מתכונים לפסח

נוRית

New member
ולגבי השהיה במקרר -

את יכולה להכין בערב, לפני השינה (או אם את נורא חרוצה - בבוקר) להכניס למקרר, וכשמגיעים הביתה, אחה"צ, לגלגל... אני מניחה שניתן גם בלי המקרר, אבל אז הבצק עדיין נוזלי ודביק מדי, ופחות נוח ליצור כדורים
 

galizoe

New member
קמיל - כנסי אבל שששש! אל תגלי לאף אחת...

הקניידלך הכי הכי הכי טעימים - מגיעים בקופסה שרק צריך לשפןך לקערה ולהוסיף מים.... זה הכל. כבר שנים שלא הכנתי קניילך אחרים - המוכנים (של ויטה או אוסם, לא זוכרת) הכי שווים...
 
מודה ומתוודה... שאפילו אין

לי מושג איך נראית קופסה כזאת...
וחוץ מזה, מה יותר כייף מלצור עיגולים כמו כדורי בוץ?
 

נוRית

New member
עיגולים צריך גם מהקופסה ../images/Emo3.gif

(זו קופסה בגודל בערך כמו האינסטנט פודינג. צריך להוסיף מים, נדמה לי, וליצור כדורים ולבשל.) אני אישית מעדיפה להכין בבית. כאמור - את העיגולים ממילא צריך ליצור, ההכנה (בכל צורה שהיא) היא ממש פשוטה, ואני מעדיפה להכניס כמה שפחות "חומרים בלתי מזוהים" שמצורפים לאבקות להכנה האלה...
 
אההההההה ../images/Emo6.gif חשבתי שמדובר

בקופסה מסוג צנצנת זכוכית עם קניידלעך מוכנים, כמו הגפילטע פיש המוכנים...
 

נוRית

New member
חחחחחחחחחחחחחחחחחחח

את כל פעם מצליחה "להפיל" אותי מחדש...............
 
אבל למה?

מנין לי לדעת? למה שלא יהיו קניידלעך מוכנים בצנצנת זכוכית כמו גפילטע פיש מוכנים? מה יש, הם לא עגולים? הם לא בצבע בייז'? למה להפלות בין כדור לקציצה?
 

נוRית

New member
כי בגלל ש....

(הכותרת ברוח שרשור הפנינים...
) אני מדמיינת אותך בימים שלפני פרוץ התותחון לחייך, עוברת בסופרמרקט בשורות של חומרי הניקוי, ואחרי פרוץ התותחון גם בשורות של החיתולים והמטרנות, ופתאום את גם נדרשת לעבור בשורות של מוצרי המזון, ואת פשוט לא מכירה את מה שיש על המדפים.....
(נו, כן, קורה לי לפעמים שהדמיון משתלט עלי.....
)
 

נוRית

New member
תפסיקי לבכות ותפסיקי להתלונן

(כי ביער שלנו פשוט אין!!!) נשמע לי שהחיים שלך הולכים ונהיים מתוקים מיום ליום..... (עוגת גזר, אמרת???)
 
הו, סיפרתי לך איזה עילוי היא יצאה? ../images/Emo13.gif../images/Emo212.gif

פשוט משובחת! למרות שנראה לי שלא מספיק מבושלת, אבל מי מתקטננט.
 

נוRית

New member
א. לא, לא סיפרת לי

ב. עוגה אופים ולא מבשלים...
ג. אם היא יצאה טעימה, אבל טיפה רכה - זה רק לחיוב (אישית מעדיפה עוגות שלא מייבשים להן את הצורה)
 
אה, אז לא מספיק אפויה ../images/Emo9.gif

היא יצאה רטובה מדי אבל אחרי יום במקרר, נפלאה. רוצה מתכון?
 
הנהו

גם הוא של פירגה הצדקת: לשים בקערה: 2 כוסות גזר מקולף שעבר גירור במגררת דקה או "כתישה" עדינה במג'ימקס הגזר נשאר חתיכות מגוררות ולא דייסתי. כוס נס קפה (כוס מים פושרים+1/2 כפית נס קפה) לערבב (או מיץ תפוזים). 2 ביצים טרופות במזלג 1/2 כוס שמן קנולה 4 כפות סילאן או דבש [אנחנו שמנו רק 2 וזה הספיק] כוס סוכר כפית קינמון כוס שוקולדצ'יפס מריר או כוס תמרים יבשים קצוצים קטן או צימוקים [אנחנו הוספנו אגוזי מלך] 2 כפות ליקר תפוזים יוסיפו המון ארומה 1/4 2 כוסות קמח ולא להוסיף יותר קמח. שקית אבקת אפיה מערבבים משמנים תבנית עגולה מספר 24 ויוצקים את הבלילה אופים 50 דקות בחום 175 סוגרים את החימום בתנור מניחים ניר כסף ברפיון על פני העוגה משאירים בתנור סגור ומכובה עוד שעה עד שעה וחצי [לא החזקנו מעמד יותר מחצי שעה] אוכלים את העוגה חמימה פושרת או קרה.
 

אורora

New member
חמאה ..../images/Emo12.gif

בשביל מה? אצלנו עושים קניידלך ללא שום חמאה. מקמח מצה, מיים רותחים וביצים. ו 2 כפות שמן על כל הכמות. ויוצא מדהים. אני אבקש מאמ שלי את המתכון ( אף פעם לא זוכרת אבל נידמה לי שזה כוס קמח מצה כוס מיים רותחים, 32 ביצים וכף או 2 כפות שמן )
 

נוRית

New member
ככה זה במתכון אצלי

ובעצם, אולי היה מדובר על כמות קטנה יותר של חמאה - אבדוק שוב בבית (בגלל שדיברת על 2 כפות שמן, אני פתאום חושבת שאולי טעיתי...) בכל מקרה - החמאה היא שומן בדיוק כמו השמן. אולי הכמויות מעט שונות.
 
למעלה