מתלבטת, אשמח לעזרה...

מתלבטת, אשמח לעזרה...

נשים יקרות, אני מתלבטת קשות. נפגשנו עם מנור מדיק ועברנו עם עו"ד על החוזים שלהם (יש לנו הרבה תיקונים אבל אני מניחה שנסתדר איתם).
פתאום התחלנו להתלבט אם אולי בכלל כדאי לעשות את זה בארץ. חשבנו שבארץ זה מסורבל יותר ולוקח הרבה זמן, אבל דווקא דיברתי עם מישהי שעשתה והלך לה ממש מהר... איך זה הולך בדרך כלל? כמה זמן הבירוקרטיה לוקחת בממוצע? והאם לדעתכן יש בכלל סיבה לעשות בחו"ל כשאפשר בארץ? חברים גייז שאני מכירה עשו בחו"ל ואמרו שאם הייתה להם אפשרות הם היו עושים בארץ... אז למה לעשות את זה בחו"ל בעצם?
(אני מבולבלת... שמים לב??)
כל תובנה תתקבל בברכה.

מחכה1

New member
למה בחו"ל?

אם:
זול יותר משמעותית (לדוגמא, פונדקאות בהודו - שכבר לא מהווה אופציה),
אם יש לחץ של זמן, למשל במקרה של זוג "מבוגר" (גילאי 40), כי בחו"ל לוקח כחודש-חודש וחצי מזמן החתימה עד להחזרה.
במקרה של זוג שלא יקבל אישור מהוועדה בארץ (זוג גייז למשל)
ובמקרים נדירים יותר (ממה שנחשפתי), של זוגות שלא רוצים כל קשר עם הפונדקאית.

זה נכון שבארץ התהליך לוקח יותר זמן - אם מבחינת הזמן שלוקח למצוא "שידוך" ואם מבחינת הביורוקרטיה (וכאן, שמעתי של טווחים של 3 חודשים וגם כאלה של 6-7). אבל היתרונות הן הגמישות מבחינת התהליך הרפואי והרופא המטפל, וכמובן קשר עם הפונדקאית וליווי של ההריון והלידה - שבעיניי (כמיועדת) חשובים מאוד.

תודה. זו דילמה

קורצת לנו המהירות של התהליך בחו"ל. וגם העובדה שאפשר להחליף פונדקאית בזריזות אם לא מצליחים. אנחנו אכן מבוגרים למדי (42), וחסרי מזל באופן עקבי. אין לוח זמנים קבוע לתהליך בארץ, זה מאוד נזיל, ואני מפחדת שבמקרה שלנו זה ייקח יובלות. ככה זה אצלנו, איפה שמשהו יכול להסתבך - הוא יסתבך (מצד שני, גם בחו"ל זה יכול לקרות...)

נמשיך להתלבט בינתיים... תודה!

דנית150

New member
ההבדלים החשובים

שלום לך
אני עשיתי בחו"ל (גאורגיה)כבר פעמיים
ואני חושבת שלעשות בחו"ל יש כמה יתרונות חשובים כמו:
החלפת פונדקאית-בארץ בלתי אפשרית, בחו"ל בחברות מסוימות אחרי כל החזרה מחליפים.
הזמן כמובן - בארץ סחבת גדולה והמון בירוקרטיה-בחו"ל הכל זורם מהר.
ואם לחו"ל שלך קוראים מנור אז בכלל את בידיים יותר טובות מהארץ!
בכל מקרה שיהיה בהצלחה

kyki

New member
מבחינתי רק חול

תהליך בארץ לא בא בחשבון בכללגם בגגל בעלות וגם בגלל הבורוקרטיה ניירת סחבת ועוד כל מיני

עשינו בחול בגאורגיה והיה בסדר גמור עם כל מה שהיה בדרך.
בהצלחה

למעלה