מתכוני השבוע

אתי@

New member
מתכוני השבוע

אני הכנתי:
מרק תפוחי אדמה וכרישה - וריאציות על 2 מתכונים.
מאפינס לבנים עם ריבת חלב
פאי פקאן תכף מתכונים......

אתי@

New member
מתכון: מאפינס וניל במלית ריבת חלב

מאפינס וניל במלית ריבת חלב ******************************** רכיבים: 2 ביצים 3/4 כוס סוכר 100 גר´ חמאה, רכה 1 גביע שמנת חמוצה 1 כפית תמצית וניל 2 כפות ליקר קוקוס או פינה קולדה (למי שאוהב) 2 כוסות קמח 11/2 כפיות שטוחות אבקת אפייה מעט מלח 200 גר´ ריבת חלב אופן הכנה: 1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים את השקעים של תבניות מאפינס או מרפדים אותם בעטרות נייר. 2. שמים את הביצים, הסוכר, החמאה, השמנת, הווניל והליקר בקערת המערבל. מערבלים עד שנוצרת בלילה חלקה. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבלים עד שנוצרת עיסה אחידה. 3. יוצקים לכל שקע כפית מהעיסה, כך שיתמלא עד לשליש מגובהו ומשטחים בקצות האצבעות (רצוי להרטיב את האצבעות במעט מים). 4. מכניסים את הריבה למזרק הזלפה או לשקית זילוף וזולפים לתוך כל שקע תלולית קטנה בקוטר ס"מ וחצי. ממלאים את השקעים בשארית העיסה, עד לשלושה רבעים מגובהם, ואופים 30 דקות, עד שפני המאפינס מזהיבים. מצננים לגמרי, ומאחסנים בכלי אטום, עד שבוע. לשמור בכלי אטום ולחמם קלות במיקרו לפני ההגשה

אתי@

New member
פאי פקאן

פאי פקאן ************** בצק: ¼ 1 כוסות קמח ¼ כוס סוכר 125 גרם חמאה חתוכה רבע כוס מי קרח 1. לשמן תבנית 26 ולחמם תנור לחום בינוני (180 צ.) 2. שמים במעבד מזון קמח + חמאה ומעבדים לתערובת פרורית עדינה. 3. מוספים בהדרגה את המים וממשיכים לעבד לתערובת אחידה או עד שנוצר כדור בצק. 4. לשים את הבצק לעיגול שטוח, מניחים על התבנית המשומנת ומרפדים היטב. מקררים 20 דקות. 5. אופים את הבצק אפייה עיוורת במשך 15 דקות, ועוד 10 דקות ללא כיסוי, עד שהבצק מזהיב. 6. מוציאים את התבנית מהתנור ומקררים את הבצק. מלית: 200 גרם פקאן 2 ביצים טרופות 30 גרם חמאה מומסת ומקוררת 1/3 כוס סוכר חום 1/3 כוס סירופ מייפל איכותי (לא בטעם מייפל) 1 כפית תמצית וניל 2-3 כפות ברנדי קמצוץ מלח (להדגשת טעמים) כ- ¼ - ½ כוס מייפל מסדרים על הבצק את הפקאנים. טורפים את חומרי המילוי היטב ויוצקים בזהירות על האגוזים באופן שוה. אופים בתנור עד שהמלית מוכנה, מוציאים מהתנור ושופכים עוד כ- ¼ - ½ כוס מייפל.

פעם ראשונה שאני יכולה להשתתף

רוב הזמן אבי הוא הבשלן ביננו אבל השבוע עשיתי ארוחת ערב לסילבסטר אומנם לא מרשים כמו שאר הבנות פה אבל זו גם התחלה אפיתי לחם ( לבד!) ואחר כך שיפצרתי אותו ללחם שום פסטה ברוטב שמנת ופטריות ועוגת ביסקוויטים מדהימה צנוע אבל בשבילי סוף דרך....

גלי ב

New member
גם אני לא עשיתי כלום מועיל השבוע...

לא נורא - בשבוע הבא....

הילית*

New member
ואני דוקא הפתעתי את עצמי

בהשראת פילה עשיתי 3 פעמים את עוגת התותים מבישולה (אחת להורים שלי, אחת להורים של בעלולי ואחת לעבודה של בעלולי...). כמו כן, תפו"א ובטטות עם בצל בתנור מרק צח עם אטריות וגריסים פסטה עם עגבניות

*מור

New member
ואני בהשראת פילה עשיתי את השניצל

עם פירורי הבייגלה. בראוניס כדורי שוקולד ולא זוכרת מה עוד.

fila

New member
אני ??? מקור השראה???../images/Emo12.gif../images/Emo6.gif

אהבתי....... הילית- לא הבנתי לא עשית את עוגת התותים לפי המתכון שלי? ואם לא אז תספרי איך המתכון של בישולה אם שווה לנסות.

הילית*

New member
לא עשיתי את המתכון שלך

לא זוכרת למה אולי בגלל שהמתכון של בישולה נראההיה לי יותר מהיר. המתכון של בישולה יצא מאוד טוב. העוגות נטרפו די מהר ובמיוחד אהב את העוגה אחיין המתוק של בעלולי (בן השנה ו- 10 חודשים). נראה לי בגלל שהעוגה אדומה והוא אוהב אדום....

Hadar p

New member
אנחנו אכלנו השבוע....

לאחותי הכנתי ליומהולדת עוגת שזיפים מעולה של אהרוני...
צלי עוף בשזיפים ובטטות + קוסקוס
מרק תירס ופיטריות בסגנון סיני
אמפנדס במילוי בשר טחון וביצה
פיתות הפתעה
פולקה בסגנון קאנטקי פרייד צ´יקן (מתכון שכתבה כאן משהי בשבוע שעבר (מצטערת לא זוכרת מי...
)

אצלנו...

היו השבוע: מרק תרד עוף בעגבניות מיובשות טראפלס לביבות קישואים של רינוצה - ממש מעולות! הודו עם שעועית ברוטב עגבניות

חזה עוף בפלפל ועגבניות מיובשות

פורסם ב"הארץ": זה מתכון של עודד שוורץ, והוא ממליץ ללוות אותו בבורגול (אני ליוויתי אותו באורז). מצרכים: 500 גרם חזה עוף, חתוך באופן "סיני" 4 כפות שמן זית 1 בצל גדול, חתוך לעיגולים דקים 4 שיני שום קלופות וקצוצות גס 2 פלפלים אדומים מגולענים, חתוכים לרצועות 2 פלפלים ירוקים, כנ"ל (אני שמתי צהובים) 100 גרם עגבניות מיובשות בשמן זית, חתוכות לרצועות 1.5 כוסות מרק עוף (= כוס וחצי מים וכפית וחצי אבקת מרק) מלח ופלפל 2 כפות כוסברה קצוצה דק (אפשר להמיר בפטרוזיליה). הכנה: מחממים את השמן בווק ברזל / במחבת גדולה וכבדה, ומוסיפים את הבצל, השום והפלפלים. מקפיצים על להבה בינונית עד שהבצלים מזהיבים. מוסיפים את העגבניות והשמן שבו בן כבושות, ואת המרק ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומאדים במחבת מכוסה 10 דקות. ממליחים ומפלפלים את העוף, מגבירים שוב להבה ומוסיפים את העוף למחבת. מבשלים תוך ערבוב כ-7 דקות, עד שהעוף ורוב הנוזלים התאדו. בוזקים ומתקנים תיבול, ובוזקים כוסברה. הערה שלי: בדרך כלל עם חזה עוף שמים אותו בתחילת הטיגון, רק עם הבצל, ואח"כ מוסיפים. פה הוא אומר לשים את חזה העוף בסוף. עשיתי ככה והרוטב יצא קצת מוזר, אבל בסדר.

nikit1

New member
השבוע אצלנו היה יחסית דליל אבל-

הכנתי מרק עגבניות, פלפלים קלויים וזוקיני בגריל וגם דבר נפלא לאוהבי הפיקנטי- חצילים בחומץ.

uti

New member
מאפינס תותים../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif

לאור ההצלחה של שבוע שעבר היתה דרישה שוב למאפינס תות שדה...ולמען האמת - זה הדבר היחידי שעשיתי השבוע.....

uti

New member
בבקשה מחוברת "שחיתות"

של מועצת הירקות קליל קליל ויוצא ממש מדהים לכל העצלניות
250גר´ תותים חתוכים לקוביות 1 כוס סוכר - מחממים ביחד על המחבת עד שהסוכר נמס בקערה: 1 כוס קמח 2 כפיות אבקת אפיה 1 מיכל שמנת מתוקה קורט מלח 2 ביצים 75 גרם חמאה מומסת מערבבים טוב עד לקבלת מרקם אחיד ומוסיפים את התותים והסוכר המומס מערבבים בעדינות , שופכים לתבנית מאפינס עד 3/4 מכל קונוס ו...היידה לתנור חום של 180 מעלות עד שמזהיב. יוצא שווה שווה!!

למעלה