מתכננת טיול בלעדיי

Platonic

New member
מתכננת טיול בלעדיי

שלום לכולם,
רוצה לשתף אתכם במשבר בזוגיות ולשמוע את דעתכם בנושא.
אני ובת זוגי בני 25, וביחד מעל 5 שנים.
לפני כחצי שנה היא החליטה לטוס לטיול של חודש וחצי באוסטרליה, והציעה לי להצטרף. אני סרבתי מכל מיני סיבות, לא חשבתי שיסתדר לי לגמרי עם העבודה, ולא הייתי בטוח אם זה טיול שמתאים לי (הרבה טראקים וספורט). היא שאלה אם זה יהיה בסדר מבחינתי שהיא תטוס בלעדיי ואמרתי שכן.

היא התחילה לחפש שותפים באינטרנט, ולתכנן את הטיול. היא הכירה שותפה ותכננה לטוס איתה, ואחרי כמה שבועות השותפה ביטלה והיא הייתה צריכה לחזור לחיפושים. ואז היא מצאה שותף.
היא והשותף סגרו שהם מתכוונים לטוס ביחד, וקנו כרטיסים, ואני אמרתי לה שמפריע לי שזה שותף ולא שותפה. היא אמרה שהיא מבינה אבל שזה מה שהסתדר. יש עוד כחודשיים עד הטיול, ובינתיים היא והשותף מתכתבים בהודעות בסלולרי באופן קבוע על בבסיס יום יומי, לטענתה בענייני הטיול.

לפני כחודש אני החלטתי לשנות את דעתי, גם בגלל נושא השותף, ואמרתי לה שאני כן רוצה להצטרף אליה. אבל עכשיו היא כבר לא רוצה שאני אבוא. היא חושבת שאני עושה את זה מהסיבות הלא נכונות (קנאה), ושזה לא טיול שמתאים לי (כמו שאמרתי לה בהתחלה), ושאם אני אבוא שנינו לא נהנה וזה יהרוס לה את מה שהיא מתכננת כבר הרבה זמן.
למרות הרבה בכי מצידי והסבר כמה קשה לי עם המחשבה שהיא טיסה בלעדיי עם מישהו אחר, דעתה בעניין לא השתנתה.
היא כן מבטיחה שלא יקרה שום דבר בטיול שהוא מעבר ללטייל, שהיא לא מעוניינת באנשים אחרים, אלא רק במישהו בראש כמו שלה לטיול כזה. היא גם דואגת להזכיר ולדבר על העתיד המשותף שלנו וכמה זה חשוב לה ושהיא רואה אותנו מקימים משפחה ביחד.
אבל היא לא מוכנה לוותר על לטוס עם השותף או לאפשר לי להצטרף.

הנושא כבר עלה בשיחות ביננו כמה פעמים ועכשיו כבר מביא לכעס מצידה, על כך שאני גורם לה לרגשות אשם והורס לה את ההתרגשות. היא רמזה שהיא לא תוכל להמשיך להיות איתי אם אני אמשיך לגרום לה להרגיש ככה. היא הציעה לי ללכת לפסיכולוג בגלל הדכאון והעצבות שהמצב הזה הכניס אותי אליו...
עכשיו המחשבות באות אליי בגלים, לפעמים פשוט בא לי לסיים את הקשר בגלל זה, כי קשה לי שמי שאני אוהב אומרת לי שהיא מעדיפה לא לטוס איתי, ומוכנה לשים אותי במצב שהוא כל כך קשה לי. מצד שני, חוץ מנושא הטיול, הקשר שלנו עובד ממש טוב, וכבר 5 שנים שאנחנו שומרים על התשוקה והאהבה ביננו, ואנחנו מוצאים התאמה בהמון תחומים משותפים.

מה אתם חושבים? מה הייתם עושים במקומי? האם היא צודקת ואני מגיב בהגזמה? אני פשוט צריך להבליג על זה? או שאולי מה שהיא עושה לא מקובל במערכת יחסים?

אודה למגיבים.

אמרלדה

Active member
זה שאתה מגיב בהגזמה זה בטוח, אבל זה לא הכל

כן, אתה מגיב מאוד בהגזמה. לא, אתה לא צריך להבליג, כי לא תוכל לבד, כי זה אתה. מה שהיא עושה מקובל במערכת יחסים, אולי התגובה שלה קצת אגרסית. בקיצור, סלט. בוא נעשה סדר.

הגיל, הזמן, המקום - הכל נכון. ישראלים עושים את זה בגיל הזה, בזמן הזה, זה חלק מטקס ה"התבגרות" הישראלי. היא רוצה להיות חלק מזה, לחוות את השינוי, ההרפתקה וההתרגשות. יותר מלגיטימי. חודש וחצי, אגב, זה כלום וחצי. כמעט כמו מילואים פלוס.

בד"כ הטיול הזה נופל לפני זוגיות ארוכה ואמיתית, אבל לפעמים באמצע, כמו אצלכם. בד"כ זה לא משנה הרבה ואנשים נוסעים בכל זאת, ביחד או לחוד. בטח לחודש וחצי. אבל לפעמים, כמו אצלכם, זה לא עובר על מי מנוחות.

הבעיה במקרה הזה היא - כן. אתה - העובדה היא שאתה מקנא מאוד, כי זה לא הציק לך כל עוד היתה עם שותפה. אתה פשוט חושש מאוד ממה שעלול לקרות, מהעובדה שהחוויה והריגוש והשינוי, התכנון המשותף והקרבה, יעשו את שלהם...
לא אשקר לך: זה יכול לקרות. אלה בדיוק התנאים שעליהם מבוססת התאהבות חדשה ומרגשת, שיכול להיות שתחזיק מעמד רק יומיים אחרי הטיול... מצד שני, אם האהבה שלה אליך חזקה ויציבה, זה יכול בהחלט לא לקרות - הריגושים יישארו במסגרת טיול בלבד, ולא יעברו לרומנטיקה.

אגב, אצל הבן שלי, אחרי שלושה חודשים של סינון דרך "למטייל", תכנון משותף, התכתבויות, ביקורים הדדיים אצל ההורים שכולם יהיו רגועים שהילדים שלהם נוסעים עם מישהו שהוא "בסדר" ומפגשים בין שתי ערים לצורך סידורים, הם נפרדו שם בתוך פחות משבוע אחרי הטיסה. לה היה ברור שמתחילים בשבע בבוקר לטפס על ההרים המקסימים שבסביבה, והסטלן שלי נקרע מצחוק, במיוחד שהוא היה אחרי שירות צבאי... סתם, משהו פעוט ששכחו לבדוק... עד כאן תכנונים.

עד כאן גם ההבטחות שלה שלא יקרה שום דבר אתו בטיול. היא לא יכולה באמת לדעת, גם אתה לא.

ועכשיו, אליך. אתה מגיב בהגזמה, בוודאי בחברה שלנו, שבה זו הנורמה ורבים נוסעים בלי בני זוגם. רמת הביטחון העצמי שלך בשאול תחתיות אם אתה כל כך מקנא וכל כך בדיכאון מהנסיעה שלה. אינך מסוגל לעמוד בפני עצמך, עם תחושת זקיפות קומה שאתה מה שהינך, ואתה שווה, והזהות שלך לא צריכה אישורים מאף אחד. לכן, על אף שהטיול לא מתאים לך לדעת שניכם, אתה מתקפל לארבע. ודאי שאתה צריך טיפול, ודאי שאתה צריך פסיכולוג. לבוא ממקום כזה לזוגיות זה מתכון לצרות. זה אחד שרוצה לרצות כל הזמן את הצד השני, וריצוי לא רצוי בזוגיות. היא לגמרי צודקת שקנאה וחוסר ביטחון מובילים אותך, והם מובילים אותך כאישיות בפני עצמה, בלי קשר לזוגיות, למקום מאוד רע ומאוד עמוק. אתה צריך לטפל בזה למען עצמך.

ולבסוף - המילים שבחרת כדי להגיד שהיא מתנגדת להצטרפותך לטיול: "היא לא נותנת לי להצטרף" אכן נשמעות כמו גננת בגן ילדים לילד בן חמש, אבל חשוב על כך לרגע: מתחת לפני השטח היא כבר מתכננת אתו את הטיול הזה, ברמת קושי שתהיה לך בעייתית, כבר זמן רב. אתה מגיע מבחוץ עם האישיות שלך, הקנאה שלך, חוסר היכולת הפיסי להצטרף לטיול כפי שהוא כך שיצטרכו להקל אותו למענך וכולי. די ברור למה על אף אהבתה אליה היא מעדיפה להמשיך במה שהיא עושה.

יחד עם כל זאת, אני מסכימה אתך לגמרי שהגישה הזאת שלה היא נוקשה מידי, פוגעת בך ובזוגיות שלכם. אני מבינה לגמרי למה אתה מרגיש שהיא היתה צריכה להעיף אותו לכל הרוחות ולקפוץ לדום ולנסוע אתך לטיול שמתאים לשניכם. זה היה קורה בעולם מושלם, אידיאלי. אבל זה לא כך במציאות - היא השקיעה אנרגיות, מאמצים, זמן וחלומות בבניית הטיול אתו. זה שלב מאוחר לבוא ולשחק את פרינס צ'ארמינג ולבקש ממנה לזרוק הכל. זה גם לא מציאותי. אז סיכמנו שגם היא לא מושלמת. אתם בתיקו.

מה הלאה?
1. להפסיק לנדנד ולשתוק. אם אתה מוכרח לבכות, אז רק לתוך הכרית בלילה. שחרר אותה לנסוע אתו.
2. ללכת לטיפול, כמה שיותר מהר וכמה שיותר מוקדם. למען עצמך ולמען הסיכוי לזוגיות טובה בעתיד, לא חשוב עם מי. זה יחזק אותך כאדם ויפסיק את הבכי שלך בגלל שטויות.
3. מה יהיה עם שניהם? מה יהיה עם שניכם? כלפי חוץ, שחק אותה כבטוח בזמן שאתה מחזק את עצמך עם הפסיכולוג. כלפי פנים, תתקרב, אלחש לך באוזן: מה שיהיה יהיה. אין לנו שליטה על זה. גם לך לא.

האגו שלך פגוע ובמצב כזה לא כדאי לקבל החלטות

כל החלטה שתקבל עכשיו: לנסוע או להיפרד, תהיה מונעת בעיקר מהרצון שלך לרפא את האגו הפגוע. לדעתי, אם אתה מסוגל, נסה לדחות את ההחלטה שלך, לקבל את הגזירה ולראות איך תרגיש בהמשך.
זה באופן מאוד כללי...
ועכשיו לדעתי האישית על המצב: אני לא יודעת אם יש לכם הרבה הזדמנויות לטייל או לבלות באופן אינטנסיבי יחד, או אם יצא לכם לעשות משהו כזה בעבר, אבל אם לא, אז אכן קצת מוזר שהיא לא רוצה לנצל את הזמן הזה יחד איתך. אחרי הכל גם במסגרת טיול כזה אפשר להיות חלק מהזמן ביחד ולעשות דברים שכייף לשניכם וחלק מהזמן להתפצל וכל אחד עושה מה שכייף לו. חוסר הרצון שלה להתגמש ולנסות למצוא דרך שבה תוכלו, כזוג צעיר שרק בונה עכשיו את הביחד שלכם, כן לצאת יחד, אכן מעלה שאלות לגבי מהות הקשר שלכם.

מריוס זכריה

Member
מנהל
אני דווקא חושב שאתה צודק

(אני מודה, אבל, שאם היא הייתה כותבת את הצד שלה אולי הייתי חושב שגם הא צודקת).

אבל על פניו, זה מריח כמו סוף הקשר.
אמנם כתבת שהוא "עובד טוב", אבל בגיל 25 "עובד טוב" זה לא תמיד מספיק.

ברור שהיא עוד לא קולטת את זה באופן מודע. גם היא חוששת לומר לעצמה את האמת. אבל אם אתה שואל אותי (ומן הסתם, נראה לי שאתה אכן שואל...) אז דעתי היא שהקשר פג תוקף.

זה לא שאי אפשר להישאר בקשר פג תוקף עוד כמה שנים. אפשר. אפשר גם לאכול גבינה שהיא פגת תוקף. לא מתים מזה. באמת. אבל זה לא אותו כיף. והעתיד קצר בהרבה.

מצטער.

שילה1

New member
שחרר וקח נשימה עמוקה.

אם הא תחזור אליך-יופי.אם לא-חפש לך אהבה אחרת.אתה עדיין צעיר.

גארוטה

New member
לבכות

זה ממש לא סקסי
אם משהו יפריד ביניכם בסוף, זו בטח לא תהיה הנסיעה עם השותף אלא התגובה
הבכיינית והלא גברית שלך, חוסר הבגרות שלא לומר הילדותיות, הדיכאון והעצב.
היא יכלה גם לטוס עם שותפה, הכל היה נראה לך סבבה, ולהכיר במהלך הטיול בחור
נחמד שיחבור אליהן...ואז מה?
בקיצור, הבעיה היא לא הנסיעה שלה אלא התגובה שלך.

נוסעת27

New member
אממ

בגדול הייתי אומרת שאתה ממש מגזים. היא הרי הציעה לך לבוא וסירבת, וגם קיבלה את "אישורך" לנסוע. ואז איכשהו הדברים התגלגלו ויצא שהיא טסה עם בחור שהיא כנראה ממש לא נמשכת אליו או מעוניינת בו, ואתה מתחיל לעשות לה סצנות קנאה ובכי ורוצה פתאום להצטרף ו"להרוס" לה את הטיול עם חוסר ההתאמה שלך למצב. אני חושבת שהיא צודקת שהיא עומדת על שלה בקטע הזה. הדבר היחידי שלא לעניין בכלל הוא שהיא הייתה צריכה מראש לברר איתך אם זה בסדר שהיא תטוס עם גבר אחר. זה נראה לי לגיטימי ולא בקשה מוגזמת. כנראה היא לא ראתה בזה שום בעיה כי היא אוהבת אותך ולא מחפשת כלום חוץ מפרטנר לטיול (ובתור אחת שעשתה המון טיולים ארוכים, מבטיחה לך שגם ישנתי במיטות עם גברים מטיילים שלא הכרתי אותם כי בדיוק נשארה מטה אחרונה בהוסטל וכד', וזה היה ממש סבבה ולא מיני, זאת מן אווירת טיול כזאת של קלילות ולא כל דבר זה דרמה).
אני גם אספר לך שהיה לי אקס מאוד קנאי, אחרי שנגמרו לנו החוזי שכירות הצעתי לו לעבור לגור יחד והוא לא רצה. אחרי זה התחיל להטיל לי "סנקציות" שהוא לא רוצה שאכניס שותף גבר- רק שותפה. השתדלתי מעט לנתב לקראת שותפות אך ממש לא פסלתי את הגברים ובסוף הכנסתי שותף גבר, כי זה הכי הסתדר והיה חיבור טוב והתאמה (כשותפים). החבר כעס, ועמדתי על שלי. אחרי הכל, רציתי לגור איתו והוא לא רצה, אז זאת ממש לא בעיה שלי הקנאה המטורפת וחשוב לי להכניס מישהו מתאים- זכר או נקבה לא משנה. ככה כנראה היא ראתה את הדברים.
בכל מקרה אם אתה עדיין רוצה את הקשר הזה תפסיק להתבכיין ולקנא ולעשות לה סצנות. קצת פאסון לא יזיק.

אייבורי

New member
מדהים

&nbsp
אני מניח שאם היית מספר שאתה טס לתאילנד בלי החברה והיא עושה סרטים
כל הנשים פה היו מתרעמות.
&nbsp
בתכלס, אתה לגמרי צודק, היא מתנהגת באגואיסטיות באנוכיות ובעיקר לא סופרת אותך ממטר.
כן קינאה קיימת ולא צריך להתבייש בה, מעטים הגברים שהיו מפרגנים לטיסה של חודשיים עם גבר אחר. למען האמת עשית כמה טעויות אידיוטיות מלכתחילה
ראשית אם היא רוצה לנסוע ואתה לא, תגיד לה אני לא רוצה לנסוע ואל תסעי
ואם את נוסעת אז רק עם שותפה.
אבל בזאנר המודרני, הגבר מפרגן ואז מתבכיין וזה לגמרי דפוק.
&nbsp
לדעתי הגיע הזמן שתרים את הביצים שלך מאיפה שהם מתחבאים.
תגיד לה שאתה לא בא והיא לא נוסעת עם הבחור
ואם היא נוסעת אז שתארוז את החפצים שלה מהבית שלכם
ותהיי לך תשובה רצינית לאיך היא רואה את היחסים בינכם
כי כרגע
נראה שהיא סיימה את הקשר ורק מחפשת תרוץ של הזדיינתי בחול עם השותף
כי ככה יצא.
&nbsp
הגיע הזמן לחזור להיות גבר קצת נאנתדרל וקצת יותר שעיר בחזה.

tal902

New member
צודק בגדול

כולם פה מתייפיפים.
כולל החברה של הבחור. שבטח לא מבינה מה הוא עושה סיפור ( כשאם היה הפוך הבחורה היתה עושה לא סיפור אלא טרילוגיה) . וכמו שאמרת בעידן של היום הגבר צריך להבין ולפרגן. אבל מה עם להבין את הגבר?

ואגב, היתה פה מישהי פעם שכתבה שהבעל שלה (זוג צעיר ללא ילדים) נוסע עם החברים שלו לתאילנד (לא עם שותפה, כן? חברים) בלי להתחשב בה אם היא מסכימה או מתאים לה.

לא רוצה להגיד לך מה היו התגובות פה.

בגדול: מה את צריכה אחד כזה שלא סופר אותך ולא מתחשב

sweetdreams

New member
נראה לי שברגע שהוא יגיד את זה, הקשר גם כן יגמר

אבל כנראה שבשלב הזה, כבר אין מנוס מזה...

נומלה

New member
ברור

אבל אם הוא היה בחורה שמתלוננת מיד כולם היו אומרים "למה את לא מפרגנת לו את הטיול הגדול?"
יחי הכפול.

נוסעת27

New member
רגע רגע

אני מסכימה בגדול עם מה שכתבת.
אממה, אם הוא היה מספר שחברה שלו רוצה לנסוע לחודשיים לתאילנד עם בחור אחר, זה היה נראה אחרת לגמרי. כי תאילנד זאת מדינת נופש ביום ובית זונות בלילה. זה מקום שנוסעים אליו לנפוש, לצאת למסיבות, להשתכר, ובעיקר לזיין. אווירה של חופש, ים בריכה מסיבות וסקס. פה ושם גם מטיילים.
&nbsp
לנסוע למסע טרקים באוסטרליה זה משהו אחר לגמרי. מטרה אחרת של טיול ואווירה אחרת. הרבה יותר הגיוני לדבר כזה לחפש פרטנר מתאים שיהיה אפשר לעשות איתו טרקים וכו'. מה גם שבד"כ תמיד חוברים לעוד מטיילים זה לא באמת טיול של אחד על אחד, רק לפחות לדאוג שיהיה מישהו שיהיה מעין "משענת ביטחון" לנחיתה ולהתחלה של המסע.
&nbsp
אני יודעת שאם בן זוגי היה אומר לי שהוא נוסע עם בחורה לנופש של חודש בתאילנד, או חבר לבחורה לאוסטרליה שתהיה פרטנרית לטרקים ומסעות, הייתי מרגישה אחרת לגמרי כלפי כל אחד מהמקרים.

אייבורי

New member
טוב נו, לא עידכנו אותי

&nbsp
במפת הגלובוס החדשה, שם מצויין מדינות בית זונות ומדינות טראק לגיטימי.
&nbsp
אבל בנינו, 95% מהגברים לא היו מסכימים שהאישה תצא לבד עם חבר לבירה.
שלא נדבר על חודשים.
שנית, הבעיה היותר חמורה, היא רואה שזה מטריף אותו ושמה קצוץ
&nbsp
זה לגמרי יגמר בבכי

נוסעת27

New member
הפואנטה היא

שיש הבדל בין נופש לטיול.
נופש זה מקום שאתה נוסע להירגע, להינות, להשתזף, לשתות, ללכת למסיבות וכו'. זה דבר שהגיוני לעשות עם בן הזוג או מכר/ה ואם לזה היא לא הייתה רוצה שהוא יצטרף הייתי מסכימה שזה מוזר ומחשיד.
טיול זה אירוע חדור מטרה. רוצים לעשות טקרים מסויימים, אולי לישון באוהלים, לתכנן המון מראש, לקרוא, לשבת על מפות. זה אופי אחר לגמרי ולא לכל אחד זה מתאים. אם הוא אחד שלא מתאים לו טרקים אז הגיוני שאין לו מקום בסיטואציה.
ואני לא חושבת שהיא שמה עליו קצוץ. הוא פשוט דוחק אותה לפינה ומה היא תעשה עם זה עכשיו? תוותר על כל הטרקים והמסלולים שהיא תכננה כדי שהוא והיא ידלגו יד ביד באוסטרליה ברכב שכור עם מזגן והיא תסתכל על ההרים שהיא רצתה לטפס עליהם מרחוק? היא לא רק בת זוג היא גם אדם אינדבדואלי, הם לא נשואים ואין להם ילדים ומשכנתא ומחויבויות שצריך להתגמש לפיהן. היא רוצה לצאת להרפתקאה בלי שהוא ישתרך מאחוריה ויגרום לה לוותר ולהפסיד המון דברים שהיא רוצה רק כי הוא מקנא.

ki92

New member
כן אבל היא גם יכולה לחפש

שותפה ולא שותף...
זה ידרוש ממנה מאמצים, אבל אם זה מה שירגיע את חבר שלה אז זה לא שווה את המאמץ?
(אני לא מצדיקה אותו, גם הוא צריך לבוא לקראתה... אבל גם היא צריכה להראות התחשבות).

אייבורי

New member

&nbsp
אני שמח לפחות שמישהי אחת הקשיבה

&nbsp
אכן שניהם לוקים בתסמונת נוראית של נרקסיזם וחוסר ראיה אחד של השני.

נוסעת27

New member
כי

הם כבר קבעו, תכננו, קנו כרטיסים לאותה טיסה ואותם תאריכים ורק אחרי כל זה האדון התעורר והחליט שזה לא מתאים לו. אני במקומה, אם כבר התפספסה לי שותפה אחת, וחשוב לי לטייל עם מישהו מתאים, וחשוב לי הביטחון הזה, ומצאתי מישהו, וכבר קבענו, קנינו יחד כרטיסים, ישבנו על מסלולים, התחייבנו וכו', ורק אז החבר שלי החליט שהוא מקנא, לא הייתי ממהרת להודיע לשותף שלא מתאים. זה לא הוגן בעליל כלפי אף אחד מהצדדים. אולי הייתי שוקלת לנסות לצרף עוד בחורה שתאזן את החבורה. אבל לנסוע בשלושה זה הרבה פחות נוח ובכנות כל צעד כזה שישפיע בצורה דרסטית על הטיול שלה רק יגרום לה לנטור לו יותר. יש בטיול משהו מאוד עצמאי ומשוחרר ועוצמתי ולהתחיל לכופף אותו כדי לרצות גחמות של גורמים חיצוניים בד"כ מעורר אנטי...
אם מההתחלה הוא היה אומר לה שמפריע לו שהיא נוסעת עם גבר כל המצב היה נפתר. להגיד לה אחרי שהכל נקבע והכרטיסים כבר ביד...?
&nbsp

למעלה