מתלבטת גם כאן

הילהל

New member
מתלבטת גם כאן

יונתן אמר לי הבוקר בעצב "סבא לא אוהב אותי" שאלתי איזה סבא "סבא איציק" (אבא שלי) למה? "כי הוא לא לקח אותי אתמול" הפשוש שלי התרגל שכל יום שני - אבא לומד, אמא מדייטת (מלשון דיאטה, לא מלשון דייט) וסבא לוקח אותו לבית שלו ושל סבתא. אבל מה לעשות והסדנה תמה? להורים שלי אין בעיה להמשיך להפגש איתו סתם בלי סיבה באמצע השבוע. כשהם שמעו שהוא עצוב הם מייד הציעו להפגש. ואני מתלבטת- הרי באוגוסט נתרחק מכאן, והם כבר לא יהיו זמינים כ"כ. אולי עדיף שיתרגל מעכשיו שאת סבא וסבתא רואים בסופ"ש ורק לעיתים רחוקות באמצע שבוע? אמא שלי אומרת שאני טועה - ושהם צריכים להנות יחד כמה שניתן כל עוד זה אפשרי. ושממילא המעבר יהיה לו קשה - אז למה להעציב אותו שלושה וחצי חודשים מראש? מה דעתכן? אין לי מושג מה נכון כאן

אפרתש

New member
תני לו להיות עם סבא וסבתא

עוד שלושה וחצי חודשים הוא יהיה גדול יותר, ויכולתו להתמודד עם הריחוק עם סבא וסבתא תגדל. אז גם תהיה הצדקה לריחוק, הוא יבין שסבא עכשו גר רחוק. עכשו ההסבר יותר בעייתי. שום דבר לא השתנה - אז למה סבא לא בא? קשר כזה טוב של שלושת הדורות הוא ברכה, נצלי אותו!

תּמר

New member
מסכימה עם אמא שלך

ובכל מקרה, את יכולה לומר לו שכדאי שיהיה הרבה עם סבא וסבתא, כי עוד כמה חודשים (או: "בחופש הגדול") לא תוכלו להתראות הרבה. כך אולי הוא יבין שגן העדן לא יימשך לתמיד.

טאש

New member
מסכימה עם אמא שלך

נושא של פרידה בגלל מעבר לארץ אחרת הוא מורכב מאוד. יונתן יצטרך להפרד מכל מה שהוא מכיר ואוהב בארץ (החדר שלו, החברים, מגרשי משחקים ומשפחה, שלא לדבר על מזג-אויר ושפה). 3 חודשים זה המון זמן במושגים של ילד קטן ולהתחיל להכין אותו למעבר ע"י "גמילה" מהמשפחה נראה לי לא נכון ולא הוגן (כלפי שני הצדדים). עם המעבר הפרידה ברורה יותר כי כל העולם הסובב משתנה. להפריד אותו מסבא וסבתא עכשיו "בלי סיבה" המובנת ליונתן גורמת לו לתפיסה שגויה שהוא אשם במשהו שהוא לא מבין ("סבא כועס עלי"). נראה לי שכדאי לנצל את החודשים הקרובים ובאמת להפגש כמה שיותר עם הסבים, ובמקביל, חודש לפני הנסיעה להתחיל להסביר שאתם נוסעים ושבקרוב לא תפגשו לעיתים קרובות. לעשות ממש הכנה, שיונתן יבין שבלי קשר להתנהגותו או מחשבותיו, אתם נוסעים למקום רחוק. (להבדיל מליון הבדלות, כשזוג מתגרש ידועה התפיסה השגויה של הילדים שמרגישים שההורים נפרדים בגללם. ילדים אגוצנטרים יחסית, ולא מבינים שיש שינויים שאינם תלויים בהם. לכן הם עלולים לפתח רגשות אשם שאינם במקומם, וחשוב לנסות ולהמנע ממצב כזה).

לאה_מ

New member
הם לא עוברים לחו"ל - רק לעיר אחרת

אבל אני מסכימה עם השורה התחתונה, שכל עוד סבא וסבתא קרובים וזמינים - כדאי לאפשר מפגשים תכופים, ולא לדאוג למה שיהיה בעוד כמה חודשים. תהנו כל עוד זה אפשרי.

צימעס

New member
גם אני חושבת כמו אמא

נגיד שאת עוברת לחו"ל, מה תעשי - האם תנסי להפגש יותר עם כל חבריך, או תנתקי את הטלפון, להתרגל?

צימעס

New member
חוצמזה - איך תתני פוש בלימודים

אם לא עם סבאסבתא ש"יחתמו על" יונתן לאיזו תקופה?

הילהל

New member
נותר לי רק להודות בטעותי

ולתת ליונתן לבלות כמה שרק ניתן עם הורי - עד שאנחנו כאן.

maya100

New member
אז גם אני מחזקת אותך!

אני חושבת שכל זמן שאפשר - כדאי שיונתן יהיה עם סבא וסבתא ואני מזכירה לך שעבורך זה יכול להיות חלון זמן להמון דברים טובים - לימודים, סידורים ואפילו סתם כיף - בית קפה עם חברה. קוסמטיקאית, סרט בנות וכו' - רק תני לי אחה"צ פנוי אחד ותראי כמה דברים יש לי לעשות!

agur

New member
גם אני חושבת שאמא שלך צודקת.

תני להם את האפשרות להנות ביחד. ממילא מאוחר יותר הם ייפגשו פחות אז למה לא לאפשר להם להמשיך ולהיפגש עכשיו?

אפרתש

New member
תזמיני את אמא לפורום ../images/Emo13.gif

תעשי לה קצת נחת, אני לא יודעת מתי בפעם האחרונה כלכך הרבה אנשים אמרו לה שהיא צודקת

עב

New member
תודה לכולן/ם מסבתא של יונתן

כיוון שהזמנתם אותי נכנסתי להציץ ולראות את השאלה ואת התשובות. תודה על התמיכה מקיר לקיר, אנחנו נמשיך להיפגש עם יונתן וליהנות מחברתו כל עוד הוא גר באותה עיר. ואחר כך נראה...

מסכימה עם אמא שלך. תני לשני הצדדים

להנות (ואולי גם תעשי משהו לעצמך בזמן הפנוי הזה?).

למעלה