מתלבטת בן טוויט לVS

da31

New member
מתלבטת בן טוויט לVS

שלום לכולם, אודה לכל עצה
אני רוכבת חדשה, פעם ראשונה שאני קונה, מתלבטת בן פג'ו טוויט לבן הסאן יאנג VS שניהם 125 כמובן,
רציתי טוויט כי הבנתי שהגלגלים גדולים יותר (16 אינץ') ולכן הוא יציב יותר אבל צרים יותר וברכיבה על שניהם הרגשתי למרבה הפלא יותר נוח ויותר יציבה על הVS
המחיר לא משנה לי.
חשובה לי היציבות והאמינות.
כלומר שהסיכויים שאפול יהיו קטנים יותר ושלא אצטרך ללכת למוסך לעיתים קרובות.
הבנתי שהVS גניבים הרבה יותר והטוויט מנגד לא סחיר אבל לי זה לא משנה כי אני קונה משומש ולכן הטוויט במחיר זול יותר כך שאני נהנית מכך.
תודה

פרארי1

New member
הטוויט עדיף לדעתי

הוא קטנוע טוב יותר מבחינה דינמית, לא יודע מה לגבי האמינות כי הם באמת לא נפוצים.
קיראי את המבחן הבא בו השתתפו שניהם:
http://www.fullgaz.co.il/home/p/21252/
המושב של הטוויט מעצבן, אני מניח שזה משהו שניתן לפתור אצל רפד ואם את קונה משומש, ייתכן שכבר עשו משהו בנידון, בכל מקרה כדאי שתבדקי את ההתאמה עבורך, אולי זה בכלל לא יפריע לך.
גם הויז'ן שמופיע במבחן, למרות מנועו הקטן יותר, הוא אחלה אופציה.

theshark

New member
יש נושא אחד שאתה מתעלם ממנו וזה סחירות

הטוויט אינו סחיר בעליל, נחתך במחיר ב- 60% ויותר.

אני עובד במטרו
.

פרארי1

New member
הטוויט בהחלט פחות סחיר

הוא גם ממותג פחות פופולרי וגם סובל מהבעיה הבלתי מובנת לי, ממנה סובלים כל קטנועי הגלגלים הגדולים בארץ כמו ה-HD, בוורלי, SH וכולי.

פותחת השרשור התייחסה לעניין הסחירות ואמרה שהוא פחות חשוב לה, מנגד היא אמרה שחשובה לה היציבות שמעניקים הגלגלים הגדולים ולכך התייחסתי.
מעבר לזה, לדעתי, ל-VS יש גם בלמים והתנהגות פחות טובים, כך שבהיבטים בהם התעניינה השואלת, הטוויט עדיף.

da31

New member
מה נותן יותר יציבות גלגלים גדולים או צמיג רחב

הטוויט כאמור עם גלגל גדול אבל הVS עם גלגל רחב יותר, מה יותר נותן יציבות שלא אחליק?
תודה

פרארי1

New member
גלגלים גדולים

תכלס, זה צירוף של הרבה גורמים, אבל מבין גלגלים גדולים או צמיג רחב, הגלגלים הגדולים מקנים יותר יציבות וגם ספיגת מהמורות טובה יותר, בקטנועים זה על חשבון נפח אחסון מצומצם יותר מתחת למושב.
לכל האופנועים יש גלגלים גדולים.

da31

New member
תודה

אם כך הטוויט גם יותר "בטיחותי" מה VS, מה שלא הצלחתי למצוא בכתבות.

למעלה