מתכונים להכנת ליקרים

syxxpack

New member
מתכונים להכנת ליקרים

אינני יודע אם כבר יש הודעה בנושא הזה ואני מאד מאד מעוניין לדעת - האם למישהו מכם יש מתכונים או לינק לאתר עם מתכונים להכנת ליקרים? קחו בחשבון, אין לי ציוד מהפכני בבית, לא דודים ולא כלום, רק אלכוהול נקי וירקן ממש טוב ליד הבית... עד עכשיו הכנתי ליקרים בדרך מאד מאד פשוטה - לבשל 250 גרם פרי עם 200 מ"ל אלכוהול, ו-100 גרם סוכר, אחרי רתיחה לצנן ולתת לזה לשבת במקרר שבועיים, לאחר מכן לבקבק את זה עם מים מטוהרים במשך שבועיים (את כל התבשיל, יחד עם הפרי, בתוך בקבוק), לאחר עוד שבועיים לסנן את הכל ולהשאיר רק את הנוזל, לדאוג לכ"ך שיהיו 750 מ"ל וזה יוצר את השילוב הכי טוב של אלכוהול, טעם פרי ומתיקות. הכי טעים היה אפרסמונענע (באמת שזה יצא ליגה). אבל גם הפסיפלורה יצא טעים מאד. הקיווי - לא משהו. אם למישהו יש עוד המלצות או לינקים או מתכונים או... אני לא יודע מה, אני מאד אשמח. תודה, אורן.

nes 3

New member
יש הרבה מתכונים.

כנס לפורום יין בyne תכניס לחיפוש ת המילה ליקרים ותמצ הרבה תנסה גם בפורום הזה.

sweetdreams

New member
מתכון מגניב ללימונצ'לו ביתי

משרים בליטר וודקה איכותית קליפות לימונים. משהו כמו 4-5 לימונים, רצוי הלימונים הירוקים (ליים). מועכים לימון ומכניסים. משרים למשך שבוע, גג שבועיים. אחרי שבוע-שבועיים טועמים. אם זה מר מדי, להוסיף עוד מיץ לימון. מוסיפים חצי כוס סוכר. מסננים לבקבוק חדש. טעים!

MidNight Flame

New member
מגניב לא יודע, נכון ומוצלח? בספק...

פירסמנו בזמנו מתכון הרבה יותר מוצלח.

MidNight Flame

New member
לא מזלזל חס וחלילה, תורם מתכון...

מעט יותר איכותי זה הכל (יותר מאוחר כשיהיה לי כוח לחפש אותו או לכתוב) אלא אם כן סער יקדים אותי.

סער א

New member
בישלת את האלכוהול ???

למה לעזאזל ? אה גורם לזה שהאלכוהול יתאדה וחוץ מזה שבישול הורס את הארומות הטבעיות של הפרי . בהכנת ליקרים אין צורך לבשל ולא עושים את זה ! פשוט משרים את הפרי באלכוהול וסוכר לתקופה ארוכה ושותים בהנאה . (זה כמובן היה בגדול בלי להכנס לפרטים הקטנים)

dudi4321

Active member
הפך את היוצרות -

הרס את הארומה, הפך ה?? לכשר גלאט! עדיף לשפוך לשרותים, יחטא את האסלה.

syxxpack

New member
2 ליקרים ספציפיים

שאני מעוניין להכין איך אינני יודע איך בדיוק מבחינת מינונים וחומרי גלם, הם ליקרים של קפה וליקר שוקולד, ומה שמעניין אותי הוא מה לדעתכם ההשקעה הרצויה על מנת ליצור ליקר איכותי. מה שאני בעצם שואל זה אם צריך לקנות חומרים במאה שקל, כי אם כן אני כבר פשוט אקנה קלואה... אשמח לעזרה, תודה!

למעלה