מתכונים

אימוראן

New member
מתכונים

קודם כל שאלה לנטע, המתכון שלך לעוגת לימון/תפוז מתאים לבצק סוכר?

ושאלה כללית על מתכונים, האם מתאים להשתמש בפירות במתכונים לבצק סוכר? לדוגמא:
עוגה עם חתיכות תותים בקרם
עוגת גזר
עוגה עם בננות מעוכות
עוגה תפוחים שבבצק מעורבבות חתיכות תפוח קטנות

האם עוגות כאלה נשמרות פחות טוב?

אני מנסה לגוון קצת את העוגות שוקולד הקבועות שלי ואין לי כל כך רעיונות... ברשימת מתכונים בפורום לא ברור תמיד מה מתאים לבצק סוכר
איזה עוגות אתן מכינות?

net the jet

New member
העוגת לימון תפוז מתאימה !

חתיכות תותים או כל דבר בולט אחר בקרם ( העליון ) לא הייתי שמה.
בפנים כן, אבל אז, גם עם בצק סוכר שיכול להשמר בקירור.

אין בעיה עם עוגת גזר.
בגדול - כל עוגה בחושה מתאימה.
אפשר לעשות עוגת שוקולד, וניל, שיש, פרג, תפוז\לימון, גזר, דבש, וכ"ו

אימוראן

New member
תודה נטע על התשובה. בעוגת הלימון, מה את שמה

למיץ, מיץ של לימון סחוט או לימונדה קנויה ממותקת?
יש לי גם תמצית לימון אם זה עוזר למשהו...

אימוראן

New member
ושכחתי לשאול עוד משהו, אם אני מכינה עוגה

עם חתיכות תותים במילוי, את אומרת בעצם שהיא חייבת להיות בקירור אחרי הציפוי? לא תוכל להשאר מצופה מחוץ למקרר יום-יומיים?
תודה

net the jet

New member
לא ניסיתי מעולם. לא נראה לי. כמובן שזה

תלוי במזג האויר

אני חייבת להגיד משהו בנושא עוגות מקושטות והתוכן שלהן ( כתבתי את זה כבר בעבר.. )
לעניות דעתי, העוגה בפנים צריכה להיות טובה, אבל, אני אישית לא חושבת שצריך להשקיע בטירוף... ( מבחינת השחיתות של העוגה בפנים )
בינינו... עוגה עם בצק סוכר זה מתוק בטירוף... זה לא שזה משפר את טעם העוגה. יש לו מטרה של wow...
וזו אכן צריכה להיות עוגה טעימה, רכה, עסיסית... אבל כשאני רוצה להגיש עוגה שווה, אני תמיד מכינה שתיים ( או 7
) כחלק מקינוחים וכ"ו... ועוגת הבצק סוכר ( שברוב המקרים מיועדת לילדים כי מלבד שני מבוגרים מטורפים חמודים במשפחה המורחבת שלי... אף אחד לא ממש אוהב בצק סוכר ) היא עוגה שווה, טובה ואיכותית, אבל למי שבאמת רוצה עוגה טעימה, תמיד יש עוד לפחות אחת בלי הסוכר..
אבל כמו שאמרתי- זו דעתי

( ואגב משפחה... גמלתי אותם . הילדים כבר קיבלו מספיק, כולם כבר הבינו את הרעיון.. ולשני המטורפים לבצק סוכר אמרתי לקנות חבילה של 400 גר ולנשנש כאוות נפשם בלי שאני אטרח 4 שעות על פיסולים
)

אימוראן

New member
חחח מצחיקה,

את מתעוררת מוקדם הא?...
אני מתעסקת בזה משתי סיבות, הראשונה היא שבעלי חושב שהעוגות בצק סוכר שלי לא מספיק טעימות... (בחור מוזר, לא מבין ששוקולד זה הכי טוב),
הסיבה השניה היא שאני גרה כרגע בארה״ב ופה הקונדיטוריות שמוכרות עוגות כאלה נותנות ללקוח אופציה לבחור בין הרבה סוגי עוגה, סוגי מילויים וגם סוגי ציפוי לעוגה... לא שלאמריקאים טעם משובח במיוחד באוכל, סליחה על ההכללה, לפחות איפה שאני גרה...
גם קיבלתי עכשיו את ההזמנה הראשונה שלי בכסף (!). עד עכשיו הכנתי עוגות לאנשים שאני מכירה ולא הסכמתי לקבל תשלום, והפעם זאת תהיה גם עוגה רצינית לקריסטמס אז אני רוצה שיצא מוצלח..

net the jet

New member
מבינה בהחלט! האמריקאים מאד אוהבים קרם

חמאה, עם תוספות ( האמת... גמני! )

וכן, אני מתעוררת לפני או יחד עם הציפורים :) ( כנראה שהייתי צריכה לחיות באוסטרליה
)

למעלה