מתכוננים לשבועות?

אלמרה

New member
מתכוננים לשבועות?

מתכונים? משהו? או שעדיין לא. אני מוצף בחוברות מתכונים של גורמים מסחריים בעלי ענין וכבר מתרגש לקראת החג הלבן הזה...

טאKילה

New member
נו מה תכין לשבועות?

תביא מתכונים מעניינים. אני אוהבת הכי הכי עוגת גבינה.

היי אלמרה...../images/Emo140.gif

כן יאללה מתכונים בבקשה...
כדי שעד שבוע הבא נספיק לקנות מצרכים...
ערב נעים ומקסים...

אלמרה

New member
את עוגת הגבינה האולטימטיבית נתתי

לא מזמן - וחללית האם אפילו מספרת שהצליחה לה מאוד. אני זומם על בלינצ'ס...

שמים1

New member
אני החג הזה אורזת ../images/Emo100.gif

ויורדת לים המלח
.. תשמור לי מהלבן הלבן הזה שתכין כאן .

כמה שאני אוהבת את החג הזה

לבן אביבי מלא פרחים וריחות, אני בכלל מאד אוהבת גבינות , אלמרה תכין לי איזה בלינץ ..מתה על בלינצ'ס עם מילוי טעים שיגיע אלי במשלוחה , או שתבוא פה תכין גם לכולם אני אהיה עוזר טבח במטבח במאובזר הערב הלכתי לאכול סושי . אז אכלתי סושי ניגירי וגם וסלומון סקין , היה טעים. הסושי מוגש יפה אלגנטי נראה אפילו מעט ארוטי אבל תיק תק ואין סושי כזה לא יושבים ואוכלים ארוחה זה לוקחים סוש עם המקלות טובלים בסויה ג'ינגר ושליק אין אז אם נתנו לי 4 סושיים בערך 4 ביסים אבל היה טעים ונעים הכנת פעם סושי? ליאור

בקשת כל כך יפה. מתכון קוצר הצלחה

קל פשוט ומלווה בקריאות WOWW [ואני אוהבת לזרוע ולקצור הצלחות ברינה] מצרכים: חבילת עלי סיגרים [נמכר ברשתות הגדולות, קפוא] עלי בזיליקום [טריים] גבינת פרומעז [גליל] פותחים עלה 1 של סיגר, במרכזו שמים פרוסה דקה של גבינת פרומעז [3-4 מילימטר] על הגבינה שמים עלה בזיליקום. מקפלים [לא מגלגלים] כך שהתוצר הסופי יהיה ריבוע. מקפיאים. כמה דקות לפני ההגשה מחממים שמן ומטגנים לא יותר מ-2 דקות [עלי הסיגרים משחימים מהר] הגבינה החמה המותכת ועלי הבזיליקום - משו משו! בתיאבון וחג שמח ואל תשכחו לומר מי נתן לכם את המתכון.

אלמרה

New member
אם כבר WOW אז זה הולך כך:

מנה מיידית ומפתיעה זה קורה בכל פעם שאתה הכי פחות צופה לו. היית רוצה להיות מופתע פחות או לפחות שיהיה לך משהו מוכן להפשיר במיקרו – אבל נתפסת במצב מביך ואין לך שום דבר מוכן. אבל הרגע נחתה אצלך ידידה יקרה, היא ממש מתה מעייפות ומהצרות שעשו לה בעבודה והנה, בעצם נפלה לידייך הזדמנות פז להיות הגואל ומושיע. אך אל נא בחפזה ידידי, הקדש לה את מלא תשומת הלב והקשב לדבריה. ההוכחה כי הקשבת ולא רק שמעת היא רק אם אתה מסוגל לשאול שאלה אינטליגנטית הקשורה בדמות זו או אחרת, אם תפגין בקיאות בדברים האמיתיים המטרידים אותה. דע לך כי היא בוחנת אותך בכל מקרה, אז למה לך להתבזות? לאחר מיצוי הרעיונות והעיצות לעניין המטריד אותה בעבודה, הצע לה להירגע, לחלוץ נעליים ובעוד היא לוגמת את המשקה החביב עליה אתה מציע כי "בדיוק עמדתי להכין לעצמי משהו קליל" וזה רק עניין של דקה וחצי. היא תשמח לעשות כדבריך (אם אכן עברת את מבחן ההקשבה האמיתית והכנה). הדלק את הלהבה הגבוהה ועל גבי מחבת חמם שמן לטיגון עמוק (קרי שים בו כמות שמן זית שתכסה את פני המחבת במלואו). כבר סיכמנו כי כל הדברים המופלאים הקורים תוך כדי אלתור – טוב יעשו אם יתוכננו בקפידה מראש, לכן הרי ברור שיש לך בפריזר תמיד ולעולם ועד, חבילת דפי בצק המשמש להכנת סיגרים מרוקאיים. לא, אין כאן כוונה להכין סיגרים מרוקאיים אך הבצק המשמש להכנתם – מתאים לך ומשרת את האינטרס הרגעי המיידי שלך. בילדותי, נהגתי לחסוך את דמי הנסיעה בחזרה מבית הספר וצברתי לי גרוש לגרוש עד שיכולתי להשלים לעצמי דברים שרציתי. מדי פעם הייתי נוהג ל"בזבז" את הפרוטות הללו "ממש על שטויות" כמו ביטאון חיל האוויר או כיו"ב אך לא במעט מקרים הייתי פשוט קונה לי "בורק" (זהו בעצם סירוס של השם "בורקס" כפי שעוות על ידי יוצאי לא חשוב איזו עדה). בשכונה בה התגוררתי, היו רוב השכנים יוצאי מעברת עולים ואליה הם הגיעו מלוב. איתם הובאו ארצה גם מנהגים שונים, מאכלים וריחות ואפילו שפה (דברתי בזמנו בצורה רהוטה בכל הניבים השונים של יוצאי צפון-אפריקה). אחד השכנים שאת הבת היקרה שלו חמדתי, היה מפעיל מדי פעם דוכן בחצר, בו הותקן פרימוס וזה החזיק מעליו קערה גדולה ובה שמן רותח (שמעולם לא הוחלף לדעתי). כל שעליך היה לעשות הוא לבחור בין "בורק" תפוחי אדמה או ביצה. ברירת המחדל הייתה של תפוחי אדמה, זו גם הזולה יותר. עבור תשלום גבוה יותר (עשרה גרוש ולא שישה) היית מקבל "בורק" ביצה. אלא אם כן הבאת ביצה משלך מהבית או אז היה התענוג עולה רק ששה גרושים. (למטבע הישראלי פעם קראו לירה והיא הייתה שווה מאה גרושים). בקיצור בעוד השמן רותח, פרוס עלה אחד של בצק הסיגרים שיש לך במקפיא על גבי צלחת שטוחה, שבור בזהירות ביצה (שמור על עין) למרכז הבצק, בזוק קורט מלח וקפל את שולי העלה בצורה סימטרית לקבלת משולש. רוצה לומר כסה את הביצה בשלמותה על ידי קיפול שולי הבצק בשלושה שלישים כמו מעטפת הבצק של אוזן המן. זרוק אל השמן הרותח, המתן להשחמה כעשרים שניות, הפוך והשחם את הצד השני. בינגו! הצעת שידרוג: בנוסף לביצה אפשר להוסיף גבינה לבנה מלוחה רכה ועלה פטרוזיליה והצבעים והטעמים הנוספים ישביחו את המנה. אל תופתע מהתוצאה. זהו מעדן ממש, טעמו פריכותו גורמים לה בד"כ להתרצות לשידוליך להעניק לה מסג` מפנק (את השמן האתרי לעיסוי ארוטי כזה עליך גם כן להכין מראש) ולא במפתיע תמצא את עצמך שקוע בפעילות דומה לזו שמצאה אותי ואת ביתו של מוכר ה"בורק". השד הראשון בו נגעתי בחיי היה שלה.

אלמרה

New member
ההגשה כראות עיניך - אני מציע...

בכל מיני צורות: משולש, מעטפה מרובעת וכד'...

אלמרה

New member
בלינצ'ס תעשה לה בחג השבועות....

לא רק "ביכורי קציר חיטים". והמתכון כהרגלי מלווה ומשולב בסיפור... בחג שבועות תעשה לה... הפתעה לבן. לובן, ניקיון וטוהר. צח וזוהר עליך להיות החל מהרגע הראשון בו אתה מתחיל לפעול היום – בהתחלה בהיחבא, ללא ידיעתה. ערב חג השבועות, חג הגבינות והאסיף של קציר החיטים, אני מריח אהבה. אתה שליו ורגוע, ברקע ובלבך מתרונן תקליטור אוסף שירי האהבה של ABBA. אתה נחשב כבר חבר "קבוע" או אולי די היה שהתראיתם בנוכחות חברים ומכרים "שלה" – מה שנותן לך לגיטימציה מספקת לקבל את המפתח לדירתה (חשוב שזה יהיה הדדי, אל תתעצל הכן כמה מפתחות משוכפלים לעת מצוא). אתה מוצא תירוץ מספיק תמים ובנאלי להיעלם לחצי יום אותו תקדיש להכנות ל"מבצע". לא הרבה השקעה וזמן נחוצים אלא המחשבה והרעיונות היצירתיים הם שיעשו לה את זה הכי טוב. רכשת כמות לא מוגבלת של גבינות לבנות רכות (ההיצע בכל ימות השנה הוא מופלא לא כל שכן לקראת החג). תזדקק גם ל: · חצי ק"ג קמח · שתי ביצים · שמן, מלח · צנצנת ריבה (אדומה ומשובחת הכי טובה שתמצא) · צימוקים · קינמון אל תפסח הפעם על חנות הפרחים ובחר כמות מסחרית כמעט של פרחי בר, בקש אותם מאוגדים בכמה שיותר זרים שאפשר. טוב תעשה אם תגוון בצרור או שניים של שיבולים, קוצים וצמחים יבשים. בקבוק יין אדום (טוב לטעמי לכל מטרה יין "מרלו" יבש ומצוין) ואחד לבן, הפעם לא יבש אלא יין קינוח מוסקט (מניסיוני אני ממליץ על מוסקט מיקבי דלתון הגלילית.) עמוס בכל הכבודה הנ"ל בצע חדירה שקטה לדירתה, והחל בסידור הבית. זה כולל קודם כל שינוי ב"סדר" המקובל על תושבת המקום. הזז ושנה מיקומם של רהיטים ובצע מתיחת פנים לתכולת הסלון כמו ציפוי ריפודי מערכת הישיבה בסדינים לבנים או בבד דמוי משי המשמש לבטנה ולכן זול וניתן לרכשו במטרים ולגזור לפי המידה במקום. הזזת רהיטים כזו עלולה לחשוף פינות אפלות בלתי נגישות לשואב האבק – אל תתעצל שטוף, נקה והשקע מאמצים, הדיווידנדים לא יאחרו לבוא. גזול והחרם כל כלי העלול להיראות אפילו רק דומה לאגרטל, פזר את הכלים עם מים ועמוסי פרחים בכל פינה אפשרית. תופתע לגלות שאחד השימושים האפשריים לבקבוק היין הלבן של דלתון הוא לשמש אח"כ כלי קיבול לקוץ, או זר פרחים מיובשים גם להבא. על שימושים אחרים כמו ניצול מבנהו המיוחד (דק וארוך) כיד הדמיון. לך על זה… שולחן הארוחה בפינת האוכל עובר למרכז הסלון, צפה אותו באותו בד דמוי משי (לבן!) דאג לפריסה רשלנית משהוא, המפה צריכה להיות גלית ומאד לא מתוחה, עליה מפוזרים כלאחר יד מספר אצטרובלים יבשים וענפים קצרים מעץ האורן שבחצר, אל תשאיר הרבה שטחים ריקים בין הצלחות והפריטים האחרים, קשט בפרחים ובחפצי נוי החביבים עליה. זו התפאורה. כוון את התאורה לעצמה מקסימאלית באזור השולחן הערוך ועמעם אורות בפינת הישיבה והפינוקים. ועתה למטבח. תעלול ההפתעה מחפה על האוכל הלא מפתיע בחג. העניין הערב הוא אכילת בלינצ`ס מתוק, שתיית יין טוב ועשיית אהבה. באהבה רבה הכן את הבלילה לבלינצ`ס. כולה קמח (כשלוש כוסות) כוס מים ושתי כוסות חלב המתערבבים בקלילות בתוך כלי עמוק – יש למזוג את המים והחלב בהדרגה ותוך כדי בחישה כדי למנוע היווצרות גושים, אם נוצרים כאלו מעך ופורר אותם ליצירת בלילה נוזלית. הוסף את הביצים והמשך לבחוש. קורט מלח ממש בקמצנות יוסיף טעם למרות שזה נשמע לא הגיוני. במצב זה בעוד הבלילה כבר כמעט מושלמת, הכן את המילוי: לכלי אחר מזוג את הגבינה הלבנה שבחרת, מרקמה הרך והעדין עומד להשתבח בצרופה של הריבה הכי טובה שיש וצימוקים נטולי גלעינים. ערבב היטב לקבלת צבע בגוון אדמדם, בזוק כף אבקת קינמון תוך כדי הבחישה – הסנף את הריח הטוב הזה מלוא ריאותיך. שמור בקירור. כחצי שעה לפני הגעתה המשוערת של גבירת הבית, אתה כמעט מוכן. הרתח במחבת מעט שמן, צוק את השמן הרותח אל תוך הבלילה והמשך לבחוש. באופן כמעט אוטומטי החל בהפקת החביתיות: מזוג במצקת מרק אל תוך המחבת (כבר ללא השמן) ובצע שיטוח מהיר של הבלילה לכל היקפו של המחבת, הנע את הבלילה לכל הכוונים עד לקבלת משטח דק ואחיד. הקפד להניע את המחבת כל הזמן כדי למנוע הדבקויות. אל תהסס לבצע מספר ניסויים מוקדמים גם לרכישת המיומנות הנדרשת להפוך את החביתית כמו מקצוען ע"י הקפצת המחבת באוויר. עוד שניונת ועליך להפוך את הבלילה לעוד מספר שניות רק להשחמה קלה (פחות מזו של הצד הראשון). את החביתיה המוכנה הנח בצלחת וכסה אותה בצלחת נוספת. וחוזר חלילה. אל תשתהה, מחבת על האש ללא בלילה יתחיל להעלות עשן לא נעים. בחש, צוק, נער קלות, הפוך והנח. כעשרים חביתיות נאות ורכות למראה ומגע עומדות לשירותך. הגברת הגיעה? בעוד פיה פעור ופניה מביעות תדהמה – הובל אותה לחדרה. עשו לכם אמבטיית קצף טובה, לבשו בגדי חג לבנים וקדימה לארוחה. מזוג לה כוס יין, הנח לה להתפנק לה בעודך מורח את המילוי ביד נדיבה על גבי הצד החרוך (זה שראה את המחבת ראשון) וגלגל בעדינות לצורת בלינצ`ס ארוכים ויפים. הנח אותם ארבעה עד חמישה זה בצד זה ואח"כ שכבה שניה ניצבת לראשונה וחוזר חלילה. בסיום הארוחה החגיגית, בשעה שהמוסקט כבר זוחל לאיטו במורד דרכו, פנו לאהבה. הרבה אהבה. זהו הרי חג לאוהבים לא?© -------------------------------------------------------------------------------- © הראיתי את תוכן פרק זה לידידתי הנשואה - ב` בחג השבועות האחרון והיא שלחה לי את הפרק הבא שהוא גרסה שלה (כדאי להמתין). היא מכירה אותי כל כך טוב שאכן התקף הלב שלי יכול בהחלט להיגרם כתוצאה מה"פוגרום" הזדוני שלה.

אלמרה

New member
בחג השבועות נאמר "תעשה לך.."

אז אני מציע שאחרי שתקראי את פרק ההמשך... תחליטי אם את באה לטעימות או למשהו אחר (ואני ממש מתכוון למהשו שונה ממה שעולה בראשך הכחול ברגע זה...) ואני אזדקק לביקור דחוף אחרת אני מת...

paloma blanca

New member
../images/Emo2.gif

איך ידעת שזה מה שעולה לי בראש?
ולמה את מת ? ומה ביקור דחוף ?
נא הסבר מהיר כי אני בלחץ

אלמרה

New member
חלילה בלי לחץ... הכל בשאנטי, ורגוע

כשתחזרי ותקראי את הפרק הבא... תביני הכל!

אמא'להההה את כל זה כתבת

*על הבוקר*??? קולהכבוד! בפעם הבאה אתה יכול לפשק קצת?? כשצפוף בין השורות, זה עושה לי בלבלת באישונים. אהבתי. חג שמח

אלמרה

New member
זה כתוב מזמן מותק...

ומועתק מהבלוג שלי (כולם יודעים כיצד להגיע אליו, אני לא מאמין שאת עוד לא בקרת בו עדיין). ובאשר לפיסוק/פישוק... (קודם את!) אני מצטער שכלי העריכה בתפוז אינם מאפשרים הרבה, בבלוג זה כבר נראה ערוך ומפושק כהלכה... מבטיח לך! אבל העיקר: בתיאבון וחג שמח!

למעלה