את יכולה להכין בערב, לפני השינה (או אם את נורא חרוצה - בבוקר) להכניס למקרר, וכשמגיעים הביתה, אחה"צ, לגלגל... אני מניחה שניתן גם בלי המקרר, אבל אז הבצק עדיין נוזלי ודביק מדי, ופחות נוח ליצור כדורים
הקניידלך הכי הכי הכי טעימים - מגיעים בקופסה שרק צריך לשפןך לקערה ולהוסיף מים.... זה הכל. כבר שנים שלא הכנתי קניילך אחרים - המוכנים (של ויטה או אוסם, לא זוכרת) הכי שווים...
(זו קופסה בגודל בערך כמו האינסטנט פודינג. צריך להוסיף מים, נדמה לי, וליצור כדורים ולבשל.) אני אישית מעדיפה להכין בבית. כאמור - את העיגולים ממילא צריך ליצור, ההכנה (בכל צורה שהיא) היא ממש פשוטה, ואני מעדיפה להכניס כמה שפחות "חומרים בלתי מזוהים" שמצורפים לאבקות להכנה האלה...
) אני מדמיינת אותך בימים שלפני פרוץ התותחון לחייך, עוברת בסופרמרקט בשורות של חומרי הניקוי, ואחרי פרוץ התותחון גם בשורות של החיתולים והמטרנות, ופתאום את גם נדרשת לעבור בשורות של מוצרי המזון, ואת פשוט לא מכירה את מה שיש על המדפים.....
גם הוא של פירגה הצדקת: לשים בקערה: 2 כוסות גזר מקולף שעבר גירור במגררת דקה או "כתישה" עדינה במג'ימקס הגזר נשאר חתיכות מגוררות ולא דייסתי. כוס נס קפה (כוס מים פושרים+1/2 כפית נס קפה) לערבב (או מיץ תפוזים). 2 ביצים טרופות במזלג 1/2 כוס שמן קנולה 4 כפות סילאן או דבש [אנחנו שמנו רק 2 וזה הספיק] כוס סוכר כפית קינמון כוס שוקולדצ'יפס מריר או כוס תמרים יבשים קצוצים קטן או צימוקים [אנחנו הוספנו אגוזי מלך] 2 כפות ליקר תפוזים יוסיפו המון ארומה 1/4 2 כוסות קמח ולא להוסיף יותר קמח. שקית אבקת אפיה מערבבים משמנים תבנית עגולה מספר 24 ויוצקים את הבלילה אופים 50 דקות בחום 175 סוגרים את החימום בתנור מניחים ניר כסף ברפיון על פני העוגה משאירים בתנור סגור ומכובה עוד שעה עד שעה וחצי [לא החזקנו מעמד יותר מחצי שעה] אוכלים את העוגה חמימה פושרת או קרה.
בשביל מה? אצלנו עושים קניידלך ללא שום חמאה. מקמח מצה, מיים רותחים וביצים. ו 2 כפות שמן על כל הכמות. ויוצא מדהים. אני אבקש מאמ שלי את המתכון ( אף פעם לא זוכרת אבל נידמה לי שזה כוס קמח מצה כוס מיים רותחים, 32 ביצים וכף או 2 כפות שמן )
ובעצם, אולי היה מדובר על כמות קטנה יותר של חמאה - אבדוק שוב בבית (בגלל שדיברת על 2 כפות שמן, אני פתאום חושבת שאולי טעיתי...) בכל מקרה - החמאה היא שומן בדיוק כמו השמן. אולי הכמויות מעט שונות.