מתכונת בהסטוריה.

עמיתוש

New member
מתכונת בהסטוריה.

המתכונת בהיסטוריה ממש מתקרבת, אנשים, ומכיוון שהרוב המוחלט פה הוא בוגרי בי"ס או י"אניקים [אני ויהודית הכי קטנים פה בעצם, לא?], רציתי לדעת איך אתם ממליצים ללמוד את כמות החומר הענקית לבחינה בלשון. קניתי ספר מיקוד שהוא איזה 120 עמ'.. פשוט לשנן אותו? ללמוד מהמחברת? לנסות להבין או ללמוד בעל-פה? מה אתם ממליצים? אני שואל אתכם בתור מנוסים
.

אוקיי...

מניסיון: אם מבינים- זוכרים!! אני יודעת שזה נשמע משפט ממש מורתי אבל זה נכון. ככה שמה שאני מציעה זה לקרוא ולהבין ואני לא יודעת איך זה עובד אצלך, אבל אם אתה מהאנשים שנוח להם לעבוד עם עוד אנשים אז זה מומלץ כי אז אם לא מבינים משהו אפשר ישר לשאול ולא לאסוף איזה מאה שאלות קטנטנות ואח"כ להתעצל לשאול מישהו.. וגם לפעמים לא מבינים משהו קטן ובגלל זה לא מבינים נושא שלם (אגב, אני מהאנשים שדווקא ממש לא יכולים ללמוד עם עוד אנשים, לצערי..) ואממ.. זהו, זה מה שאני ממליצה.. ואם יש בעיות - אתה יודע שיש לאן לפנות!
(יצא לי אפילו חרוז!
) שיהייה לך המון המון בהצלחה!!

principessa18

New member
אני זוכרת שלי ולחברה שלי היו המון

בדיחות פנימיות שעזרו לנו לזכור, או כל מיני שמות לנושאים לדוגמא: ליל הבדולח זכרתי כי קראנו לזה "קריסטל נייכט", ואת המתקפה של ארה"ב על יפן זכרתי בגלל "פרל הארבור"...ולאוניית סנט לואיס קראנו טיול בר מצווה... וזה מה שעזר לי לזכור,יש דברים שאני עד היום זוכרת רק בגלל זה.

דיתוּש

New member
אני ממליצה,

לחכות לשבוע האחרון ולחרוש
. הייתה לי מתכונת במתמטיקה יום חמישי עמיתוש! דבר איתי כבר איי מיס יו

שלומצי

New member
../images/Emo127.gif השיטה שלי:

אומנם מדובר על מאה עשרים שנה לפני הספירה, אבל אם זה עבד בשבילי - זה יכול לעבוד בשבילכם. מה שאני הייתי עושה הוא ככה: 1. קודם כל לחלק לנושאים. 2. לחלק כל נושא לפסקאות ולקרוא כל אחת היטב 3. לסמן את המילה הכי חשובה בפסקה בצהוב 4. להרכיב משפט מעניין ומוזר מכל המילים החשובות, אבל כזה שזוכרים 5. במבחן עצמו - להסתכל על השאלה ומיד לכתוב את המשפט המוזר בעיפרון בקצה הדף. ואחר כך להרחיב כל מילה לפסקה שלמה. זה פשוט עובד. אין דבר שיותר מלחיץ אותי מללמוד המון חומר בעל פה, בלשון ובמתתמטיקה קיבלתי 100 בלי בעיות, ובכל השאר, השיטה הזו הצילה אותי. בהצלחה!!!!!

לימונדה

New member
לקרוא הכל לפחות פעם אחת...

לנסות להבין, להפוך את החומר לסיפורי יותר... לצחוק עליו וגם להרכיב משפטים מוזרים שהם למעשה ראשי תיבות ענקיים :) האמת היא שהלמידה שלי היא שילוב של כל השיטות שנתנו לך מעליי.. אבל אני מסכימה עם נגה- הלמידה הכי טובה היא במהותה הבנה. ואל תילחצו מהבגרות
זה שטויות במיץ... בכתה י' אני הייתי הכי לחוצה בעולם מהבגרויות, והיום קשה לי להאמין איך הן עוברות ממש לידי... כמו סתם עוד מבחן =\ איך גלגל מתהפך לו, אה?!

QuEeN oF mE

New member
אממ..

נראה לי םשוט לקרוא את זה ולהבין.. ואני מאלה שפעם אחת לא מספיקה לי לקרוא.. אבל.. הייתה לנו שיטה עם המורה שהיה על כל נושא שאלה ואז תשובה..וככה למדנו את זה ובבגרות השאלות היו בד"כ אותו דבר..אז היה קל יחסית. חוץ מזה אני ממליצה על הרבה ריכוז והכל.. אני זוכרת שיום לפני הבגרות שכנים שלי עשו מסיבה ענקית..אוי זה היה נוראי..תמיד קורה לי משהו כזה לפני בגרות או מגן. שיהיה בהצלחה!

עמיתוש

New member
תודה, ויקי!

תודה לכולכם. אתם ענקיים! למרות שאני חולה התחלתי ללמוד. גאד, איזו כמות חומר :-\.

למעלה