מתכונים לפסח

אורora

New member
אני לא בטוחה עם זה כף או 2 ובכל מקרה

כף או 2 זה הרבה פחות מ 100 גר חמאה
 
נכון אבל במרגרינה ובחמאה

יש שומן רווי (במרגרינה אפילו גרוע מאשר בחמאה) בעוד שברוב השמנים יש שומן בלתי רווי.
 

נוRית

New member
../images/Emo41.gif אוקיי, אז בדקתי ו...

זהאכן "רק" 80 גרם חמאה, ולא 100.....
 

דש1דש

New member
כנ"ל אצל אמא שלי והיא גם לאחרונה

הקציפה קצת את הביצים לפני (לא קצף יציב - אבל להקציף) וזה ריכך עוד יותר את הקניידלך השנה אני מתכננת להכין עם הבנות באחד הימים - כי חייבים, זה כיף
והדיאטה? אוףףףףףףףף
 
נו די, נשברתי. הנה מתכון ../images/Emo155.gif

עם שמן שמצאתי לקניידלעך: מרכיבים: 1 כוס/ות קמח מצה 5 ביצים 0.5 כוס/ות סודה - או מים 0.5 כוס/ות שמן - שמן רגיל אופן ההכנה: קניידלעך במרק עוף הם המתכון לנחמה. את תורת הקניידלעך ניתן לסכם כך: * כמות הנוזלים בעיסת הקניידלעך תהיה כפולה מזו של כמות קמח המצה. * עיסת הקניידלעך צריכה להיות נוחה לעבודה. לחה, אך לא נוזלית. קלילה. לעתים יש צורך להוסיף מעט קמח או נוזלים. * תמיד יש לקרר היטב את העיסה לפני תחילת הבישול. אפשר לקרר שעתיים-שלוש במקרר או חצי שעה בפריזר. גם כאן, כל אמא והמתכון שלה. מערבבים היטב את כל המרכיבים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים לקירור. אחרי חצי שעה מוציאים ובודקים. אם דליל מדי, מוסיפים קמח מצה. אם יבשושי מדי, מוסיפים מעט מים. מכסים שוב ומחזירים לקירור לשעה וחצי נוספות. מרתיחים מים בסיר גדול. בידיים רטובות צרים מעיסת הקניידלעך כדורים בגודל גולה בינונית, לא יותר גדולה מכדור פינג-פונג (הקניידלעך תופחים תוך כדי בישול). מכניסים את הכדורים (אחד-אחד), תוך כדי ייצורם, למים הרותחים. מביאים לרתיחה מחדש, מנמיכים את האש, מכסים וממשיכים בבישול עדין עוד חצי שעה. מסננים ומניחים בצד. המהדרין מקפידים, ממש לפני ההגשה, להרתיח שוב את הקניידלעך במעט מרק.
 

אורora

New member
כן אנחנו שמים פחות

מבטיחה את המתכון של אמא שלי בערב. הוא יוצא נהדר
 

נוRית

New member
זה הרבה ביצים והרבה שמן

יש כלכך הרבה מתכונים, עם הרבה נקודות השקה, אבל גם עם הבדלים - הן בחומרים והן בכמויות. כפי שכבר אמרתי, יתכן וטעיתי בכמות החמאה (כתבתי מהזיכרון) ואני אבדוק זאת הערב. ובכל מקרה - אני תמיד מעדיפה להכין משהו ממתכון שטעמתי או שמישהו אחר ממליץ ממקור ראשון ומטעימה, ולא מ"סתם מתכון" שמצאתי ברשת, אלא אם כן זה באמת נשמע לי כמו וואוו אמיתי (היה לפני זמן-מה איזה מתכון של עוגת שוקולד שלפי המתכון והתמונות נראתה כלכך פיגוזית, שהייתי חייבת לבדוק, ואכן בהזדמנות הראשונה עשיתי, וזו היתה ממש נפילה. אולי כי ציפיתי להרבה.... אז תמיד מעדיפה משהו שטעמתי, או לפחות מומלץ ממקור ראשון...)
 
צודקת. כשאני מכינה משהו לפי

מתכונים ברשת, אני תמיד מאמצת רק כאלה שקיבלתי עליהם המלצה או כאלה ששייכים למישהו שאני יודעת שהמתכונים שלו שווים (כמו פירגה למשל).
 
../images/Emo6.gif מה שכמובן מעלה את השאלה

מדוע שלא אבדוק מה המתכון של פירגה לקניידלעך? אז הנה הוא: הקניידלך שמנמנים ויפים , רכים ואווריריים,מהירי הכנה ותמיד מצליחים. רואים שזה אוורירי. 10 קניידלך גדולים או 15 בינוניים המצרכים: כוס קמח מצה כוס מים רותחים 2 ביצים מס' 1 2 כפות שמן קנולה מעט מלח לטעם אופן ההכנה: 1. שמים את כל הקמח בקערה ויוצקים מים רותחים. מערבבים היטב עד שכל המים נספגים בקמח. נהיה גוש מאד קשה. 2. מוסיפים את הביצים אחת אחת ובוחשים היטב אחרי כל ביצה. מוסיפים שמן ומלח ומערבבים או לשים לתערובת אחידה (ללא גושים). אפשר לערבב בכף או במג'ימיקס/מיקסר משאירים לנוח רק 10 דקות. (על השיש לא במקרר). 3. מרתיחים בסיר גדול מים עם מעט מלח. כשהמים רותחים , מרטיבים את כפות הידיים ומכינים כדורי קניידלך בינוניים מטילים את הקניידלך למים הרותחים. מבשלים במצב רתיחה לא יותר מ -5-7 דקות מכבים את הלהבה. בשלב שהקניידלך צפים יש לכסות במכסה חצי כיסוי (לא לסגור את הסיר הרמטי והקניידלך יתפחו פי 3) לא מוציאים את הקניידלך מהמים עד לארוחה כדי שיובטחו לכם קניידלך שמנים ואווריריים במיוחד. "טיפ" 1. להכין את הקניידלך בסיר נפרד עם מים רותחים ומעט מלח-לא להכין בסיר המרק שלא יעכיר. כשמכינים את המנות האישיות שואלים כל אחד כמה קניידלך לשים בצלחת.
 

אורora

New member
אז הנה הגירסה של אמא שלי

1. כוס מיים רותחים 1 כוס קמח מצה 2 ביצים כף שמן מלח ופילפל מערבבים קודם את הביצים והמיים ( מהר כדי שלא תהיה חביתה ) ומוסיפים שמו ומלח ופלפל. ואז שמים את הקמח מצה ומערבבים בעדינות. טועמים לראות אם יש מספיק מלח. מניחים את הבצק לנוח בערך 15-20 דקות עד שמתקרר. עושים כדורים ושמים בסיר עם מיים רותחים. מבשלים כ 10-15 דקות עש שהכדורים מתנפכים ורכים. לא לבשל יותר מידי כי אז הכדורים יצטמקו חזרה
 

דש1דש

New member
גם אצלנו לא מיים חמים +ביצה

אלא כמו במתכון האחר - מיים רותחים על קמח המצה, מעל זה ביצה "מאווררת" ותבלינים, שמן ולנוח.
 

אורora

New member
אני מניחה שכולם יוצאים דומה

חוץ מאלה שמכילים כמות גדולה בהרבה של שומן. דרך אגב אמא שלי אומרת שבילדותה היו עושים קניידלך ממולאים כבד קצוץ. זה נישמע יאמי...תמיד אני אומרת לה שתעשה לי בשנה הבאה...ושהיא מגיעה אני שוב בדיאטה
 

אורora

New member
נכון

אבל יש הרבה דברים שאני רוצה להרשות לעצמי לאכול בפסח. ואותם אני מעדיפה. וחוץ מזה דווקא השבוע עליתי קילו אז אני בדיאטה הדוקה כדי להורידו
 
למעלה