מתכוני שבועות
התשע"ד-2014

אמרלדה

Active member
קצת כלב

זו לא אש. זה פנס שהאיר כך פינה בגינה .


וזאת טימבר, אלאסקן-מאלמוט אהובת לבנו, שהלכה מאתנו לפני קצת פחות משנה.
אנחנו עדיין מתגעגעים.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מתכוני שבועות
התשע"ד-2014


ללא ספק השרשור החביב עלי!

הינכם מוזמנים לשרשר תחת הקטגוריות השונות את מבחר מתכוני שבועות שלכם, שבלעדיהם החג אינו שלם בביתכם.

נשמח גם לעזרה בשימור מתכונים מהשרשורים הישנים בפורום הבכור, למען הדורות הבאים.

מוווווווווכנים?
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מרק תפוחי אדמה (מרק חורף חלבי)רות סירקיס/BB

זה מרק די בסיסי של הכנת רביכה והוספת מים + חלב ופרוסות / קוביות תפוחי אדמה.
כאן היא מוסיפה גם אפונה שמעשירה את המרק ומוסיפה גם צבע.
אמא שלי היתה מוסיפה שום לרביכה.
אני מכינה לפעמים עם תפוחי אדמה ובטטה במקום רק תפוחי אדמה.
כדי לא לכתוב "בערך" אני מביאה את הגירסה של רות סירקיס.

מרק תפוחי אדמה (מרק חורף חלבי) רות סירקיס מהמטבח בהנאה

2 בצלים קצוצים דק
50 גר' חמאה / מרגרינה
2 כפות קמח
3 כוסות מים
1 כף אבקת מרק בטעם עוף
1/2 1 כפיות מלח
1/4 כפית פלפל
5 תפוחי אדמה בינוניים פרוסים דק
2 כוסות אפונה קפואה
2 כוסות חלב
1 כף פטרוזיליה קצוצה להגשה

לטגן את הבצלים להזהבה קלה, להוסיף קמח ולערבב דקה, להוסיףך מים ותבלינים ואת פוחי האדמה.
לבשל כרבע שעה עד תפוחי האדמה רכים.
מוסיפים את האפונה והחלב ומבשלים עד להפרה של האפונה.
אפשר להוסיף עוד חמאה או שמנת מתוקה להעשרה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מרק שעועית/תפו"א לבן קר מהמטבח ההונגרי/חנהפ

מרק שעועית או תפו"א לבן קר מהמטבח ההונגרי

המתכון באדיבות אמא שלי

שעועית צהובה חתוכה לפיסות קצרות או קוביות תפו"א בסיר+מים לכיסוי 2-3 גבעולי פטרוזיליה
לבשל עד שמתרכך, להוציא את הפטרוזיליה
לערבב שמנת חמוצה+אשל+יוגורט+1 כף קמח, מלח ופלפל שחור
להוסיף לסיר
לבשל עוד 5 דקות
לקרר
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
סלט עם גבינת חלומי/יפנית

סלט עם גבינת חלומי


גבינת חלומי של גד, לטבול בביצה טרופה, פירורי לחם+שומשום+זעתר וטיגון קצר של מספר שניות בשמן חצי עמוק.

להגיש על סלט ירקות שאוהבים .
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
סלט יווני/יפנית

סלט יווני/יפנית

עגבניות חתוכות גס
מלפפונים פרוסים לעיגולים
רצועות פלפל אדום
רצועות פלפל ירוק
בצל סגול
זיתי קלמטה
אורגנו
שמן זית
מלח,פלפל שחור

פרוסות גבינת פטה עיזים .
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
גבינת ריקוטה ביתית

גבינת ריקוטה ביתית

החומרים, ל-200 גרם גבינה:

1 שקית חלב 3% (עובד טוב יותר מאשר חלב בקרטון/פלסטיק מפני שמפוסטר אחרת)

1/2 כפית מלח

3 כפות חומץ לבן, קצת יותר אם צריך

סיר בעל תחתית כבדה

כף עץ

מסננת

חיתול בד/מגבת מטבח/מגבת נייר עבה

אופן ההכנה:

חיממתי שקית חלב 3% בסיר, תוך ערבוב מידי פעם.

כשהגיע ל85 מעלות, הסרתי מהאש.

שפכתי פנימה 1/2 כפית מלח ו3 כפות מיץ לימון סחוט.

ערבבתי, לא ממש התגבש.

הוספתי "שלוק" (בערך כף) חומץ רגיל - חשתי התגבשות מה. עוד שלוק ואז ממש התחילו להיווצר פירורים.

ציננתי קצת בסיר.

העברתי למסננת עליה פרוס חיתול בד ומהר מאד נקוו מי גבן בקערה וגבינה התחילה להתגבש.

שעתיים וחצי אחרי (הלכנו לנו לרופא השיניים, רופא ילדים ועוד) חזרתי לגוש חמוד במסננת.

הדקתי החיתול ותליתי מעל הכיור (בעיקר בשביל להרשים את הילדים).

כשנמאס לי לחכות, חילצתי, צלמתי ולמקרר.

הפירורים שטעמתי היו קרמיים ונפלאים.

ואל דאגה, 1/3 כוס מהחלב הקודם נכנסה למאפינס בננה ומאחר ויצאו טוב, שמרתי את היתר על תקן ריוויון לאפיה.

אני מסתובבת כמו טווס...

ותודה לביזול על הרעיון!!!
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
סטייק סלמון עם רוזמרין וצנוברים/יפנית

סטייק סלמון עם רוזמרין וצנוברים

מקור המתכון: לפני כמה שנים (אולי 10-9 שנים) השתמשתי בשמן זית של בית יצחק ולבקבוק היתה מצורפת חוברת קטנה של מתכונים.


6-5 פרוסות דג סלומון
1/2 כוס קמח (לקימוח הדגים)
1/2 כוס שמן זית
1/2 כוס מיץ לימון
100 גר' צנוברים טריים
מלח, פלפל שחור
עלי רוזמרין טריים

מחממים היטב מחבת גדולה בשמן זית.
מקמחים את פרוסות דג הסלומון ומטגנים טיגון קצר מכל צד (בערך 4 דקות).
מסדרים בתבנית את פרוסות הדג.
למחבת עם שמן הזית החם מוסיפים את הצנוברים, מיץ הלימון, פלפל שחור, מלח ועלי רוזמרין
בערך 2 דקות ואז יוצקים את הרוטב על הדגים בתבנית,.
אופים בתנור שחומם קודם לכן בחום של 190 מעלות למשך 20-15 דקות (אפשר מכוסה ולקראת הסוף להוריד את נייר האלומיניום).
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
דניס עם פסטו כוסברה בתנור/יפנית

דניס עם פסטו כוסברה בתנור


במעבד מזון ריסקתי חצי צרור כוסברה, שיני שום ושמן זית (בלי כמויות מדוייקות, לפי העין).

את הדג המלחתי וגרסתי פלפל שחור, מרחתי בפסטו כוסברה ויצקתי עליו מיץ לימון טרי.

בתנור בחום של 220 מעלות 25 דקות ועוד כמה דקות בגריל להשחמה.
 

חנהפ

Active member
פילה דניס ברוטב לבן על מצע עדשים שחורות

רכיבים:

ציר דגים:

האידרה והראש של הדגים
1 בצל קצוץ
1 גזר פרוס
1 כרישה פרוסה
1 גבעול סלרי
1/4 כוס שמן זית
1 כוס יין לבן יבש
5 כוסות מים
1/2 כפית טימין יבש
2 עלי דפנה
5 גבעולי פטרוזיליה
1 כפית גרגרי פלפל שחור

העדשים:
1 כוס עדשים שחורות

רוטב לבן :
1 בצל קצוץ להזהיב בשמן
150 גר' פטריות שמפיניון קצוצות
1/2 1 כוסות יין לבן יבש
מלח
פלפל שחור
1 כוס קרם קוקוס
1 כף עירית קצוצה

פילה דניס:
מלח
פלפל



אופן הכנה:

ציר דגים:

1 בצל קצוץ + 1 גזר פרוס + 1 כרישה פרוסה + 1 גבעול סלרי
לאדות ב1/4 כוס שמן זית, כ- 5 דקות.

להוסיף את עצמות הדג.

לאדות עוד כמה דקות.

להוסיף את היין והמים.

לתבל עם 1/2 כפית טימין יבש, 2 עלי דפנה, 5 גבעולי פטרוזיליה, 1 כפית גרגרי פלפל שחור.

להרתיח ולבשל כ- 25 דקות.

לסנן.

ניתן להקפיא, מעשיר כל רוטב לדגים.


עדשים:

לבשל 1 כוס עדשים שחורות כ- 25 דקות עד שמתרככות.

לסנן.


רוטב לבן :

להזהיב בצל קצוץ בשמן. להוסיף 150 גר' פטריות שמפיניון קצוצות. לאדות כ- 5-7 דקות.

להוסיף 1/2 1 כוסות יין לבן יבש. להרתיח ולצמצם עד שמתקבלת מחצית הכמות.

לתבל במלח ופלפל שחור.

לבשל כ- 30 דקות.

להוסיף 1 כוס קרם קוקוס.

לסנן ולהוסיף לרוטב כף עירית קצוצה.

את מה שנותר במסננת לערבב עם העדשים.


פילה דניס:

להמליח ולפלפל ולהניח לחצי שעה.

לטגן 2-3 דקות מכל צד.

לצקת את הרוטב ולבשל עוד 2 דקות.


ההגשה:

בצלחת ערימת עדשים, מעל פילה דג עם מעט רוטב ועירית קצוצה טריה.
 

חנהפ

Active member
גלילי דג סול במילוי פטריות

גלילי דג סול ממולאים בפטריות
רכיבים:

10 יח' פילה דג סול מופשר, סחוט ומתובל במיץ לימון מלח ופלפל שחור
1 בצל אדום גדול חתוך לקוביות קטנות
2 גבעולי סלרי אמריקאי חתוכים לקוביות קטנות
1 גזר קטן חתוך לקוביות קטנות
2 שיני שום קצוצות דק
1 סלסלה פטריות פורטבלו חתוכות לקוביות
1 סלסלה פטריות שמפיניון חתוכות לקוביות
1/4 כוס יין לבן
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
שמן זית
מעט חמאה
מלח
פלפל שחור גרוס גס

לרוטב:
1 קופסה שמנת לבישול 10%
1/2 פחית קרם קוקוס
1/2 כוס יין לבן
2 כפיות חרדל גרגרים
2 כפיות אבקת מרק פטריות
מלח
פלפל שחור גרוס גס


אופן הכנה:
במחבת רחבה שמים מעט שמן זית, מוסיפים את הבצל, הסלרי והגזר ומטגנים עד לריכוך.

מוסיפים את השום ומטגנים עד שמתחיל לעלות ריח השום.

מוסיפים חתיכה חמאה וממיסים, מוסיפים את הפטריות ומטגנים תוך ערבוב עד שהן מתרככות.

מוסיפים את היין ומתבלים במלח ופלפל, מבשלים עד שהנוזלים מתאדים.

מוסיפים פטרוזיליה קצוצה מערבבים, מכבים אש ומניחים בצד עד שמתקרר לגמרי.

בנתיים שמים את הפילטים של הדג בתבנית שתכיל אותם ושופכים מעליהם מים + חומץ ומשאירים כך עד להפשרה.

בקערה מערבבים יחד בעזרת מטרפה ידנית את כל חומרי הרוטב ומניחים בצד.


הרכבת המנה:

שופכים את המים מהדגים ושוטפים אותם היטב. סוחטים כמה שניתן מעודפי מים (בעזרת מגבות נייר).

מניחים פילה דג עם הצד הרחב קרוב אלינו ומניחים לרוחב הצד הרחב כף אחת של מלית. מגלגלים בצורה הדוקה ותוקעים קיסם שישמור הכל מחובר.
מניחים עם התפר למטה בתבנית משומנת בתרסיס שמן.

מפזרים מעל ומסביב לדגים את מה שנשאר מהמלית, שופכים בעדינות מעל הכל את הרוטב.

מכסים בצורה הדוקה את הכלי בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לאפיה של 40 דקות.

אחרי חצי שעה להוריד את נייר הכסף לאפות 5 דקות בלי נייר ועוד 5 דקות כשהגריל של התנור מופעל.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מאפה טורטליני ושמנת של ורד

גיסתי, הכלה של, מכינה אותה בלי הבצלים והפטריות המטוגנים, אלא רק עם השמנת , הגבנ"צ ואבקת מרק פטריות. ו"יוצא מ-ע-ו-ל-ה , ממש שתי דקות עבודה" .

מאפה שהכינה ורד, קולגה בעבודה (כן, כן לפני ימי ההוללות) לארוחת שבועות משרדית. חצי מהמשרד + גיסתי הכינו לאחר שטעמו בנסיבות שונות.

מאפה טורטליני ושמנת/ורד

חומרים:

2 בצלים קצוצים
2 סלסילות פטריות שמפניון/יער טריות פרוסות
2 חב' טורטליני טרי בטעם גבינה ופטריות (אפשר גם "מעושנת", אך לא ניסיתי)--מצוי במרכולים במקררים, באזור דברי החלב
2 מיכלי שמנת מתוקה (או לבישול)
3 כפות אבקת מרק פטריות
2 חופני גבינה צהובה מגוררת

אופן ההכנה:

1. מטגנים בצל ופטריות במעט שמן או חמאה.
2. מבשלים טורטליני במשך דקה במים רותחים (על פי ההוראות שעל האריזה) ומסננים. מעבירים לתבנית חד פעמית עגולה משומנת היטב (או מרופדת בנייר אפיה).
3. מערבבים בצל ופטריות מטוגנים, שמנת, אבקת מרק וגבינה צהובה ויוצקים על הטורטליני.
4. אופים בחום של 180 מעלות צלסיוס במשך כחצי שעה, עד שמשחים.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
פשטידת תרד וגבינות בלקניות/רות סירקיס

אחת החביבות עלי ואפשר לשחק עם הגבינות.

פשטידת תרד וגבינות בלקניות/רות סירקיס "פשטידות עולמיות"

חומרים לתבנית עגולה עמוקה בקוטר 20 ס"מ ועומק 8 ס"מ*:
1 קילו עלי תרד טרי/קפוא
500 גרם פרחי ברוקולי
2 בצלים בינוניים קצוצים דק
2 שיני שום קצוצות דק
3 כפות שמן זית
500 גרם גבינה לבנה מוצקה (ריקוטה או אורדה)**
200 גרם גבינת פטה חתוכה לקוביות
200 גרם גבינת קשקבל מגוררת
4 ביצים
6 כפות קמח תופח
2 כפות פטרוזילה קצוצה
2 כפות שמיר קצוץ
2 כפיות עלי טימין ***
מלח, פלפל שחור
¼ כפית אגוז מוסקט מגורר
קורט פפריקה חריפה

ציפוי:
50 גרם חמאה מומסת
2 כפות פירורי לחם

אופן ההכנה:
1.שוטפים תרד טרי/חולטים קפוא, מסננים היטב מנוזלים וקוצצים דק.
2.מבשלים את פרחי הברוקולי במים מומלחים, רק עד להתרככות. מסננים היטב וקוצצים דק.
3.מטגנים בצל ושום רק עד להתרככות, לא הזהיב. מוסיפים תרד וברוקולי ומטגנים דקות מספר נוספות על מנת לאדות שאריות נוזלים.
4.שמים בקערה גדולה את הגבינות, מוסיפים ביצים ובוחשים היטב. מוסיפים קמח, עשבי תיבול ותבלינים ומערבבים. מוסיפים את הירקות שבמחבת, מערבבים ומתקנים תיבול.
5.משמנים היטב את התבנית/מרפדים בנייר אפיה, כולל הדפנות ויוצקים את התערובת.
6.מערבבים את חומרי הציפוי, מתבלים במלח פלפל ועשבי תיבול ומורחים על הפשטידה.
7.אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, 50-60 דקות, עד שהחלק העליון מזהיב יפה וקיסם הננעץ בפשטידה יוצא יבש.
8.ממתינים לפחות חצי שעה עד להוצאת הפשטידה מהתבנית. הופכים את התבנית על צלחת ואז הופכים שוב על צלחת הגשה.

הערות רות סירקיס:
אפשר להוסיף לפשטידה תערובת של כל מיני שאריות גבינה המצויות במקרר.

הערות חני ס.:
*אפיתי בתבנית בקוטר 24 ס"מ.
**לא שמתי – השמשתי בשאריות גבינה לבנה/קוטג' במקום בוכמות גדולה יותר של הגבינות האחרות.
***השתמשתי בטימין יבש.
 
למעלה