. אבל האמת היא שלא הכל מתאים לכל אחד. אני יכולה להעיד לפחות על עצמי, שפעם גם אני התנגדתי לטיפול כזה של "חפירה בעבר" ודגלתי יותר ב-CBT אבל אחרי שנה וחצי של טיפול כזה שלא נשא תוצאות משמעותיות במיוחד הבנתי שכנראה אני כן צריכה להבין את מקור הבעיה ולעבד את העבר שלי. גם המטפלת שלי (שמתמחה ב-CBT) אמרה לי את זה בפגישה האחרונה שלנו, שהעבר שלי מנהל אותי היום ולכן יש צורך לעבד אותו יותר. בינתיים אני לא עושה עם זה כלום (הפסקתי את הטיפול לפני כחודש) אבל כנראה שבסופו של דבר היא צודקת. אבל שוב, זאת אני ובהחלט יכול להיות שלאחרים מתאימים טיפולים אחרים.

למעלה