היפנים לא כל כך ידועים בתחום התוכנה
כמובן שיש להם שם עולמי באלקטרוניקה (ובכל מה שקשור לזה, שזה בעיקר תכנות Real-Time ו-Embedded Systems), וכן אפשר למצוא מוצרים של סוני, טושיבה, פאנאסוניק, פיוניר וכיו"ב בכל רחבי העולם, אבל עד עכשיו לא יצא לי להיתקל רק בתוכנה יפנית אחת שקנתה לעצמה שם עולמי בתחום מסויים. אני לא יודע אם אני סתם מוטה, אבל אני קיבלתי את הרושם שיש הרבה יותר בתי תוכנה עצמאיים ישראליים (כלומר לא מחלקות תוכנה של ענקי אלקטרוניקה) שקנו לעצמם שם עולמי, ואנחנו מדינה קטנה בהרבה. זה לא אומר בהכרח שרמת המתכנתים ביפן פחות טובה, אבל בהחלט יש להם נטייה גדולה יותר להתמקד בשוק המקומי (שאצלנו הוא כמובן זניח). עם כל זאת, אני לא מאמין שיהיה לך קל למצוא עבודה בתור מתכנת ביפן. לא בגלל שהם מזלזלים בערכם של מתכנתים ישראליים (או בני כל לאום אחר), אלא משתי סיבות יותר פרקטיות: 1. העסקת עובד זר ביפן (שיש בה חוקי הגירה נוקשים מאוד עד דרקוניים לכל הדעות) היא לא עניין פשוט. צריך לארגן אישורים, ויזות ולהסתדר עם כל הטרחה הבירוקרטית הנלווית. רוב המעסיקים יעדיפו שלא להסתבך עם כל אלה כאשר הם פשוט יכולים להעסיק מתכנת מקומי. 2. השפה. יפן זה לא ישראל, ורובם המוחץ של היפנים (כולל עובדי היי-טק שמתעסקים עם מחשבים כל היום) לא מסוגלים לנהל תקשורת בסיסית באנגלית (למרות שהרבה מסוגלים לקרוא לא רע). בסיס מוצק ביפנית (ואני מדבר על ידע ברמה של JLPT2 לפחות, וזה לא עניין של מה בכך) הוא די הכרחי לכל מתכנת שצריך לשתף פעולה עם עובדים יפניים. אם אין לך ידע כזה, אתה נמצא בבעייה די רצינית. אני לא בא כמובן לקטוע לך את החלום באכזריות (זה סך הכל משהו שגם אני הייתי שמח לעשות), אבל תהיה מוכן להמון קשיים בדרך וגם לאכזבות
יש מספר (זאת אומרת שניים או שלושה) אתרים באנגלית שמציעים עבודה לזרים ביפן בתחום ה-IT. רובם דווקא בתפקידי סיסטם ורשתות, ולא בפיתוח לפי מה שהצלחתי להבין (מודעות הדרושים שם לקוניות משהו). יצא לי לראות כמה בנקים שמחפשים עובדים דוברי אנגלית דווקא ולא מעניינת אותם רמת היפנית שלהם (אני מניח שמדובר בתפקיד שמצריך הרבה עבודה עם זרים), אולי שם תוכל למצוא את מבוקשך.