מתכונים ללא גלוטן

Dr panda

New member
מתכונים ללא גלוטן

הסבתא המאמצת שלי אובחנה כאלרגית לגלוטן ולכן אינה יכולה להשתמש בדגנים באפייה. הבעייה היא שכאשר היא מנסה לעשות עוגות/עוגיות/מאפה מתוק עם קמח תירס זה יוצא במילים פשוטות גועל נפש (ואני יודעת שלא אומרים איכס על אוכל...). מה ניתן לעשות עם קמח תירס או כל קמח אחר שידוע לכם שאינו מכיל גלוטן (קמח סויה, קמח אורז...) על מנת שלגברת הנחמדה יהיה מתוק בפה ???? תודה מראש על כל רעיון, תמר

קודם כל

שתהיה בריאה. שנית , מאחר ואת באיטליה אם אני לא טועה, אני לא יודע אם יש שם להשיג קמח נטול גלוטן, כמו בארץ. אם כן- ניתן להשתמש בו כמעט כמו קמח רגיל. לעניין מתכונים אחרים ללא קמח- הנה מתכון ללחם תירס לחולי צליאק: (להמרת המתכון לכל השאר- ניתן להמיר את הקמח הייעודי בקמח רגיל) 1 כוס קמח תירס 1 כוס קמח נטול גלוטן או קמח סויה או קמח אורז 1 כפית מלח 2 כפיות סוכר 1 כוס רוויון או יוגורט 2 כפיות אבקת אפייה 3 ביצים 1/2 כוס שמן זית 1 כוס גבינה קשה חריפה מגוררת בזיליקום קצוץ 1 עגבנייה קצוצה אופן ההכנה: מערבבים את כל המרכיבים בקערה, יוצקים לתבנית ואופים בחום של 180 מעלות כ- 30 דקות. בהצלחה

רובנס

New member
עם קמח תפו`א ועמילן תירס

עוגות ואין צורך במרשם מסוייםכל מרשם הולך למשל:אם במתכון כתוב כוס קמח את שימי חצי כוס קמח תפו`א וחצי כוס עמילן תירס או המירי בחצי כוס עמילן וחצי כוס אגוזים או שקדים או בוטנים קלויים וטחונים וכל השאר כרגיל

קושוש

New member
Dr panda, אני מצרפת 2 כתובות

אתרים באנגלית. האחד על צליאק והשני מתכונים ללא גלוטן.

שיגריס

New member
עזרה מכל חברי הפורום - דחוף!

איזה עיתוי מדהים יש לד``ר פנדה (תמר) לשלוח בקשה לעזרה לחולת ציליאק כי גם אני סובלת מכאבי בטן עזים מאד בלתי מוסברים והומלץ לי לנסות דיאטה נטולת גלוטן (כדי לבדוק אם יש לי רגישות לגלוטן שהוא החלבון המצוי בחיטה, שיפון ושעורה). כנראה אעבור בדיקות כדי לוודא את הנושא אבל בינתיים אני מבקשת מכל חברי הפורום לשלוח לי מתכונים (ולא לקשר אותי ללינקים - כי זה כבר יש לי) שהם ניסו אשר עומדים בקריטריונים הבאים: 1) ללא קמח חיטה, שיפון או שעורה (או קמח מצות) 2) ללא שמרים 3) ללא בשר (כי אני צמחונית, מבחירה) ומלבד זאת - ניתן להשתמש בקמח תפו``א, קורנפלור, קמח תירס (פולנטה, ממליגה), קמח אורז. אנא ! שילחו לי מתכוני לחמים, עוגות, פאי, מאפים וכו` עם קמח תפו``א, תירס, אורז או קורנפלור שנוסו והצליחו לכם. בתודה מראש מכל ``משתפי הפעולה``, מיכל

שיגריס

New member
אנא, אל תפקירוני לעת צרה H-)

אל תפספסו את בקשתי זו אליכם לשלוח לי מתכונים נטולי גלוטן כי אני באמת לא יודעת אם אחזיק מעמד לפחות בתקופת הניסיון. עם כל הכישרון והיצירתיות שלי - אין לי סבלנות לחשוב עכשיו כשאני חייבת לדבוק בדיאטה כה מחמירה. HELP ! :-(

beagle

New member
אני לא מכירה אף מתכון שיתאים

המתכונים היחידים שלי לאפיה ללא קמח הם של פסח, והם עם קמח מצה. אבל אני מבטיחה לחפש. בינתים תתרכזי באורז ותפוחי אדמה. פשטידות וקישים את יכולה לנסות לאפות על מצע של פירה במקום על בצק. בהצלחה ותחזיקי מעמד ;-)

שיגריס, אני קודם כל מקווה שתחלי

במהרה. דרך שני, אני בעזרת השם בלי נדר אחפש לך מתכונים.

אוי ואבוי, נקטעו האותיות ``מ`` ו- ``י

כתבתי שתחלימי ונקטעו האותיות ``מ`` ו``י``. אז שתחלימי במהרה.

מאפין

New member
שיגריס תרגישי טוב :)

אני אבקש מתכון לממליגה מסבתא של בעלי ואשלח אלייך

שיגריס ,יש כמדומני

בגן שמואל חנות מיוחדת לסובלים מצליאק מוכרים בה לחמים מאפים ואפילו פסטות (אם זכרוני אינו מטעה) ביקרנו בחנות לפני כשנתיים ואני מקווה שהיא עדיין קיימת אני רק צריכה להזכר בשם... תרגישי טוב

דפדפ

New member
מצער מאוד לקרוא

על מחלתך, מקווה שזה חשש שיתבדה אבל גם אם לא קחי בקלות והרגישי טוב. על רגל אחת מצאתי שילוב אסוסיאטיבי של הצמחונית שאני, כידוע, וד``ר פנדה מאיטליה ויש לי משהו בשבילך שנקרא פשטידת אורז נפוליטאנית - TAMBUELLA (מקווה שכתבתי נכון). חומרים לתבנית 22 ס``מ מלית: 1 כף שמן, 2 כפות שמן זית, 2 בצלים גדולים קצוצים, 200 גר` פטריות פרסות, 2 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות, 1/2 כפית פלפל שחור, 1/2 כפית קורנית (תימין), 1 כפית מלח, 1/2 כוס יין לבן. בסיס: 3 כוסות אורז מבושל, 3 ביצים קשות פרוסות, 100 גר` גבינה קשקוואל מגוררת. ציפוי: 3-4 כפות גבינה לבנה 9%. הכנה: 1. מחממים במחבת שמן ושמן זית ומטגנים בצלים. מוסיפים פטריות ועגבניות ומתבלים, בוחשים ומוסיפים יין. מבשלים עד שרוב הנוזלים נספגים. 2. משמנים תבנית ומרפדים במחצית האורז המבושל. מפזרים 1/2 מהגבינה המגוררת. עורכים שכבה מפרוסות הביצה קשה ויוצקים עליהן את המלית. מפזרים יתרת הגבינה המגוררת ומכסים באורז. מפזרים למעלה גבינה לבנה. אופים בתנור חום בינוני - 180 מעלות עד שהפשטידה נקרשת ומזהיבה. מקווה למצוא לך עוד מתכונים ואם יש לך בקשה מיוחדת אנא אל תהססי. רק תרגישי טוב!!!!!

y.n

New member
לד``ר פנדה ולשיגריס!

אני מצרפת לינק לאתר על מחלת הצליאק ובו יש מתכונים ללא גלוטן. מקווה שזה עוזר.

Dr panda

New member
תודה על כל התגובות

המחלה הזאת מאובחנת בעיקר אצל ילדים מאחר ויש לה בסיס גנטי אולם לעיתים היא צצה אצל מבוגרים בלי סיבה נראית לעין... שיגריס מקווה שהאבחון יהיה שלילי ואין לך את המחלה הזאת כי היא באמת כאב ראש רציני!!!! אני רואה כאן בבית איך אפילו ביס קטן מדבר שמכיל גלוטן גורם מיד לנפיחות וכאבי בטן חזקים. אודה על כל מתכון נוסף במיוחד לעוגיות או ביסקוויטים לארוחת הבוקר... תמר נ.ב. שיגריס, קיבלתי את המייל שלך מבטיחה לענות בימים הקרובים... :)

שיגריס

New member
BEAGLE, אריאלה, אמא של ותמר:

תודה על התגובות. באמת. אני יודעת איך להכים ממליגה כי בבית אצל ההורים היינו מכינים ואוכלים הרבה (לפי תקופות) ואני בהחלט אנסה וריאציות של ממליגה, פולנטה (כמומ מליגה אבל עם שם איטלקי). נאצ`וס ודוריטוס מקסיקנים (שגם הם מקמח תירס) ותפו``א. אני מתכוונת לנסות לבד מתכונים ולראות איך יוצא. מי יודע, אולי זהו אתגר משמיים - לחבר ספר לחולי צליאק. גם אם אני לא חולה במחלה - אני יודעת שיש משהו שעושה לי ממש רע בקיבה ובמעיים (תארו לכם, זה ממש סירוס למישהי כמוני שמבשלת !). בכל זאת, אשמח לקבל תגובות נוספות עם מתכונים ואל תשכחוני. מיכל

שיגריס

New member
y.n. ודפדפ - תודה מכל הלב !

אתן נפלאות! האתר הישראלי בהחלט מצויין ונותן הסברים ותקווה. אם תיזכרו במתכונים נוספים - אשמח לקבל. מיכל

למעלה