מתכונים לפסח

timiהאחת

New member
מנהל
מתכונים לפסח

קיבלתי כמה מסרים מכמה בנות שביקשו ממני שאקליד מתכונים לפסח אז אני מקלידה בבקשה: רולדת תמרים עם קליפת תפוז המרכיבים: חצי קג תמרים ללא גרעינים (בלוק דחוס) קלפה מגוררת מתפוז עד תפוז וחצי פקאנים, שקדים, אגוזי המלך, קצוצים במעבד מזון קוקוס ההכנה: לשים מכל החומרים תערובת ויוצרים ממנה 3 גלילים מהודקים היטב. מגלגלים בקוקוס, עוטפים בנייר ובשקית ניילון ומקפיאים. אם הגלילים ארוזים היטב ואינם באים במגע עם לחות, הם יכולים להשמר במקפיא אפילו שנה. מפשירים כ-3 שעות לפני השימוש ופורסים לפרוסות. רולדת תמרים עם קמח חרובים המרכיבים: חצי קג' תמרים 1 כוס קמח חרובים לקנות בחנויות טבע פקאנים, שקדים, אגוזי המלך, קצוצים במעבד מזון מעט מים ההכנה: לשים מכל החומרים תערובת ומוסיפים מים לפי הצורך, מגלגלים לשלושה גלילים מהודקים היטב. מקפיאים, ארוז היטב, ומפשירים 3 שעות לפני הפריסה. כדורי תאנים שורים צימוקים ללא גרעינים במים למשך הלילה. טוחנים במטחנת בשר תאנים מיובשות רצוי לא תורכיות. מוסיפים לתאנים את הצימוקים עם המים ומגרדים קליפת לימון. לשים יחד, צרים כדורים ומגלגלים בקוקוס. להגשה אפשר לתקוע בכל כדור שקד קלוף או חצי פקאן. שטרודל תפוחים ואגסים עם קמח מצות 3 תפוחי עץ מתוקים מגוררים 1-2 תפוחי עץ חמוצים, מגוררים 2 אגסים, מגוררים צימוקים מושרים ומסוננים 2-3 כפות מולאסה נוזלית, או סוכר חום כמה טיפות תמצית רום 2-3 כפות שמן תירס כמה תותי שדה חתוכים לפרוסות - אם רוצים קמח מצה ההכנה: מערבבים את כל החומרים ומוסיפים קמח מצה עד שתתקבל עיסה שאפשר ליצור ממנה לביבות. צרים לביבות, מניחים בתבנית ואופים כ-25 דקות בחום גבוה.

timiהאחת

New member
מנהל
מתכון לחרוסת

המרכיבים חצי כוס צימוקים, מושרים ומסוננים 2-1/1/2 כוסות פקאנים 2-3 תפוחי עץ מתוקים, קלופים ומגוררים 2-3 אגסים, קלופים ומגוררים 10 תותי שדה 12 תמרים ללא גרעינים כמה טיפות רום ההכנה: מרסקים את כל המרכיבים במעבד המזון על להב המתכת בהצלחה.

timiהאחת

New member
מנהל
מתכון של אימי- קניידעלך באחריות!

כל שנה אני מכינה את הקניידעלך במרק עוף וזה ממש טעים. בבקשה. מצרכים: כוס קמח מצה כוס מים רותחים לוקחת קערה קטנה לחוד טורפת 3 ביצים, מלח, פלפל, 3 כפות שמן, מוסיפה את הקערה למצרכים הנ"ל-(לקמח מצה, ולמים רותחים) מערבבת היטב מניחה את התערובת על השיש בערך חצי שעה שתתקשה ואז צרי עיגוליים לא גדולים ולא קטנים מדי ולהכניס למרק עוף נהדר.

אוי אוי קניידלך אני מכינה גם בחורף

קר יחד עם המרק עוף וירקות שלשום זיו החייל שלי הודיע שהוא מגיע הביתה ובי'קש מרק ואני יודעת שזיו שלי מאוד אוהב קניידלך אז הכנתי לו ולנו כמובן מרק עוף וירקות ואז ניזכרתי שיש לי קמח מצה במקפיא לא התעצלתי הכנתי כמות של 3 כוסות יצא המון ואגב אני מוסיפה על כל כוס 2 בייצים ¼1 מיים חמימים = פושרים = כוס ורבע וכף שמן קצת אקת מרק עוף אבקת שום מעט מאוד וקורט סוכר מרתיחה סיר בנפרד עם מיים ומלח ואחרי שהם צפים מעבירה לסיר הענק של המרק שבוע טוב

למעלה