מתכנן מעבר להולנד
שלום לכולם!
העברתי את הערב בלקרוא את 10 עמודי ההודעות האחרונות בפורום ונהניתי מכל רגע.
עבודה מבורכת! כל הכבוד לכל העוסקים במלאכה!
מעט עליי:
אני בן 33, רווק, בעל תואר שני בהנדסה, בעל אזרחות ישראלית בלבד.
בעקבות זוגיות מאושרת, החלטתי שאני רוצה לעבור להולנד לחיות עם בן זוגי (שהוא אזרח הולנדי).
את החיים אנחנו מתכוונים לנהל בעיר אוטרכט.
המסלול בו בחרתי הוא מעבר דרך ויזת עבודה תחת סעיף highly skilled immigrant
עברתי מספר ראיונות טלפונים ווידאו קונפרנס עם מעסיקים הולנדים, והשבוע אני נוסע לראיון עבודה באחת החברות (טאצ' ווד מקווה לחזור עם הצעת עבודה).
יש לי המון שאלות ופערי ידע למרות שקראתי המון. אשמח אם תוכלו לסייע לי וללוות אותי בתהליך.
אז הינה מספר שאלות לספתח:
1. האם אני זקוק לMVV? קראתי שבמסלול HSI לא חייבים... אבל בIND רשום שכן, מה נכון?
2.אם אני זקוק ל-MVV מתי אני צריך להתחיל עם זה? האם זה תהליך שמתבצע בארץ או בהולנד?
3. מנסיונכם, מהרגע שאחתום חוזה עם המעסיק, תוך כמה זמן מסתיים תהליך קבלת התושבות הזמנית ואשרת העבודה?
4. האם למעט תעודת לידה מתורגמת וחתומת אפוסטיל, יש עוד מסמכים שאתם מציעים לי להתחיל בהכנתם מהארץ?
מספר שאלות לגבי תנאי העסקה (שאני מניח יישאלו במהלך הראיון):
1. אני תרגמתי את הברוטו שיש לי היום ליורו וזה פחות או יותר מה שאני מתכנן לבקש בהולנד. האם זה מהלך נכון או שכדאי לבקש יותר בגלל יוקר המחיה?
2. היום אני מקבל רכב מהעבודה, כמה זה מקובל בהולנד בחברות הייטק? זה כולל דלק? אני מתמודד על משרה של מנהל פרויקטים בתחום הטכנולוגי.
3. האם על הרכב מקובל לגבות תשלום נוסף מעבר למס עבורו?
4. הבנתי שאת הטבת ה-30% יש לדרוש לגבות בחוזה מהיום הראשון ולא להשאיר לעתיד, כמה נכון?
5. מה נהוג וכמה ממליצים לדרוש בנוגע לימי חופשה?
6. האם במשכורת השנתית ברוטו נכנס גם ה-8% הבראה או שזה בנפרד?
7. מכיוון שבפועל אני לא עושה רילוקיישן ע"י החברה, האם זה מקובל לבקש מהם עזרה בנושא, למשל שילוח?
אם וכאשר אתקדם עם נושא העבודה ואתחיל בתהליך אני בטוח שיהיו עוד הרבה שאלות נוספות...
שוב תודה לכל העונים
שלום לכולם!
העברתי את הערב בלקרוא את 10 עמודי ההודעות האחרונות בפורום ונהניתי מכל רגע.
עבודה מבורכת! כל הכבוד לכל העוסקים במלאכה!
מעט עליי:
אני בן 33, רווק, בעל תואר שני בהנדסה, בעל אזרחות ישראלית בלבד.
בעקבות זוגיות מאושרת, החלטתי שאני רוצה לעבור להולנד לחיות עם בן זוגי (שהוא אזרח הולנדי).
את החיים אנחנו מתכוונים לנהל בעיר אוטרכט.
המסלול בו בחרתי הוא מעבר דרך ויזת עבודה תחת סעיף highly skilled immigrant
עברתי מספר ראיונות טלפונים ווידאו קונפרנס עם מעסיקים הולנדים, והשבוע אני נוסע לראיון עבודה באחת החברות (טאצ' ווד מקווה לחזור עם הצעת עבודה).
יש לי המון שאלות ופערי ידע למרות שקראתי המון. אשמח אם תוכלו לסייע לי וללוות אותי בתהליך.
אז הינה מספר שאלות לספתח:
1. האם אני זקוק לMVV? קראתי שבמסלול HSI לא חייבים... אבל בIND רשום שכן, מה נכון?
2.אם אני זקוק ל-MVV מתי אני צריך להתחיל עם זה? האם זה תהליך שמתבצע בארץ או בהולנד?
3. מנסיונכם, מהרגע שאחתום חוזה עם המעסיק, תוך כמה זמן מסתיים תהליך קבלת התושבות הזמנית ואשרת העבודה?
4. האם למעט תעודת לידה מתורגמת וחתומת אפוסטיל, יש עוד מסמכים שאתם מציעים לי להתחיל בהכנתם מהארץ?
מספר שאלות לגבי תנאי העסקה (שאני מניח יישאלו במהלך הראיון):
1. אני תרגמתי את הברוטו שיש לי היום ליורו וזה פחות או יותר מה שאני מתכנן לבקש בהולנד. האם זה מהלך נכון או שכדאי לבקש יותר בגלל יוקר המחיה?
2. היום אני מקבל רכב מהעבודה, כמה זה מקובל בהולנד בחברות הייטק? זה כולל דלק? אני מתמודד על משרה של מנהל פרויקטים בתחום הטכנולוגי.
3. האם על הרכב מקובל לגבות תשלום נוסף מעבר למס עבורו?
4. הבנתי שאת הטבת ה-30% יש לדרוש לגבות בחוזה מהיום הראשון ולא להשאיר לעתיד, כמה נכון?
5. מה נהוג וכמה ממליצים לדרוש בנוגע לימי חופשה?
6. האם במשכורת השנתית ברוטו נכנס גם ה-8% הבראה או שזה בנפרד?
7. מכיוון שבפועל אני לא עושה רילוקיישן ע"י החברה, האם זה מקובל לבקש מהם עזרה בנושא, למשל שילוח?
אם וכאשר אתקדם עם נושא העבודה ואתחיל בתהליך אני בטוח שיהיו עוד הרבה שאלות נוספות...
שוב תודה לכל העונים