מתכוני שבועות
התשע"ד-2014

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת גבינה ניו-יורק משוישת בשוקולד/ששת מתוקים

עוגת גבינה ניו-יורק שיש-שוקולד

הכנתי אותה 6-7 פעמים ומפחדת להכין אחרת לשבועות שמא ייסכלוני....


עוגת גבינה ניו-יורק שיש-שוקולד

חומרים לתבנית בקוטר 24 ס"מ:

לתחתית:
200 גר' פירורי עוגיות חמאה*
70 גר' חמאה מומסת

למלית:
750 גר' גבינת שמנת (30% שומן)**
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 כפית תמצית וניל
4 ביצים
1 מיכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה
150 גר' שוקולד מריר

1. מערבבים את פירורי העוגיות עם החמאה המומסת ומהדקים לתחתית תבנית המרופדת בנייר אפיה. שומרים במקפיא עד שהמלית מוכנה.
2. מחממים תנור ל-160 מעלות.
3. טורפים גבינה, סוכר ותמצית וניל (לא להקציף (!) כדי לשמור על מרקם קרמי (וכך גם לא מוציאים/מלכלכים מיקסר.....)) . מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השנייה, וטורפים רק עד לקבלת תערובת חלקה.
4. מפרישים כוס מהתערובת לקערה נפרדת. טורפים פנימה שוקולד מריר מומס ועדיין חם***.
5. מוציאים את התבנית עם התחתית הקפואה מהמקפיא. עוטפים את התבנית מבחוץ בנייר אלומיניום כדי להבטיח את אטימותה (התבנית הנדונה "יושבת" במהלך האפייה בתוך תבנית מלאה במים).
6. יוצקים את מלית הגבינה על התחתית. בעזרת כף, מניחים למעלה שלוליות של תערובת השוקולד-גבינה ויוצרים דוגמת שיש בעזרת סכין.
7. מניחים את התבנית המכילה את העוגה בתוך תבנית בעלת דפנות גבוהות המכילה אותה בנוחות. יוצקים מים רותחים לתוך התבנית הגדולה עד מחצית גובה דפנות התבנית המכילה את העוגה. אופים כשעה ורבע, עד שהעוגה יציבה בדפנות אך עדיין רוטטת במרכזה (עיגול דמיוני במרכז העוגה (בקוטר 7-8 ס"מ) עדיין רוטט). לא להתפתות להשאיר בתנור – החלק הרוטט מתייצב לאחר קירור העוגה.
8. מוצאים מהתנור ומניחים להתקרר בתוך אמבט המים. כשהעוגה קרה, מוציאים מהאמבט ומקררים במקרר כ-24 שעות לפני ההגשה.

הערות של חני ס:
* עדיף להשתמש בעוגיות שוקולד. אני השתמשתי בעוגיות Oreo ("אוריאו") והתלהבו מהתחתית.
** השתמשתי בפילדלפיה.
*** לאחר שהפרשתי כוס מלית, המסתי את השוקולד במיקרו ובזמן שהמתנתי שיתקרר במקצת, גיררתי קליפת לימון והוספתי לתערובת הגבינה בקערה הגדולה הראשונה (לא הכוס שהופרשה). עד שגמרתי לגרר ולשטוף את הפומפייה השוקולד הצטנן במקצת. הניגוד/שילוב של תערובת גבינה/שוקולד עם גבינה/לימון היה מוצלח.

מקור המתכון: ששת מתוקים, על השולחן.
 

22BB

New member
גם אני רוצה לדעת מה היה שם ולא כ"כ זוכרת...

אני רואה את העטיםפות של הדברים המגולגלים אבל לא זוכרת מה היה בפנים.
פלפלונים מטוגנים וממולאים
מיני בלינצ'סים עם שמיר
כדורי גבינת שמנת, כמדומני טליק נצנה מתכון בפורום הקודם
מגדל של פרוסת מלפפון, קובית בולגרית ועגבנית שרי
סלמון מעושן
רצועות מלפפון של קולפן
חצילים ופלפלים

המילויים שאני זוכרת היו :
גבינה לבנה עם שמיר, גבינת פטה / בולגרית, טונה עם מעט שמנת ובצל ירוק.
לא זוכרת מה בתוך מה. כל צירוף יהיה טוב.
 

22BB

New member
שולחן שבועות עם עלי תאנה ופרחים מהרחוב

ברח לי שם הפרחים, יש בכמה צבעים והם לא צריכים מים.
 

אמרלדה

Active member
לא ממש תפריט

בתמונה: ערב שבועות לפני כמה שנים, בגינה. אבל אז היו אורחים (ואחר כך גם הלחם הגיע).

הפעם בקטנה, רק אנחנו והילדים. 8-10 מבוגרים ושני קטנטנים, לאחד יום הולדת. אז בתפריט: עוגת יומולדת שאמא שלו תביא
עוגת גבינה אפויה ומצוינת שדודה שלו תביא

אני הולכת לשוק ומארגנת מגש של כמה גבינות קשות גדולות, כמה סוגים של לחם שאור טוב, זיתי קלמטה,
סלמון מעושן, עגבניות שרי, צנוניות אם אמצא, אגוזים, ענבים, דובדבנים וגלידה.

ועוד אכין סלט ירוק עם בולגרית ופרי.

ש. (זה גם קיצור שמו - בהשפעת לאה ס. - וגם קיצור "השלם") יכין את מיטב יינותיו.

והבן שלי יביא קנקנים של מיץ ירקות ופירות שהוא מכין לבד באיזו מסחטה מקצועית שהוא קנה (טעים מאוד, וגם בריא. ממש הפתעה)

זהו. בלי מאפים.
 

tzivi1

New member
אמרלדה ו-BB כמעט התעלפתי מהשולחנות שלכן!

מה זה???? לא חוקי בעליל! אני מאוד סלקטיבית באוכל, והייתי מנסה לטעום מהכל אצלכן! הכל מסודר כ"כ יפה, מזמין ועשיר.

תוכלו לפרט מה יש במגשים?
 

אמרלדה

Active member
לא להתעלף !!

מצע של עלי חסה
מבחר גבינות קשות
זיתים מכמה סוגים וצבעים
עגבניות מיובשות
גלילי סלמון קטנים במילוי שקד חלוט וקלוף
פרוסות דג טונה (קנוי. מהיבשים האלה) ועליהן מחמצי פלפל
חצאי לימונים ננסיים כבושים ממולאים בכדורי לבנה
תורמוסים
על השולחן החום, חוץ ממה שמובן מאליו:
המלפפונים מסביב לשרי ננסיים. היו טעימים לאללה.
בקערה הגדולה פטריות שמפיניון אפויות עם מעט מעט סויה ובלזמי
ברטבים פסטו, צ'ימיצ'ורי וטפנד.
שיהיה לכולנו חג שמח !
 
למעלה