מתלבטת בקשר להמלטה

LOVE1234

New member
מתלבטת בקשר להמלטה

שלום, יש לי כלבה בת 3. אתמול גיליתי שהיא מיוחמת ואני שוקלת הפעם לתת לה המלטה אחת לפני שאני מעקרת אותה. רציתי לדעת במה זה כרוך, כמה זמן לוקח ההריון, כמה גורים יש בדרך כלל בהמלטה ואיך נהוג לחלוק אותם עם האבא. כמה שיותר אינפו' תעזור. תודה
 

Light woman

New member
רצוי שהכלל לא לגרום לכלבה להמליט.

1 מתוך 10 כלבים מוצא בית. כל השאר מומתים, בלי לחשב את כל האלה שמתים מרעב וצמא ונדרסים. אם הכלבה לא גזעית עם תעודות, אין שום סיבה שלא תעוקר ותמליט גורים. לפי טעמי, רק לכלבות בעלי תעודות יש זכות להתרבות, כי לגורים (בתנאי שיוצאו להם תעודות) יש סיכוי הרבה יותר גבוה למצוא בית במהירות. לא ציינת את גודל הכלבה והסוג שלה, ומי יהיה האב. כלבים מעורבים שורצים בהמוניהם בכל עמותה, לא חבל להוסיף להם עוד?! יכול להיות שלגורים תמצאי בית, אבל את ערבה לגורים של הגורים של כלבתך? ולגורים שלהם?! אנא, לטובת הכלבים ולכלבתך (מטעמים בריאותיים) אל תגרמי לה להמליט, וגם בין השאר, כלבים מעורבים לא נמכרים בהרבה כסף וגידול גורים הוא יקר מאוד (מזון, חינוך, זה שהם הורסים דברים, מזון יותר מועשר ובכמות יותר גדולה לכלבה, יותר מזון וגם הגורים, הרעש שהם עושים, תוקפנות של הכלבה וכו' וכו'....) מקווה שתתחשבי בהצעתי. שום דבר שנכתב למעלה לא מחייב אותך. תעשי מה שבא לך. אני לא אשמיץ אותך ולא כלום, בניגוד לרוב הפורום, אבל לטובת כלבתך, לטובתך, ולטובת העמותות- לא כדאי ואף רצוי שהכלבה לא תמליט? (רצוי גם לעקר...)
 

bilbolim

New member
כמו שנאמר...

בשביל לחוות את ההמלטה לא שווה להפקיר גורים למוות, אני יודעת שזו ממש לא כוונתך וכמ הרבה אנשים אתה בטוח חושב שתמצא להם בעלים אבל זה ממש קשה והגורים מתי שהם בני חודשיים מתחילים להיות הרסניים ותחשוב שכלבות בגודל בינוני נגד ממליטות בערך 5 גורים גדולות אפילו 9. נגיד שהיא תמליט 6 גורים לא מחונכים לועסים רהיטים, מחרבנים ,משתינים בבית, מפזרים פרווה ומייללים כל היום עד שיוצאת לך הנשמה וגם זה מאוד מתיש את הכלבה ומלווה בהרבה הוצאות כלכליות כי הם צורכים הרבה אוכל בגלל שהם מוציאים הרבה אנרגיות במשחקים וצריכים חיסונים ואין סיכוי שתצליח למצוא לכולם בעלים עד שיהיו בני חצי שנה אפילו שזה אומר להעביר אותם אילוף לצרכים וגם אילוף בסיסי שצריך כלב וגור אחד צריך 4 חיסונים (תתקנו אותי אם אני טועה שכל חיסון עולה בין 80-150 ש"ח במקרה הטוב שזה יוצא 500 ש"ח בערך לגור ואתה תצתרך למסור את כולם בחינם כי אף אחד לא משלם על גורים מעורבים וזה לא כולל האוכל שהם אוכלים בכמויות.
 

be_roo

New member
ורק להוסיף

שלכלבה אין צורך להיות אם. אנחנו נוטים להשליך על חיות הבית שאיפות אנושיות שאינן רלונטיות. כמו שלכלבה אין צורך נפשי לראות את צאציה גדלים לכלבים גדולים וחזקים, כך גם אין לה שום צורך להמליט, היא אינה יודעת מה המשמעות, לא שטפו את מוחה מגיל צעיר שהיא צריכה לממש עצמה כאם, והדחף היחד שיש לה הוא דחף פיזי להזדווג כאשר היא מיוחמת, היא אינה מקשרת בין פעולת הזיווג להריון. ככל שתקדימי לעקרה ותמנעי ממנה יחומים והריונות, כך יקטנו הסיכויים לסרטן ודלקות רחם.
 
למעלה