מתכנן מעבר להולנד

Dutchy2B

New member
מתכנן מעבר להולנד

שלום לכולם!

העברתי את הערב בלקרוא את 10 עמודי ההודעות האחרונות בפורום ונהניתי מכל רגע.
עבודה מבורכת! כל הכבוד לכל העוסקים במלאכה!

מעט עליי:

אני בן 33, רווק, בעל תואר שני בהנדסה, בעל אזרחות ישראלית בלבד.
בעקבות זוגיות מאושרת, החלטתי שאני רוצה לעבור להולנד לחיות עם בן זוגי (שהוא אזרח הולנדי).

את החיים אנחנו מתכוונים לנהל בעיר אוטרכט.

המסלול בו בחרתי הוא מעבר דרך ויזת עבודה תחת סעיף highly skilled immigrant

עברתי מספר ראיונות טלפונים ווידאו קונפרנס עם מעסיקים הולנדים, והשבוע אני נוסע לראיון עבודה באחת החברות (טאצ' ווד מקווה לחזור עם הצעת עבודה).

יש לי המון שאלות ופערי ידע למרות שקראתי המון. אשמח אם תוכלו לסייע לי וללוות אותי בתהליך.

אז הינה מספר שאלות לספתח:

1. האם אני זקוק לMVV? קראתי שבמסלול HSI לא חייבים... אבל בIND רשום שכן, מה נכון?
2.אם אני זקוק ל-MVV מתי אני צריך להתחיל עם זה? האם זה תהליך שמתבצע בארץ או בהולנד?
3. מנסיונכם, מהרגע שאחתום חוזה עם המעסיק, תוך כמה זמן מסתיים תהליך קבלת התושבות הזמנית ואשרת העבודה?
4. האם למעט תעודת לידה מתורגמת וחתומת אפוסטיל, יש עוד מסמכים שאתם מציעים לי להתחיל בהכנתם מהארץ?

מספר שאלות לגבי תנאי העסקה (שאני מניח יישאלו במהלך הראיון):
1. אני תרגמתי את הברוטו שיש לי היום ליורו וזה פחות או יותר מה שאני מתכנן לבקש בהולנד. האם זה מהלך נכון או שכדאי לבקש יותר בגלל יוקר המחיה?
2. היום אני מקבל רכב מהעבודה, כמה זה מקובל בהולנד בחברות הייטק? זה כולל דלק? אני מתמודד על משרה של מנהל פרויקטים בתחום הטכנולוגי.
3. האם על הרכב מקובל לגבות תשלום נוסף מעבר למס עבורו?
4. הבנתי שאת הטבת ה-30% יש לדרוש לגבות בחוזה מהיום הראשון ולא להשאיר לעתיד, כמה נכון?
5. מה נהוג וכמה ממליצים לדרוש בנוגע לימי חופשה?
6. האם במשכורת השנתית ברוטו נכנס גם ה-8% הבראה או שזה בנפרד?
7. מכיוון שבפועל אני לא עושה רילוקיישן ע"י החברה, האם זה מקובל לבקש מהם עזרה בנושא, למשל שילוח?

אם וכאשר אתקדם עם נושא העבודה ואתחיל בתהליך אני בטוח שיהיו עוד הרבה שאלות נוספות...

שוב תודה לכל העונים

FalseFlat

New member
ברוכים הבאים לפורום !!

אתה מוזמן לקרוא עוד אחורה בארכיון הפורום ויותר טוב לחפש בפורום אתה תמצא תשובות להרבה שאלות.

קצת תשובות אם אני זוכר נכון ושום דבר לא השתנה :
1.MVV - זאת בעצם ויזת השהיה שלך, כאשר הויזה שלך היא סמך בן זוג אתה נדרש לעבור מבחנים כדי לקבל אותה.
אלה נקראים בחינות השתלבות (Civic Integration Examination \ inburgeringsexamen) אותם אפשר לעבור בשגרירות בישראל ואחכ פה בהולנד.

על סמך מהגר עתיר ידע HSM אז אתה מקבל אותה בעצם בלי מבחן. (מקווה שאני לא טועה)
מקור : http://www.ind.nl/en/Residence-Wizard/work/highly-skilled-migrants/Pages/default.aspx

2. לגבי מסמכים מהארץ תוודא שיש לך רשיון נהיגה עם השם תואם לדרכון. עוד לגבי הפרוצדורה בבלוג של רוני - http://roniveredadar.wordpress.com/author/roniver/

3. לגבי השכר מציע לך לבדוק גם עם אנשים ובאתרים שנונים לך משכורת משוערת כדי לראות שאתה באמת בתחום הסביר לטוב ולרע -
אתר כזה למשל - http://www.loonwijzer.nl/home

4. חוק 30% להכניס מהיום הראשון לחוזה. דיברו על זה הרבה בפורום

זה פחות או יותר במה שאני יכול לעזור , מקווה שלא טעיתי בכלום תמיד טוב לבדוק מול אתר רשמי \ מישהו אחר.

כמה תשובות,

לגבי העסקה - משכורת, תברר מה המשכורת המקובלת בהולנד לתפקיד שלך, לא חושבת שזה תמיד מקביל למשכורות בשוק הישראלי. כמובן שזה גם תלוי בנסיון. לגבי רכב- תלוי מה אתה סוגר עם המעסיק. בדרך כלל משלמים חוץ ממס עוד תשלום למעסיק על הרכב. רכב כולל דלק.
ימי חופש- לא נושא למיקוח כמו בארץ, לכל חברה יש מספר קבוע של ימי חופש לעובדים, וכולם מקבלים את אותו הדבר.
8 אחוז דמי הבראה- כלול במשכורת ברוטו השנתית.
זה מה שאני יודעת, שיהיה בהצלחה!

ועוד דבר כהערת אגב,

הרבה חברות היום הורידו את התנאים בגלל המצב הכלכלי, ומשרות לדוגמה שבעבר כללו רכב, כיום כבר לא כוללות. חוצמזה שכדאי לבדוק אם לא עדיף בכל זאת ללכת על ויזת בן זוג, מפני שאם תעבוד באיזה מקום והוא יחליט להעזיב אותך, אז תאבד את ויזת העבודה שלך. כמובן שויזת בן זוג היא קצת יותר מסובכת ויותר יקרה, אבל לפחות היא מקנה לך חופש לעבוד איפה שתרצה, ולעזוב מתי שתרצה. בהצלחה!

חנהר

New member
שלום לך מגנדס

בא ניקח את התהליך צעד צעד. אתה החלטת לעבור להולנד על תקן ויזת עבודה, הרשה לי לברך אותך, בחירה נכונה בייחוד כשאתה הולך להתראיין בחברה שמעסיקה מהגרים עתירי ידע ואסביר מדוע. חברה שמעסיקה מהגרים עתירי ידע מסדרים עבורך את כל תהליך ויזת העבודה מה שעוד יותר אטרקטיבי הוא שיש לך כבר איפה לגור עם בן זוג כך שזה פחות הוצאות מצידם, כיוון שהם אמורים לחפש עבורך מקום מגורים ומשלמים על מגורים.

עכשיו ברגע שתתקבל לעבודה תינתן לך ויזת עבודה, במידה ותהיה מעוניין בעתיד לעזוב את מקום העבודה, ונזת העבודה שלך לא תפוג ביום שתעזוב, אלא ביום בו תאריך המצויין על ויזת העבודה יפוג. טבשביל מגנדס ישראלי שכמוך יש עבודה בשפע בהולנד, בייחוד במקום בו בחרת לגור שהוא מאוד מרכזי קרוב לאמסטרדם ורוטרדם, שם יש המון מעסיקים מהגרים עתירי ידע.

אסביר לך כעת מדוע ויזת עבודה יותר מושכת למישהו במעמד שלך, לא רק שאתה מהגר עתיר ידע אינך צריך לעמוד בקריטריונים שמהגר עם ויזת בן/ת זוג צריך לעמוד, שזה מבחני שפה וזמן שצריך לחכות ולבזבז על כל התהליך. אתה יכול לדלג על התהליך המייגע הזה, להתחיל לעבוד ולחיות כאדון לעולמך מבלי שאף אחד מממשלת הולנד יטריד אותך בעניין.
תרצה ללמוד הולנדית? יש המון ספרים טובים וקורסים בייחוד באיזור מגורייך להולנדית.

במידה ותרצה לדעת עוד על עולם ההייטק בהולנד, הינך מוזמן ליצור איתי קשר בפרטי.

בהצלחה.

Dutchy2B

New member
עורכי הדין

היי,

הלינקים הם למשרדי עו"ד.
האם אתם סבורים שיש לי צורך בשלב זה לערב עו"ד/רו"ח הולנדי?

חנהר

New member
קראת מה כתוב בקישורים?

שם יש לך מידע מה המשמעות של מהגר עתיר ידע.

idos2

New member
קצת תשובות

1+2. לגבי MVV, כעקרון יש 2 אפשרויות לקבלת אישור עבודה, הראשונה היא ע"י קבלת MVV מהשגרירות בארץ (כאשר ברקע המעסיק מגיש בקשה לIND לMVV + Residence Permit), לוקח כ-3 שבועות עד שמאשרים אותה, ואח"כ אתה הולך לשגרירות לקבל את הMVV), היתרון - ניתן לעבוד באופן כמעט מידי מרגע הכניסה להולנד (יש עוד בירוקרטיה קצרה שצריך לעשות).
מאחר וכדי להיכנס להולנד אתה לא צריך ויזה, המעסיק יכול לחסוך את הMVV ולהגיש רק בקשה לResidence Permit, לא מכיר את התהליך לעומק, אבל בין היתר זה אומר שאתה יכול להתחיל לעבוד רק כ-3 שבועות אחרי שהגעת להולנד.
האופציה הראשונה היא הנפוצה יותר... בכל מקרה התהליך מבוצע ברובו בהולנד, ע"י המעסיק, למעט החלק בו אתה הולך לשגרירות לקבל את הMVV בדרכון.
3. מרגע שאתה חותם על החוזה הייתי לוקח בחשבון חודש בצורה אופטימית, וחודש וחצי ריאלית.
4. לא, גם תעודת לידה תצטרך רק אחרי שהגעת להולנד, לא חייבים לרוץ עם זה.

בכל מקרה לגבי כל הנ"ל, רוב העבודה פה היא של המעסיק, סביר להניח שהוא יקח עו"ד כזה או אחר שינהל את כל התהליך, וממנו תוכל לקבל את כל התשובות.

לגבי התנאים, ולפני שאתה רץ לבקש רכב, תבדוק אם בכלל אתה צריך, בהולנד מקובל לסוע בתחבורה ציבורית

לגבי המשכורת השנתית - מעבר לדמי ההבראה שכלולים בה, שים לב אם הבונוס השנתי הוא גם כן חלק ממנה או לא (במידה ויש בונוס, כמובן)
ולגבי רילוקיישן ע"י החברה - למה אתה לא עושה את זה על ידם? בכל מקרה התנאים משתנים ובהחלט אפשר לבקש.

Dutchy2B

New member
תודה רבה על התשובות

רכב אני בטוח אצטרך כי מקום העבודה הוא באיזה 'כפר' נידח רחוק שעה מהיכן שאגור ואין בו תחנת רכבת.

נהוג לבקש בונוס כבר במעמד החוזה?

המשרה לא פורסמה כמשרת רילוקיישן וזו לא הייתה כוונת המשורר מתחילה. לכן דיור לא עומד על הפרק. יחד עם זאת סיוע בהובלה אני חושב כן לבקש מהם.

idos2

New member
אתה מדבר על משרה ספציפית

אני עניתי באופן כללי

גם אם זה באיזה "כפר נידח" בלי תחנת רכבת, לא בהכרח שאין אוטובוס מתחנת הרכבת הקרובה.
לגבי בונוס - יש חברות שבהחלט מפרסמות את זה כחלק מהתנאים, כבר ראיתי הצעות בהם היה רשום שהבונוס הוא 5% מהשכר השנתי, למשל. זה לא נהוג לבקש בונוס, אבל שווה לבדוק ממה בדיוק מורכב השכר השנתי.

אגב, גם המשרות שכן מפורסמות כרילוקיישן הרבה פעמים לא כוללות מגורים, הם כן יכללו דברים כמו מגורים זמניים/סיוע בחיפוש דירה וכו', לבקש זה אף פעם לא מזיק.

Dutchy2B

New member
אני מרגיש נכה ללא רכב

אני מודה שזה משהו שחשוב לי... אני יודע שזו גישה ישראלית מאוד
אבל מכיוון שגם לבן זוגי אין, אז אני רוצה את דרגת החופש הזו.

תמיד אפשר לוותר על זה. רכישת רכב נראית לי ווגראס גדול מדי על ההתחלה ואני מפונק מדי בשביל להתחיל להתגלגל באוטובוסים ורכבות שעה וחצי לכל כיוון כל יום :)

לגבי הטיפ על הרילוקיישן,אני בהחלט לוקח!

נראה לי שאתה בא עם יותר מדי ציפיות,

אל תשכח שעל כל משרת מנהל פרוייקטים יש עוד 100 מתמודדים בהולנד, קודם תדאג שתקבל את המשרה, אחר כך תתעסק ברכישת רכב. ולא, זה לא כל כך מסובך בסופו של דבר. כמובן שאני מאחלת לך המון בהצלחה, אבל כל הדברים של בונוסים, רכבים ושאר הנאות הם די דברים שבשנים האחרונות פחות מקובלים כאן.

idos2

New member
מתרגלים מהר מאוד

גם אני, אחרי 5 שנים עם רכב צמוד הייתי בטוח שזה יהיה מאוד קשה, ועדיין אני מסתדר מדי יום בנסיעה ב3 אמצעי תחבורה שונים לכל כיוון...
לגבי דרגת החופש הזו... יש תחבורה ציבורית גם בלילה וגם בסופי שבוע, ולמטרה ספציפית תמיד אפשר להשכיר רכב...

ynvgi

New member
חצי המטבע שלי

אל תשכח שזה משא ומתן. כמו כל משא ומתן אחר.
אתה רוצה תנאים מסויימים והמעסיק חושב האם שווה לו להעסיק אותך או לא.

אני זרקתי לתוך המשא ומתן את כל הבקשות, המעסיק נתן חלק במלואן, חלק בחלקן וחלק בכלל לא.
כמו שעידו ציין, לבקש לא מזיק (רוב הזמן :) ). בטח לא מזיק לבקש פעם אחת.

במו"מ שלי לפני שחתמתי ביררתי על -
1. שכר ברוטו
2. דמי חופשה (כמו דמי הבראה או קרן השתלמות)
3. ימי חופש
4. רכב
5. הטבת מס - 30% ruling ל highly skilled migrant - אל תשכח שהמעסיק לא מחוייב לתת לך את זה - כך כתוב בחוק - ובין אם זה כתוב בכל מקום שזה נועד לטובת העובד. זה לבחירתו כמה מזה להפריש לך במידה והוא מגיש בקשה ל highly skilled migrant.

7. relocation policy - תשלום על שכר דירה למשך X זמן, בונוס ראשוני חד פעמי, תשלום על ביטוח בריאות, כרטיסי טיסה לארץ, לימודי שפה.
8. הטבות נוספות - אפשר אפילו לשאול אילו הטבות קיימות בחברה ולקחת את זה בחשבון.

כאמור, חלק קיבלתי חלק לא. אתה צריך להגדיר עבורך (ואני יודע שזה לא פשוט) מה השכר + תנאים שאתה מעוניין ועל מה אתה מוכן להתמקח. זה לא שונה משום משא ומתן אחר.

דרך אגב, גם המשרה שלי לא הוגדרה כ relocation - יחד עם זאת, ברגע שרצו אותי, אני עושה relocation בין אם זה מוגדר או לא ולכן ביקשתי תנאים של relocation.

בהצלחה :)

dor1611

New member
שאלה למבינים

כמה ישראלים/יהודים יש בהולנד ואיפה ניתן להתקל בהם הכי הרבה?
אני הייתי טיול לא מזמן באיינדובן וישראלי שם היה מחזה נדיר

FalseFlat

New member
תשובה למבינים

בהולנד יש כרגע 45 אלף יהודים,
כזכור לי, כרגע לא כולאים יהודים בגטאות וגם אין איזו שמורת טבע שבה "אפשר להתקל בהם",
לאכולוסיה שבאה מתרבות מסויימת יש נטיה להתקבץ, בעיקר במטרופולין \ ערים בינלאומיות כמו אמסטרדם,
שם 'שמורת הטבע' היא באמסטלביין, תוכל לבקר אותם שם.

למעלה