מתלבטים איפה לגור

alandklein

New member
מתלבטים איפה לגור

היי קהילה נחמדה,
אנחנו משפחה קטנה עם ילד בן שנתיים, עוברים ברילוקיישן לאמסטרדם בתחילת אפריל.
אנחנו מתלבטים איפה לחפש בית/דירה.
חשבנו על אזור Oud Zuid, Zuideramstel אבל הבנו שרוב הישראלים נמצאים בכלל ב Amstelveen.
בעיקר חשוב לנו להיות באזור שיהיו לנו גני ילדים קרובים לבית ואנחנו דואגים שב Oud Zuid ו Zuideramstel לא יהיו - מישהו יודע ?
מצד שני, אומרים שב Amstelveen, אתה לא ממש מרגיש באמסטרדם.

לגבי גן ילדים - נשמח להמלצות אם מישהו מכיר. אנחנו מתלבטים אם משהו הולנדי, בינלאומי או ישראלי/יהודי.

בגדול יש לנו עוד מלא שאלות, אז בטח נתראה פה עוד הרבה - וכשנגיע, גם נשמח להכיר חברים חדשים
.
תודה,

אלן ואיילת

Ronronit1

New member
Oud zuid זו שכונה מלאה בגני ילדים

ושני בתי ספר בין לאומיים. זה איזור עם הרבה תושבים מכל העולם, הרבה משפחות ברילוקיישן, וגם לא מעט ישראלים.
לרוב בתי הספר באיזור יש רשימות המתנה, אז כדאי להרשם מה שיותר מוקדם.
קל להתנייד באיזור על אופניים או בתחבורה ציבורית.
זה איזור נחמד, יקר, שקט יחסית לעיר וכמה דקות באופנים מהעיר עצמה.
אם אתם עם ילדים קטנים שווה לגור ליד פארק או גן שעשועים.
אמסטלווין -בתים עם גינות, שקט מאוד, ויש שם ישראלים באיזורים מסויימים.
אין רשימות המתנה מטורפות לבתי הספר,וכשאתם עם ילדים, רכב די הכרחי.

Oud zuid זה רובע, לא שכונה

ככזה - יש בו גם שכונות שפחות מתאימות לגידול ילדים, כמו למשל הפייפ.
ועד כמה שידוע לי, אין הרבה קשה מחוייב בין איזור המגורים ובין בית הספר אליו הולכים הילדים ומגורים בשכנות לא בהכרח מקנים עדיפות - במיוחד כשמדובר בבית ספר עם רשימות המתנה.

לפותח השרשור-
מבין האפשרויות שהעלית, דווקא zuider amstel נראית לי הכי מעניינת.
אין מערכת חינוך מסודרת לגיל של הילד שלך ובכל שכונה יש קראשים שהמימון שלהם פרטי ויקר ורוב הילדים לא נמצאים בקראש שבוע שלם

ואמסטלפיין לא מרגישה כמו אמסטרדם מהסיבה הפשוטה והבנאלית - היא פשוט לא אמסטרדם. זאת עיר נפרדת. כמו ת״א ורמת גן

Ronronit1

New member
אם את נכנסת לדקויות....

Oud zuid זו שכונה. Zuid זה איזור ו pijp זה לא oud zuid אלא zuid.
איזור מגורים בהחלט מקנה עדיפות בבתי הספר ויש בתי ספר שאין מצב בכלל להכנס אליהם אם את לא גרה ברחוב שבתחום המאוד מוגדר של בית הספר.
מה שחשוב, זה לרשום את הילד כבר בגיל שנתיים- שנתיים וחצי.
אני מכירה שתי משפחות של ישראלים עם ילדים קטנים שמאוד נהנים בpijp..... מה שמתאים לאחד לא מתאים לאחר..... יש שם כמה וכמה גינות משחק, מרכז ספורט לילדים ופינת חי שהרבה ילדים מאוד אוהבים. איך את יכולה להיות כל כך נחרצת ולהחליט שזו לא שכונה שמתאימה לגידול ילדים? לא כל המשפחות מחפשות את אותו הדבר.
עוד אפשרויות לילדים קטנים זה voorschool, שזה גן לחצי יום, ארבעה ימים בשבוע או קבוצות משחק שהן עם ההורים.

נסיון אחר - פייפ

אנחנו מאד מאושרים בפייפ
וגם השכנים
יש כאן בתי ספר, מתנ"סים עם פעילויות
צהרונים
גנים ופינות חמד
צריך להכיר
בשמיוחד נחמד השילוב בין אלפיון עליון לעשרונות תחתונים
ושילוב הגלויות וההולנדים

בכלל -
גרתי בהמון שכונות באמסטרדם
מהרובע האדום ועד ZUID
וכל השכונות היו נחמדות
בכולן יש מה לעשות עם ילדים
או עם גדולים
ומכל שכונה מקבלים משהו אחר

קשה לומר שיש לי העדפה של שכונה
בעצם - איפה שאני גרה עכשיו
או במרכז-מרכז

אבל זה ממש עניין של אופי ולא של תשתית

Ronronit1

New member
גן ילדים-

אם אתם מתכוונים ממש להגר, אז כדאי מאוד לשלוח את הילד לגן הולנדי.
הגן בבית הספר הבריטי גם מקסים, מגיל שהילד גמול מחיתולים.
עם הגנים היהודים אין לי נסיון, אבל לדעתי כדאי ללכת לגן דובר עברית אם אתם באים לכאן לתקופה של כמה שנים. עד כמה שידוע לי יש גן דובר עברית אחד, פרפר נחמד. הגנים היהודים הם די מסורתיים-דתיים או חרדים ודוברי הולנדית.

ברוכים הבאים להולנד

מוזמנים להכנס לאתר "מוקום עברי" - פעילויות בעברית בהולנד - www.mokumivri.com - הפעילויות מועברות כל יום ראשון במתחם הצופים באמסטלויין (שבט צופי-צבר המקומי - שבט שבשבת), שם תוכלו לפגוש לא מעט משפחות ישראליות שעברו להולנד בשנה האחרונה (וגם כאלו ותיקות שנמצאות כאן לא מעט שנים).

כשהילד יגיע לגיל 6, אתם מוזמנים כמובן להכניס אותו לפעילויות של השבט

כמובן שבינתיים, אתם מוזמנים להגיע אל כל האירועים המיוחדים.

שיהיה בהצלחה עם המעבר !
עמית

נ.ב.
מבחינת גנים - כמו שנכתב כאן קודם, זה תלוי לאיזה פרק זמן אתם עוברים. אם למשהו קצר (1-2 שנים), עדיף ישראלי (פרפר נחמד למשל), אם משהו בינוני (2-4 שנים) אז אפשר גם בינלאומי, אם משהו יותר ארוך - לכו על הולנדי או בינלאומי.

אם יש לכם שאלות נוספות, אשמח לנסות לענות עליהן.

yaelli10

New member
אני הייתי הולכת על ה- oud zuid

אם התקציב היה נכון לי. יצא הגורל והתיישבתי ב- zuideramstel. ונוסף על כך גם לא ברילוקיישין אלא בלוקיישן קבוע. האמת היא שאיפה שאני הולכת אני רואה ישראלים. יש כאן חנויות עם מוצרים ישראלים, בתי כנסת, בית ספר יסודי וחטיבה יהודי.
לגבי גן ילדים. קחי בחשבון שעד גיל 4 הגנים בתשלום. רוב הגנים עובדים מהשעה 07:30 ועד 18:30.

alandklein

New member
תודה רבה לכולם !

תודה רבה על העזרה, נראה לי שנוותר על אמסטלפיין ונלך לכיוון Oud Zuid או Zuideramstel.
מקווים להיפגש בעתיד...

למעלה