מתלבטתתת

KarinU81

New member
מתלבטתתת

שלום, אני בת 29 בעלת תואר ראשון בביולוגיה ובשנים האחרונות עסקתי בכלל במחשבים ודי סובלת. מטבעי אני הרבה יותר מתאימה לעסוק במקצוע טיפולי במיוחד עם ילדים(יש לי ממש גישה טובה לילדים). אני כבר שנים מתחבטת בהסבה למקצוע טיפולי. לאחרונה נתקלתי בתוכנית לקלינאות תקשורת במכללת קרית אונו-ועכשיו מתחילה הדילמה. אני לא כל כך צעירה (הכוונה לא ישר אחרי תואר)נשואה ומנסה לחשוב על דרכים לעשות את ההסבה. הבעיה שלי היא כלכלית. מילא ללמוד עוד 3.5 שנים (לזה אני מוכנה) אבל השכ"ל מאד גבוה ומה עושים לגבי התפרנסות בזמן הזה?הלימודים מאד תובעניים בוקר עד ערב-האם למישהו יש רעיון/נסיון/דוגמה? אשמח לשמוע.. תודהה

pinprick

New member
אני קלינאית תקשורת

סיימתי לא מזמן באונ' תל אביב. אם הבעיה היא שכ"ל- למה דווקא במכללה? בדקת אם את יכולה להתקבל למקום עם שכר לימוד אוניברסיטאי? (אונ' ת"א, חיפה, מכללת הדסה בירושלים, ואולי גם אריאל-אני לא בטוחה כמה משלמים שם). לגבי עבודה בזמן הלימודים-יכולה לספר מהחוויה שלי באת"א- זה אכן תואר תובעני (רציתי לכתוב "יחסית" אבל את זה אני יודעת רק מהשוואה עם חברים בתארים אחרים). אפשר לעבוד, אני עבדתי במהלך רוב התואר, אבל לא הצלחתי כל כך הרבה.. הלימודים הם לא מבוקר עד ערב תמיד, אבל יש הרבה ימי לימודים, תקופות המבחנים לא מאפשרות לעשות כמעט כלום (בשנים הראשונות- חודש שלם של 4 מבחנים בשבוע). בשנים המאוחרות יותר זה אומנם פחות שעות של לימודים פרונטליים רגילים אבל הרבה שעות פרקטיקום שדורשות גם הכנה בבית. וזה בנוסף לסמינריונים (באת"א-שניים מחקריים). אם זה מעודד אותך- איתי בכיתה היו הרבה בנות שלהם זה "התואר הראשון השני", ושמעתי ממישהי שלמדה בהדסה שגם אצלהן זה היה ככה. מבין 45 סטודנטים במחזור שלי אני מצליחה להזיכר בבערך 5 אנשים בסביבות הגיל שלך, וזה בלי להתאמץ יותר מדי
אולי יש עוד. חוצמזה, אצלינו בכיתה למשל היו בערך 11 חתונות תוך כדי התואר, ועוד לא מעט שהגיעו לתואר נשואות, היו לידות לא מעטות- ככה שכנראה שזה אפשרי.. כמובן שלכל דבר יש מחיר, אבל נראה שאפשר להסתדר. אם את צריכה עוד משהו- אשמח לעזור. בהצלחה

pinprick

New member
ושכחתי עוד משהו- קרית אונו זה מקום חדש וזה

יכול לשחק לטובתך. לפי מה ששמעתי הם מאוד רוצים למשוך אליהם סטודנטים ברמה טובה (וכמובן- סטודנטים שיסיימו את התואר, כי אחרת הם לא יהיו מתוגמלים על זה). דווקא בגלל שאת בעלת תואר ראשון והכל, יכול להיות שהם יהיו מוכנים לסייע בשכ"ל כי את עם פוטנציאל נהדר בשבילם.. אני מאמינה שיש להם מערכת מלגות והכל, שווה לנסות בכל מקרה. לדעתי רק מעטים באמת משלמים שכ"ל מלא לגמרי...

למעלה