חזה עוף בפלפל ועגבניות מיובשות
פורסם ב"הארץ": זה מתכון של עודד שוורץ, והוא ממליץ ללוות אותו בבורגול (אני ליוויתי אותו באורז). מצרכים: 500 גרם חזה עוף, חתוך באופן "סיני" 4 כפות שמן זית 1 בצל גדול, חתוך לעיגולים דקים 4 שיני שום קלופות וקצוצות גס 2 פלפלים אדומים מגולענים, חתוכים לרצועות 2 פלפלים ירוקים, כנ"ל (אני שמתי צהובים) 100 גרם עגבניות מיובשות בשמן זית, חתוכות לרצועות 1.5 כוסות מרק עוף (= כוס וחצי מים וכפית וחצי אבקת מרק) מלח ופלפל 2 כפות כוסברה קצוצה דק (אפשר להמיר בפטרוזיליה). הכנה: מחממים את השמן בווק ברזל / במחבת גדולה וכבדה, ומוסיפים את הבצל, השום והפלפלים. מקפיצים על להבה בינונית עד שהבצלים מזהיבים. מוסיפים את העגבניות והשמן שבו בן כבושות, ואת המרק ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומאדים במחבת מכוסה 10 דקות. ממליחים ומפלפלים את העוף, מגבירים שוב להבה ומוסיפים את העוף למחבת. מבשלים תוך ערבוב כ-7 דקות, עד שהעוף ורוב הנוזלים התאדו. בוזקים ומתקנים תיבול, ובוזקים כוסברה. הערה שלי: בדרך כלל עם חזה עוף שמים אותו בתחילת הטיגון, רק עם הבצל, ואח"כ מוסיפים. פה הוא אומר לשים את חזה העוף בסוף. עשיתי ככה והרוטב יצא קצת מוזר, אבל בסדר.