מתכנן לעשות עבודה

n i v1

New member
מתכנן לעשות עבודה

הי רציתי לספר לכם שבאניברסיטה אני לומד תחום שקוראים לו "לימודי מגדר ונשים", שזה אומר שאני לומד הרבה חומר על איך החברה (הגברים) מתייחסים לנשים, איך זה משפיע על כלל החברה, אני לומד על פמיניזם ונשים חשובות, על תיאוריות שונות שהשפיעו על חיינו ומשפיעות וכו' ובאחד הקורסים אני מתכוון לעשות עבודה, אולי עבודת השוואה (אם המרצה שלי תאשר את זה) על סטאר טרק. ליתר דיוק: אני רוצה לעשות עבודת השוואה בין שני פרקים: הדור הבא: THE OUTCAST ואנטרפרייז: COGENITOR שני הפרקים מדברים על נשים, שני הפרקים מדברים על זכויות, על חופש בחירה, על שלילתה, על התייחסות לשונה ועד ועוד... שני הפרקים מרתקים... אני ממש מקווה שהיא תסכים. אגב, מצאתי עוד כמה שילובים: לכתוב על הכוכב בו שולטות הנשים, אנג'ל1 מהדור הבא לכתוב על REJOINED מחע9 אבל ירדתי מזה לכתוב על נשים בשליטה: מלכת הבורג מעניין לא?

tivol man

New member
מעניין

תוכל לברר את מנגנוני השליטה של הבורג ודרך פעולתם מתוך כל מה שלא אמרו בפרקים או שזה כבר מוגזם? לאו דווקא של הבורג. התכוונתי לכל מה ש...לא שייך למאגר הידע של אנשים שרק צופים בסדרה ולא באינטרנט וכיו"צ.

CaptainOok

New member
נשמע מגניב לחלוטין

יהיה יותר מגניב אם תפרסם את העבודה כאן אחרי שתסיים אותה!

bewiched

New member
אשמח לקרא-זה נהדר שאתה לומד את זה

מה גרם לך לרצות לקחת קורס כזה? אין הרבה בנים כמוך כל הכבוד

n i v1

New member
טוב חברים- עדכון ומבקש עזרה

קיבלתי אישור לעשות את העבודה על מסע בין כוכבים במגדר. המטרה שלי היא להתמקד בשני הפרקים שציינתי: קוג'ניטור ואאוטקאסט. אבל הנה המוקש: אני צריך לחבר את זה לחוויה הישראלית, איכשהו: להלן המכתב שקיבלתי: שלום ניב, בסדר, תכתב על מסע בין כוכבים אבל בכל זאת איכשהוא תנסה לחבר את הכתיבה שלך להווית חיינו כאן. אולי תעסוק בשאלה האם כל זה קשור למה שקורה לנשים וגברים במציאות כאן ואולי עוד שאלות שיעלו במהלך הקריאה שלך, תחשוב ונדבר. בברכה... אז אני צריך את עזרתכם, אתם האנשים שיודעים הכי הרבה על סטרטרק ואני מאד אשמח לשמוע התייחסויות ולבטח אני אשתמש במה שתציעו אםם תצליחו להעלות טיעונים טובים. אני הולך לראות את שני הפרקים בתור התחלה, אני הולך "להרכיב" עליהם תיאוריות פמיניסטיות שאני מכיר, להרכיב את זה על הוויית הארץ יהיה קשה יותר, אבל בשביל זה אתם פה איתי. תראו את זה בתור משימת בונוס. אני מתכוון להשאיר את השרשור הזה רץ לאורך זמן- הצטרפו אלי, בבקשה.

tlingit

New member
רעיון נהדר ויופי שמאפשרים לך

נשמע כמו עבודה מעניינת וגם מאתגרת. יהיה כיף לתרום לך מחשבות. כדאי לדעתי שתתן מידע, לאיזה כיוון אתה לוקח את הדברים, מה אתה מחפש, כדי שהתרומה שלנו תעזור לך.
אני אוהבת שמחברים את סטאר-טרק לנושאים מהחיים

deathcaster

New member
עוד הצעה

גם בסידרה המקורית ישנו פרק על חברה מטריארכלית ( מנוהלת ע"י נשים ) אני לא זוכר את שמו , רק זוכר שהוא היה מאוד נחמד , כנס לאתר הרשמי וחפש אותו ע"פ תוכנו , אולי זה יעזור לך . בכל מקרה , כל הסידרה המקורית להזכירך הייתה מאוד שוביניסטית כמו כן רייקר ומסעות כיבושיו . גם ב- FIRST CONTACT אתה מבין שאפילו למלכת הבורג הכל יכולה היה חסר משהו שהיא בהתחלה רצתה את פיקארד ואח"כ את דאטה ש"ימלוך" לצדה . ואם להביא דוגמא כנגד , באינדונזיה ומלזיה יש כמה וכמה עמים שבנויים על חברות מטריארכליות , אולי תוכל לשאוב משם רעיונות ( בגדול האשה למעשה נתפסת שם אלוהים כי היא היוצרת , והחברה מחולקת למשהו שדומה לחמולות שהמנהיג הוא הסבתא ( או הסבתא רבא ) . מקווה שעזרתי

deathcaster

New member
וסתם משהו שחשבתי

אם כבר מתעסקים בתיאוריות תתארו לכם חברה שכל הפרטים בה הם אנדרוגינוסים , חברה חסרת הגדרה והפרדה מינית , דו מיניים ביולוגיים ולא מנטליים . איך חברה זו תתקיים ? האם בעוד מיליוני שנים צפרדעים ( דו מיניות ) יוכלו לקיים חיים תבונתיים ? תחשבו על זה

n i v1

New member
כיוון נוסף

חומר נוסף על עולם של נשים או עולם שוביניסטי הוא לא רלוונטי. אני צריך רעיונות, הצעות על ההתייחסות לזרים בעולם "הומוגני" (שלא לומר הומופובי). רעיונות ומחשבות שונות על האשה כאינקובטור לאומי (שזה יכול להתחבר לאשה הפלסטינית (נביס אתכם בילדים ולא במלחמות) ולאשה היהודיה (שגם היא אינקובטור). אני אחפש משהו על הסטטוס המשפטי של האשה בעולם של הקוג'ניטור (לא סופרים אותה אפילו)- צמי? אני אחפש רעיונות על הפטרוניות הגברית: טריפ מלמד אותה קרוא וכתוב, טריפ מלמד אותה מה זו בחירה, רייקר מלמד אותה מה זה מקלט מדיני. תמיד יש שם גבר. זהו לרעיונות שלי לעכשיו- אני צריך לשמוע מכם/מכן.

ליזידי

New member
אם אני זוכרת היטב...

ב-TOS ישנו פרק שבו קירק נחטף לכוכב שאין בו מוות כדי להדביק את הבת (הבלונדה, הכוסית, התמימה, שלובשת ביקיני, כמובן) באיזה וירוס נדיר שיש לו - עושים לו בימינג לתוך העתק של הספינה שלו על הכוכב, או משהו... בקיצור, אמנם לא אינקטבטור של *תינוקות* אבל בכל זאת משהו... הקרבה רצונית של בחורה על מזבח האינטרס הלאומי? (וזה עוזר שהיא כמובן
שנותנת לכל דיכפין).

Birk0ff

New member
מתוך עבודה שלי

מתוך עבודה שלי, שאמנם הנושא שלה לא היה סטאר טרק, אבל הסדרה הובאה כדוגמה: 'כדי להדגים את ביטויים של רעיונות המודרניזם בתרבות הפופולרית, אשתמש בסדרת הטלוויזיה "מסע בין כוכבים" ("Star Trek"), אשר שודרה בשנות השישים בטלוויזיה האמריקאית במשך ארבע עונות. [...]בסדרה באו לידי ביטוי רעיונות המאפיינים את המודרניזם, הן כאלה שמקורם בנאורות והן שמקורם ברומנטיקה. יחד עם זאת, באופן בלתי מודע היטיבה סידרה זו לתאר גם את צדו המכוער של המודרניזם: רעיונותיו הלא מוצהרים והפער בין הרעיונות לבין המציאות. הסדרה עסקה בקורותיה של ספינת חלל במאה העשרים ושתיים. הקדמה הטכנולוגית הביאה את החיים בכדור הארץ למצב של אידיליה: שלום עולמי, שפע, שיוויון בין בני האדם מכל הגזעים, סובלנות ושגשוג. סגל קציני הספינה, שבו היו למשל אישה שחורה וקצין ממוצא רוסי) אלא שהמצב שתואר בסדרה מתאר היטב גם את חוליי המודרניזם, שנגדם התקומם הפוסטמודרניזם. [...] למרות שוויון הזכויות לכאורה בין נשים ובין גברים כמעט תמיד הוצגו הנשים בסדרה כקישוט. פרט לקצינת הקשר השחורה ולאחות במרפאה, שאר הסגל היה מורכב מגברים. הנשים שהופיעו בתפקידי אורח בסדרה, גם כאשר היו רופאות או מדעניות, כמעט תמיד היו בלונדיניות, עטו לרוב לבוש מינימלי, ובדרך כלל התאהבו בשלב מסוים במפקד הספינה, קפטן קירק. הנשים בסדרה נטו להיכנס להיסטריה או לפרוץ בבכי, וגבר היה צריך להרגיען. באחד הפרקים מוצגת אישה קרייריסטית ממורמרת, שנשלחה לתווך בין שני כוכבים הנמצאים במלחמה. כאשר היא פוגשת על אסטרואיד גבר בודד ומתאהבת בו, היא מוותרת על שליחותה תוך איבוד מרירותה. בפרק האחרון בסדרה מדענית מטורפת מחליפה את גופה עם גופו של קפטן קירק ומנסה להשתלט על הספינה, אולם בשל תכונותיה הנשיות היא מאבדת את עשתונותיה ונכשלת. בסיום הפרשה אומר עליה קפטן קירק "חבל שלא הסתפקה בלהיות אישה יפה".' אפשר להשתמש בפרק הפיילוט הראשון (ששודר גם כפרק כפול בעונה הראשונה) כדוגמה. הוצגה שלוש נשים בעלות תכונות שונות בהשוואה לקפטן, שייצג את הגבר המושלם. (אגב, אחת מהן, הקצינה הראשונה, היא האחות צ'פמן היא המחשב בשתי הסדרות היא לוקנסה טרוי היא גם אישתו של ג'ין רודנברי והאם האמיתית של דיאנה). כדי לקשר את הנושא לחוויה הישראלית אפשר להגיד משהו על זה שישראל היא חברה צבאית, שבה אנשים נמדדים ומתקדמים לפי עברם הצבאי. יש הרבה פרקים שמגבים את הטענה הזאת, לרבות זה שהזכרתי. בהצלחה.

ashley clay

New member
נהדר

מי המרצה/ות שלך? יש הרבה גברים בקורס? זה עוזר לך להבין נשים טוב יותר, או מעורר בך אנטי?

n i v1

New member
תשובה

קוראים לה חנה ספרן יש עוד 3-4 חוץ ממני ובטח שזה עוזר לי להבין נשים טוב יותר, זה קורס אחלה

למעלה