מתכונים בריאים

אביה ב

New member
מתכונים בריאים

שלום לכולם, אם אני לא טועה זו הפעם הראשונה שלי כאן
אנחנו משתדלים לאכול בריא בבית. מה שאומר בלי הרבה מוצרי חלב (וזה קשההההה) וכמה שפחות בשר (אבל עדיין אוכלים בשר)
לבעלי האהוב אני מכינה דגן וקטנייה לעבודה (כדי להגיע לחלבון מלא) אבל נגמרים המתכונים אחרי ג'ריש, דוחן, אורז מלא ושעועית, עדשים (בכל הצבעים), חומוס ואבוקדו (גם ביצים הולך)
יש למישהו רעיונות מעניינים? אשמח לתגובות

שיהיה יום חמים

ladybug6

New member
בשביל להשיג חלבון מלא לא חייבים לאכול את

הדגן והקטניה באותה ארוחה/תבשיל. מספיק שאוכלים מגוון לאורך היום.

בכל מקרה, רעיונות נוספים:

פסטה בולונז עם טחון מהצומח של טבעול במקום בשר טחון (מכיל הרבה חלבונים). אפשר להוסיף להוסיף לזה גם שעועית אדומה או עדשים וזה מעשיר אותו אפילו יותר. יוצא מאוד טעים ומאוד דומה למקור הבשרי.

תבשיל קטניות ברוטב עגבניות עם פלפלים או עם גזר (כל קטניה תתאים - שעועית אדמה/לבנה/שחורה, אזוקי, מאש, בובס, לוביה.. וכו')
לצד אורז או קינואה.

קציצות עדשים/ירקות + פסטה או פירה תפו"א, וירקות אפויים או סלט טרי ליד.

קוסקוס + תבשיל של קוביות גזר, סלרי, בצל, חומוסים.

מג'דרה מאורז או בורגול עם עדשים שחורות והמון בצל מטוגן, וירקות קלויים ליד (או קציצות ירק).
אפשר גם לגוון ובמקום העדשים השחורות לבשל את האורז ביחד עם עדשים כתומות בתיבול של כמון וכורכום ומלח פלפל. טעים לאכול את זה עם סלט טרי וטחינה.

פלפלים/קישואים ממולאים באורז או בורגול עם ירקות (בצל, גזר מגורר, הפנים של הקישוא, עדשים, תבלינים..) מבושלים ברוטב עגבניות.

אטריות אורז או נודלס מוקפצים עם ירקות ובוטנים/קשיו ברוטב אסייתי על בסיס סויה, סילאן וצ'ילי.

פסטה על בסיס שמן זית ושום עם ירקות קלויים.

קציצות קינואה ועשבי תיבול + סלט סלק מבושל.

פשטידות וקישים מכל הסוגים, לפי מה שאוהבים, לצד סלט גדול או מרק.

ממליצה לך לגלוש בבלוגים של אוכל צמחוני/טבעוני ולקבל רעיונות.. יש המווון מה לאכול :)

למעלה