מתכוננים ל IVF

secretita

New member
מתכוננים ל IVF

שלום בנות יקרות... אז אחרי בדיקות זרע, צילום רחם, היסטרוסקופיה (לא מאמינה ששרדתי את זה).... יש לנו ככה: בעיית זרע (לא נוראית במיוחד). שרירן גדול סובסרוטי שלוחץ על החצוצרות והן חסומות מהצד הקרוב לרחם. שחלות פוליציסטיות ובדיקות דם מתאימות לא נוראיות במיוחד.... אז... מתכוננים ל IVF- וכאן השאלות (טרם חפרתי לרופא, אני עדיין בשלב איסוף מידע עצמי וקבלת אישור קופה): 1. הבנתי שקיימים 2 מסלולים ארוך וקצר, איך בוחרים ומה עדיף? 2. באיזה יום מחזור מבצעים שאיבה והחזרה בשני המחזורים? 3. האם אפשרי לצאת לסופש מיום רביעי לנסיעה לחול ששולמה כבר לפני שידענו שנכנס לתהליך? האם אפשרי יהיה לתכנן את כל הפעולות והזריקות או שעדיף לדחות לחודש הבא? 4. זריקות זה חובה נכון? אי אפשר רק כדורים? כל פעולה פולשנית בשבילי זה סיוט (ואל תשאלו איך עברתי את הצילום וההיסטרו) 5. הרופא שלי (מדהים נעים איכפתי, כל מה שחיפשתי) עושה באסותא, אני מבינה שצריכה לעשות שם את התהליך? או איפה שהקופה תקבע? 6. כמה ימי מנוחה צריך אחרי שאיבה/החזרה? (עובדת בעבודה שחובה לתכנן הכל מראש) 7. כמה עוברים נהוג להחזיר פעם ראשונה? האם כדאי לבקש 2? זה בכלל תלוי בי או שרק הרופא מחליט? תודה רבה מראש על התשובות!!! נ.ב חייבת לציין שלמרות ש IVF נראה לי תהליך מאוד קשה, אני מאוד שמחה שסוף סוף אספתי את כל התוצאות ויש לנו תוכנית וכיוון.

PAND76

New member
ברוכה הבאה לשהות קצרה

לגבי פרוט' ארוך/קצר - זה הרופא מחליט לפי איך שאת מגיבה לתרופות השונות שרושם לך.
יום שאיבה, מתבצע בערך יומיים אחרי שיש זקיקים בגודל 18-19 לערך, שבשלים לשאיבה. החזרה, נעשית אחרי שיש הפרייה בין הבנות שלך לחבר'ה של הבעלול (הוא מביא זרע טרי ליום הבדיקה, בוררים אותו ועושים להם דייט במבחנה).
לגבי תכנון חו"ל - תתייעצי עם הרופא. צריך לעשות מעקבי דם ו US וגינאלי לזקיקים בכל יומיים שלושה. בפעם הראשונה שמתחילים, זה די נראה ומרגיש מסובך. לדעתי עדיף לא לצרף לזה חו"ל, אבל כאמור - שאלי את הרופא.
בד"כ יום למחרת שאיבה אפשר לחזור לחיים רגילים, בתנאי שאין לך חלילה גירוי יתר. כנ"ל לגבי החזרה. אין לי מושג לגבי אסותא, אני יודעת שבמקומות פרטיים, משלמים השתתפות. יתר התותחיות פה וודאי ידעו לענות לך.
וחייבים זריקות. אבל זה לא נורא. אני נהגתי להתעלף למראה מחטים. אחרי חודשיים שלושה שהבעלול נהג להזריק לי, כבר תפעלתי הכל בעצמי. רוב החומרים ידידותיים למשתמש. המחטים דקות ולא נוראיות בכלל. אחר כך תקבלי גלידה

בגילך לדעתי, יחזירו לך עובר אחד. מחזירים את הכי טוב שנוצר ואת היתר מקפיאים אם יש ואפשר להשתמש בהם בהמשך, במקום לשאוב שוב. אבל כאמור, הרופא מדווח לכם ומחליט. בהצלחה!

secretita

New member
וואו תודה על הפירוט

רק שאלה בבקשה, מה זאת אומרת שהפרוטוקול יוחלט לפי איך שאני אגיב, ז"א בחודש הראשון יכול להיות שלא תהיה שאיבה? אין לי נסיון עם תרופות פוריות בכלל.

שירלי 666

New member
בדרך כלל מגיעים לשאיבה החזרה אבל......

אם יראו שאת לא מגיבה מספיק לזריקות יעלו את המימון סביר להניח.
מה שכן קורה לעיתים בגלל גירוי יתר שלא מבוצעת החזרה באותו החודש.... והחזרה בפני עצמה לא דורשת בדרך כלל זריקות אלא כדורים...

haych

New member
סביר להניח שתיהיה שאיבה

הרופא יחליט על פרוטוקול ארוך/קצר בהתבסס על המידע הרפואי שיש לו כרגע (פרופיל הורמונלי, רקע רפואי, פוליציסטית). החודש הראשון הוא הרבה פעמים נסיוני, כי לא מכירים את הגוף שלך ואת התגובה שלו. בשאיבה הבאה (שהלוואי שלא תצטרכי) יכול להיות שהוא יחליט לפעול ע"פ פרוטוקול שונה, לאחר שלמד את התגובה שלך בחודש הקודם.

אני בחודש הראשון לא הגעתי לשאיבה. הרופאה לא הייתה מרוצה מכמות הזקיקים שנוצרו ואמרה שחבל לה להעביר אותי הרדמה כשהיא בטוחה שאני יכולה להגיב בצורה יותר טובה. אז השאיבה בוטלה והלכתי להזרעה במקום (לא הייתה סכנה של ריבוי עוברים כי יש לי חצוצרה אחת חסומה שהזקיקים שגדלו בה לא רלוונטים להזרעה).
בחודש הבא קיבלתי פרוטוקול שונה (עדיין קצר, אבל עם הורמון חדש) והגעתי לתגובה טובה.

אסותא

הוא בי"ח פרטי. אם הרופא שלך עובד שם, כנראה ששם הכל יתבצע. הקופה מסבסדת את הרוב ואת משלמת השתתפות עצמית לפי הביטוח המשלים שלך.
&nbsp
את הבדיקות אפשר לפעמים לעשות בקופה (תלוי בקופה), אבל עדיף באסותא כי כך הרופא מקבל את התוצאות אוטומטית ולדעתי הטכנאיות גם יותר מנוסות.
בסבבים שטופלתי באסותא רמת החייל עשיתי את הבדיקות באסותא ראשלצ כי היה לי יותר נוח והכל עובר לרופא.
&nbsp
את התרופות אני קונה בבית מרקחת של הקופה שם מעודכנים האישור וההנחות.
&nbsp
בהצלחה!

secretita

New member
גם המעקב יהיה זקיקים באסותא?

הכל נעשה באסותא (המעקב זקיקים? בדיקות דם) או רק שאיבה והחזרה? וואו... זה כל כך רחוק לי מהעבודה ולפי מה שהבנתי מגיעים כל יומיים?? חשבתי שרק השאיבה וההחזרה יהיו שם

לזה התכוונתי בבדיקות

דם + מעקב זקיקים.
גם לי היה רחוק בגלל זה הלכתי לראשלצ.
אם ממש בעייתי לך מניחה שתוכלי לעשות בקופה אבל תצטרכי להעביר את התוצאות לרופא בעצמך.

אינדי88

New member
היי- מנצל"ש

היי,
לי אין תשובות לשאלותיך, רק מאחלת המון המון בהצלחה וידיים מלאות במהרה.
אם זה בסדר, אני מנצלת את ההודעה שלך לשאלה נוספת בנושא..

בעוד כשבוע אתחיל כנראה סבב הזרעה שני עם הורמונים (גם פוליציסטית) והבנתי שעושים 3 סבבים עם הורמונים לפני המעבר ל-IVF, הבנתי שצריך כל מיני אישורים ובדיקות ודברים בירוקרטים על מנת לעבור לIVF, השאלה היא כמה זמן הכל לוקח? לא רוצה סתם להפסיד חודש או יותר בגלל בירוקרטיה במידה ואצטרך...

ושאלה נוספת, כמה זה עולה בערך באופן פרטי (טיפולים לילד שני)?
תודה רבה

haych

New member
האישור עצמו מתקבל צ'יק צ'ק

קיבלתי תשובה אחרי יומיים.
בשביל ivf צריך בדיקות, ביניהן מחלות כמו איידס שלוקח קצת זמן לקבל תשובות, פאפ שגם לוקח זמן, בדיקת כירורג שד (או ממוגרפיה, תלוי בגיל אני חושבת) ובדיקות דם כלליות. את רוב הבדיקות עשיתי עם תחילת ההזרעות או קצת קודם כי פאפ ושד אני עושה בשגרה והן בתוקף לשנה. תבקשי את ההפניות מעכשיו.
בהצלחה!

נועה312

New member
אצלי

קודם כל אנחנו עשינו שאיבות רק אצל רופאים פרטיים והם היו אחראים להגיש את הבקשות לטופס 17. אנחנו לא הגשנו אף בקשה לאישור.
בשאיבה באסותא ראשון כשהגענו התברר שהאישור לא הגיע למרות שברקוביץ' הגיש את הבקשה כשהיינו אצלו במשרד שבועיים לפני. לקחו לנו את מספר כרטיס האשראי לפיקדון ועשו לנו את השאיבה ואת ההחזרה כעבור יומיים כרגיל ובאיזשהו שלב האישור כנראה הגיע כי לא ביקשו מאיתנו כסף.

נועה312

New member
תלוי בעלויות של הרופא

ותלוי אם הרופא נחשב לרופא קופה בקופה שלך או לרופא שעובד עם הקופה שלך או לא, אם הוא כן אז אני מניחה שלא יבקשו ממכם לשלם השתתפות עצמית באסותא (לפחות בכללית זה ככה) ואם הוא לא אז כנראה שכן יבקשו.

אני דווקא דאגתי לכל טופס 17 בעצמי

הרופא מילא את הבקשה, אבל אני צריכה להגיש לקופה לאישור ואחכ גם לוודא שמעדכנים לי טופס 17 אותו משכתי מהאתר

haych

New member
תשובות חלקיות

היי, ברוכה הבאה ובהצלחה!

1. עניתי בתת שרשור.
2. תלוי בתגובה שלך, יש בנות שמגיעות לשאיבה אחרי פחות ימי הזרקות, ויש שמגיעות אחרי יותר. אני מזריקה 7-9 ימים (החל מכמה ימים אחרי תחילת הוסת, אני כבר לא זוכרת כמה. זה יוצא שהשאיבה היא סביב היום ה-11 למחזור אבל כאמור, זה אינדוידואלי.
לגבי ההחזרה - תלוי בגיל העובר. אחרי שיש הפריה מתחילים לגדל את העוברים, לרוב ליום 3 או 5. תלוי בכמות העוברים שיש לך ובהתפתחות שלהם (פחות עוברים שורדים עד ליום 5, לכן במידה ויש מעט עוברים לא יסתכנו לגדל את כולם ליום 5 ואז אולי תאבדי את כולם).
3. אני בדיעה שחו"ל זה מקודש ואני מעדיפה לוותר על סבב מאשר לוותר על טיסה. אין פה יותר מדי מרחב תמרון כי הכל תלוי מתי תתחיל לך הוסת ובתגובה שלך להורמונים. לאחר כמה ימי הזרקות תוכלי להעריך מתי תיהיה ההחזרה.
4. ב IVF זריקות זה חובה. אנחנו לא רוצים רק לגדל את הזקיקים, אלא גם לעכב את הגדילה שלהם לפי צורך ולעודד ביוץ. זה נעשה בעיקר בזריקות. את התמיכה ההורמונלית שמקבלים אח"כ מקבלים לרוב בכדורים. הזריקות זה מפחיד רצח בהתחלה, אבל אחרי כמה פעמים מתרגלים.
6. מאוד תלוי באיך שתרגישי ובכמה ביציות נשאבות. אני עברתי שאיבה אחת שנפלה על יום חמישי וביום ראשון חזרתי לעבודה. ביום שבת כבר הרגשתי טוב. אחרי החזרה לא לקחתי ימי מנוחה, זו פעולה שלרוב הבנות היא ממש קלילה. בתכלס יכולתי גם לחזור לעבודה באותו יום, סתם התפנקתי לי ביום חופש.
7. נראה לי שזה תלוי במדיניות של הרופא ושל הבי"J. אני ממש ממש התעקשתי על עובר אחד בהחזרה של הטרי, ואף אחד לא שאל אותי איך להקפיא אותם. הקפיאו על דעת עצמם 2 מבחנות עם עובר בודד ומבחנה 1 עם 2 עוברים. הרופאה אמרה שבד"כ מקפיאים בזוגות אבל כנראה בגלל שהתעקשתי להחזיר בודד הגדילו ראש והקפיאו לי גם בודדים, ושזה לא קורה בד"כ. זה אומר שבאחת ההחזרות הייתי חייבת להחזיר 2 עוברים למרות שלא רציתי (יכולתי להחזיר אחד, אבל אז כנראה הייתי מאבדת את את השני). בכל החזרה שאלו אותי כמה עוברים אני רוצה להחזיר, והתקשרו לקבל אישור מהרופאה שלי.

נועה312

New member
מה לגבי השרירן?

הוא יכול להשפיע באיזושהי צורה? איך הוא יתנהג כשתהיי בהריון והרחם יגדל ויגדל? בדקתם אם אולי כדאי להקפיא עוברים לשימור פוריות, לנתח ולהוציא אותו לפני שאתם מחזירים עוברים?
בפרוטוקול ארוך מתחילים אחרי ביוץ ובפרוטוקול קצר מתחילים מהמחזור. בשניהם השאיבה היא ביום שבו יש מספיק זקיקים יפים ויש רירית יפה ואי אפשר לדעת באיזה יום למחזור זה יהיה. זה גם יכול להשתנות בין שאיבה לשאיבה.
הייתי יוצאת לסופשבוע ומתחילה כשתחזרו.
לצערי זריקות זה חובה ואני לא הייתי מסוגלת להזריק לעצמי, עצמתי עיניים כל פעם כמו ילדה מפגרת
ובעלי הזריק לי.
איפה עושים את המעקבים זו שאלה לרופא. יש רופאים ששולחים למעקבים בקופה ויש רופאים שרוצים לעשות את המעקבים אצלם ולראות בעצמם את התפתחות הזקיקים. הרופא שלי, ברקוביץ', עושה אצלו מעקבים והיינו צריכים לנסוע כל פעם מחיפה לגבעת שמואל אבל מסתדרים והנסיעות השתלמו לנו..
לי החזירו 2 עוברים בפעם הראשונה כשהייתי בת 31. לגבי ימי מנוחה זה גם תלוי אם תיפלו על הסופשבוע או לא ותדעו מתי השאיבה תצא כשתתקדמו לשאיבה.

secretita

New member
שרירן

תודה על התשובה המפורטת! לגבי השרירן כמובן שזה הדבר הראשון שהדאיג אותי. הוא סובסרוטי גדול כמעט בכל הרחם (לא בפנים) אז אי אפשר להסיר (זה כריתת רחם), אומרים (כמה רופאים טובים) שהוא לא יפריע להריון ולהתפתחות העובר.

למעלה