מתכנן לקנות מחשב

ואני אוסיף ואציין...

שמהבדיקות שלי לגבי מחשבים ניידים (לא מעשי, רק תיאורטי) הבנתי שהשירות של HP בארץ הוא בעייתי. ולא מעט אמרו את זה

ואני אוסיף

שיש לי מחשב של HP , היתה לי תקלה אחת בשנה וחצי וקיבלתי שירות טוב עליה, התבצע תיקון כמו שהיה כתוב במסגרת האחריות והכל היה תקין מאז. אני מבסוט עד הגג מהמחשב. 3 קילו זה משקל נורמלי לגמרי לנייד שהוא מקטגורית תחליף דסקטופ עם מסך רחב 15.4 (למסך יש יותר שטח ממסך ריבועי רגיל ולכן התוספת במשקל). לפי מה שרשום פה מק עם מסך 17 אינטש שוקל 6.8 פאונד שזה 3.1 קילו ולא 2.5 קילו כמו שכתבת! ולגבי הזיכרון- אתה צריך 2 ג'יגה זיכרון- אז כמו במחשב נייח אפשר להתקין. לא כזה ביג דיל. גם מפרט סטנדרטי של נייח לא מגיע בד"כ עם 2 ג'יגה. ולגבי חווית הקניה באתרים כמו וואלה p1000 ודומיהם- אני מדבר מניסיון אישי של שנים. לא התאכזבתי כמעט אף פעם, בטח לא יותר מחנויות רגילות. לגבי המחיר- השוויתי כמה פעמים ובד"כ המחיר באינטרנט לוקח, במוצרים מסויימים הפער הוא מאוד משמעותי.

כמו שכתבתי מהתחלה...

אין פה שום מידע רלוונטי לעשות איתו השוואות, המפרט לא כ"כ מדהים, אני בטוח שהם לא באים אליך הביתה לתיקונים (מה שחלק כן עושים) המחשב ששם לא מעניין אותי, המחשב שראיתי ב - Nixi שוקל 2.5 ועדיין 3.1 ל-17" זה יפה (כמה שוקל של HP
( ד"א המחיר לא קובע, אפשר לקנות מספקים שזה גם מאוד זול. ועדיין לא השוות אותו למחשב נייח באותו התקציב.

אין מקום להשוות בין

מחשב PC ל-MAC כי לא מדובר באותו הדבר. אני לא חושב שקיים מחשב PC עם מסך רחב 15.4 במשקל נמוך יותר מ-3 ק"ג כיום. אולי יש וגם זה לא יהיה ביותר מכמה מאות בודדות של גרמים בטח לא משהו משמעותי. טוב תהיה נגד קניות באינטרנט, תשלם יותר ותכתת רגליים בחיפושים והשוואות. לחלום על מחשב מקינטוש שעולה 17 אלף ש"ח זה סבבה. גם ליסוע בלמבורגיני ולא בפיאט זה סבבה. גם לגור בוילה ולא בדירת סטודיו זה סבבה . דרך אגב ניסית פעם לשבת מול מסך LCD עשרים ואחד אינטש מקרוב? זה לא כזה נוח.

תראה אתה לא מתייחס לרוב מה שאני...

כותב כאן אז קשה לעשות את ההשוואות האלו, לא יושבים מול מסך 21" מכ"כ קרוב, זה כל הרעיון במסך גדול, וזה נוח, תאמין לי שזה נוח אני מכיר אנשים שעובדים עם זה. לי יש מסך 19" ואני מרגיש שהוא קטן, עם 21" אתה יכול להשען אחורה ולהתרווח בכיף בלי לדחוף את הראש שלך לתוך המסך, או להשתמש ברזולוציות מציקות כמו 1024*768 וד"א זה לנסוע ולא ליסוע... מעבר לכך שזה תמיד כיף לעשות את הסיבובים האלו, של לקנות ולהשוות, בטח אם חייך מרוכזים סביב המחשב (כמוני לדוגמה). הדבר שאני הכי לא מבין, זה איך אפשר לקנות מחשב נייד בלי לראות את המסך שלו, שזה הדבר הכי חשוב. אם זה נוחות בשבילך שיהיה בהצלחה, אם אתה חושב שאני מבזבז את זמני על סיבובים (מי ישמע כמה פעמים קונים מחשב) אם אתה חושב שהמחשב שהבאת יכול לעמוד בתוכנות כבדות אז גם שיהיה בהצלחה, ואם אתה סבור שהחנויות שוואלה עובדת איתן נותנות שירות אפילו סביר אז גם שיהיה בהצלחה, אני את דעתי נתתי, אישית אני חושב שהסיבה היחידה לקנות מחשב נייד היא כי יש צורך אמיתי להתנייד איתו. ד"א יש לך ניסיון עם מסכי 21" שאתה מדבר על זה שזה לא נוח, כי זה באמת הצחיק אותי...

אני ניסיתי פעם לשבת מול מסך 21

היה לי מאוד לא נוח מקרוב. אבל מצד שני אם אתה מתרחק אז מה התועלת פה? הגדלת את התמונה אבל הרי התמונה נהיית קטנה יותר כשאתה מתרחק. ואתה הרי קונה מסך גדול בשביל להגדיל לך את התמונה. אז מה יצא מזה? לגבי הסיבובים- התכוונתי לקניות בכללי מאתרים באינטרנט לא רק למחשב.

לשבת מרווח...

אתהצ יודע מה ההבדל בין לדחוף תראש שלך למסך, לבין להרווח על כסא
מה הקשר ללהגדיל, אפשר פשוט להשתמש במגדיל של Windows ואז הכל יהיה גדול... אני דיברתי על מחשב, וד"א גם כורסא או כסא לא הייתי קונה מהאינטרנט (לקנות כסא בלי לשבת עליו
איזו מין קנייה זו
) מערכת בלי לשמוע
ולוויזה בלי לראות
וגם זה אם מדובר על דברים סוג ז', אינטרנט מתאים לתפרנים כמונו ששוכרים דירה... אם אתה רוצה לקנות באמת, בחנויות אמיתיות שהמחירים שלהם בכלל לא בכיוון שלנו, אז האינטרנט לא מתאים
ותאמין שרק להכנס לחנויות כאלו זו חוויה בפני עצמה.

קניה דרך האינטרנט

יש אתרים שמפרסמים ביקורות על מוצרים. אני לא מתכוון לזאפ וכאלה שיכולים להיות לא אובייקטיבים בגלל שיקולים מסחריים אלא על אתרים מחו"ל. אם אתה מעוניין נניח במצלמה או מחשב נייד מדגם נפוץ אין בעיה למצוא עליו ביקורות בשפע ולפי זה להחליט אם הוא מתאים לך. ככה בחרתי את הנייד ואת המצלמה שלי.

ד"א מה זה שירות טוב../images/Emo35.gif

לא ברור מה זה, איפה ממקומות חנויות, כמה זמן לקח לתקן אותו וכו'. לא התנסת בהחזרה אני מניח (לפי מה שאתה כותב). או שאני טועה

ושכחתי משהו../images/Emo163.gif

אני עכשיו במקרה עם מחשב של LG 1.8GHz עם 836MB זכרון (אל תשאל אותי איך
) והוא לא כזה מלהיב...

ואם אתה באמת רוצה...

לעשות השוואה, בוא לפורום מחשבים ניידים(1572) ונשאל אותם שם

ד"א לגבי הזכרון הפנימי...

זה שWindows יכול לרוץ עם 512 לא אומר כלום, לי היה WindowsXP על Celeron 800 עם זכרון 256, והוא עבד אחלה. וזכרון זה בהחלט צוואר בקבוק, שני הדברים העיקריים שמשפיעים על מהירוצת המחשב הם הזיכרון והמעבד, ואף אחד מהם לא חשוב פחות מהשני. אז כן, זכרון הוא האמא של הצוואר בקבוק. בנוסף ההארדיסקים נורא איטיים ביחס למחשב נייח (4000 ומשהו
) בנייחים זה 7200 (אם לא יותר)

Toastie

New member
נייד בבית

נראה לי שכשהוא אומר "אני אעזוב את הבית", הוא מתכוון ל"אני צעיר ודינאמי". במקרה הזה יש משהו מאוד חביב במחשב נייד, גם כשאתה רק מסתובב איתו בבית, במיוחד אם (כמו מרבית יושבי הפורום הזה :) במחשב מרוכזים כל חייך. אם אתה שוכר עם שותפים, אז תמיד אפשר להשתמש בו בחדר שלך, אבל גם אפשר ליצור פינת מחשב זמנית בסלון -- איך שבא לך באותו רגע. צריך לסדר את "פינת המחשב"? פשוט מקפלים את הנייד וזהו. ...אבל על הפינוק הזה צריך לשלם.

לקרוא לזה פינוק...

זה לא אני
... בשבילי פינוק זה מסך 23" LCD, לזה אני קורא פינוק...
שוב בסופו של דבר מחשב נייד הוא פחות נוח, הוא לא בריא לעבודה מבחינת הגב, בטח לא אם אתה עובד איתו בסלון. יש לו מקלדת קטנה ומציקה, והמסך שלו נורא נורא קטן. להערכתי מחשב נייד שעולה 10K משתווה לביצועים של מחשב נייח שעולה 5-6K (עם 17" LCD). אני אישית לא רואה סיבת לקנות נייד למעט אם אתה צריך להתנייד איתו (ולהתנייד לא אומר לעבור דירה). אם אתה צריך להתנייד איתו - זה כבר סיפור אחר. יש פה פורום מחשבים ניידים ועדיך להתייעץ שם, סביר להניח שלאור התירוץ המשכנע הזה הם יגידו לך אל תקניה נייד, ואם אתה מתכוון להשקיע פחות מחמש הם יגידו לך שזה בזבוז כסף. אני לא יודע מה זה בשבילך שהחיים שלך סובבים סביב מחשב, אבל רק הכסא שאני יושב עליו מול המחשב עולה 1300 ש"ח, וכרגע אני עם מסך של 19". בסופו של דבר, כל אחד וההחלטה שלו, אבל לעניות דעתי לקננות נייד כי בא לך על פינה בסלון, זה בזבוז. המחירים שלהם ביחד לנייחים גבוהים כמעט פי שניים, כך שאתה יכול לעשות כבר שתי פינות של נייחים אם מתחשק לך באותו מחיר.

מותר לי

New member
ילדים! לא לריב! ../images/Emo2.gif../images/Emo88.gif

נייד או נייח: מעבר דירה זה רק שיקול אחד... מה אתה עושה בחיים? אתה יודע לאן אתה רוצה לעבור? מה התקציב? כמה סבלנות יש לך? אז ככה: אם השיקול זה אך ורק מעבר דירה- קח מחשב נייח. המעבר הוא עוד שנה שנתיים, ואני מאמינה שתישאר שם תקופה ולא מתכונן כל חודש להחליף מקום מגורים. נייח ניתן להשיג מחשב טוב גם יד שניה, העלויות יותר זולות, מתקלקל פחות... נייד לעומת זאת יקר יותר, (לגבי המקלדת והעכבר תרשה לי לחלוק על כמה אנשים בפורום- לי דווקא נייד נוח יותר מהבחינה הזאת...), תקלות במחשב מטפלים רק במעבדה (לעומת נייח- אם יש לך קצת "ראש" תפרק את המארז ותחליף/תוסיף חלקים), ובנייד לא כדאי לחשוב על יד שניה... אבל אני מאמינה שיש עוד שיקולים: אם אתה סטודנט אז לפי הסיפורים בפורום- הנייד מאד יעזור לך (המחשב הולך איתך ללימודים) שיקולים של מקום בבית: מחשב נייח לא תופס כל כך הרבה מקום ולכן זה לא שיקול (אומרת זאת שגרה בבית פיצפון בלי מקום לארון בגדים אבל עם מחשב נייח) עלויות: נייח לוקח בגדול, ההבדלים משמעותיים!! (אם לא מחשבים את כל ה"תוספות"...) והערה קטנה: אם אתה יכול להעביר טלויזיה אתה יכול להעביר גם מחשב... זה לא מסובך כמו שזה נשמע, אחי נמצא בפנימיה עם המחשב הנייח שלו, ולפני חופשות ארוכות המחשב חוזר הביתה... (לא באוטובוס, ברכב של ההורים!) אם הוא עושה את זה כל כך בקלות אז כל אחד יכול לעשות זאת
בהצלחה, וברוך הבא לפורום!

אמממ טוב, תשמע...

לקנות מחשב- לדעתי עדיף מחשב ביתי. נכון, זה פחות נוח שמעבירים דברים, אבל זה פחות יקר, וזה יותר נוח מנייד (טוב, תלוי את מי שואלים...) היה לי נייד פעם וזה לא כזה נוח. זה אפילו די מסורבל ודורש טעינה בכמה זמן... עכשיו ידיד שלי תרם לי מחשב ביתי יד שניה די ישן עם windows 2000 (המחשב שממנו אני כותבת עכשיו), והוא עובד מצויין... אפילו יותר מהנייד שהיה לי.

gesus

New member
גם לי הייתה אותה דילמה

אתמול עברתי לדירה משלי ולא ידעתי להחליט אם לקנות נייד או נייח. מצד אחד אני הולך לגור בדירה הזו שנה בערך ומשם אני ממשיך לקנדה מה שדי מצדיק קנייה של נייד, מצד שני, בעלות של נייד אחד טוב אני אוכל לקנות 2 נייחים, אחד בישראל ואחד בקנדה. אני משער שהדילמה שלך פשוטה יותר כי אתה נשאר רק בישראל. בכל אופן, אם אתה רואה את עצמך מתנייע רבות וחייב שהמחשב יהיה איתך אז כנראה שנייד מתאים לך, אבל אם הניידות שלך היא בתוך הבית או באוני', אז לדעתי זה בזבוז. תשקיע עכשיו 2300 ש"ח במחשב נייח טוב כולל מסך ובעוד כמה שנים כאשר תרצה לשדרג את המחשב שלך ומחירי הניידים יהיו ברצפה תקנה נייד.

newKiticat

New member
יש לי שאלה חטטנית קצת...

למה אתה עובר לקנדה? עובד, לומד?

בזמנו אצל הגולדי

דירת חדר 13 מ"ר מחשב נייח. (+מערכת סטריאו+ספריה+כמעט כל מה שיש בדירה רגילה) הגודל הוא לא שיקול, מוצאים מקום.

למעלה